طرز تهیه خورش ماست مجلسی برای دسر

خورش ماست

خورشت ماست یکی از غذا‌های اصیل و سنتی در شهر اصفهان است. این غذا به‌عنوان دسر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و طعمی جالب و جدید دارد.

اگر شما از علاقه‌مندان به یادگیری غذا‌های جدید و متنوع هستید، در این آموزش با ما همراه باشید چرا که قرار است به طرز تهیه خورش ماست اصفهانی به ساده‌ترین شکل و البته با مواد اولیه متنوع بپردازیم.

مواد اولیه لازم برای درست کردن خورش ماست

خورشت ماست اصفهانی تزیین شده با زرشک و خلال پسته

حالا که آماده‌ی درست‌کردن خورش ماست اصفهانی هستید به سراغ مواد اولیه و لازم برای درست‌کردن این غذا می‌رویم.

در جدول زیر مواد لازم برای تهیه خورشت ماست برای ۴ نفر است و شما می‌توانید بر حسب نفرات، اندازه‌ها و مقادیر را تغییر داده و کم یا زیاد کنید. ا

لبته باید اضافه کنیم که خورش ماست اصفهانی اصیل با استفاده از گوشت گردن بدون استخوان درست می‌شود اما اگر به گوشت گردن علاقه ندارید، می‌توانید آن را با گوشت سفید (مرغ یا بوقلمون) نیز درست کنید.

مواد اولیه

مقدار مورد نیاز

گوشت گردن گوسفند

۲۵۰ گرم
پیاز

یک عدد بزرگ

شکر

نصف پیمانه
گلاب

یک قاشق غذاخوری

خلال پسته

به میزان لازم
مغز گردو

به میزان لازم

خلال بادام

به میزان لازم

ماست پرچرب

۳ پیمانه
زعفران دم‌کرده

یک قاشق غذاخوری

ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه)

به میزان لازم

طرز تهیه خورش ماست به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

خورشت ماست در کاسه

باید اضافه کنیم که خورشت ماست به دلیل مواد غذایی کامل و مغذی که درون آن به کار می‌رود، حتی به‌عنوان یک غذای کامل نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد و طعم جالب و جدیدی دارد که ارزش امتحان کردن را دارد!

البته مزه‌ی آن با دیگر خورشت‌ها کاملا متفاوت است و برای افرادی که خورشت‌های شیرین دوست دارند، قطعا بهترین انتخاب است.

  • مرحله‌ی اول: در اولین قدم برای درست کردن خورش ماست اصفهانی باید یک قابلمه‌ی مناسب را انتخاب کنید و تا نصفه درون آن آب بریزید. سپس گوشت را به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله‌ی دوم: حالا یک پیاز را پوست بگیرید و به‌خوبی بشویید. سپس به‌صورت حلقه‌ای خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. همچنین مقداری زردچوبه و نمک نیز به قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید و اجازه دهید تا گوشت به‌خوبی بپزد.
  • مرحله‌ی سوم: بعد از گذشت یک تا دو ساعت سری به قابلمه بزنید و اگر گوشت به‌خوبی مغز پخت شده بود، زیر آن را خاموش کنید و اجازه دهید تا کمی سرد شود.
  • مرحله‌ی چهارم: اگر گوشت دارای استخوان بود، استخوان‌های آن را با دقت جدا کنید و در نهایت آن را در یک ظرف مناسب بریزید.
  • مرحله‌ی پنجم: حالا باید گوشت را به‌خوبی بکوبید تا جایی که حالت کش‌داری در آن ایجاد شود و رنگ آن به سفید تغییر کند. این مرحله مهم‌ترین قسمت در درست کردن خورش ماست است و باید با دقت و به‌خوبی انجام شود، چرا که در طعم نهایی غذای شما اثر‌گذار خواهد بود.
  • مرحله‌ی ششم: حالا در یک قابلمه‌ی مناسب ماست پرچرب را به همراه شکر اضافه کرده و مواد را به‌خوبی مخلوط کنید تا جایی که کاملا یکدست شوند.

خورش ماست تزئین شده با خلال پسته

  • مرحله‌ی هفتم: زیر قابلمه را روشن کنید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم، ماست شروع به جوشیدن کند و حباب بزند. البته در طول این زمان باید دائما ماست را هم بزنید.
  • مرحله‌ی هشتم: بعدازاین که ماست به جوش آمد، باید گوشت‌کوبیده شده را به آن اضافه کنید و به‌خوبی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.
  • مرحله‌ی نهم: تقریبا ۵ دقیقه گوشت و ماست را با یکدیگر مخلوط کنید و بعد از گذشت این زمان خلال بادام، پسته، گلاب را نیز به آن اضافه کنید و مجددا هم بزنید.
  • مرحله‌ی دهم: در این مرحله از درست کردن خورش ماست باید زعفران دم‌کرده را نیز به سایر مواد اضافه کنید و به‌خوبی هم بزنید تا رنگ زعفران در مواد پخش شود.
  • مرحله‌ی یازدهم: هم زدن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر ادامه دهید و سپس زیر قابلمه را خاموش کنید. اجازه دهید تا خورشت ماست کمی سرد شود و بعد از آن داخل ظرف مورد نظر خود بکشید و با خلال پسته و زرشک تزیین کنید.
  • مرحله‌ی دوازدهم: ازآنجایی‌که این خورش به‌صورت سرد سرو می‌شود، باید حداقل چندین ساعت آن را درون یخچال قرار دهید و سپس نوش جان کنید.

طرز تهیه خورش ماست با مرغ

افرادی که گوشت قرمز دوست ندارند یا به دلیل رژیم آن را از برنامه غذایی خود حذف کرده‌اند، شاید بعد از خواندن این دستور پخت به این فکر کنند که نمی‌توانند خورشت ماست را درست کرده و میل کنند!

درصورتی‌که این دسته از افراد می‌توانند به‌جای استفاده از گوشت کردن از سینه‌ی مرغ استفاده کنند. روش درست کردن این غذا با سینه‌ی مرغ کاملا یکسان و مشابه با روشی است که توضیح دادیم و تنها در مراحل آماده‌سازی باید از مرغ استفاده کنند.

همچنین درست کردن خورش ماست با گوشت بوقلمون نیز امکان‌پذیر است و مراحل تهیه و آماده‌سازی آن نیز یکسان است.

نکات مهم در درست کردن خورش ماست اصفهانی

خورشت ماست با تزیین زرشک

  • ازآنجایی‌که در این غذا گوشت نباید در زیر دندان احساس شود، بنابراین لازم است تا در زمان آماده‌سازی گوشت آن را به‌خوبی بکوبید تا کاملا له شود. اگر گوشت به‌خوبی کوبیده نشود، ممکن است خورش ماست شما حالت خود را از دست بدهد و شل شود.
  • علاوه بر استفاده از خلال پسته و زرشک، شما می‌توانید برای تزئین خورشت ماست از انواع توت‌ها نیز استفاده کنید.
  • همان‌طور که گفتیم در طرز تهیه خورش ماست اصیل اصفهانی از گوشت گردن بدون استخوان استفاده می‌شود. اما اگر گیاه‌خوار هستید یا گوشت قرمز مصرف نمی‌کنید، می‌توانید گوشت را حذف کنید.
  • در درست کردن خورش ماست، هرچه مقدار گوشت بیشتری استفاده کنید و البته آن را بهتر بکوبید، حالت کش‌دار‌تری ایجاد خواهد شد.
  • اگر به خوردن گوشت گردن علاقه ندارید، به‌جای آن می‌توانید از قسمت‌های دیگر گوشت گوسفند نیز استفاده کنید.
  • اگر قرار است تا در درست کردن خورش ماست، از ماست چکیده استفاده کنید، حتما کمی خامه در آن بریزید که سبب ایجاد طعم و بافت بهتری در خورشت شما می‌شود.
  • دقت داشته باشید که اگر از ماست شل و کم‌چرب استفاده کنید، خورش ماست شما قوام کافی نخواهد داشت و شل می‌شود.

سفارش آنلاین از اسنپ

همان‌طور که با خواندن این مطلب متوجه شدید، درست کردن خورش ماست اصفهانی بسیار راحت است و می‌توانید آن را در خانه درست کرده و به‌عنوان یک وعده‌ی مقوی مصرف کنید.

البته گاهی اوقات ممکن است که قصد درست کردن خورش ماست را داشته باشید اما مواد اولیه برای درست کردن آن را در خانه موجود ندارید و زمان کافی برای خرید رفتن نیز نداشته باشید!

در این مواقع به‌جای بی‌خیال شدن و درست کردن غذای دیگر، تنها کافی است تا از سوپرمارکت آنلاین اسنپ استفاده کنید و هرآنچه که نیاز دارید را سفارش دهید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن (نهایتا ۳۰ دقیقه) تحویل بگیرید.

 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.