به تصورم فسنجان اگر خورشت نبود، در هیچ غالب دیگری نمیتوانست خود را به جهانیان عرضه کند. طرز تهیه فسنجان، اصلا آشکار نیست. البته ما اینجا هستیم تا فارغ از تمام قضاوتها و نتیجهگیریها با هم یک خورشت فسنجان لذیذ را تهیه کنیم.
مواد لازم برای تهیه یک خورشت فسنجان دو آتیشه
درستکردن فسنجان با مرغ که در میان خورشتهای ایرانی ارجوقرب فراوانی دارد، میتواند همچون بازی مار و پله، ورق را به نفع شما برگرداند. همه چیز به یک انتخاب بستگی دارد. خورشت فسنجان میتواند شیرین، ترش یا دو مزه تهیه شود. در نهایت شما هستید که با زیرکی، سلیقه مخاطب را در نظر گرفته و هوشمندانه بازی را به نفع خود تمام میکنید. در خاتمه هم این خورشت فسنجان است که باید از آن قدردانی شود. قصد داریم با هم طرز تهیه و دستور پخت فسنجان عزیز را مرور کنیم.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سینه یا ران مرغ | ۳ یا ۴ قطعه |
پیاز | ۱ عدد |
گردو، چرخ کرده یا رنده شده | ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم |
شکر | ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری |
رب انار | به میزان دلخواه |
روغن | به میزان لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور تهیه فسنجان، یک خورشت همهکاره
دستور تهیه فسنجان اگر نبود شاید خیلی از دستور پختها بیارزش میشدند. فرقی ندارد که این خورشت را دوست دارید یا خیر، دانستن طرز تهیه این خورشت و تسلط شما بر آن میتواند، درهایی را به روی شما باز کند، که غیر از خدا هیچکس قادر به باز کردن آنها بر روی شما نیست.
این خورشت با درنظرگرفتن فرهنگهای مختلف ممکن است دستور پختهای متنوعی داشته باشد. اما در حالت کلی آن را با مرغ و رب انار طبخ میکنند. ما در ادامه قصد داریم تا شما را با یک طرز تهیه خورشت فسنجان لذیذ و خانگی به سبک مادربزرگهای ایرانی دعوت کنیم.
- مرحلهی اول: در مرحلهی اول از طرز تهیه فسنجان ابتدا پیازها را نگینی خرد کرده و در یک قابلمه با روغن تفت بدهید. سپس مرغها را تکهتکه کرده و با زردچوبه به پیازهای سرخ شده اضافه کنید. اجازه بدهید تا مرغها از خامی درآیند.
- مرحلهی دوم: در قدم بعدی از درستکردن فسنجان وقتی مرغها نیمپز شدند، ۳ لیوان آب جوش به آنها اضافه کنید و کمی صبر کرده تا آب مرغها به جوش آید. کفهای سفید رنگی که بر روی سطح آب ایجاد شدهاند را از آن جدا کنید.
- مرحلهی سوم: در این قسمت از دستور تهیه فسنجان درب قابلمه را گذاشته و اجازه بدهید که مرغها با آب بهخوبی پخته شوند. در زمان پختن گوشت مرغ، یک قابلمه دیگر بر روی حرارت قرار داده و یک قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید.
- مرحلهی چهارم: بعد از آن گردو را رنده یا چرخ کنید و درون قابلمه ریخته و تفت بدهید تا کمی رنگ آن تیره شود. بعد از تفتداده شدن گردو، یک پیمانه آب سرد بر روی آن ریخته و اجازه بدهید بهآرامی بپزد. گردو در پایان پخت خود باید به روغن بیفتد.
- مرحلهی پنجم: در مرحله بعد دستور پخت فسنجان گردوی روغن افتاده را با رب انار ترکیب کنید. برخی از افراد در این قسمت یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی نیز اضافه میکنند. کاملا سلیقهای است، اما اگر تمایل داشتید رب گوجهفرنگی اضافه کنید، باید آن را قبل از اضافهکردن به ترکیب گردو و رب انار، سرخ کنید.
- مرحلهی ششم: قسمت بعد از طرز تهیه فسنجان مربوط به مرغهای پخته شده است. ۳۰ دقیقه بعد از اضافهکردن رب انار به گردوی تفتداده شده، مرغهای پخته را به این قابلمه منتقل کنید. دو لیوان آب سرد بر روی آن بریزید و اجازه بدهید خورشت شما با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه پخته شود. برخی تمایل دارند تا مرغها به شکل ریشریش در خورشت فسنجان استفاده شوند.
- مرحلهی هفتم: بعد از گذشت ۳۰ دقیقه، خورشت شما تقریبا آماده خواهد بود. طعم خورشت را بچشید. بدون شک طعم خورشت شما، ترش مزه است. در این مرحله شکر را اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت شما قل بزنند.
- مرحلهی هشتم: در قسمت آخر از درستکردن فسنجان کمی از خورشت بچشید. اگر به نمک نیاز داشت، آن را اضافه کنید. فراموش نکنید که طعم ترش، شیرین یا ملس خورشت فسنجان به شما بستگی دارد. اگر طعم ترش موردنظر شما بود، رب انار و اگر شیرینی آن برای شما مطلوب بود، شکر اضافه کنید.
البته برای این که طبع سرد این خورشت رو به گرمی برود یا معتدل شود، میتوانید بهجای شکر از شیرینکنندههایی با طبع گرم مانند شیره خرما، شیره انگور یا شیره انجیر نیز استفاده کنید. برای ملس شدن خورشت، شکر یا شیره و رب انار را به میزان مساوی با هم به خورشت فسنجان اضافه کنید. در نهایت خورشت خود را به ظرف مورد نظر منتقل کرده و سرو کنید. نوش جان!
در این مطلب طرز تهیه خورشت فسنجان را برای شما شرح دادیم. برخی این خورشت را با مرغ بدون استخوان و برخی با مرغ با استخوان طبخ میکنند. در نهایت خورشت فسنجان شما باید خورشتی کشدار باشد که بهخوبی قوام آمده و طعم آن نه رو به ترشی است و نه رو به شیرینی!
همانطور که گفتیم طبع این خورش به دلیل وجود رب انار کمی سرد است. به همین دلیل این خورشت را با دوغ یا ماست سرو نکنید. مواد اولیه فسنجان به طور معمول در تمام خانهها وجود دارد.
اما اگر هوس نوشجانکردن فسنجان را کردید و مواد اولیه در خانه موجود نبود، با سوپرمارکت آنلاین اسنپ در حداکثر زمان یعنی ۳۰ دقیقه تمام مواد را سریع و باکیفیت درب منزل خود تحویل بگیرید. خورشت فسنجان، نوشجانتان.
دیدگاهتان را بنویسید