نکات کلیدی قبل از انجام اسباب کشی منزل

اسباب کشی منزل

تابستان فرا رسیده است، گرم‌ترین فصل سال که خاطرات خوش زیادی از آن داریم. البته در کنار این خاطرات خوش، احتمالا خاطره اثاث کشی منزل در این فصل را هم به یاد می‌آوریم: اینکه چقدر برای رفتن به خانه جدید هیجان داشتیم و در عین حال چقدر نگران اسباب‌کشی بودیم. نگران اینکه مبادا وسایل خانه آسیب ببینند یا گم شوند. اگر قصد اسباب‌کشی در این فصل را دارید، این مقاله را تا انتها بخوانید.

آماده‌سازی وسایل برای اسباب کشی منزل

اسباب کشی منزل

هنگام اسباب‌کشی وسایل زیادی باید جابه‌جا شوند. آماده‌سازی، بسته‌بندی و انتقال برخی از این وسایل کار چندان سختی نیست، مثل جمع‌کردن لباس‌ها و قراردادن آنها درون چمدان.

با این حال جابه‌جایی بعضی وسایل نیاز به دقت زیادی دارد، وسایلی مانند یخچال و فریزر و مبلمان منزل. این وسایل هم ابعاد بزرگی دارند و هم در برابر ضربه آسیب‌پذیرند. اگر مراقب نباشیم، ممکن است هنگام اسباب کشی منزل، به بدنه آنها آسیب وارد شود. بنابراین پیش از اسباب کشی منزل باید آنها را به بهترین نحو آماده جابه‌جایی کنیم.

۱. ابزارهای لازم برای بسته‌بندی را تهیه کنید

برای بسته‌بندی مبلمان و سایر وسایل حساس منزل، باید از ابزارهای مناسب بسته‌بندی استفاده کنید. حتما تاکنون دیده‌اید که یخچال و فریزر یا سایر لوازم خانگی، چطور در کارخانه بسته‌بندی و تحویل شما می‌شوند. موقع اسباب‌کشی نیز پیروی از این روش بسته‌بندی مطمئن‌ترین راه برای محافظت از وسایل شماست. ابزارهایی را که باید برای اسباب کشی منزل فراهم کنید در فهرست زیر نوشته‌ایم:

  • جعبه‌ و کارتن در ابعاد مختلف؛
  • پتو در ابعاد مختلف؛
  • روزنامه و کاغذ باطله؛
  • روکش‌های پلاستیکی کششی؛
  • پلاستیک‌های حباب‌دار؛
  • ورقه‌های مقوا؛
  • نوارچسب؛
  • کش‌های مهارکننده.

۲. وسایل منزل را تمیز کنید

پیش از بسته‌بندی لوازم منزل، دستی به سر و روی آنها بکشید و گردوخاک آنها را بزدایید. تمیزکردن وسایل منزل پیش از اسباب‌کشی، کار شما را در خانه جدید آسان‌تر می‌کند.

۳. تا حد امکان قطعات وسایل منزل جدا کنید

در صورت امکان، قطعات مختلف لوازم منزل را باز کنید. این کار جابه‌جایی آنها را آسان‌تر و احتمال آسیب‌دیدگی را کمتر می‌کند. این فرایند معمولا خیلی زمان‌بر است و باید صبور باشید. در ادامه چند نمونه از چیزهایی را نوشته‌ایم که می‌توانید قطعاتشان را جدا کنید:

  • بخش‌های درونی یخچال و فریزر مثل قفسه‌ها را بیرون بیاورید.
  • قطعات مختلف تختخواب را باز کنید.
  • اگر میز کار یا ناهارخوری شما نیز از چند قطعه متصل به هم تشکیل شده است، آنها را از هم جدا کنید.

پیش از جداسازی، حتما از وسایلتان عکس بگیرید تا بعدا هنگام سرهم‌کردن آنها گیج نشوید.

۴. قطعات کوچک را گم نکنید

هنگام جداسازی وسایل بزرگ به قطعات کوچک‌تر، چیزهای ریز زیادی زیر دست و پای شما می‌مانند. میخ‌ها، پیچ‌ها و سایر قطعات متصل‌کننده به‌راحتی گم می‌‌شوند. برای پیشگیری از این اتفاق، آنها را داخل کیسه‌های پلاستیکی یا پارچه‌ای مناسب بریزید. می‌توانید روی هر کیسه نیز علامتی بزنید تا بدانید هر کدام متعلق به کدام وسیله است.

۵. وسایل را بسته‌بندی کنید

حال وقت آن رسیده است که سراغ بسته‌بندی وسایل بروید. هر وسیله را با ابزارهای مناسبی که تهیه کرده‌اید بسته‌بندی کنید. ظروف شکستنی را لای روزنامه بپیچید. وسایل الکترونیکی را درون جعبه آنها (اگر هنوز جعبه‌ آنها را دارید) قرار دهید، در غیر این صورت می‌توانید آنها را لای پلاستیک‌های حباب‌دار بسته‌بندی کنید. یخچال و فریزر خانه را با کش‌های مناسب مهار کنید تا در آنها حین جابه‌جایی باز نشود. مبلمان خانه را نیز با پلاستیک کششی‌ بپوشانید. می‌توانید هرکدام از وسایل را پتوپیچ هم کنید.

چطور وسایل منزل را ایمن جابه‌جا کنیم؟

حال که مقدمات اسباب‌کشی را فراهم کرده‌اید، باید وسایل منزل را در روزی معین جابه‌جا کنید. برای اینکه وسایل شما ایمن و با کمترین آسیب ممکن جابه‌جا شوند، به نکاتی توجه کنید که در ادامه گفته‌ایم.

۱. ابعاد درها و راهروها را اندازه بگیرید

گرچه قطعات برخی از وسایل منزل را باز کرده‌اید، هنوز برخی وسایل بزرگ هستند. برای آنکه حین جابه‌جایی به مشکل برنخورید، ابعاد درها و راهروهایی را اندازه بگیرید که قرار است وسایل از آنها عبور کنند.

۲. مسیر درها و راهروها را باز نگه دارید

پیش از شروع اسباب کشی منزل، مسیر درها و راهروها را باز کنید. خرت‌وپرت‌های ریخته‌شده در مسیر را بردارید. درها را با نگهدارنده باز نگه دارید تا حین جابه‌جایی بسته نشوند و به وسایل شما برخورد نکنند.

۳. از ابزارهای مناسب جابه‌جایی استفاده کنید

ابزارهای جا به جایی

وسایل کوچک منزل به‌راحتی با دست جابه‌جا می‌شوند، اما وسایل بزرگ‌تر را می‌توان با ابزارهای مناسب حرکت داد. مثلا چرخ‌دستی برای جابه‌جایی برخی وسایل بزرگ‌تر به شما کمک کند.

۴. مراقب باشید کف وسایل روی زمین خانه خط‌وخش نیندازند

می‌توان برخی وسایل را روی کف خانه کشید و راحت‌تر جابه‌جا کرد، اما باید دقت کنید که این کار باعث آسیب‌دیدن کف‌پوش یا موکت نشود. برای پیشگیری، می‌توانید از پتو و حوله یا تکه‌های کارتن استفاده کنید.

۵. از خودروی مناسب استفاده کنید

هنگام اسباب کشی منزل از خودروی مناسب برای حمل‌ونقل اسباب منزل استفاده کنید. خودروهایی مانند کامیونت‌ها یا وانت برای حمل بار برای اسباب کشی منزل عالی هستند، چراکه هم جای کافی دارند و هم آن‌قدر کوچک هستند که در مناطق شهری تردد کنند.

چند نکته مفید برای اسباب کشی منزل

  • وسایل سنگین را تنهایی جابه‌جا نکنید. شاید این نکته بدیهی به نظر برسد، اما برخی افراد هنگام اسباب‌کشی تلاش می‌کنند وسایل سنگین را به‌تنهایی حمل کنند. این کار هم برای خودتان خطرناک است و هم برای دیگران. بهتر است این وسایل را به‌کمک دیگران یا کارگران زبده جابه‌جا کنید.
  • از خدمات شرکت باربری با بیمه مناسب استفاده کنید. به‌رغم همه تدابیر، شاید هنگام اسباب‌کشی حادثه‌ای رخ بدهد. پس حتما به بیمه شرکت باربری و اعتبار آن توجه کنید.
  • اول وسایل سنگین را بار بزنید. افراد شاغل در باربری به این این نکته‌ آگاه‌اند. این کار باعث تقسیم وزن بهتر و رانندگی راحت‌تر می‌شود.
  • وسایل سنگین را روبه‌روی دیواره کامیون جای دهید. این کار باعث می‌شود هنگام تخلیه کار شما آسان‌تر شود.

شما چه تجربه‌ای از اسباب‌کشی دارید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *