طرز تهیه کله جوش به روش‌های مختلف

طرز تهیه کله جوش به سبک‌های مختلف در خانه

درست کردن کله جوش بسیار راحت است و شما می‌توانید این غذای اصیل و سنتی ایرانی را به روش‌های مختلف تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. اگر بخواهیم در مورد تاریخچه این غذا صحبت کنیم، باید بگوییم که زادگاه اصلی آن به شهر اصفهان باز می‌گردد، اما هم اکنون در شهر‌های مختلف به روش‌های متنوع طبخ می‌شود.

اصلی‌ترین موادی که در دستور تهیه کله جوش استفاده می‌شود، کشک، گردو و نعنا است. در ادامه به طرز تهیه کله جوش می‌پردازیم، اگر شما هم دوست دارید تا دستور پخت این غذا را یاد بگیرید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

 

آموزش طرز تهیه کله جوش با گوشت

درست کردن کله جوش با گوشت، گردو و کشک

همانطور که گفتیم کله جوش را به شکل‌های متنوع و با مواد اولیه مختلف طبخ می‌کنند. در این قسمت به تهیه کله جوش با گوشت که به کله جوش ترکی معروف است، می‌پردازیم. مقادیر موجود در جدول، مواد لازم برای ۴ نفر است که بر حسب تعداد نفرات می‌توانید این اندازه‌ها را کم و زیاد کنید.

مواد لازم مقادیر مورد نیاز
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
کشک ۲۰۰ گرم
آرد ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد بزرگ
مغز گردوی خرد شده ۱ لیوان یا ۱۰۰ گرم
نعنای خشک ۲ قاشق غذا خوری
ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) به میزان لازم

 

 

دستور تهیه کله جوش با گوشت

  • مرحله‌ی اول: اولین قدم، برای درست کردن کله جوش با گوشت این است که گوشت را از یخچال خارج کرده و همراه با ادویه آن را طعم دار کنید.
  • مرحله‌ی دوم: بعد از این که ادویه‌های لازم را به گوشت اضافه کردید، باید گوشت را خوب ورز دهید تا مواد به خورد گوشت بروند و با یکدیگر مخلوط شوند.
  • مرحله‌ی سوم: اگر فرصت کافی دارید بهتر است تا مواد را به مدت نیم ساعت درون یخچال قرار دهید تا به خوبی خود را بگیرد، اگر برای پخت غذا عجله دارید به سراغ مرحله‌ی بعدی بروید.
  • مرحله‌ی چهارم: حالا از گوشت به اندازه‌ی یک گردو بردارید و آن را به حالت قلقلی در بیاورید. این کار را تا جایی انجام دهید که دیگر گوشتی درون ظرف باقی نمانده باشد.
  • مرحله‌ی پنجم: حال در یک تابه مناسب مقداری روغن ریخته و اجازه بدهید تا به خوبی داغ شود. سپس گوشت‌های قلقلی را به تابه اضافه کنید و بگذارید تا به خوبی سرخ شوند، سرخ کردن گوشت را تا جایی باید ادامه دهید تا تغییر رنگ دهد.
  • مرحله‌ی ششم: بعد از سرخ شدن تمام گوشت‌ها، در یک قابلمه مناسب به اندازه‌ی ۴ پیمانه آب بریزید و بگذارید تا به جوش بیاید.
  • مرحله‌ی هفتم: در همین فاصله که آب در حال جوش آمدن است، پیاز را شسته و پوست آن را بگیرید. به صورت نگینی و ریز خرد کرده و در یک تابه مناسب تفت دهید تا رنگ آن طلایی شده و کاملا سرخ شود.
  • مرحله‌ی هشتم: بعد از تغییر رنگ پیاز، گردو‌ها را نیز به تابه اضافه کنید و به همراه یکدیگر تفت دهید. این کار را تا جایی ادامه دهید که بافت گردو حالت نرمی پیدا کند.
  • مرحله‌ی نهم: به آب جوش آمده، کشک را اضافه کنید و هم بزنید تا کشک رقیق شود. بعد از آن به میزان لازم ادویه اضافه کنید و مجددا مواد درون قابلمه را هم بزنید.
  • مرحله‌ی دهم: اجازه دهید تا مواد ۱۰ دقیقه درون قابلمه بجوشند و بعد از گذشت این مدت گردو و پیاز را نیز به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله‌ی یازدهم: حرارت زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید تا مواد به آرامی با یکدیگر بپزند و جا بیفتند.
  • مرحله‌ی دوازدهم: در دقایق آخر پخت، گوشت‌های قلقلی را نیز به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا با یکدیگر بپزند.
  • مرحله‌ی سیزدهم: آخرین مرحله در درست کردن کله جوش، آماده‌سازی نعنا است. این مرحله بسیار مهم است چرا که اگر نعنا را بیش از حد سرخ کنیم، سبب ایجاد مزه تلخ در آن می‌شود و می‌تواند طعم غذا را به کلی خراب کند. پس نهایتا چند دقیقه نعنا را در درون روغن داغ تفت دهید تا جایی که مزه آن تلخ نشود.
  • مرحله‌ی چهاردهم: کله جوش شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرف مناسب سرو کرده و نوش جان کنید! برای تزئین کله جوش می‌توانید از نعنا، پیاز داغ و گردو استفاده کنید.

 

نکته‌ای که در درست کردن این غذا باید در نظر داشته باشید، این است که اگر در نهایت کله جوش حالت رقیق و آبکی پیدا کرد، می‌توانید دو قاشق آرد به آن اضافه کنید تا خود را بگیرد و غلیظ شود.

 

 

طرز تهیه کله جوش بدون گوشت

طرز تهیه کله جوش بدون گوشت

درست کردن کله جوش بدون گوشت نیز امکان‌پذیر بوده و این مدل درست کردن کله جوش به سبک اصفهانی معروف است. تمام مواد اولیه‌ای که برای درست کردن آن نیز داریم، همانی است که در جدول ابتدای مقاله گفتیم با این تفاوت که باید گوشت را حذف کنید. روش درست کردن نیز تا حدودی ساده‌تر است، چرا که مرحله آماده‌سازی و پخت گوشت در این دستور پخت وجود ندارد.

 

طرز تهیه کله جوش به سبک کرمانی

طعم بی‌نظیر کله جوش با رب گوجه فرنگی

آخرین دستور پختی که برای کله جوش می‌خواهیم بیان کنیم، کله جوش به سبک کرمانی است. یکی از تفاوت‌های این مدل کله جوش با دو روشی که در بالا گفتیم، این است که در تهیه کله جوش کرمانی از رب گوجه فرنگی نیز استفاده می‌شود. همچنین شما می‌توانید آن را به همراه گوشت یا بدون گوشت طبخ کنید. برای درست کردن این غذا در ابتدا کشک را به همراه دو لیوان آب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا بجوشد. سپس گوجه فرنگی را درون میکسر له کرده و به حالت پوره‌ای در بیاورید. البته از رنده نیز می‌توانید برای انجام این کار استفاده کنید.

گوجه فرنگی را به همراه گردو و پیاز سرخ شده به قابلمه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا مواد با یکدیگر بپزند و جا بیفتد. اگر دوست داشته باشید می‌توانید از گوشت قلقلی نیز استفاده کنید و در دقایق آخر پخت آن را به قابلمه اضافه کنید.

وقتی کله جوش به خوبی جا افتاد، نعنا خشک را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا با غذا به خوبی ترکیب شود، سپس می‌توانید آن را در ظرف مناسب سرو کرده و نوش جان کنید.

اگر خواستید تا عطر و طعم غذا بهتر شود، می‌توانید از سبزی خشک‌هایی مانند شنبیلیه و ترخون و مرزه نیز استفاده کنید. در کنار این غذا استفاده از سبزی یا ترشی نیز به شدت پیشنهاد می‌شود.

درست کردن کله جوش و تجربه‌ای بی‌نظیر از طعم آن

در این مقاله به روش‌های متفاوت تهیه کله جوش اشاره کردیم و گفتیم که می‌توانید آن را با مواد اولیه متفاوت به همراه گوشت یا بدون آن طبخ کنید. البته که درست کردن این غذا بسیار راحت است اما نیاز دارد تا قلق‌های پخت را بلد باشید، تا طعم بی‌نظیری از آن را تجربه کنید.

معمولا در برخی از شهر‌ها به جای کشک از ماست نیز برای درست کردن این غذا استفاده می‌کنند. نکته‌ی مفیدی که در مورد کله جوش وجود دارد این است که به دلیل استفاده از کشک و ماست در آن، یک منبع غنی و کامل برای کلسیم و پتاسیم است، پس برای کسانی که می‌خواهند به تقویت استخوان‌های خود کمک کنند یا مشکل استخوانی دارند یک غذای مفید و کامل است.

اگر زمانی قصد تهیه این غذا را داشتید، اما مواد اولیه و لازم برای تهیه آن در خانه موجود نبود، می‌توانید با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ هرآنچه که نیاز دارید را در سریع‌ترین زمان ممکن سفارش دهید و تحویل بگیرید و این غذای لذیذ را درست کنید و مزه‌ی بی‌نظیر آن را تجربه کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *