کباب تابهای یکی از خوشمزهترین کبابهای ایرانی است که آمادهسازی و پخت آن بسیار راحت است. اگر حوصله آشپزی ندارید و دوست دارید که در کوتاهترین زمان بتوانید یک غذای خوشمزه درست کنید، قطعا کباب تابهای یکی از بهترین انتخابهای شما خواهد بود.
در این مقاله قرار است در مورد درستکردن کباب تابهای و روشهایی که برای انجام این کار وجود دارد، صحبت کنیم.
بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا طرز تهیه این غذای خوشمزه را یاد بگیرید، پیشنهاد میکنیم که تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
دستور پخت کباب تابهای به سبک رستورانی
حالا که آماده برای پخت این کباب خوشطعم هستید، به سراغ مواد اولیه برای تهیه این غذا میرویم.
در جدول زیر مواد لازم برای درستکردن کباب تابهای به تعداد ۴ نفر آورده شده است که شما میتوانید بر اساس تعداد نفرات، خودتان این مقادیر را بیشتر یا کمتر کنید.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
گوشت چرخ شده | ۵۰۰ گرم |
سیبزمینی | ۲ عدد بزرگ |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سیر | ۲ حبه |
گوجهفرنگی | ۳ عدد بزرگ |
رب گوجهفرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
زعفران دم شده | به میزان لازم |
آبلیمو | به میزان لازم |
ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) | به میزان لازم |
مراحل درستکردن کباب تابهای به روشهای مختلف
در ادامه قرار است در مورد روش تهیه انواع کباب تابهای صحبت کنیم، با استفاده از این آموزش قطعا میتوانید سادهترین روش برای پخت کباب تابهای را یاد بگیرید و از این به بعد این غذا را به سادهترین شکل ممکن بپزید و نوش جان کنید!
- مرحلهی اول: اولین قدم برای درستکردن کباب تابهای این است که پیازها را بهخوبی شسته و پوست بگیرید. سپس با استفاده از یک رنده که دندانههای ریزی دارد، پیاز را بهخوبی رنده کنید و آب آن را بگیرید.
- مرحلهی دوم: حالا سیرها را نیز بهخوبی رنده میکنیم و به پیازها اضافه میکنیم.
- مرحلهی سوم: گوشت چرخ شده را که در حدود ۲۰ دقیقه قبل از یخچال خارج کردهاید و تا حدودی نرم شده است را به سیر و پیاز اضافه کنید و بهخوبی با آنها مخلوط کنید.
- مرحلهی چهارم: حالا باید گوشت را طعمدار کنید. برای انجام این کار نمک، فلفل و مقداری زردچوبه به گوشت اضافه کنید و بهخوبی مخلوط کنید تا ادویهها به خورد گوشت برود.
- مرحلهی پنجم: اگر فرصت کافی برای پخت غذا دارید و عجلهای برای این کار ندارید بهتر است تا گوشت چرخ شده را با یک پلاستیک بپوشانید و به مدت ۲۰ دقیقه درون یخچال بگذارید، در غیر این صورت به سراغ پخت بروید.
- مرحلهی ششم: در یک تابه که اندازهی مناسبی دارد مقداری روغن بریزید و اجازه دهید تا بهخوبی داغ شود. بعدازاین که روغن داغ شد، مواد کباب را با فرم دلخواه درون تابه پهن کنید و اجازه دهید تا سرخ شود.
- مرحلهی هفتم: بعدازاین که یک سمت کباب طلایی شد و رنگ آن تغییر کرد، آن را برمیگردانیم تا سمت دیگر آن بپزد و رنگ آن طلایی شود.
- مرحلهی هشتم: یکی از مهمترین رازها در پخت کباب تابهای که سبب خوشمزهتر شدن آن میشود، سس آن است. برای درستکردن سس کباب تابهای، در ابتدا گوجهفرنگیها را پوست بگیرد و رنده کنید تا به حالت پوره در بیاید.
- مرحلهی نهم: پوره گوجهفرنگی را درون تابه با مقدار کافی روغن سرخ کنید و اجازه دهید تا آب آن کشیده شود.
- مرحلهی دهم: حالا به پوره گوجهفرنگی سرخ شده، رب گوجهفرنگی اضافه کنید و به همراه آن تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ آن نیز آزاد شود.
- مرحلهی یازدهم: به سس کباب تابهای مقدار کافی نمک، فلفل، آبلیمو و زعفران دمکرده اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
- مرحلهی دوازدهم: سس کباب شما آماده است و میتوانید به همراه غذا آن را نوش جان کنید. همچنین شما میتوانید کباب تابهای را به همراه کته یا نان در کنار سبزی تازه میل کنید و از طعم آن لذت ببرید.
طرز تهیه کباب تابهای به همراه سیبزمینی
یکی دیگر از روشهایی که برای درستکردن کباب تابهای وجود دارد، استفاده از سیبزمینی در دستور پخت است. برای انجام این کار و استفاده از سیبزمینی، تنها کاری که باید انجام دهید این است که سیبزمینیها را بهخوبی شسته و پوست بگیرید.
سیبزمینی پوست گرفته شده را به استفاده از یک رندهی دندانه ریز بهخوبی رنده کنید و با گوشت، ادویه و سایر مواد مخلوط کرده و در نهایت در تابه سرخ کنید و نوش جان کنید. همانطور که دیدید تمام مراحل یکسان است و فقط باید سیبزمینی را در دستور پخت جای دهید.
طرز تهیه کباب تابهای به سبک بخارپز
دستور پخت کباب تابهای به شیوهی بخارپز نیز یکی دیگر از روشهایی است که میتوانید در تهیه این غذا به کار گیرید. روش سالمی که برای افرادی که رژیم دارند یا میخواهند از روغن استفاده نکنند، یک انتخاب خوب است. مراحل تهیه آن بهصورت زیر است:
- مرحلهی اول: برای انجام این کار و بخارپز کردن کباب تابهای، در ابتدا باید مراحل آمادهسازی مواد کباب را انجام دهید.
- مرحلهی دوم: بعد از آمادهسازی مواد و قراردادن آن در یخچال، یک پیاز را شسته و بهصورت خلالی خرد کنید.
- مرحلهی سوم: خلالهای پیاز را در یک تابهی مناسب ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بهآرامی بپزند و آب بیندازند. البته میتوانید اندکی آب نیز به تابه اضافه کنید.
- مرحلهی چهارم: حالا گوجهفرنگیها را نیز بهصورت ورقهای خرد کرده و روی لایهی پیاز بچینید. همین کار را با یک سیبزمینی نیز انجام دهید و آن را روی گوجهفرنگیها بهصورت لایهای قرار دهید.
- مرحلهی پنجم: حالا که مواد را بهصورت لایهای در تابه قرار دادید، مواد کباب را بهعنوان لایهی آخر در بچینید و سس کباب را روی مواد بریزید.
- مرحلهی ششم: درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا مواد با آرامی با یکدیگر بخارپز شوند و بپزند. زمانی که آب مواد به طور کامل جمع شود و مواد درون تابه روغن بیندازند، غذای شما آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
کالری این نوع کباب تابهای بسیار کم است و بهازای مصرف هر ۱۰۰ گرم، تنها ۱۱۰ کالری مصرف میکنید. از این نوع کباب تابهای میتوانید بهعنوان یک غذای رژیمی استفاده کنید. البته اگر میخواهید طعم آن بهتر شود، میتوانید از گوشتی استفاده کنید که چربی بیشتری داشته باشد.
طرز تهیه کباب تابهای مرغ
برای افرادی که گوشت قرمز دوست ندارند یا آن را مصرف نمیکنند، درستکردن کباب تابهای با مرغ نیز امکانپذیر است. برای انجام این کار تنها کاری که باید انجام دهید، این است که از گوشت چرخ شدهی مرغ استفاده کنید و تمام مراحل پخت و آمادهسازی دقیقا مشابه به همان چیزی است که گفتیم.
بهعنوان جمعبندی باید گفت …
در این مقاله روشهای متفاوت برای درستکردن کباب تابهای را گفتیم، شما با استفاده از این دستور پختها میتوانید بهسادگی یک غذای خوشمزه و درعینحال ساده درست کنید.
اما گاهی اوقات پیش میآید که مواد اولیه برای تهیه این غذا یا هر غذای دیگری را در خانه ندارید، در این حالت سفارش مواد اولیه بهصورت آنلاین از سرویس سوپرمارکت اسنپ بهترین راهکار است.
با این روش بدون این که از خانه خارج شوید و در حدود نیم ساعت هرآنچه که نیاز دارید را میتوانید سفارش دهید و تحویل بگیرید و دیگر نگرانی بابت خریدهای خانه نداشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید