سفر به استانبول بدون خرید از بازارهای سنتی این شهر، هیچ لطفی ندارد. اگر اهل خرید هستید و از تماشای محصولات رنگارنگ لذت میبرید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا بهترین بازارهای استانبول را به شما معرفی کنیم.
بسیاری از گردشگران، استانبول را با جاذبههای تاریخی و بازارهای سنتی و جذاب آن میشناسند؛ بازارهایی که در آنها، علاوه بر محصولات خاص، تاریخ و فرهنگ کشور ترکیه را نیز میتوان مشاهده کرد. اما بهترین مراکز خرید استانبول کدام هستند و چه محصولاتی میفروشند؟
بازار بزرگ استانبول
بازار بزرگ استانبول یا گرند بازار، بزرگترین و قدیمیترین مرکز خرید در دنیاست و حتی میتوان آن را یکی از رنگارنگترین مراکز خرید نیز معرفی کرد. محصولاتی که در این بازار به فروش میرسند، به حدی متنوع هستند که محال است بدون خرید، از آن خارج شوید!
این بازار قدیمی بعد از فتح استانبول، به دستور سلطان محمد دوم و به منظور پشتیبانی اقتصادی و تامین هزینههای مسجد حاجی صوفیه بنا شد. در قرن پانزدهم، بازار استانبول، ۲ ساختمان اصلی با بامهای پوشیده داشت و در قرن نوزدهم نیز با بیش از ۴ هزار فروشگاه، ۶۴ خیابان و ۲۶ دروازه، از گردشگران سراسر دنیا میزبانی میکرد. امروزه بیش از ۸ هزار نفر در این بازار کار میکنند و بازدید گردشگران از آن در برخی از روزهای سال، بیش از نیم میلیون نفر تخمین زده میشود!
گرند بازار استانبول، بخشهای مختلفی دارد که هرکدام از آنها روی فروش محصولاتی خاص تمرکز دارند؛ در اینجا حتی قسمتی مخصوص برای فروش کتابهای دست دوم و وسایل آنتیک نیز در نظر گرفته شده است که قطعا بازدید از آن میتواند برای شما جذاب باشد. این بازار به حدی بزرگ است که اگر هر روز سال از آن بازدید کنید، باز هم چیزهای جدیدی برای شما خواهد داشت.
مهمترین ویژگی بازار بزرگ استانبول این است که تمام ۶۴ خیابان باریک و شلوغ آن، سرپوشیده هستند. به علاوه، از محصولات ارزانقیمت تا اجناس لاکچری، همهچیز در اینجا پیدا میشود. انواع فرشهای دستباف، منسوجات، لوازم چرمی، لباس، ادویهجات و موادغذایی تنها بخشی از محصولاتی هستند که در بازار بزرگ استانبول به فروش میرسند. اگر اهل خرید جواهرآلات هستید، توصیه میکنیم از بخش جواهرات نقره و طلا نیز بازدید کنید.
بازار آراستا استانبول
آراستا نام یکی دیگر از بهترین بازارهای سنتی استانبول است که پشت مسجد آبی در منطقه سلطان احمد واقع شده و میتواند مکانی عالی برای دوستداران لباس باشد. بر خلاف دیگر بازارهای ترکیه و شهر استانبول، در اینجا چانه زدن با فروشندگان، رواج بیشتری دارد و میتوان محصولات را با قیمتی پایینتر خریداری کرد. به علاوه، آرامش این بازار برای افرادی که محیطهای خیلی شلوغ را دوست ندارند، دلچسب خواهد بود.
در کنار لباس، محصولات بسیار متنوع دیگری از جمله فرش، گلیم، منسوجات، ظروف زیبا، ادویهجات، سفال، انواع شیرینیجات و سوغاتیهای دیگری را هم میتوان در این مرکز خرید پیدا کرد؛ موضوعی که باعث شده تا بسیاری از مردم، از آراستا به عنوان نسخه کوچکتر بازار بزرگ استانبول یاد کنند. گردشگران پس از تماشا و خرید صنایع دستی شهرهای مختلف هم میتوانند سری به موزه موزاییک استانبول زده و از تماشای زیباییهای آن لذت ببرند.
بازار ادویه استانبول
در بازار ادویه که با نام بازار مصریها هم شناخته میشود، دنیایی از رنگها و طعمهای مختلف که هوش را از سرتان میبرند، در انتظار شماست. در این بازار، بیش از ۸۵ فروشگاه مختلف فعالیت دارند و رایحه مستکننده ادویهجات و رنگهای بسیار پرزرقوبرق آنها، شما را از خود بیخود خواهند کرد. در بخشهای مختلف این بازار، کارکنان مختلفی حضور دارند که شیرینی ترکی با طعم گل رز به گردشگران میدهند تا خاطرهای تکرار نشدنی از بازار ادویه استانبول در ذهن شما ثبت کند. علاوه بر شیرینی و خوراکیهای خوشمزه، مواد خاصی مثل پودر حنای خالص که در کمتر جایی میتوان آن را پیدا کرد، در این بازار به فروش میرسد.
در کنار فروشگاههای جذاب و کافههای دنج نزدیک بازار، بنای اصلی و دیوارهای خود بازار مصریهای استانبول نیز در نوع خود بسیار جذاب است. بعد از گشتوگذار و خرید نیز میتوانید بیرون از این مرکز خرید، بازارچههای ماهی، غذای حیوانات و دیگر مواد غذایی را پیدا کنید. اگر زمان برای تفریح داشتید، حتما به فکر قدم زدن در خیابانهای رنگارنگ اطراف بازار ادویه نیز باشید.
جمعه بازار استانبول
جمعه بازار فندق زاده، یکی از شلوغترین و بهترین بازارهای سنتی استانبول است که هر جمعه در منطقه فندق زاده برپا میشود و در آن میتوان محصولات بسیار متنوعی از جمله لباس حجاب، منسوجات خانگی، کیف و کفش، انواع شیرینیجات، خوراکیها و مواد غذایی را پیدا کرد. فروش پوشاک زنانه و مردانه از برندهای مختلف با قیمت بسیار خوب هم در این بازار رونق زیادی دارد و همین مسئله باعث شده تا بسیاری از افراد، آن را بهترین جمعه بازار استانبول بدانند.
اگر به دنبال میوه و سبزیجات با قیمت مناسب هستید نیز میتوانید سری به این جمعه بازار بزنید چون این محصولات، عمدتا به صورت مستقیم و توسط خود کشاورزان به فروش میرسند و علاوه بر قیمت مناسب، بسیار تازه هستند. فروش اجناس در این بازار عمدتا به صورت نقدی است، ولی اگر خوششانس باشید میتوانید در برخی از غرفهها با کارت اعتباری نیز خرید کنید.
چهارشنبه بازار استانبول
یکی دیگر از پررونقترین بازارهای استانبول که هر چهارشنبه از هزاران نفر میزبانی میکند، چهارشنبه بازار فاتح است. این بازار در منطقه قدیمی و تاریخی «فاتح» واقع شده و عصر روزهای چهارشنبه، از ساعت ۵ تا ۹ شب، هزاران فروشنده با تنوع بسیار بالایی از محصولات و لوازم مختلف مانند کیف و کفش، لباس، لوازم آرایشی، لوازم خانگی، مواد غذایی و انواع نوشیدنیها در خیابان اصلی فاتح و ۱۷ کوچه تاریخی و کوچکتر اطراف آن در خدمت شما هستند.
اکثر افرادی که در این بازار میبینید، از اهالی محلی هستند و به همین جهت، این شانس را دارید که بتوانید محصولات خاصتر یا مواد غذایی متفاوت را در اینجا پیدا کنید. البته، قیمت بیشتر محصولات در چهاشنبه بازار استانبول روی آنها درج شده است و فروشندهها علاقه چندانی به پایین آوردن قیمت ندارند.
سخن پایانی
استانبول، مراکز خرید زیادی دارد که در آنها میتوان محصولات متنوع را با قیمتهای بسیار مناسب پیدا کرد. این شهر همچنین به بهشت دوستداران لباس و پوشاک معروف است و بسیاری از برندهای معروف دنیا، محصولات خود را در این شهر عرضه میکنند.
اگر زیاد اهل خرید هستید، میتوانید با استفاده از سرویس بلیط پرواز خارجی اسنپ، به این شهر سفر کنید و هتلهای نزدیک بازارهای استانبول را با قیمتی مناسب رزرو کنید تا دسترسی به آنها آسانتر باشد.
دیدگاهتان را بنویسید