استانبول بهواسطه فاصله کمی که با ایران دارد، یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری برای بسیاری از هموطنان است. اگر قصد سفر هوایی به ترکیه را دارید، بهتر است از همین حالا با فرودگاههای استانبول از جمله صبیحا گوکچن، آتاتورک، فرودگاه جدید استانبول و امکانات آنها آشنا شوید.
فرودگاه صبیحا گوکچن استانبول
دومین فرودگاه بزرگ استانبول که در سال ۲۰۰۱ با هزینه ۶۵۰ میلیون دلاری به بهرهبرداری رسید، صبیحا گوکچن نام دارد. این فرودگاه بینالمللی در بخش آسیایی استانبول واقع شده و با ظرفیت سالانه بیش از ۲۵ میلیون مسافر، یکی از شلوغترین پایگاههای جابهجایی مسافر در ترکیه محسوب میشود. این فرودگاه بزرگ، فقط یک ترمینال دارد و تمام پروازها از طریق همان ترمینال مدیریت میشوند.
نام بسیاری از کشورهای کوچک و بزرگ آسیایی و اروپایی در لیست پروازهای ورودی و خروجی فرودگاه صبیحا گوکچن به چشم میخورد. ترکیش ایرلاینز و پگاسوس، دو شرکت هواپیمایی معتبر ترکیهای هستند که برای فرودگاه امام خمینی (ره) پرواز دارند.
اطلاعات پرواز
همانند بسیاری از فرودگاههای بزرگ و معتبر دیگر، فرودگاه صبیحا گوکچن استانبول نیز تمام اطلاعات پروازهای خود را با آمارهای در لحظه، از طریق سامانه هوشمند خود به آدرس sabihagokcen. aero در اختیار علاقهمندان قرار میدهد.
امکانات
امکانات مدرن و زیاد را میتوان یکی از مهمترین مشخصههای فرودگاه بینالمللی صبیحا گوکچن معرفی کرد. در سالن اصلی، دستگاههای خودپرداز را تقریبا در همهجا میتوان پیدا کرد. بهعلاوه، بیش از ۱۱۵ باجه پذیرش و ۵۰ پیشخوان برای انجام کارهای مربوط به گذرنامه در این سالن اصلی مستقر هستند تا خدمات مسافران با بالاترین سرعت انجام شود.
افرادی که با خودروی شخصی تا فرودگاه میآیند، میتوانند ماشینشان را داخل پارکینگ اصلی فرودگاه با ظرفیت ۴ هزار خودرو پارک کنند. بهعلاوه، در نزدیکی ترمینال اصلی هم یک هتل ۴ ستاره بزرگ با ۱۲۸ اتاق آماده میزبانی از تمام مسافران داخلی و خارجی است. سالن تشریفات با امکانات ویژه، فودکورت اختصاصی با کافهها و رستورانهای مختلف، فروشگاههای تخفیفی و بدون مالیات، سالن کنفرانس و آمفیتئاتر، تنها بخشی از امکانات این فرودگاه هستند.
دسترسی و حملونقل
فرودگاه صبیحا در فاصله ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی مرکز استانبول قرار گرفته است و شرکت حملونقل هاواش (یکی از شرکتهای وابسته به ترکیش ایرلاینز)، همهروزه در ساعاتی مشخص، از بخشهای مختلفی مانند میدان تقسیم، کوز یاتاغی و همچنین شهر ازمیت، چندین دستگاه اتوبوس در نظر گرفته است تا مسافران بهآسانی بتوانند خود را به این فرودگاه بزرگ برسانند. فاصله این فرودگاه تا میدان تقسیم، حدود یک ساعت و نیم است و اتوبوسهای آن هر ۳۰ دقیقه یکبار به سمت صبیحا گوکچن حرکت میکنند. متأسفانه با استفاده از خطوط مترو نمیتوان به این فرودگاه رفت؛ اگر کرایه تاکسی برای شما مهم نیست هم میتوانید از خودروهای اصلی فرودگاه استفاده کنید.
فرودگاه آتاتورک استانبول
آتاتورک نام قدیمیترین فرودگاه استانبول است که در سال ۱۹۱۲ بهعنوان یک باند پروازی راهاندازی و از سال ۱۹۵۳ نیز بهعنوان فرودگاه مسافری به کار گرفته شد. این فرودگاه بینالمللی به یاد بنیانگذار جمهوری ترکیه یعنی مصطفی کمال آتاتورک نامگذاری شده و تا آوریل ۲۰۱۹، سالانه میلیونها مسافر را میان بسیاری از کشورهای مختلف سراسر جهان، جابهجا میکرد.
عملیات نوسازی این فرودگاه برای تبدیلشدن به مجموعهای مدرن، با هزینهای هنگفت انجام شد و بیش از ۲۰ سال طول کشید، اما در نهایت، باز هم این فرودگاه نتوانست پاسخگوی نیازهای مسافران باشد. از سال ۲۰۱۹ که فرودگاه جدید استانبول فعالیت خود را بهصورت رسمی آغاز کرد، فرودگاه آتاتورک فقط خدمات مربوط به بار را ارائه میداد تا اینکه در فوریه سال ۲۰۲۲، این بخش نیز تعطیل شد. هماکنون شرکت ترکیش کارگو که فعالیتی گسترده در زمینه کارگو و انتقال مسافران دارد، تمام فعالیتهای خود را به این فرودگاه منتقل کرده است.
اواخر بهار ۲۰۲۲، حتی اقداماتی بهمنظور تخریب فرودگاه آتاتورک استانبول و تبدیل کردن آن به یک پارک بزرگ صورت گرفت که با واکنشهای زیادی از سوی مردم روبهرو شد.
فرودگاه جدید استانبول
سال ۲۰۱۸، مراسم افتتاحیه فرودگاه جدید استانبول برگزار شد و از سال ۲۰۱۹، این مجموعه مدرن بهعنوان بزرگترین فرودگاه بینالمللی استانبول، کار خود را در زمینه انتقال و جابهجایی مسافران آغاز کرد. این فرودگاه در منطقه شمال غربی استانبول و با هزینهای در حدود ۱۶.۵ میلیارد دلار ساخته شده است! اسم فرودگاه جدید استانبول بهصورت بینالمللی، «فرودگاه استانبول» است و صرفا بهخاطر اینکه زمان کمی از بهرهبرداری از آن میگذرد، در نام آن از کلمه «جدید» استفاده میشود.
دولت ترکیه میخواهد این مجموعه مدرن به بزرگترین فرودگاه بینالمللی جهان با توانایی پذیرش سالانه بیش از ۱۵۰ میلیون نفر تبدیل شود. بنا بر آمارهای رسمی، فرودگاه جدید استانبول در سال ۲۰۲۱ با پذیرش بیش از ۳۷ میلیون مسافر، سیزدهمین فرودگاه پرکار جهان و همچنین شلوغترین فرودگاه اروپا لقب گرفت. این فرودگاه همچنین بیش از ۲۷ میلیون مسافر خارجی را در سال ۲۰۲۱ جابهجا کرده است تا از آن بهعنوان دومین فرودگاه پرکار دنیا در زمینه حمل مسافران خارجی یاد شود.
اگرچه فرودگاه جدید استانبول از همان ابتدای راهاندازی در زمینه حمل بار هم فعالیت داشت، اما از سال ۲۰۲۲، تمام خدمات فعال کارگو در فرودگاه آتاتورک به این محل منتقل شده است. بنا بر آمار سال ۲۰۲۰، حدود ۸۷۰ هزار تن بار از طریق بخش کارگو فرودگاه جدید استانبول به مقاصد مختلف جابهجا شده است.
جالب است بدانید در این فرودگاه، از آخرین فناوریهای و تکنولوژیهای روز مانند هوش مصنوعی برای شناسایی و پیشبرد کارها در بسیاری از زمینهها استفاده میشود.
اطلاعات پرواز فرودگاه استانبول
این فرودگاه بزرگ فقط یک ترمینال اصلی دارد و تمام پروازها از طریق همان انجام میشود. مسافرانی که میخواهند بهصورت در لحظه، اطلاعات مربوط به پروازهای ورودی فرودگاه استانبول مانند زمان ورود و خروج، شماره پرواز، نام شرکت هواپیمایی و … را مشاهده کنند هم کافی است به سایت رسمی این فرودگاه به آدرس istairport.com مراجعه کنند. برای اطلاع از وضعیت پروازهای خروجی فرودگاه استانبول هم میتوانید از همین سایت استفاده کنید.
امکانات
اینجا یکی از مدرنترین فرودگاههای دنیاست و علاوه بر بهکارگیری آخرین تکنولوژیها، در آن میتوان تعداد زیادی رستوران، کافیشاپ، مرکز خرید، دستگاههای خودپرداز، باجههای بانکها و سالنهای کنفرانس و آمفیتئاتر را پیدا کرد. هتل فرودگاه استانبول با داشتن ۸۵ اتاق، در تمام ساعات روز در خدمت مسافران داخلی و خارجی است. بهعلاوه، در بخشهای مختلف این فرودگاه میتوان امکانات مخصوص افراد ناتوان و معلول هم را پیدا کرد.
دسترسی و حمل و نقل
فرودگاه بینالمللی استانبول در حدود ۵۰ کیلومتر با مرکز این شهر فاصله دارد و خوشبختانه، انواع سیستمهای حملونقل نیز برای جابهجایی مسافران در نظر گرفته شده است تا افراد، بدون هیچ مشکلی بتوانند خود را به فرودگاه برسانند. در مسیر فرودگاه به شهر، علاوه بر اتوبوسهای خطی، تاکسیها و خودروهای شخصی زیادی بهصورت شبانهروزی فعالیت دارند. در صورت تمایل میتوان با استفاده از خطوط مترو بهصورت مستقیم به مرکز شهر نیز رفت؛ بدین منظور، خط مترو M11 از اوایل تابستان سال ۲۰۲۲ آغاز به کارکرده است و میتواند در تمام ساعات شبانهروز، مسافران را در مسیرهای منتهی به فرودگاه استانبول جابهجا کند.
افرادی که قصد اجاره خودرو در استانبول را دارند هم میتوانند با مراجعه به باجههای مربوطه در داخل فرودگاه و ارائه مدارک موردنیاز از جمله گواهینامه بینالمللی، اقدام به اجاره خودرو کنند.
چگونه از میدان تکسیم به فرودگاه جدید استانبول برویم؟
بهصورت کلی، سه راه مختلف برای رفتن از میدان تقسیم به فرودگاه استانبول، وجود دارد:
- استفاده از تاکسیهای خطی
- استفاده از اتوبوسهای شرکت هاواش
- استفاده از خط مترو
مسافرانی که میخواهند از طریق مترو به فرودگاه استانبول بروند، ابتدا باید از خط M2 استفاده کرده و سپس در ایستگاه Gayrettepe، وارد خط M11 شوند.
سخن پایانی
راههای مختلفی برای سفر به استانبول هست که در این میان، هیچکدام بهاندازه استفاده از هواپیما، سریع و ساده نیست. ما در این مقاله تلاش کردیم معروفترین فرودگاههای استانبول را همراه تاریخچه و خدمات آنها معرفی کنیم. اگر قصد سفر به ترکیه را دارید و میخواهید بلیط هواپیما را با بهترین قیمت بخرید، توصیه ما استفاده سرویس بلیت سفر اسنپ است؛ سرویسی که علاوه بر رایگان بودن و سهولت در کارکردن، استفاده از تخفیفهای ویژه را هم امکانپذیر میکند.
دیدگاهتان را بنویسید