در هیچ کجای دنیا شما یک فرد ایرانی را پیدا نخواهید کرد که طعم شیرینیهای سنتی ایرانی را نچشیده باشد یا در کل علاقهای به آنها نداشته باشد. کشور ایران در تمام نقاط خود شیرینیجات و غذاهای لذیذ و منحصربهفردی دارد که نمونه آنها در هیچ کجای دنیا پیدا نخواهد شد. حتی ایرانیها در ترکیب شیرینیهای سنتی و مدرن کردن آنها به شکل خوراکیهای امروزی نیز تبحر خاصی دارند. شیرینیهای ایرانی تقریبا در تمام دنیا شناخته شده هستند و ما در این مقاله قصد داریم تا بهترین و خوشمزهترین شیرینیهای ایرانی در دستهبندیهای شیرینی تر و شیرینی خشک را به شما معرفی کنیم. در این سفر خوشمزه به دل چسبناکترین و دلچسبترین قسمت خوراکیها، ما را همراهی کنید.
« سفارش آنلاین انواع شیرینی تازه »
شیرینیهای تر ایرانی
شیرینیهای تر از جمله شیرینیهایی هستند که آنها را با خامه تدارک میبینند و یکی از لذیذترین شیرینیها محسوب میشوند. البته این نوع شیرینیها به دلیل وجود خامه، چربی و شیرینی زیادی دارند که همین امر سبب شده کالری آنها افزایش پیدا کند. در حالت کلی یک شیرینی تر بهشدت مرغوب و یک محصول نهایی فوقالعاده در این نوع شیرینی، به کیفیت آرد، میزان شکر و روش پخت خاص آن بستگی دارد. یعنی شیرینیهای تر در ۳ دسته تر ساده، تر مجلسی یا بشقابی و تر دسری تقسیمبندی میشوند. شیرینی تر ساده مانند نان خامهای، شیرینی تر مجلسی مانند شیرینی ناپلئونی و شیرینی تر دسری مانند لطیفه است که ما در ادامه این نوع شیرینیها را بیشتر برای شما توضیح خواهیم داد.
نان خامهای
بهجرئت میتوان گفت که شیرینی خامهای از جمله محبوبترین شیرینیهای تر محسوب میشود که طرفداران آن در سراسر دنیا بیشمار هستند. شیرینی خامهای در میان انواع شیرینیهای تر محبوب و پرفروش است و آن را با نام نان خامهای نیز میشناسند. البته در حالت کلی نانخامهایها گرد بوده و شباهت بسیار زیادی به نارنجک دارند که به همین دلیل نامآشنای آنها شیرینی نارنجکی است. خامه درون این نوع شیرینی به طور معمول به روش تزریقی در آن اعمال میشود و به دلیل زیاد بودن حجم خامه، بسیار دوستداشتنی است.
در تهیه نان خامهای از آرد، شکر، تخممرغ، شیر و وانیل و مواد معمولی استفاده میشود که در دسته عمده مواد اولیه انواع شیرینیهای تر قرار دارند. البته امروزه در تهیه این نوع شیرینی تر از شکر کمتر و روغنهای سبکی استفاده میشود که سبب شده نوع رژیمی نان خامهای را نیز در میان طرفداران آن، محبوب کند.
شیرینی لطیفه
دومین شیرینی در دسته شیرینیهای تر ایرانی و در میان انواع شیرینیهای محبوب، شیرینی لطیفه است. این خوراکی خوشمزه نیز به دلیل وجود خامه در ترکیبات خود، شهرت زیادی دارد. ترد و لطیف است، درست همانند اسمش و از دوتکه نان مجزا تهیه شده که در میان آنها خامه قرار دارد. البته در برخی از موارد برای تزیین نان خامهای از پودر پسته نیز استفاده میکنند. نانهای استفاده شده در این نوع شیرینی تر بهشدت لطیف هستند و به همین دلیل اسم این نوع نان خامهای را لطیفه گذاشتهاند. شاید تصور کنید آمادهکردن لطیفه در منزل دشوار و سخت است و ترجیح بدهید که آن را از بیرون تهیه کنید، اما خبر خوش اینکه درستکردن این شیرینی در منزل یکی از آسانترین روشها و مراحل را دارد که تنها با کمی صبر و حوصله میتوانید آن را در منزل تهیه و نوش جان کنید.
شیرینی رولت
یکی دیگر از شیرینیهای تر بسیار پرطرفدار و لذیذ، رولت بوده که یک تحفه سوئیسی است و از ترکیب خامه و کیک اسفنجی تهیه میشود. کیک رولت، کیکی نازک است که بهواسطه خامه، مربا و تکههای میوه تازه یا کره و کرم که روی سطح آن کشیده میشود، درست شده است. سپس این لایه کیک را پیچانده و رولت ما آماده خواهد شد. حتی گاهی دیده شده که برخی از افراد کاملا سطح خارجی رول رولت را با خامه و شکلات نیز میپوشانند بعد از پرکردن سطح کیک و رول شدن کیک اسفنجی، آن را به قطعات متعدد در اندازههای کوچک برش خواهند زد. ناگفته نماند که نوعی کرم کره نیز وجود دارد که بعد از استفاده در شیرینی رولت، سبب میشود که دوام و ماندگاری آن افزایش پیدا کند.
شیرینی ناپلئونی
آخرین شیرینی تر که در ایران بهشدت پرطرفدار است و در تمام قنادیها و شیرینیپزیها میتوانید آن را مشاهده کنید، شیرینی ناپلئونی است. یک شیرینی محبوب و پرطرفدار در ایران که البته مسافری از کشور فرانسه است. این شیرینی را از خمیر هزارلا تهیه میکنند و در کل به نام شیرینی هزار برگ شهرت دارد. سطح رویه در این نوع شیرینی با خردههای نان شیرینی و پودر قند پوشیده میشود. همچنین برای تزیین آن از آجیلهای خرد شده و پودر کاکائو استفاده میکنند.
داستان شیرینی ناپلئونی این است که در گذشته و در کشور فرانسه وقتی مردی به خواستگاری دختر موردعلاقه خود میرفت، پدر دختر برای پذیرایی از داماد و محکزدن تواناییهای او با شیرینی ناپلئونی یا شیرینی هزار برگ که نام اصلی آن ویله فِری است، پذیرایی میکرد. اگر داماد از شیرینی برداشته و آن را میل میکرد، میتوانست نظر مساعد پدر عروس را برای ازدواج با دختر موردعلاقهاش جلب کند. اما اگر از خوردن شیرینی هزار برگ یا خامه ناپلئونی امتناع میکرد، ازدواج با دختر محبوبش منتفی بود. خوردن این شیرینی به دلیل نوع فرم و حالتی که دارد، شجاعت زیادی میخواهد.
شیرینیهای خشک ایرانی
در ادامه معرفی انواع شیرینیهای ایرانی به شیرینیهای خشک میرسیم که بهراحتی میتوانند تلخیهای شما را به شادی تبدیل کنند. شیرینیهای خشک شاید در نگاه اول چندان محبوب و پرطرفدار نباشند؛ اما بد نیست بدانید که پایه ثابت تمام جشنها و مهمانیهای ایرانیها هستند. این نوع شیرینیها قدمت بسیار زیادی دارند و از دیرباز جزئی از سفرههای مردمان ایرانزمین محسوب میشدند. اگر تا به امروز شیرینیهای خشک را امتحان نکردهاید که البته بعید میدانم، در ادامه این مطلب ما را همراهی کنید. قرار است که ما به شما خوشمزهترین شیرینیهای خشک ایرانی را معرفی کنیم تا شما در زمان انتخاب نوع شیرینی خشک محبوب خود، با مشکلی مواجه نشوید.
شیرینی زبان
شیرینی خشک زبان را احتمالا با نام شیرینی “زبون” میشناسید که در میان ایرانیان ارجوقرب بسیار زیادی دارد. اگر برای بار اول به خانه میزبان دعوت شدهاید، به شما توصیه میکنیم که حتما یک جعبه شیرینی زبان خریداری کنید و خوشحالی میزبان خود را به چشم ببینید. تهیه کردن این نوع شیرینی به عبارتی نوعی سپاسگزاری از میزبان برای دعوت شماست. این نوع شیرینی را با چای میل میکنند و شربتی که روی آن داده میشود شربتی خوشمزه است که در ترکیب با کنجد و پودر آجیلها، ظاهری زیبا و فریبنده به این شیرینی میدهد. اگر قصد دارید خوشمزهترین شیرینی خشک ایرانی را امتحان کنید حتما به سراغ شیرینی زبان بروید.
شیرینی مربایی
شیرینی خشک و معروف ایرانی بعدی که پای ثابت تمام عروسیها محسوب میشود، شیرینی مربایی یا یک کلوچه به سبک مردمان ایرانزمین است که در میان خود مربا دارد. این شیرینی یکی از معروفترین شیرینیهایی است که در عید نوروز نیز آن را تهیه و سرو میکنند. شیرینی مربایی در فصل بهار بهشدت مورد استقبال قرار میگیرد و در میان این شیرینی انواع مرباها را برای تغییر طعم و خوشمزهتر کردن آن استفاده میکنند.
این شیرینی به طرز باورنکردنی لذیذ و خوش خوراک است. اگر تمایل داشتید تا یک شیرینی با ماندگاری بالا و درعینحال کاملا لوکس و مجلسی تهیه کنید، پیشنهاد ما شیرینی مربایی است. اشکال مختلف این شیرینی همینطور انواع مختلف مرباهایی که در تهیه این شیرینی استفاده میشوند، سبب شده که شیرینی مربایی محبوب تمام سلیقهها باشد. به طور معمول از مرباهای هویج و آلبالو در تهیه این شیرینی استفاده میشود.
کیک یزدی
در میان شیرینیهای خشک ایرانی، کیک یزدی هم جایگاه ویژهای دارد. کیک یزدی یک کاپ کیک کاملا ایرانی است که با ابتداییترین و سادهترین مواد و مراحل تهیه میشود. کاپ کیکهایی لذیذ، جذاب و زیبا که کاملا ایرانی هستند و برای عصرانه در کنار یک فنجان چای، بهشدت خوش طعم و خوشمزه هستند. اگر در جمع دوستان و آشنایان هستید یا در کنار خانواده خود اوقات بینظیری را سپری میکنید، به شما پیشنهاد میکنیم که برای تکمیل شادی و ماندگاری لحظات خود حتما فنجان چایتان را با یک کیک یزدی نوش جان کنید. کیک یزدی دستور پختهای متعدد و متنوعی دارد که دستور اصلی آن به مردمان شهر یزد متعلق است.
شیرینی دانمارکی
شیرینی دانمارکی هم در میان شیرینیهای خشک و محبوب ایرانی، جایگاه ویژهای دارد. همانطور که میدانید این شیرینی ارمغان کشور سوئیس است که البته این روزها بیشتر شاید آن را با نام شیرینی “گل محمدی” بشناسید. در تهیه شیرینی دانمارکی از چندلایه خمیر با ورقههای پوشیده شده از خامه و کره یا مربا و شکلات استفاده میشود که این لایهها را ۲۷ بار روی یکدیگر تا میکنند و با روکش ترافل، آجیل یا شکر سطح آن را میپوشانند.
در تهیه شیرینی دانمارکی از شیر، شکر، تخممرغ و آرد سفید و کره استفاده میشود که با اضافه نمودن مخمر، سبب پف کردن یا تورم آن میشوند. پف شیرینی دانمارکی بهتازگی خمیر و دمای فر بستگی دارد. در شیرینی سنتی دانمارکی از چربیهای سنتی و کره استفاده میشود. اما اگر قرار باشد شیرینی دانمارکی به شکل صنعتی تهیه شود، چربی آن چربی شیرینیپزی خواهد بود. این شیرینی در کشورهایی مانند دانمارک، فرانسه، اتریش، سوئد، آمریکا، انگلستان و آرژانتین نیز طرفداران زیادی دارد که البته نحوه تهیه آن نیز در هر کشور متفاوت است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی دانمارکی
شیرینی بهشتی
نام شیرینی بهشتی را شاید نشنیده باشید، اما مطمئنم که تابهحال در مجالس رسمی حتما آن را نوش جان کردهاید. شیرینی بهشتی بسیار نرم و لطیف است و در رنگها و طعمهای مختلف زعفرانی، شکلاتی، وانیلی و غیره تهیه میشود. به طور معمول این شیرینی یکی از شیرینیهای بسیار محبوب در سفره هفتسین و در عید نوروز بهحساب میآید.
نکته مهمی که در تهیه این شیرینی باید به آن دقت کنید این است که این شیرینی بهشدت لطیف و حساس است و اگر کوچکترین تغییری در طرز تهیه، میزان مواد اولیه آن و حتی مدتزمان پخت آن ایجاد شود، روی کیفیت شیرینی بهصورت کاملا مستقیم تأثیر میگذارد. ناگفته نماند که شباهت این شیرینی به شیرینی سوئدی و شیرینی قندی بسیار زیاد است.
شیرینی کشمشی
شیرینی کشمشی را تمام افراد با هر سلیقهای میپسندند. شیرینی کشمشی در دل خود یک هدیه شیرین و شگفتانگیز دارد. وقتی یکتکه شیرینی کشمشی را گاز میزنید، کشمشهای کوچک و درشت زیادی را در دهان خود حس خواهید کرد. کشمشهای شیرینی که طعم این شیرینی را بهتر کرده و آن را به یک شیرینی کاملا حرفهای و تمامعیار تبدیل کردهاند. این شیرینی خشک هم، در میان ایرانیان محبوبیت فراوانی دارد. بیشتر افراد تمایل دارند تا این شیرینی را بهعنوان چشمروشنی برای یکدیگر هدیه ببرند. شیرینی کشمشی را میتوانید در یخچال نگهداری کنید یا اینکه در ظرف مخصوص شیرینی روی میز پذیرایی باشد. نکته مهم و مثبت این شیرینی ماندگاری طولانیمدت آن است. البته برخی از افراد این شیرینی را با روغن سنتی یا کره تهیه میکنند که باعث میشود سالمتر باشد.
کلوچه نخود یا شیرینی نخودچی
شیرینی ایرانی و خشک بعدی، شیرینی پرطرفدار نخودچی یا کلوچه نخود نام دارد که اصالتا قزوینی بوده؛ اما در تمام شهرهای ایران میتوانید حضور پررنگ آن را مشاهده کنید. شیرینی نخودچی حتی در شهر شیراز نیز بهصورت کاملا سنتی در زمان عید نوروز توسط کدبانوهای ایرانی تهیه میشده است. یک شیرینی کوچک که ماده اصلی آن آرد نخودچی است و هرچه اندازه این شیرینی کوچکتر باشد، سرو کردن آن راحتتر خواهد بود. یکی از دلایل پرطرفدار بودن کلوچه نخود یا شیرینی نخودچی در عید نوروز، کوچک بودن آن است.
کیفیت آرد نخودچی که در این شیرینی استفاده میشود در طعم نهایی کلوچه نخود یا شیرینی نخودچی تأثیر بهسزایی دارد. همچنین پودر قندی که در این شیرینی استفاده شده، جایگزین شکر است و سبب سبک شدن شیرینی نخودچی میشود.
شیرینی برنجی
بهترین شیرینی خشکی که با وجود متعلق بودن به شهر کرمانشاه در تمام شهرهای ایران محبوب و پرطرفدار است، شیرینی برنجی نام دارد. در تهیه شیرینی برنجی از نوع بهخصوصی روغن جامد، شکر و آرد استفاده میشود و آن را با نام “نان برنجی” نیز میشناسند. در یک بعدازظهر گرم تابستانی یا عصر سرد زمستانی، میتوانید در کنار یک فنجان چای، با این شیرینی از مهمانان خود پذیرایی کنید. طعم این شیرینی باورنکردنی است و سطح روی این شیرینی را با کنجد یا سیاهدانه تزیین میکنند. نان برنجی در ظاهر گرد و کوچک است و بدون شک بهمحض دیدن آن اشتهای شما تحریک خواهد شد.
مزیت بسیار مهم این کوکیهای کوچک برنجی ایرانی این است که شما بهراحتی میتوانید این شیرینیها را در طولانیمدت در منزل نگه داشته و استفاده کنید. ضمن اینکه مدتزمان تهیه مواد اولیه و همچنین آمادهکردن و طبخ این شیرینی جذاب برنجی نیز بسیار کوتاه است.
ایرانی شیرین با شیرینیهای لذیذ
در این مطلب سعی کردیم تا شیرینیهای لذیذ و خوشطعمی را که شما میتوانید در تمام قنادیهای سرتاسر کشور ایران و در تمام شیرینیپزیها پیدا کنید، به شما معرفی کنیم. شیرینیهایی که بینظیر هستند و با یکبار چشیدن، طعم آنها را هیچگاه فراموش نخواهید کرد. البته تهیه کردن این شیرینیها در منزل سخت نیست و با کمی مهارت و حوصله میتوانید هرکدام از آنها را بهراحتی در خانه آماده کنید. اما پیشنهاد ما این است که در صورت عدم تمایل به تهیه این شیرینیها در منزل به هر دلیلی، با سرویس شیرینی اسنپ در کوتاهترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه این شیرینیهای جذاب و لذیذ را سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید