تهیه بستنی خانگی به روش‌های مختلف

بستنی بدون تردید یکی از خوراکی‌های خوشمزه و جذاب است که اغلب همه دوست دارند. درست است که بستنی‌های مختلفی را می‌توانیم در فروشگاه‌ها بیابیم، اما تهیه بستنی خانگی لذت دیگری دارد.

طرز تهیه بستنی خانگی

بستنی یک خوراکی و یک دسر خوشمزه است. روش‌های مختلفی برای تهیه بستنی خانگی وجود دارد؛ در واقع خوب است بدانید که برای تهیه بستنی، لزوما به دستگاه بستنی‌ساز نیازی ندارید.

بلکه می‌توانید با به‌کارگیری روش‌های متفاوتی، انواع و اقسام بستنی‌ها را در خانه درست کنید.

مواد اولیه برای تهیه بستنی در خانه

به‌طورکلی برای تهیه بستنی در خانه، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد لازم

مقدار مورد نیاز

شیر

نصف پیمانه

شکر

یک قاشق غذاخوری یا بیشتر باتوجه‌به سلیقه

عصاره وانیل

نصف قاشق چایخوری

پودر کاکائو یا عصاره‌های دیگر

یک قاشق غذاخوری

مراحل تهیه بستنی خانگی با دستگاه بستنی‌ساز

برای درست‌کردن بستنی با دستگاه، علاوه بر مواد اولیه فوق، به ۲ قاشق سوپ‌خوری آرد ذرت و ۴/۱ فنجان پودر شیرخشک نیاز دارید. برای درست‌کردن بستنی با دستگاه بستنی‌ساز، مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدا درون ظرفی، پودر شیرخشک و آرد ذرت را به همراه وانیل و شکر الک کنید.
  • مرحله‌ی دوم: سپس درون ظرفی دیگر شیر را بریزید و این مواد الک شده را به آن بیفزایید. این ترکیب را خوب با هم مخلوط کنید تا تبدیل به مایعی رقیق گردد.
  • مرحله‌ی سوم: اکنون ظرف را روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا این ترکیب سفت شود. (چیزی شبیه به فرنی سفت)
  • مرحله‌ی چهارم: پس از آماده‌شدن، مواد را درون دستگاه بستنی‌ساز بریزید تا منجمد شده و به شکل بستنی درآید.

روش تهیه بستنی خانگی با کیسه یخ

برای تهیه بستنی در خانه با کیسه یخ، این مراحل را دنبال کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدا، کیسه‌ای ضخیم و زیپ‌دار آورده و شکر، شیر و عصاره وانیل را درون آن ریخته و در کیسه را محکم ببندید.
  • مرحله‌ی دوم: کیسه زیپ‌دار و ضخیم بزرگ‌تر را تا نصف از یخ خورد شده به همراه نمک پر کنید.
  • مرحله‌ی سوم: اکنون کیسه کوچک‌تر را درون کیسه یخ بزرگ قرار داده و در آن را ببندید. البته باید از کامل بسته بودن در کیسه شیر مطمئن شوید تا یخ و نمک وارد شیر نشوند.
  • مرحله‌ی چهارم: برای مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه هر دو کیسه را به‌آرامی تکان دهید. در این حین یخ‌های خورد شده را روی کیسه شیر بمالید تا سرمای یخ را جذب کند.
  • مرحله‌ی پنجم: رفته‌رفته دمای کیسه یخ سبب بسته‌شدن شیر شده و به بستنی شبیه می‌شود.
  • مرحله‌ی ششم: تا آماده‌شدن بستنی، می‌توانید به‌آرامی مواد درون کیسه شیر را نیز با حرکت‌دادن انگشتان خود، مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی شکل گیرد. البته باید توجه داشته باشید که آسیبی به کیسه یخ وارد نساخته و آن را سوراخ نکنید.
  • مرحله‌ی هفتم: در آخر روش تهیه بستنی خانگی؛ پس از گذشت مدت‌زمان ۲۰ دقیقه، بستنی شما آماده است و می‌توانید آن را سرو کرده و نوش جان کنید.

طرز تهیه بستنی در خانه با روش کاسه یخ

روش دیگری که می‌توانید از آن برای درست‌کردن بستنی در خانه بهره‌مند شوید، روش کاسه یخ است. در این روش مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله‌ی اول: کاسه‌ای فلزی آورده و شیر، شکر و عصاره وانیل را درون آن بریزید.
  • مرحله‌ی دوم: سپس کاسه بزرگ‌تری آماده کرده و تا نصف آن یخ ریخته و میان یخ‌ها نمک بپاشید.
  • مرحله‌ی سوم: اکنون باید کاسه شیر را درون کاسه یخ قرار دهید تا فرایند تهیه بستنی آغاز شود.
  • مرحله‌ی چهارم: با قدرت و سرعت زیاد، مواد درون کاسه کوچک را هم بزنید که البته برای هم زدن، می‌توانید از دستگاه همزن برقی نیز استفاده کنید.
  • مرحله‌ی پنجم: رفته‌رفته دمای ظرف زیر به‌واسطه کاسه یخ کاهش پیدا کرده و به نقطه انجماد خواهد رسید. البته حین سرد شدن ترکیب شیر، مرتب بستنی را هم بزنید تا دانه‌های کریستالی یخ درون بستنی شکل نگیرد.
  • مرحله‌ی ششم: پس از آن که ترکیب به‌دست‌آمده به بستنی تبدیل شد، می‌توانید آن را سرو کرده و نوش جان کنید. به این ساده روش تهیه بستنی خانگی به پایان رسید.

طرز تهیه بستنی در خانه با روش فریز کردن

شما می‌توانید به‌جای بستنی‌ساز، از فریزر خانه برای تهیه بستنی استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که برای درست‌کردن بستنی به این شیوه، باید کمی صبور باشید و وقت بیشتری صرف کنید.

ضمن آنکه می‌توانید در صورت تمایل، ۲ عدد زرده تخم‌مرغ را به ترکیبات بستنی خانگی خود بیفزایید.

  • مرحله‌ی اول: ظرفی آورده و شیر را درون آن ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. کمی صبر کنید تا روی شیر حباب ایجاد شود و سپس بلافاصله آن را از روی اجاق بردارید. توجه داشته باشید که به‌هیچ‌عنوان شیر نباید بجوشد.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون باید درون ظرفی زرده تخم‌مرغ را با شکر برای چند دقیقه هم بزنید تا خوب با یکدیگر ترکیب شوند.
  • مرحله‌ی سوم: صبر کنید تا شیر از دما بیفتد و سرد شود. سپس تخم‌مرغ و شکر ترکیب شده را درون شیر ریخته و آن را روی شعله ملایم گاز قرار دهید. آن‌ها را خوب هم بزنید تا به ترکیب غلیظ شده‌ای تبدیل شوند. بلافاصله پس از شروع به جوشیدن این مخلوط، آن را از روی حرارت بردارید و به آن عصاره وانیل بیفزایید.
  • مرحله‌ی چهارم: در این مرحله از طرز تهیه بستنی خانگی، باید کاسه‌ای گود آورده و این ترکیب را درون کاسه بریزید. سپس کاسه را برای مدت ۳۰ دقیقه درون فریزر بگذارید.
  • مرحله‌ی پنجم: لازم است تا پس از گذشت ۳۰ دقیقه ظرف و محتویات آن را مورد بررسی قرار دهید. اگر روی لبه‌ها آثاری از یخ‌زدگی دیدید، کاسه را بیرون آورده و مواد را هم بزنید. پیشنهاد می‌کنیم برای آنکه مواد به‌خوبی با یکدیگر ترکیب شوند، از همزن برقی استفاده کنید.
  • مرحله‌ی ششم: کاسه را مجدد درون فریزر قرار دهید و هر ۳۰ دقیقه یکبار وضعیت آن را بررسی کرده و مرحله قبل را انجام دهید. معمولا طی ۲ الی ۳ ساعت باید این کار را انجام دهید تا بستنی شما آماده شود.

طرز تهیه بستنی چوبی در خانه

علاوه بر بستنی‌های فوق، شما می‌توانید بدون نیاز به دستگاه بستنی‌ساز، بستنی چوبی نیز در خانه درست کنید.

مواد لازم برای درست‌کردن بستنی چوبی در خانه

برای درست‌کردن این بستنی، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد لازم

مقدار مورد نیاز

شیر پرچرب

۲.۵ پیمانه

شکر

۲/۱ پیمانه

نشاسته گل

یک قاشق سوپ‌خوری

نشاسته ذرت

یک قاشق سوپ‌خوری

خامه صبحانه یا قنادی

یک پیمانه

وانیل

۲/۱ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه بستنی چوبی

مراحل زیر را برای تهیه بستنی چوبی در خانه دنبال کنید:

مرحله‌ی اول: در ابتدا قابلمه‌ای آورده و شیر، شکر، نشاسته گل و نشاسته ذرت را درون آن بریزید و با همزن دستی خوب بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند.

مرحله‌ی دوم: درون ظرفی دیگر، خامه ریخته و آن با یک ملاقه شیر، رقیق کرده و هم بزنید. سپس این خامه رقیق شده را درون قابلمه شیر بریزید و هم بزنید تا ترکیب صاف و یکدستی پدید آید.

مرحله‌ی سوم: پس از آنکه این مواد را با هم به‌خوبی ترکیب کردید، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به طور مرتب هم بزنید تا غلیظ شده و ته نگیرد.

مرحله‌ی چهارم: پس از آن که مواد غلیظ شد، آن را از روی حرارت برداشته و به آن وانیل بیفزایید و هم بزنید.

● مرحله‌ی پنجم: اکنون باید قابل موردنظر خود را آورده و روی سینی قرار دهید. سپس چوب بستنی‌‎‌ها را درون قالب گذاشته و به کمک ملاقه، از ترکیب درست شده درون قالب بریزید تا پر شود. قالب را چند بار به‌آرامی روی سینی بکوبید تا تمامی فضا‌های خالی آن از مواد درست شده، پر شود و بستنی شما به طور یکدست، آماده گردد.

مرحله‌ی ششم: قالب را برای مدت ۶ الی ۷ ساعت درون فریزر قرار دهید تا ببندد. پس از گذشت این مدت‌زمان بستنی شما آماده سرو است.

نکات تکمیلی برای درست‌کردن بستنی خانگی

برای آن که بهترین تجربه تهیه بستنی در منزل را داشته باشید، نکات زیر را در نظر بگیرید:

شما می‌توانید به‌جای پودر کاکائو، از مواد دیگری نیز استفاده کنید. می‌توانید بسته به سلیقه خود، گلاب، محلول زعفران، پودر خوراکی موز، توت‌فرنگی و … استفاده کرده و بستنی‌هایی با طعم‌های موردعلاقه خود درست کنید.

همچنین می‌توانید برای کش‌دار شدن بستنی، ثعلب نیز به این ترکیبات بیفزایید و بستنی فوق‌العاده‌ای تهیه کنید.

برای تهیه بستنی چوبی، می‌توانید به‌جای قالب از لیوان یکبار مصرف نیز استفاده کنید. همچنین می‌توانید بستنی چوبی با روکش‌های شکلاتی یا طعم‌های دیگر درست کنید.

بستنی خانگی، خوشمزه و سالم

همان‌طور که خواندید، طرز تهیه بستنی خانگی بسیار آسان است و شما می‌توانید به روش‌های مختلفی، بستنی با طعم‌های گوناگون درست کنید.

توجه داشته باشید که میزان شیرینی و طعم بستنی، کاملا سلیقه‌ای است و شما می‌توانید ترکیبات طعم‌دار متفاوتی را برای تهیه بستنی، جایگزین کرده و از میل کردن آن لذت ببرید.

با این حساب شما می‌توانید از سرویس سوپرمارکت اسنپ، نیز انواع بستنی‌های آماده و کارخانه‌ای را سفارش داده و به‌سرعت درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.