معرفی انواع غذا با تخم‌مرغ به سبک ایرانی و بین‌المللی همراه با نکات ویژه

طرز تهیه انواع غذا با تخم‌مرغ

تخم‌مرغ یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین موادی است که در تهیه انواع غذاها و شیرینی‌ها به کار می‌رود. این ماده که از آن به‌تنهایی با عنوان غذای کامل یاد می‌شود، بافت ایده‌آل غذا‌ها، شیرینی‌ها و انواع کیک‌ها را سبب می‌شود. درهرصورت، به دلیل گستردگی استفاده از تخم‌مرغ در انواع غذا‌های ایرانی و خارجی، در بخش زیر لیستی از محبوب‌ترین و مرسوم‌ترین غذا‌هایی که می‌توان با تخم‌مرغ برای وعده صبحانه، نهار یا شام تهیه کرد را بیان کرده‌ایم. ازاین‌رو اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که مدام از خود می‌پرسند با تخم‌مرغ غذا چی درست کنم، با مجموعه آموزش انواع غذا با تخم‌مرغ همراه ما باشید.

مجموعه جذاب غذا‌هایی که می‌توان با تخم‌مرغ درست کرد

در بخش زیر، به معرفی و آموزش کامل انواع غذا با تخم‌مرغ پرداخته‌ایم. البته لازم به ذکر است که از بیان برخی از غذا‌ها مانند سوسیس با تخم‌مرغ، سیب‌زمینی با تخم‌مرغ، خرما با تخم‌مرغ و… به دلیل کم بودن مواد اولیه و سادگی دستور تهیه، صرف‌نظر کرده‌ایم. دست آخر، به یاد داشته باشید که مقدار مواد اولیه برای تهیه مجموعه غذا‌های زیر به‌گونه‌ای تنظیم شده است که برای ۶ الی ۷ نفر کفایت می‌کند.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

املت گوجه‌فرنگی و تخم‌مرغ

درست‌کردن املت

احتمالا اولین غذایی که قرار باشد هرکسی با تخم‌مرغ درست کند، املت باشد. به عبارتی از گذشته‌های دور این غذا به سبب خوشمزه بودن، دردسترس‌بودن مواد اولیه و نیز سریع مهیا شدنش به‌عنوان گزینه‌ای مناسب برای سرو در وعده صبحانه، شام و حتی میان وعده‌ها بوده است. برای تهیه املت، این غذای بین‌المللی به مواد اصلی زیر نیاز است که ما با برخی مواد ساده دیگر، عطروطعم متفاوت‌تر و خوشمزه‌تری به آن داده‌ایم:

مواد لازم مقدار موردنیاز
تخم‌مرغ ۶ عدد
گوجه‌فرنگی ۱۰ عدد
رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری
پودر سیر (اختیاری) یک قاشق مرباخوری
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر دارچین به میزان لازم

مراحل درست‌کردن املت

برای تهیه املت گوجه‌فرنگی و تخم‌مرغ، باید مراحل زیر را پیگیری کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار به سراغ گوجه‌فرنگی‌ها رفته و پوست آن‌ها را بگیرید و سپس با چاقو آن‌ها را ریزریز و نگینی کنید. البته می‌توانید آن‌ها را در بلندر یا غذاساز ریخته و سپس به فرم پوره درآورید.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون تابه‌ای انتخاب کرده و آن را روی حرارت بگذارید. در ادامه پوره گوجه‌فرنگی را درون آن ریخته و فرصت بدهید تا آب اضافی گوجه‌ها بخار شود.
  • مرحله‌ی سوم: زمانی که آب گوجه‌ها بخار شد، مقداری روغن درون تابه ریخته و در ادامه، بر حسب دلخواه اگر دوست دارید املت شما طعم متفاوت‌تر و خوشایندی داشته باشد، مقداری پودر سیر یا یک حبه سیر رنده‌شده را به تابه اضافه کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: حال برای رنگ و طعم بهتر، نوبت اضافه‌کردن رب گوجه‌فرنگی است. اندکی رب گوجه‌فرنگی را به تابه افزوده و سعی کنید آن را در همه جای تابه پخش کنید. در ادامه ادویه‌هایی چون زردچوبه، فلفل سیاه و پودر دارچین را به تابه اضافه کنید.
  • مرحله‌ی پنجم: اکنون تخم‌مرغ‌ها را جداگانه و یکی‌یکی درون دو ظرف مجزا شکانده و پس از اطمینان از تازگی و عدم خرابی، آن‌ها را درون یک ظرف ریخته و قدری نمک به آن‌ها اضافه کنید. سپس با چنگال آن‌ها را هم بزنید تا از لختگی درآمده و بافت یکدستی به دست آید.
  • مرحله‌ی ششم: در آخرین مرحله، تخم‌مرغ‌ها را به تابه اضافه کرده و پس از قدری هم زدن، درب تابه را بگذارید تا تمام تخم‌مرغ‌ها پخته‌شده و املت، ظاهر یکدست خود را پیدا کند. در نهایت از املت مزه گرفته و در صورت نیاز، میزان نمک و سایر ادویه‌هایش را تنظیم کنید.

خورشت گوجه‌فرنگی و تخم‌مرغ

درست‌کردن خورشت گوجه‌فرنگی و تخم‌مرغ

در لیست انواع غذا با تخم‌مرغ، به سراغ تهیه یکی از خورشت‌های ساده و سریع می‌رویم که با برنج سرو می‌شود. در واقع وقتی برای تهیه نهار وقت کمی داشته و تخم‌مرغ و گوجه‌فرنگی تقریبا تنها موادی هستند که در منزل دارید، احتمالا مدام از خود می‌پرسید که با تخم‌مرغ چی درست کنم و این غذا دقیقا چیزی است که با نیاز‌های شما سازگار است. خورشت گوجه‌فرنگی تقریبا شباهت بسیاری با املت ساده دارد؛ اما با اضافه‌شدن پیاز، مزه آن به طرز عجیبی خوشمزه‌تر و متفاوت‌تر می‌شود. در ادامه، مواد لازم برای تهیه آن را می‌بینید:

مواد لازم مقدار موردنیاز
تخم‌مرغ ۴ عدد
گوجه‌فرنگی ۷ عدد
پیاز ۲ عدد متوسط
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم

 

مراحل درست‌کردن خورشت گوجه‌فرنگی و تخم‌مرغ

برای تهیه خورشت گوجه‌فرنگی با تخم‌مرغ، باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدا به سراغ پیاز‌ها رفته و آن‌ها را پس از شستن، به‌صورت نگینی ریزریز کنید. سپس تابه‌ای برداشته و پیاز‌ها را با مقدار کافی روغن، درون آن تفت دهید. وقتی پیاز‌ها شیشه‌ای و سبک شدند، مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده و زیر شعله را کم کنید.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون گوجه‌فرنگی‌ها را بر حسب سلیقه با پوست یا پس از پوست کندن، خرد کنید. دقت داشته باشید که در تهیه این خورشت نباید گوجه‌فرنگی‌ها را پوره کرد و تکه‌های گوجه‌فرنگی باید خود را در غذا نشان دهند.
  • مرحله‌ی سوم: حال گوجه‌فرنگی‌ها را به تابه اضافه کرده و با هم زدن، پیاز‌های طلایی‌رنگ و گوجه‌فرنگی‌ها را به‌خوبی با هم مخلوط کنید. پس از قدری تفت خوردن گوجه‌فرنگی‌ها، تقریبا یک لیوان آب گرم را به تابه افزوده و سپس درب تابه را بگذارید.
  • مرحله‌ی چهارم: پس از ۵ دقیقه، تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی درون ظرف کوچکی شکانده و در صورت سالم بودن و عدم ماندگی، آن‌ها را به تابه اضافه کنید. دقت کنید که ما نمی‌خواهیم تخم‌مرغ‌ها در غذا پخش شوند و بهتر است آن‌ها را به فرم درسته درون خورشت بیندازید تا بپزند.
  • مرحله‌ی پنجم: در نهایت پس از چند دقیقه که تخم‌مرغ‌ها درون تابه با درب بسته پخته‌شدند، میزان نمک و فلفل و سایر ادویه‌ها را تنظیم کنید.

کوکوسبزی

درست‌کردن کوکوسبزی

از دیگر غذا‌هایی که بر پایه تخم‌مرغ درست می‌شود، کوکو است. در واقع تقریبا تمام کوکو‌ها با تخم‌مرغ تهیه شده و غذای بسیار مناسبی برای وعده شام یا میان وعده‌ها هستند. به عبارتی فرم کوکو‌ها به‌گونه‌ای است که می‌توان آن‌ها را لقمه کرده و به‌عنوان میان عده در مدرسه، دانشگاه، محل کار یا صرف کردن در پیک‌نیک در نظر گرفت. درهرصورت، مواد لازم برای تهیه کوکوسبزی به‌قرار زیر است:

مواد لازم مقدار موردنیاز
سبزی کوکویی (گشنیز، تره، جعفری، شوید، پیازچه) ۶۰۰ گرم
زرشک ۳ قاشق غذاخوری
گردو ۶ مغز کامل
تخم‌مرغ ۵ عدد
روغن، آرد، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم

مراحل درست‌کردن کوکوسبزی

برای تهیه کوکوسبزی باید مراحل زیر را پیگیری کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار سبزی کوکویی را پس از شستن، درون آبکش قرار داده و سپس روی دستمال حوله‌ای پهن کنید تا به‌خوبی خشک شود. حال سبزی را با ساطور ریزریز کنید. البته می‌توانید با استفاده از غذاساز یا سبزی‌خردکن نیز سبزی را خرد کنید.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون ظرف بزرگی برداشته و سبزی‌ها را درون آن بریزید. سپس گردو را با چاقو خردکرده و به سبزی‌ها اضافه کنید. در ادامه، زرشک را که از قبل برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خیسانده بودید را پس از آبکش کردن به مواد قبلی اضافه کنید.
  • مرحله‌ی سوم: در این مرحله‌ی بایستی تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی در ظرف کوچکی شکانده و در صورت عدم خرابی، به ظرف سبزی اضافه کنید. اکنون زمان آن است که پس از اضافه‌کردن نمک، فلفل سیاه و زردچوبه، مواد را به‌خوبی با هم ترکیب کنید. برای این کار دستکش پوشیده و مواد را یکدست کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: درصورتی‌که احساس کردید بافت کوکو بیش از اندازه شل است و دلتان نمی‌خواهد کوکوسبزی را در روغن بسیار زیاد سرخ کنید، یک قاشق غذاخوری آرد را به مواد کوکوسبزی اضافه کنید. پس از خوب ترکیب کردن مواد با هم، تابه‌ای تقریبا گود را روی حرارت بگذارید.
  • مرحله‌ی پنجم: وقتی تابه به‌خوبی گرم شد، مقداری روغن درون آن ریخته و صبر کنید تا روغن داغ شود. در این مدت با استفاده از ملاقه یا دست خود، مقداری از مواد کوکوسبزی را فرم داده و درون تابه قرار دهید تا با روغن داغ سرخ شود.
  • مرحله‌ی ششم: حواستان باشد که کوکوسبزی را نازک فرم دهید تا پس از گذشت ۳ تا ۴ دقیقه، هر دو طرف آن به پخت مناسب برسد. در نهایت، آن‌ها را از تابه خارج کرده و در صورت تمایل برای ازبین‌بردن روغن اضافی، آن‌ها را روی دستمال مخصوص روغن‌گیری قرار دهید.

کوکو سیب‌زمینی

درست‌کردن کوکو سیب‌زمینی

وقتی با خود می‌پرسید که غذا با تخم‌مرغ چی درست کنم، این مهم است که گوجه‌فرنگی یا سیب‌زمینی در خانه داشته باشید یا نه! در واقع اگر به‌جای گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی در دسترس بود، می‌توانید کوکویی ساده، سالم و البته لذیذ با همین دو مواد اصلی تهیه کنید. بدین ترتیب برای تهیه یکی دیگر از انواع غذا با تخم‌مرغ که همان کوکو سیب‌زمینی است به مواد زیر نیاز است:

مواد لازم مقدار موردنیاز
سیب‌زمینی ۷ عدد
تخم‌مرغ ۳ عدد
آرد سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
پودر سیر نصف قاشق مرباخوری
پودر پیاز یک قاشق مرباخوری
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم

مراحل درست‌کردن کوکو سیب‌زمینی

برای تهیه کوکو سیب‌زمینی، بایستی مراحل زیر را مطالعه کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار، سیب‌زمینی‌هایی با سایز متوسط را پس از اینکه پوستشان را به‌خوبی شسته‌اید، درون قابلمه‌ای قرار داده تا با مقدار کافی آب، روی حرارت بپزند. برای اطمینان از نرم شدن سیب‌زمینی‌ها تنها کافی است هرازچندگاهی با چنگال روی سیب‌زمینی‌ها سوراخ ایجاد کرده تا ببینید بافت آن‌ها نرم شده است یا خیر.
  • مرحله‌ی دوم: پس از طی زمان لازم و مغزپخت شدن سیب‌زمینی‌ها، آن‌ها را از قابلمه بیرون آورده و بدون اینکه روی آن‌ها آب سرد رد کنید، فرصت دهید تا خودبه‌خود خنک شوند. در ادامه پس از اینکه سیب‌زمینی‌ها از حرارت افتادند، پوست آن‌ها را بادقت جدا کنید.
  • مرحله‌ی سوم: حال سیب‌زمینی‌ها را درون ظرفی ریخته و با گوشت‌کوب دستی یا برقی آن‌ها را له کنید. البته اگر بلندر یا غذاساز در منزل دارید، می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را با آن‌ها پوره کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: اکنون باید آرد سوخاری را به همراه پودر سیر و پودر پیاز به سیب‌زمینی‌های له‌شده اضافه کنید. در ادامه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه را نیز به آن‌ها اضافه کرده و مواد را با هم یکدست کنید.
  • مرحله‌ی پنجم: در این مرحله‌ی باید تخم‌مرغ‌ها را جداگانه و یکی‌یکی با استفاده از یک ظرف کمکی شکانده و پس از اطمینان از سالم بودن، آن‌ها را به ظرف مواد کوکو سیب‌زمینی اضافه کنید. در نهایت، باید تمام مواد را به‌خوبی با هم میکس کنید تا بافت یکدست و قوام‌دار کوکو به دست آید.
  • مرحله‌ی ششم: در مرحله‌ی آخر، تابه‌ای را با مقدار کافی روغن روی حرارت قرار داده و پس از داغ شدن روغن، مواد کوکو را با دست، فرم کشیده یا دایره‌ای داده و درون تابه به‌قدری سرخ کنید تا طلایی‌رنگ شوند. دقت داشته باشید که مواد کوکو از قبل تقریبا پخته‌اند و نیازی نیست بیش از حد آن‌ها را سرخ کنید.

کتلت گوشت

درست‌کردن کتلت گوشت

معمولا اگر وقت کافی داشته و مواد اولیه کامل باشند، به‌جای اینکه به سراغ تهیه کوکو سیب‌زمینی برویم، ترجیح می‌دهیم کوکو گوشت یا همان کتلت گوشت را درست کنیم. به همین منظور این غذا می‌تواند برای سرو در یک میهمانی خودمانی گزینه بسیار خوبی باشد. درهرحال، مواد لازم برای تهیه کتلت گوشت به ترتیب زیر است:

مواد لازم مقدار موردنیاز
گوشت چرخ‌کرده ۴۰۰ گرم
پیاز یک عدد بزرگ
سیب‌زمینی ۲ عدد متوسط
تخم‌مرغ ۴ عدد
سیر ۲ حبه
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم

مراحل درست‌کردن کتلت گوشت

برای تهیه کتلت گوشت، فقط کافی است مراحل ساده زیر را پیگیری کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار پیاز‌ها را پس از شستن و پوست کندن، رنده ریز بزنید. در ادامه می‌توانید آب پیاز را دور بریزید؛ اما ما پیشنهاد می‌کنیم این کار را نکنید؛ چراکه با این کار، بسیاری از ویتامین‌های پیاز را دور خواهید ریخت.
  • مرحله‌ی دوم: ظرف بزرگی برداشته و گوشت چرخ‌کرده را که بهتر است ترکیبی از گوشت گوسفندی و گوساله باشد را در آن ریخته و با پیاز رنده‌شده مخلوط کنید. سپس سیب‌زمینی را نیز پس از پوست کندن و شستن، رنده ریز‌زده و به آن‌ها اضافه کنید.
  • مرحله‌ی سوم: حال بایستی تخم‌مرغ‌ها را پس از اینکه جداگانه در دو ظرف شکاندید و از سلامت آن‌ها مطمئن شدید، به ظرف مواد کتلت گوشت اضافه کنید. در ادامه، سیر‌ها را نیز به‌صورت رنده‌شده به مواد قبلی افزوده و با اضافه‌کردن نمک، فلفل سیاه و زردچوبه، بافت نهایی کتلت گوشت را با خوب مخلوط کردن به دست آورید.
  • مرحله‌ی چهارم: اکنون تابه‌ای تقریبا گود را با مقدار لازم روغن روی حرارت قرار دهید تا پس از داغ شدن روغن، کتلت‌های فرم گرفته را درون آن سرخ کنید. سعی کرده فرم کشیده و نازک را برای ظاهر کتلت گوشت انتخاب کنید. در نهایت، کتلت‌ها را پس از سرخ شدن روی توری قرار دهید تا روغن اضافی‌شان گرفته شود.

رولت تخم‌مرغ کره‌ای

درست‌کردن رولت تخم‌مرغ کره‌ای

از دیگر غذا‌های رایج و دوست‌داشتنی، رولت تخم‌مرغ است که تصمیم داریم در لیست انواع غذا با تخم‌مرغ آن را نیز به شما آموزش دهیم. بدین منظور، برای تهیه این غذا به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار موردنیاز
تخم‌مرغ ۱۰ عدد
هویج ۲ عدد متوسط
ژامبون ۶ ورق
فلفل‌دلمه‌ای سبز یک عدد
پیازچه ۱۵۰ گرم
روغن، نمک، فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم

مراحل درست‌کردن رولت تخم‌مرغ

برای تهیه رولت تخم‌مرغ خوشمزه کره‌ای، لطفا مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار، قسمت انتهایی و ریشه‌مانند پیازچه‌ها را جدا کرده و مابقی را به‌خوبی بشویید. سپس آن‌ها را با چاقو به‌صورت ریزریز برش بزنید. همچنین پوست هویج را تراشیده و آن را به فرم خیلی ریز خرد کنید.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون پس از شستن و نصف کردن فلفل‌دلمه‌ای، تخم‌های درون آن را دور ریخته و مابقی را نگینی خرد کنید. ژامبون یا کالباس را نیز ریزریز کرده و کنار بگذارید.
  • مرحله‌ی سوم: در این مرحله باید تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی و با استفاده از دو ظرف شکانده و در صورت سالم بودن، آن‌ها را به ظرف بزرگ‌تری منتقل کنید. سپس به آن‌ها نمک و فلفل اضافه کرده و با چنگال آن‌قدر تخم‌مرغ‌ها را هم بزنید تا از لختگی درآیند.
  • مرحله‌ی چهارم: اکنون باید هویج خردشده، پیازچه ریزریزشده، ژامبون و فلفل‌دلمه‌ای خردشده را به ظرف تخم‌مرغ اضافه کرده و همه آن‌ها را با هم به‌خوبی مخلوط کنید تا بافت یکدستی به دست آید.
  • مرحله‌ی پنجم: حال تابه‌ای مستطیلی شکل را روی حرارت گذاشته و به‌قدری که کف آن چرب شود، درون آن روغن اضافه کنید. سپس از مایه رولت تخم‌مرغ به‌قدری درون تابه بریزید تا لایه، نازک و البته قوام‌دار باشد. پس از پخته‌شدن مایه، آن را از یک سمت رول کرده و در گوشه تابه قرار دهید.
  • مرحله‌ی ششم: اکنون دوباره از مایه غذا درون تابه ریخته و پس از پختن، آن را به رول قبلی اضافه کرده تا رول ما حجیم‌تر شود. این کار را آن‌قدر انجام بدهید تا همه مواد تمام شود. در نهایت رول تخم‌مرغ را از تابه خارج کرده و پس از اینکه قدری از حرارت افتاد، آن را از عرض با چاقو برش بزنید تا فرم دلخواه رولت تخم‌مرغ به دست آید.

باقلاقاتق شمالی

درست‌کردن باقلاقاتق

باقلاقاتق از غذا‌های بسیار لذیذ، ساده و البته مقوی مخصوص شمال کشور است که به دلیل محبوبیت بسیار، امروزه در تمام نواحی کشور طبخ می‌شود. درهرحال اگر شما با نحوه پخت این غذا آشنا نیستید، به‌منظور تهیه آن به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار موردنیاز
پاچ باقلا ۶۰۰ گرم
تخم‌مرغ ۳ عدد
شوید خشک ۴ قاشق غذاخوری
سیر ۵ حبه
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم

مراحل درست‌کردن باقلاقاتق شمالی

برای تهیه باقلاقاتق، مراحل ساده زیر را دنبال کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار سیر‌ها را رنده ریز‌زده و سپس درون قابلمه‌ای که قرار است خورشت را درون آن بپزید، با مقدار کافی روغن تفت دهید. در ادامه مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده و پس از اینکه عطر سیر‌ها بلند شد، دو لیوان آب درون قابلمه بریزید.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون پاچ باقلا را به همراه شوید خشک به قابلمه اضافه کرده و فرصت دهید تا آب آن به جوش آید. پس از سپری شدن زمان لازم و پخت ۹۰ درصدی پاچ باقلا، تخم‌مرغ‌ها را ابتدا درون یک پیاله شکانده و در صورت سالم بودن، به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله‌ی سوم: اکنون درب قابلمه را برای مدتی بگذارید تا تخم‌مرغ‌ها کاملا پخته شوند، سپس میزان نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را تنظیم کنید. دقت داشته باشید که پاچ باقلا خیلی زود می‌پزد، بنابراین شما نباید بگذارید که آن‌ها در خورشت باقلاقاتق له شوند.

میرزاقاسمی شمالی

درست‌کردن میرزاقاسمی

در لیست انواع غذا با تخم‌مرغ، نوبت به یکی از لذیذ‌ترین و مقوی‌ترین غذا‌های ایرانی به نام میرزاقاسمی می‌رسد. این غذا که در اصل متعلق به شهر‌های شمال کشور است، با شیوه مخصوص به خودش تهیه شده و مزه بادمجان کبابی در این غذا به‌قدری مطبوع و دلپذیر است که برخلاف ظاهر ساده این غذا، همه عاشق میرزاقاسمی هستند. درهرصورت، دست‌دست کردن برای اینکه غذا با تخم‌مرغ چی درست کنم را کنار گذاشته و مواد اولیه زیر را برای تهیه میرزاقاسمی مهیا کنید:

مواد لازم مقدار موردنیاز
بادمجان ۵ عدد متوسط
گوجه‌فرنگی ۴ عدد
تخم‌مرغ ۳ عدد
سیر یک بوته کامل
رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم

مراحل درست‌کردن میرزاقاسمی شمالی

برای تهیه میرزاقاسمی می‌بایست مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار، بادمجان‌ها را پس از شستن، روی زغال کباب کرده و سپس برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درون کیسه پلاستیکی قرار دهید تا پوست کندن آن‌ها راحت‌تر شود. در ادامه پوست آن‌ها را با کمک آب سرد به‌خوبی جدا کرده و آن‌ها را ساطوری کنید.
  • مرحله‌ی دوم: تابه‌ای برداشته و مقداری روغن درون آن بریزید، سپس سیر‌های رنده‌شده را درون آن با مقدار کافی روغن تفت‌داده و از زردچوبه برای عطر و رنگ بهتر استفاده کنید. سپس گوجه‌فرنگی‌ها را پوست‌کنده و با رنده یا غذاساز به‌صورت پوره درآورید.
  • مرحله‌ی سوم: در ادامه پس از تفت خوردن سیر‌ها و طلایی‌رنگ شدن آن‌ها، پوره گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کرده و پس از قدری حرارت دیدن، رب گوجه‌فرنگی را نیز به آن اضافه کنید. پس از اینکه رنگ رب گوجه‌فرنگی باز شد، نمک، فلفل و زردچوبه آن را تنظیم کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: در این مرحله‌ی بایستی تخم‌مرغ‌ها را جداگانه در دو ظرف مجزا شکانده و پس از اطمینان از صحت تخم‌مرغ‌ها، همه آن‌ها را با چنگال هم بزنید تا از لختی درآیند. سپس تخم‌مرغ‌ها را به تابه اضافه کرده و پیوسته مواد را هم بزنید تا تخم‌مرغ‌ها در همه جای تابه به طور یکدست پخش شوند.
  • مرحله‌ی پنجم: اکنون بایستی بادمجان‌های ساطوری شده را به تابه اضافه کرده و مواد را به‌خوبی با هم مخلوط کنید. در ادامه، حرارت زیر تابه را کم کرده و بگذارید برای ۵ دقیقه مواد با درب بسته با هم بپزند. سپس درب تابه را برداشته و از آن مزه بگیرید تا در صورت نیاز بتوانید میزان نمک و سایر ادویه‌های آن را تنظیم کنید.

ته‌چین مرغ

درست‌کردن ته‌چین مرغ

در لیست انواع غذا با تخم‌مرغ نوبت به یکی از غذا‌های فوق‌العاده خوشمزه و مجلسی به نام ته‌چین می‌رسد. با اینکه معمولا این غذا را می‌توان برای سرو در میهمانی‌ها در نظر گرفت، اما می‌توان آن را برای گردش و پیک‌نیک نیز مهیا کرده و از ویژگی حمل آسان آن سود برد. درهرحال، برای تهیه این غذای مقوی و مجلسی، به مواد اولیه زیر نیاز است:

مواد لازم مقدار موردنیاز
برنج ۵ پیمانه
فیله مرغ ۴۰۰ گرم
تخم‌مرغ ۳ عدد
پیاز یک عدد بزرگ
ماست هم زده یا چکیده ۱.۵ پیمانه
زرشک یک پیاله ماست‌خوری
زعفران دم‌کرده نصف پیمانه
شکر ۲ قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل، زردچوبه، خلال پسته، کره به میزان لازم

مراحل درست‌کردن ته‌چین مرغ

برای تهیه ته‌چین، باید مراحل زیر را پیگیری کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار، مرغ را درون قابلمه‌ای همراه با مقدار کافی آب بگذارید تا جوش بخورد. پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، کف تولیدشده را از سطح آن برداشته و نمک، فلفل، زردچوبه و پیاز را به قابلمه اضافه کنید. پس از پخت کامل مرغ و بخار شدن تمام آب موجود در قابلمه، آن را با دو چنگال، ریش‌ریش کنید.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون برنج را شسته و برای مدتی به‌اندازه ۳۰ دقیقه تا یک ساعت فرصت دهید تا با آب و مقداری نمک به‌خوبی خیس بخورد. همچنین زرشک را شسته و درون ظرفی برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بخیسانید.
  • مرحله‌ی سوم: حال تابه‌ای را روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری کره و روغن را درون آن بریزید. پس از ذوب شدن کره، زرشک آبکش شده را به همراه شکر درون آن ریخته و برای مدت ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید. در ادامه مرغ ریش‌ریش شده را نیز درون تابه ریخته و همه مواد را با هم تفت دهید تا براق و خوش‌رنگ شوند. سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
  • مرحله‌ی چهارم: اکنون قابلمه‌ای برای پخت برنج انتخاب کرده و آن را با مقداری آب، نمک و روغن روی حرارت بگذارید. پس از جوشیدن آب، برنج را در آن ریخته و برای ۱۵ دقیقه به آن فرصت دهید تا قدری پخته و نرم شود. سپس برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید.
  • مرحله‌ی پنجم: حال بایستی تخم‌مرغ‌ها را جداگانه شکانده و پس از اطمینان از تازگی تخم‌مرغ‌ها، زرده‌ها را جدا کرده و در ظرف دیگری قرار دهید. سپس زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کرده و با چنگال زرده‌ها را هم بزنید تا از لختگی درآیند. در ادامه ماست را نیز به زرده‌ها افزوده و مواد را تا یکدست شدن، مخلوط کنید.
  • مرحله‌ی ششم: اکنون شما باید برنج نیم‌پز شده را به ظرف زرده تخم‌مرغ اضافه کرده و آن‌ها را خوب با هم ترکیب کنید. در ادامه قابلمه‌ای که قرار است ته‌چین در آن بپزد را با قدری روغن چرب کرده و از مخلوط برنج، زرده تخم‌مرغ، ماست و زعفران در کف آن بریزید و سپس با کف ملاقه، آن‌ها را کمی فشرده کنید.
  • مرحله‌ی هفتم: در این مرحله بایستی ترکیب زرشک و مرغ ریش‌ریش شده را روی مواد قبلی اضافه کرده و از مخلوط برنج روی آن‌ها بریزید تا زرشک و مرغ به‌خوبی کاور شوند. یادتان باشد دوباره با پشت ملاقه یا کفگیر، برنج را فشرده کنید تا بافت ته‌چین به آن انسجامی که باید، برسد.
  • مرحله‌ی هشتم: حال بایستی دم‌کنی را روی قابلمه قرار داده و حرارت شعله را روی کم تنظیم کنید. در نهایت پس از ۴۰ تا ۵۰ دقیقه ته‌چین شما حاضر می‌شود؛ بنابراین می‌توانید پس از برگرداندن ته‌چین در ظرف سرو، آن را با خلال پسته و زرشک تفت خورده، تزیین کنید.

سالاد الویه

درست‌کردن سالاد الویه

 

مواد لازم مقدار موردنیاز
تخم‌مرغ ۶ عدد
سیب‌زمینی ۴ عدد متوسط
سینه مرغ یک عدد
کالباس به مقدار دلخواه
نخودفرنگی یک پیمانه
خیارشور ۶ عدد
سس مایونز به مقدار دلخواه
روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
پودر آویشن یک قاشق مرباخوری
پیاز یک عدد کوچک
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، آبلیمو به میزان لازم

مراحل درست‌کردن سالاد الویه

برای تهیه سالاد الویه، فقط کافی است مراحل زیر را پیگیری کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار سیب‌زمینی‌ها را به‌خوبی شسته و درون قابلمه‌ای با مقدار کافی آب، آب‌پز کنید. تخم‌مرغ‌ها را نیز در ظرف دیگری با مقداری آب، بپزید. همچنین سینه مرغ را درون قابلمه‌ای با مقدار کافی آب، زردچوبه، نمک، فلفل و پیاز فرصت دهید تا به‌خوبی بپزد.
  • مرحله‌ی دوم: پس از سپری شدن زمان لازم و بخار شدن تمام آب درون قابلمه مرغ، آن را از قابلمه خارج کرده و با چنگال ریش‌ریش یا با چاقو خرد کنید. تخم‌مرغ‌ها را نیز پوست‌کنده و درون غذاساز بریزید. پس از خرد شدن تخم‌مرغ‌ها، آن‌ها را به ظرف مرغ اضافه کنید.
  • مرحله‌ی سوم: اکنون پس از اطمینان از پخت کامل سیب‌زمینی‌ها، آن‌ها را پوست گرفته و با گوشت‌کوب برقی یا هر وسیله دیگری که مدنظرتان است، آن‌ها را نیز له و به‌نوعی پوره کنید. در ادامه سیب‌زمینی‌ها را نیز به ظرف مرغ و تخم‌مرغ اضافه کرده و همه را به‌خوبی با هم مخلوط کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: اکنون باید کالباس را نیز خردکرده و به همراه خیارشوری که نگینی ریزریز کرده‌اید به ظرف مواد الویه اضافه کنید. در ادامه سس مایونز را با قدری آب‌لیمو، روغن زیتون، فلفل سیاه و پودر آویشن ترکیب کرده و به ظرف مواد الویه اضافه کنید.
  • مرحله‌ی پنجم: حال باید مواد را به‌قدری با هم خوب مخلوط کنید که در نهایت ترکیبی یکدست به دست آید. در ادامه، نخودفرنگی را نیز به مواد سالاد الویه اضافه کرده تا وقتی برای بار آخر مواد را با هم مخلوط کنید، نخودفرنگی له نشود. اکنون سالاد الویه حاضر است و می‌توانید با خیارشور، گوجه گیلاسی یا سبزی‌خوردن آن را در ظرف سرو تزیین کنید.

رامیون کره‌ای با تخم‌مرغ

درست‌کردن رامیون کره‌ای با تخم‌مرغ

اگر باز هم از خود می‌پرسید که با تخم‌مرغ چی درست کنم، باید بگوییم غذایی کره‌ای، ساده، مقوی، مطبوع و دلپذیر انتظار شما را می‌کشد! ازاین‌رو باتوجه‌به اینکه ما ایرانی‌ها نیز به نودل علاقه‌مند هستیم، در لیست انواع غذا با تخم‌مرغ، تصمیم داریم طرز تهیه نودل آبدار یا رامیون کره‌ای با تخم‌مرغ را به شما آموزش دهیم. بدین ترتیب برای تهیه این غذا به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:

مواد لازم مقدار موردنیاز
نودل ۵ بسته
تخم‌مرغ ۶ عدد
پیازچه ۱۰۰ گرم
فلفل‌دلمه‌ای یک عدد
مارتا دلا یک عدد
رب فلفل قرمز یک قاشق غذاخوری
روغن کنجد ۲ قاشق غذاخوری
سیر ۲ حبه
نمک، فلفل سیاه و قرمز به میزان دلخواه‌

مراحل درست‌کردن رامیون کره‌ای

برای تهیه رامیون کره‌ای با تخم‌مرغ، می‌بایست مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار قابلمه بزرگی را همراه با ۳ تا ۴ لیوان آب روی حرارت بگذارید. در ادامه، بسته‌های نودل را بازکرده و رشته‌ها را درون آب جوش بیندازید. پس از چند لحظه، ادویه همراه نودل را نیز روی رشته‌ها اضافه کنید.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون فلفل‌دلمه‌ای را نه خیلی ریز و نه خیلی درشت، به‌صورت نواری برش زده و درون قابلمه قرار دهید. پس از مدتی که رشته‌ها در حال باز شدن بودند، پیازچه‌ها را که از قبل شسته و نگینی خردکرده‌اید را به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله‌ی سوم: در ادامه مارتا دلا را به فرم نواری و درشت برش زده و در گوشه‌ای از قابلمه روی رشته‌ها قرار دهید. دقت داشته باشید که قرار نیست مواد را هم بزنید. اکنون پیش از آنکه برای چند دقیقه درب قابلمه را بگذارید، سیر را نیز اسلایس کرده و درون قابلمه بیندازید.
  • مرحله‌ی چهارم: وقتی غذا قدری به قل‌قل افتاد، رب فلفل قرمز را درون آب نودل ریخته و به‌آرامی سعی کرده آن را در تمام مواد قابلمه پخش کنید. سپس مقداری روغن کنجد را روی مواد ریخته و قدری مواد را مخلوط کنید. در ادامه از آب نودل کره‌ای یا رامیون مزه گرفته و میزان نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز آن را تنظیم کنید.
  • مرحله‌ی پنجم: در انتهای کار، فقط کافی است تخم‌مرغ‌ها را شکسته و پس از اطمینان از تازگی، آن‌ها را به فرم درسته یا فقط زرده آن‌ها را روی سطح محتویات نودل قرار دهید تا با درب بسته قابلمه، ظرف مدت دو تا سه دقیقه پخته و عسلی شوند.

نکاتی که هنگام درست‌کردن انواع غذا با تخم‌مرغ باید رعایت کنید

نکات استفاده از تخم‌مرغ در غذا‌ها

با اینکه مهم‌ترین نکته استفاده از تخم‌مرغ را در تمام مراحل آماده‌سازی غذا‌های تخم‌مرغ دار بیان کردیم، در بخش زیر یکی دو مورد دیگر را برای کامل شدن این آموزش بیان می‌کنیم. لطفا از این نکات غافل نشوید:

  • سعی کنید همیشه از تخم‌مرغ تازه برای تهیه غذا‌ها استفاده کنید، چراکه اگر قرار باشد زرده را از سفیده تخم‌مرغ جدا کنید، در صورت ماندگی تخم‌مرغ، این کار برای شما مقدور نخواهد بود.
  • مهم‌ترین نکته‌ای که باید در هنگام استفاده از تخم‌مرغ در غذا‌ها به آن توجه داشته باشید، جداگانه و یکی‌یکی شکاندن آن‌ها در ظرفی کوچک، پیش از افزودن به ظرف اصلی غذاست. با این کار، در صورت خراب بودن یا ماندگی یک تخم‌مرغ، تمام غذا خراب نخواهد شد.
  • هنگامی که تخم‌مرغ‌ها را هم می‌زنید تا از لختگی درآیند، می‌توانید از نمک، فلفل یا ادویه‌های دیگر که بوی زهم تخم‌مرغ را قدری خنثی می‌کنند، استفاده کنید.
  • اگر باردار هستید، حتما زرده و سفیده تخم‌مرغ را کاملا پخته مصرف کنید تا از عوارضی چون دل‌درد و سردرد پیشگیری شود.
  • به‌طورکلی بهتر است همیشه سفیده تخم‌مرغ را به طور کاملا پخته مصرف کنید، ولی زرده تخم‌مرغ می‌تواند بنا بر سلیقه شما پخته یا عسلی باشد.

الان دیگر نباید بگویید با تخم‌مرغ چی درست کنم؟

در مطلب خوشمزه‌ای که امروز خواندید، درباره برخی از خوشمزه‌ترین و مقوی‌ترین غذا‌های ایرانی و خارجی که می‌توان با تخم‌مرغ درست کرد صحبت کردیم. با اینکه تخم‌مرغ پتانسیل بسیاری برای استفاده شدن در تهیه غذا‌های مختلف را دارد، اما قطعا مجال و فرصت کافی برای بیان همه این غذا‌ها وجود نداشت. به همین خاطر برخی از محبوب‌ترین آن‌ها را با شما به اشتراک گذاشتیم.

درهرصورت، هم‌اکنون می‌توانید برای تهیه مواد اولیه ساده‌ترین غذا با تخم‌مرغ یعنی املت تا نوع مجلسی آن یعنی ته‌چین، از سرویس سوپرمارکت اسنپ استفاده کرده و این غذا‌های خوشمزه را طبخ کنید. از طرف دیگر اگر وقت کافی برای تهیه انواع غذا با تخم‌مرغ را ندارید، می‌توانید سرویس غذای اسنپ را مدنظر قرار دهید تا وعده غذایی مقوی و لذیذ، ظرف چند دقیقه روی میز ناهارخوری‌تان مهیا باشد.

 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *