روش جلوگیری از کپک زدن رب

رب کپک زده

رب گوجه فرنگی را از گوجه فرنگی تازه تهیه می‌کنند. یک چاشنی خوشرنگ و به شدت خوش‌طعم که کمک می‌کند تا شما غذای بی‌نظیری را برای اهل منزل آماده کنید. از دیرباز ایرانیان عادت داشتند که در تهیه غذاهای خود از آن استفاده کنند. حالا به مدد تکنولوژی مدرن و به روز، رب گوجه فرنگی عصاره فشرده­شده همان گوجه فرنگی محبوب است. یکی از معضلاتی که در استفاده از این چاشنی با آن روبرو هستیم، مشکل کپک­زدن بوده که قابل حل است. ما در این مطلب به شما خواهیم گفت روش جلوگیری از کپک زدن رب چیست و چطور خود را از شر آن برای همیشه خلاص کنید.

 

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

رب گوجه فرنگی بدون کپک

 خوش رنگ و کاربردی مثل رب گوجه فرنگی

رب گوجه فرنگی از جمله طعم دهنده‌هایی است که متاسفانه بعد از مدتی به دلیل نگهداری نادرست کپک می‌زند. به همین دلیل جلوگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی یکی از کارهایی است که شما بعد از خرید باید حتما آن را انجام دهید.

کپک گوجه فرنگی یک ساختار چند سلولی و کرکی مانند دارد که به راحتی درون رب رشد کرده و تکثیر می‌شود. این کپک با تغییر در رنگ و ظاهر رب خود را نشان می‌دهد. این اتفاق سبب می‌شود که این ماده­غذایی غیرقابل استفاده باشد.

این اتفاق موجب تحمیل هزینه‌های گزافی به شما خواهد شد. حالا اگر با روش‌های جلوگیری از ایجاد کپک گوجه فرنگی آشنا باشید، به راحتی می‌توانید از این اتفاق پیشگیری کنید. ما در ادامه روش‌های مناسب را به شما ارائه خواهیم کرد.

رب را در یخچال نگه دارید

رب گوجه فرنگی حتماً باید درون یخچال قرار بگیرد. دمای ۴ درجه سانتی گراد کمک می‌کند تا رشد باکتری‌ها و قارچ‌های موجود در رب کنسرو شده کند شده و رب گوجه فرنگی شما کپک نزند. همچنین سعی کنید درب یخچال را بیش از حد باز و بسته نکرده، یخچال را بیش از حد ظرفیت پر نکنید و میوه‌ها و سبزی‌های آلوده را نیز در یخچال قرار ندهید تا از ایجاد کپک جلوگیری شود.

همیشه از قاشق تمیز استفاده کنید

یکی از جمله راهکارهایی که برای جلوگیری از کپک زدن رب می‌توان به آن اشاره کرد، این است که در زمان استفاده از رب از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید. قاشق‌هایی که رطوبت داشته، چرب یا کثیف باشند، موجب ایجاد کپک خواهند شد. همچنین نوع و جنس قاشق نیز مهم است. ضمناً توصیه می‌کنیم که قبل از اینکه رب گوجه فرنگی را با قاشق بردارید، آن را خوب بشویید و حتما خشک کنید.

روغن به شما کمک می‌کند

در ادامه ارائه انواع روش جلوگیری از ایجاد کپک رب، یک راهکار مفید را به شما خواهیم گفت و آن اینکه مقداری روغن بر روی سطح رب گوجه فرنگی بریزید. این کار سبب می‌شود که درون رب اکسیژن­رسانی نشده و از ایجاد کپک جلوگیری شود. به محض بازکردن درب رب این کار را انجام دهید. بعد از آن نیز با کنارزدن روغن و با استفاده از یک قاشق خشک به راحتی می‌توانید از رب گوجه فرنگی خود استفاده کنید.

نحوه نگهداری رب های گوجه فرنگی

ظرف‌های کوچک و درب دار را انتخاب کنید

برای نگهداری از رب توصیه می‌کنیم، هوای اضافی درون ظرف را بگیرید. برای این کار کافیست که رب گوجه فرنگی را به یک ظرف کوچک‌تر منتقل کنید. اگر حجم رب گوجه فرنگی شما زیاد است آن را بعد از باز شدن درب به ظرف‌های کوچکتر تقسیم و منتقل کنید. همچنین بر روی سطح خارجی رب گوجه فرنگی یک پوشش مناسب قرار دهید تا از رشد قارچ‌ها جلوگیری شود.

قبل از مصرف بطری را بجوشانید

به عنوان روش جلوگیری از کپک زدن رب به شما توصیه می‌کنیم که حتما قبل از اینکه رب گوجه فرنگی را استفاده کنید، قوطی را در آب انداخته و آن را بجوشانید. جوشاندن قوطی قبل از باز کردن، آلودگی سطح قوطی را کاهش داده و سبب می‌شود که قارچ‌ها و میکروب‌ها در رب گوجه فرنگی شما رشد نکنند.

نمک دوست رب گوجه فرنگی است

اگر تصمیم گرفتید رب را در منزل تهیه کنید، به عنوان یکی از روش های جلوگیری از کپک زدن و خرابی آن از نمک استفاده کنید. البته اگر رب شما بیش از اندازه شور شد جای هیچ نگرانی نیست. با استفاده از رب گوجه فرنگی شما دیگر احتیاجی به استفاده از نمک در تهیه غذا ندارید.

همچنین بهتر است که رب خانگی را نیز در ظرف‌هایی با دهانه کوچک مانند شیشه‌های نوشابه بریزید. این کار با کم­کردن میزان هوا کمک می‌کند تا فضای خالی برای ایجاد کپک‌ها در طولانی مدت وجود نداشته باشد و شما با خیال راحت از دسترنج خود لذت ببرید. فراموش نکنید رب‌های خانگی نسبت به رب‌های صنعتی حساس‎تر هستند.

رب را می‌توان در فریزر نگهداری کرد

در ادامه یک روش جلوگیری از ایجاد کپک رب که البته مفید و کاربردی می­باشد این است که شما رب گوجه فرنگی خود را در قوطی‌های کوچک شیشه‌ای ریخته و برای جلوگیری از کپک­زدن و نگهداری طولانی مدت، آنها را در فریزر قرار دهید. ظرف‌های بزرگ حاوی رب که در یخچال از آنها نگهداری می‌کنید محیط و فضایی مناسب برای رشد قارچ‌های مزاحم و باکتری‌های پردردسر هستند.

کیسه فریزر پیشنهاد خوب است

آخرین راهکاری که برای جلوگیری از کپک زدن رب به شما ارائه خواهیم کرد این است که این ماده غذایی را در کیسه فریزر تمیز ریخته، روی سطحی صاف قرار داده و آن را در کیسه فریزر پخش و صاف کنید. سپس سر آن را چسب زده و در فریزر قرار دهید. میزان رب و ضخامت آن در نایلون باید به قدری باشد که بعد از یخ­زدن به راحتی بتوانید آن را بشکنید. همچنین نایلون‌های یخ نیز گزینه‌ای خوب هستند که رب گوجه فرنگی شما را به شکل قطعات یخ زده نگهداری کنند. استفاده از این قطعات بسیار راحت است و نیازی به شکسته­شدن هم ندارند.

 رب خراب را دور بریزید

 

رب گوجه فرنگی شما دیگر کپک نخواهد زد

این مطلب به ۸ روش کاربردی مفید برای جلوگیری از کپک زدن رب اشاره کرد که شما می‌توانید به راحتی آنها را برای نگهداری از رب گوجه فرنگی خود استفاده کنید. کپک‌ها برای زندگی و ادامه حیات به محیطی مرطوب، گرم و ارگانیک نیاز دارند. رب گوجه محیط مناسبی برای زیست این گونه از آلودگی محسوب می‌شود.

همچنین هیچگاه تصور نکنید با برداشتن لایه کپک از روی رب گوجه می‌توانید مجددا از آن استفاده کنید. قارچ‌ها و کپک‌ها تا لایه‌های زیرین رب گوجه فرنگی شما نفوذ کرده و آن را مسموم می‌کنند. پس رب گوجه فرنگی کپک­زده خود را تحت هیچ شرایطی استفاده نکنید.

در نهایت اگر برای تهیه غذای خود نیاز به رب گوجه فرنگی تازه و طبیعی داشتید، سرویس میوه اسنپ همیشه در کنار شماست. همچنین اگر قصد خرید رب­های شرکتی را داشتید می‌توانید از سرویس سوپرمارکت اسنپ کمک بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *