بدون شک بارها برای شما نیز پیش آمده، که با هدف خرید، طبخ کردن یا حتی نگهداری قارچها با حفظ رنگ و تازگی آنها، عازم خرید شدهاید. اما متاسفانه بعد از رسیدن به خانه و خرد کردن آنها نتوانستهاید راهی مناسب برای حفظ طراوت و تازگی قارچها پیدا کنید.
جای هیچ نگرانی نیست، چون این مشکل تمام افرادی است که با هدف نگهداری از قارچهای قطعه قطعه شده در طولانی مدت، با آن مواجه میشوند. ما در ادامه بهترین راهکار را به شما معرفی خواهیم کرد.
مواد لازم برای بلانچ کردن قارچ
قارچ جزء گیاهانی محسوب میشود که حتی میتوان آن را به صورت خام نیز مورد استفاده قرارداد. برخی معتقدند که جایگزینی مناسب و به حق برای گوشت است و گیاهخواران میتوانند از آن به راحتی در وعدههای غذایی خود استفاده کنند.
در تهیه غذاهایی مانند پاستا، ماکارونی، پیتزا، پیراشکی، لازانیا و انواع سالادها به شکل خام و پخته از آن استفاده میکنیم. قارچ به نوعی یک پروتئین گیاهی محسوب میشود که سرشار از خاصیت و ریز مغذیهای مفید است.
راههایی که میتوان به واسطه آنها، از تازگی و طراوت قارچ نگهداری کرد، چندان زیاد نیست. تفت دادن قارچهای خرد شده در روغن، خشک کردن و بلانچ کردن قارچها، روشهایی هستند که میتوانید تازگی آنها را برای طولانی مدت حفظ کنید.
اما تمام این روشها نتایج یکسانی ندارند. بهترین نحوه نگهداری قارچ، بلانچ کردن آن است که در ادامه آن را با هم مرور میکنیم.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
قارچ | ۵۰۰ گرم |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
آب و یخ | به میزان دلخواه |
آب لیمو یا سرکه سفید | ۲ قاشق غذاخوری |
نحوه بلانچ کردن قارچ برای حفظ ظاهر و باطن
بلانچ کردن قارچ به نحوی نگهداری کردن از آن است. در حالت کلی بلانچینگ فرایندی عالی برای پخت و نگهداری از قارچ است که آن را برای میوهها و سبزیجات نیز به کار میبرند. با این روش کیفیت محصولات حفظ شده و به عبارتی شما آنها را برای پخت سریع و فوری به صورت کنسروی آماده میکنید.
همانطور که میدانید قارچ را نباید برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد، چون حتی اگر قارچ شما خوراکی باشد نیز، حاوی باکتری است. اگر نحوه نگهداری شما از قارچها اصولی انجام نشود، بدون شک مشکلات زیادی را پیش خواهد آورد. توصیه ما این است که برای نگهداری و حفظ قارچها آنها را بلانچ کنید.
- مرحلهی اول: قبل از فریز کردن قارچ و با هدف حفظ خاصیت و ظاهر آراسته آنها، بهتر است قارچها را بلانچ کنید. پس در مرحلهی اول قارچها را به خوبی شسته و به شکل اسلایسی برش دهید. توصیه ما این است که حتما از قارچهای سفت و تازه استفاده کنید.
- مرحلهی دوم: در مرحلهی دوم یک قابلمه متناسب با میزان قارچهای خود انتخاب کرده و آن را پر از آب کنید. سپس بر روی حرارت قرار داده و اجازه بدهید تا آب به جوش آید.
- مرحلهی سوم: در گام بعدی از بلانچ کردن قارچ، ۲ قاشق غذاخوری سرکه سفید یا آبلیمو را به همراه یک قاشق غذاخوری نمک به آب در حال جوشیدن اضافه کنید. بعد از آن قارچهای برش داده شده را درون آب جوش بریزید.
- مرحلهی چهارم: بعد از گذشت ۴ دقیقه از زمان اضافه کردن قارچ، نمک، آبلیمو یا سرکه سفید به آب در حال جوش، تمام مواد را آبکش کنید. در قدم بعدی که برای نگهداری قارچ انجام میدهید، ظرفی مناسب انتخاب کنید و درون آن مخلوط یخ و آب بریزید. قارچها را که از آب جوش خارج کردهاید بلافاصله درون آب و یخ ریخته و ۲ دقیقه به آنها استراحت بدهید.
- مرحلهی پنجم: بعد از گذشت زمان ۲ دقیقه، قارچها را به آرامی از آب و یخ جدا کرده، آبکشی کنید. بهتر است آنها را بر روی پارچهای حولهای ریخته، اجازه دهید تا آب اضافی آنها جدا شود.
- مرحلهی ششم: در مرحلهی آخر آنها را به نایلونهای فریزری منتقل کنید، هوا را خارج کرده و به راحتی مراحل فریز کردن قارچ را به پایان برسانید. توصیه ما این است که از زیپ کیپ استفاده کنید و سپس بستهها را درون فریزر قرار دهید. با این روش میتوانید قارچ را برای مدت طولانی با حفظ طراوت و تازگی نگهداری کنید. این قارچها برای استفاده در انواع سالاد، پیتزا، لازانیا، سوپ و غیره مورد استفاده قرار میگیرند.
بلانچ قارچ، روشی مطمئن برای حفظ طراوت و تازگی
در این مطلب قصد ما این بود که بهترین روش برای فریز کردن قارچ را به شما ارائه کنیم. همانطور که میدانید نگهداری کردن از قارچها چندان راه آسانی نیست. چون خیلی سریع رنگ عوض میکنند. تغییر رنگ قارچها صورت خوشی در غذا ندارد.
به همین دلیل بلانچ کردن، بهترین گزینه برای حفظ ظاهر و باطن آنها محسوب میشود. در نهایت اگر تهیه قارچ یا سایر مواد این آموزش برای شما مشکل بود، به راحتی میتوانید با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کوتاهترین زمان ممکن یعنی حداکثر تا ۳۰ دقیقه، تمام مواد را تحویل گرفته و بلانچ کردن قارچها را انجام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید