طرز تهیه نان باگت خانگی در چند گام آسان + ترفندهای مهم

نان باگت

نان باگت یکی از خوشمزه‌ترین و معروف‌ترین نان‌های دنیا است. شهرت این نان به کشورهایی از نقاط مختلف دنیا رسیده و به یکی از موارد پرطرفدار سفره‌های مردمانی در هر گوشه از جهان بدل شده است. اگر راه‌ورسم پخت این نان را یاد بگیرید، هم احساس خوشایند آشپزی حرفه‌ای را تجربه می‌کنید و هم می‌توانید طعم واقعی باگت خانگی از روی دستور فرانسوی‌ها را بچشید. در این مقاله می‌خواهیم طرز تهیه نان باگت را برایتان بگوییم. با ما همراه باشید و بدانید که این کار هم آسان است و هم بسیار لذت‌بخش.

طرز تهیه نان باگت در چند گام مشخص و آسان

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

برای تهیه باگت خانگی خوشمزه باید بعد از آماده‌کردن مواد آن، جزئیات دستور پخت را به‌خوبی رعایت کنید. این نان که بلند و کشیده است و قطرش هم زیاد نیست، پوسته‌ای ترد و مرکزی نرم و خوش‌طعم دارد. با چند ماده ساده از جمله آب، آرد، نمک و مخمر تهیه می‌شود.

شاید باگت را در شکل‌وشمایل دیگری مانند گرد، کوتاه یا کمی ضخیم هم دیده باشید اما فرانسوی‌ها فقط به این نان به‌شکل بلند و نازک اعتقاد دارند.

مواد لازم

  • ۶ پیمانه آرد همه‌منظوره
  • ۳ پیمانه آب ولرم
  • ۲ قاشق چای‌خوری مخمر
  • ۲ قاشق چای‌خوری نمک

طرز تهیه

برای تهیه باگت باید از شب پیش، موادش را با هم ترکیب کنید. ابتدا تمام مواد خشک را با هم مخلوط کنید و بعد روی آنها آب بریزید. این مواد را تا زمان به‌دست‌آمدن ترکیبی منسجم و خمیرمانند با هم مخلوط کنید. روی ظرف حاوی مواد پلاستیک بکشید و اجازه بدهید که به‌مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت روی پیشخان آشپزخانه بماند.

روز بعد که فرامی‌رسد، کار را شروع کنید:

  • خمیر باید حالت مرطوب، چسبناک و حباب‌دار داشته باشد. روی سطح کار آشپزخانه آرد بپاشید و دست‌ها را هم آردی کنید.
  • خمیر را به حالت نان باگت درآورید؛ یعنی آن را استوانه‌ای کنید و روی سطحش هم برش‌هایی اریب به‌وجود بیاورید. با مقادیری که گفته شد، به‌راحتی می‌توانید ۲ تا ۳ نان بلند و کشیده آماده کنید.
  • روی ظرف خمیرهای شکل‌داده‌شده را با حوله بپوشانید و بگذارید که حدود ۱ تا ۲ ساعت در مکانی گرم بماند.
  • فر را روی درجه ۴۵۰ فارنهایت یا ۲۳۰ سانتی‌گراد تنظیم کنید تا از پیش گرم شود.
  • یک سینی مناسب فر را با ۲ پیمانه آب جوش پر کنید و آن را درون طبقه پایینی فر بگذارید. این اقدام باعث تردشدن بیرون نان می‌شود.
  • خمیرهای نان را در طبقه وسط فر قرار بدهید و سینی پر از آب را بعد از ۱۰ دقیقه خارج کنید.
  • به پخت نان‌ها در فر به‌مدت ۳۰ دقیقه دیگر ادامه بدهید تا روی آنها به‌طور کامل طلایی و برشته شود.

در همین چند گام ساده می‌توانید نان باگت خانگی خوشمزه را آماده کنید. این ‌بار که دلتان خواست آشپزی کنید و کاری متفاوت در آشپزخانه انجام بدهید، به‌سراغ پخت نون باگت معروف بروید!

توصیه‌هایی برای پخت بهتر نان باگت خانگی

در طرز تهیه نان باگت باید به نکات و توصیه‌های حرفه‌ای زیر دقت کنید:

  • از آرد مناسب استفاده کنید.
  • از چاقوی تیز برای خطوط روی نان استفاده کنید.
  • نان را در فریزر بگذارید و دوباره گرم کنید.
  • از تازگی مخمرتان اطمینان حاصل کنید.
  • سینی آب جوش را حتما در فر بگذارید.

۱. از آرد مناسب استفاده کنید

از آرد مناسب استفاده کنید. برای اینکه نان ساندویچی شما مقوی باشد و با مواد مغذی تهیه شود از آردهایی با محتوای پروتئینی زیاد استفاده کنید. تهیه نان باگت که هم خوشمزه است و هم مقوی، لذت دوچندانی دارد.

۲. از چاقوی تیز برای خطوط روی نان استفاده کنید

قسمت بیرونی نان را با یک چاقوی بسیار تیز برش بزنید و روی آن خط ایجاد کنید. این کار فقط برای تزیین نیست. هنگامی که به نان خود شکل می‌دهید، بعد از قرارگرفتن در فر و فریزر، شکلش را حفظ می‌کند و ظاهری مخدوش پیدا نمی‌کند. در واقع، این خطوط اثر دما را روی ترکیب نان باگت خنثی می‌کنند.

۳. نان را در فریزر بگذارید و دوباره گرم کنید

یادتان باشد که رمز طول عمر باگت‌هایی که می‌پزید، قراردادن آنها در فریزر و گرم‌کردنشان در هربار استفاده است. اصلا بابت بیات‌شدن نان‌ها بعد از قرارگرفتن در فریزر نگران نباشید. با خارج‌کردن آنها و داغ‌شدنشان در فر، دوباره عطر خوشایندی محیط را پر می‌کند. مزه‌شان هم مخدوش نمی‌شود. پس در مواقعی که امکان سفارش نان تازه وجود ندارد، می‌توانید نان‌های خانگی‌تان را در وعده غذایی از فریزر بیرون بیاورید و نوش‌جان کنید.

۴. از تازگی مخمرتان اطمینان حاصل کنید

در تهیه نان باگت خانگی از مخمر تازه استفاده کنید. گاهی مخمری در کابینت دارید که سال‌ها از تاریخ انقضایش گذشته است. چنین محصولی باعث تخریب نان می‌شود و اجازه نمی‌دهد که به‌درستی پُف کند. پس همیشه حواستان به خرید مخمر تازه برای درست‌کردن نان باگت خانگی باشد.

۵. سینی آب جوش را حتما در فر بگذارید

شاید فکر کنید که برای آماده‌کردن نان باگت معمولی دیگر به این اقدام نیازی نیست. این‌طور فکر نکنید. همین گام‌های کوچک و ظریف است که میان حرفه‌ای‌ها و آماتورها تفاوت به‌وجود می‌آورد.

اگر از گذاشتن سینی فری پر از آب جوش در بخش پایینی فر غافل شوید، احتمال دارد که نان باگت شما به‌اندازه کافی تُرد و برشته نشود. حضور ۱۰دقیقه‌ای این سینی پر از آب در فر می‌تواند به شما باگتی حرفه‌ای و خوشمزه مثال هم‌تایان فرانسوی‌اش بدهد.

طرز تهیه نان باگت ساندویچی با مواد بیشتر و کامل‌تر

پیش‌تر از تهیه نان باگت فرانسوی گفتیم. حالا می‌خواهیم به‌سراغ نوع دیگری از پخت این نان برویم که به نان‌های موجود در بازار ایران شباهت بیشتری دارد. برای تهیه این نان ساندویچی مسیر کمی طولانی‌تری پیش روی دارید.

مواد لازم

  • ۱ پیمانه آب ولرم؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری بیکینگ‌پودر؛
  • ۳ پیمانه آرد قنادی؛
  • ۱ و نیم قاشق چای‌خوری نمک؛
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع؛
  • ۲ قاشق غذاخوری کره؛
  • خمیرمایه.

مواد لازم برای آماده‌کردن خمیرمایه

  • ۲ قاشق غذاخوری آب ولرم؛
  • ۲ قاشق غذاخوری شیر ولرم؛
  • ۱ قاشق غذاخوری خمیرمایه فوری؛
  • ۱ قاشق غذاخوری شکر.

طرز تهیه

  • ابتدا باید مواد خمیرمایه را با هم ترکیب کنید و اجازه بدهید که به‌مدت ۱۰ دقیقه در مکانی گرم بماند.
  • بعد از اینکه روی مواد خمیرمایه حباب ایجاد شد، آرد را الک و نیمی از آن را به‌همراه نمک و بیکینگ پودر ترکیب کنید.
  • ۱ پیمانه آب ولرم و خمیرمایه را به ترکیب مرحله پیش اضافه کنید.
  • با اضافه‌کردن نیم دیگری از آرد، خمیر را ورز بدهید تا شکل بگیرد.
  • کره و روغن را به خمیر اضافه کنید و به ورزدادن ادامه بدهید.
  • کاسه‌ای بزرگ را چرب کنید و خمیر را در آن قرار بدهید.
  • روی کاسه را با پلاستیک بپوشانید و حوله‌ای هم روی آن قرار بدهید.
  • بگذارید که خمیر درون کاسه در جایی گرم استراحت کند.
  • بعد از ۱ ساعت، خمیر را از کاسه بیرون بیاورید و ورز بدهید تا حباب‌های هوا از درونش خارج شوند.
  • نان باگت را بنا به خواسته‌تان به چانه‌های کوچک تقسیم کنید.
  • اگر می‌خواهید نان باگت کوچک درست کنید، چانه‌ها را کمتر از ۱۵۰ گرم بگیرید.
  • سطح کار را آردپاشی و خمیرها را مانند نان لواش روی آن پهن کنید.
  • سپس آنها را لول کنید و اطرافشان را با دست به‌هم بچسبانید.
  • کاغذ روغنی را کف سینی فر بگذارید و نان‌ها را روی آن بچینید.
  • روی خمیرها را با دستمالی تمیز بپوشانید و بگذارید که حدود ۳۰ دقیقه همان‌ طور بمانند و حجم بگیرند.
  • فر را روی دمای ۲۰۰ سانتی‌گراد بگذارید و روی نان‌ها را با کمی شیر بپوشانید.
  • اجازه بدهید که خمیر به‌مدت ۲۰ دقیقه در فر بماند تا پخته شود.
  • بعد از خروج نان، روی آن را با کمی کره بپوشانید و تا خوشمزه‌تر شود و ترک نخورد.

یادتان باشد که با این دستور تهیه می‌توانید نان باگت گرد هم آماده کنید. برای این کار، کافی است که در زمان شکل‌دادن به چانه‌ها، آنها را گرد کنید.

شما بگویید

اگر طرز تهیه نان باگت را به‌خوبی یاد بگیرید و تمام گام‌ها را به‌طور دقیق اجرا کنید، نتیجه کارتان بسیار مطلوب خواهد شد. روش‌های مختلفی برای آماده‌کردن انواع نان باگت وجود دارد. بااین‌حال، یادتان باشد که باگت فرانسوی همان موردی است که در بخش ابتدایی مقاله شرح دادیم. برای تهیه نان باگت رژیمی هم می‌توانید از آردهایی مانند گندم، جو یا حتی آرد بادام استفاده کنید.

شما تجربه پختن این نان را دارید؟ نکته یا خاطره‌ای در طول پخت وجود داشته که برای ما و خوانندگان دیگر هم بگویید؟

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *