طرز تهیه هزاری ماهی خوشمزه جنوبی ساده و سریع

آموزش طرز تهیه هزاری ماهی جنوبی

همه ما می‌دانیم که مصرف منظم غذا‌های دریایی به‌خصوص ماهی برای بدن بسیار مفید بوده و البته ضروری است. ازاین‌رو باید سعی کنیم انواع ماهی‌ها را در غذا‌های مختلف طبخ کرده و به‌گونه‌ای مزه‌دار کنیم که همه افراد خانواده از خوردن آن لذت برده و از آن دل‌زده نشوند. در این مورد، استفاده از رسپی غذا‌های دریایی مناطق نزدیک به دریا، بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

فارغ از روش‌های عالی طبخ ماهی در نواحی شمالی کشور، شیوه‌های پخت منحصربه‌فردی برای پخت ماهی در نواحی جنوبی کشور نیز به چشم می‌خورد. به همین دلیل قصد داریم آموزش پخت یکی از ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین غذا‌های دریایی جنوبی را با شما به اشتراک بگذاریم؛ بنابراین همچنان به خواندن ادامه دهید تا با طرز تهیه هزاری ماهی جنوبی به‌خوبی آشنا شوید.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

«سفارش غذای دریایی تازه»

مواد لازم برای درست‌کردن هزاری ماهی جنوبی

مواد لازم جهت تهیه هزاری ماهی خوشمزه جنوبی

برای آماده‌سازی هزاری ماهی کم‌نظیر جنوبی، به مواد اولیه ساده و روتینی نیاز دارید. البته انتخاب ماهی تازه تنها موردی است که باید به آن اهمیت زیادی بدهید. همچنین سعی کنید ماهی را انتخاب کرده که پس از پخت، تیغ‌هایش کاملا نرم شوند یا دست‌کم، نوعی را انتخاب کنید که بتوانید تیغ‌های آن را به‌راحتی جدا کنید. زیرا در غیر این صورت، تیغ‌های ماهی در لابه‌لای برنج قدری آزاردهنده خواهند بود. درهرصورت، مواد لازم برای تهیه هزاری ماهی جنوبی برای ۸ نفر در جدول زیر آورده شده است:

مواد لازم مقدار موردنیاز
فیله ماهی ۵۰۰ گرم
برنج ۶ پیمانه
پیاز ۳ عدد متوسط
سیر ۴ حبه
فلفل‌دلمه‌ای قرمز یک عدد متوسط
لیموترش تازه یک عدد
روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
روغن مایع، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه هزاری ماهی جنوبی به‌صورت گام‌به‌گام

مراحل گام‌به‌گام تهیه هزاری ماهی

برای درست‌کردن هزاری ماهی فوق‌العاده خوشمزه جنوبی، می‌بایست مراحل ساده زیر را یکی پس از دیگری پیش بگیرید؛ بنابراین بدون فوت وقت، هم‌اکنون شما را به مطالعه این مراحل دعوت می‌کنیم:

  • مرحله‌ی اول: برای تهیه این غذای جنوبی بسیار خوشمزه، در ابتدای کار به سراغ شستن فیله ماهی و سپس مزه‌دار کردن آن بروید؛ بنابراین آن را به قطعات مناسب برش زده و سپس به‌خوبی بشویید و درون آبکش بگذارید. در ادامه، برای مزه‌دار کردن آن از سیر کمک بگیرید.
  • مرحله‌ی دوم: چند حبه سیر را درون شیشه‌ای ریخته و قدری آب سرد درون آن بریزید. سپس چند باری شیشه را تکان داده تا پوست آن‌ها به مقدار زیادی جدا شود. در ادامه، آن‌ها را از شیشه خارج کرده و مابقی پوست سیر را دور بریزید. حال بار دیگر آن‌ها را شسته و سپس سیر‌ها را رنده ریز کنید.
  • مرحله‌ی سوم: برای مزه‌دار کردن ماهی روش‌های مختلفی وجود دارد؛ اما در هزاری ماهی معمولا از سیر رنده‌شده به همراه ادویه‌هایی چون نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه استفاده می‌شود. همچنین در ادامه بایستی روی فیله ماهی مقداری روغن زیتون بریزید.
  • مرحله‌ی چهارم: به‌عنوان آخرین ماده اولیه برای مزه‌دار کننده فیله ماهی، یک عدد لیموترش را از وسط برش بزنید. سپس با یک‌دست آن را فشار داده و با دست دیگر که زیر آن نگه داشته‌اید، هسته‌های آن را در مسیر فرود به ظرف، بگیرید. اکنون بایستی تمام این مواد را به‌خوبی روی تکه‌های فیله ماهی بمالید تا به خوردشان برود.
  • مرحله‌ی پنجم: در این مرحله باید درپوشی رو ظرف قرار دهید و آن را برای مدت ۶۰ تا ۷۰ دقیقه درون یخچال بگذارید تا استراحت کند. برای پوشاندن دهانه ظرف می‌توانید از سلفون نیز استفاده کنید.
  • مرحله‌ی ششم: اواسط زمانی که فیله‌ها در حال طعم گرفتن هستند، وقت مناسبی برای آماده‌سازی برنج است؛ بنابراین برنج را چند بار شسته و سپس برای اینکه قبل از پخت قدری خیس‌خورده باشد، آن را درون قابلمه‌ای به همراه مقدار کافی آب و نمک قرار دهید.
  • مرحله‌ی هفتم: اکنون بایستی پیاز‌ها را پوست‌کنده و پس از شستن، به‌صورت خلالی خرد کنید. با اینکه می‌توان هم‌اکنون پیاز‌ها را سرخ کرد، اما برای اینکه طعم ماهی به خورد پیاز‌ها هم برود، ابتدا فیله‌های ماهی را سرخ کنید. بدین منظور تابه‌ای مناسب را روی حرارت قرار داده و به مقدار کافی در آن روغن بریزید.

 

انتخاب هزاری ماهی به‌عنوان یک نهار خوشمزه

  • مرحله‌ی هشتم: برای اینکه فیله ماهی به بهترین نحو ممکن سرخ شود، حرارت تابه را در ابتدا روی زیاد تنظیم کنید تا روغن، داغ داغ شود. سپس فیله‌های ماهی را درون آن به‌خوبی سرخ کنید. یادتان باشد که تمام قسمت‌های فیله‌ها باید در روغن، زیرورو شوند. سپس آن‌ها را روی دستمال مخصوص روغن‌گیری قرار داده تا روغن اضافی‌شان جذب دستمال شود.
  • مرحله‌ی نهم: در این مرحله از طرز تهیه هزاری ماهی جنوبی مقوی می‌بایست پیاز‌های خلالی شده را به تابه اضافه کنید. دقت داشته باشید که تابه دیگری را انتخاب نکنید و با روغن طعم گرفته از ماهی و ادویه‌هایش، پیاز‌ها را سرخ کنید. در نهایت، وقتی پیاز‌ها طلایی‌رنگ و برشته شدند، تابه را از روی حرارت بردارید.
  • مرحله‌ی دهم: حال فلفل‌دلمه‌ای را برش زده و تخم آن را دور بریزید. سپس آن را به‌صورت مکعبی ریز خردکرده و درون تابه با مقدار کافی روغن تفت دهید تا مغزپخت شود. در نهایت آن را نیز به ظرف پیاز اضافه کنید.
  • مرحله‌ی یازدهم: اکنون نوبت به طبخ برنج می‌رسد؛ بنابراین آب آن را عوض کرده و برنج را در قابلمه‌ای با مقدار مناسب آب، فرصت دهید تا بپزد. زمانی که آب برنج گرم شد، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. در ادامه، وقتی از مقدار آب برنج کاسته شد و تقریبا به مرز بی‌آبی رسید، نیمی از برنج را از قابلمه اصلی خارج کرده و در ظرف دیگری بریزید.
  • مرحله‌ی دوازدهم: اکنون مقداری از ترکیب پیازداغ و فلفل‌دلمه‌ای را روی برنج اضافه کرده و از تکه‌های فیله روی آن قرار دهید. قبل از اینکه برنج را دوباره اضافه کنید، بهتر است باز هم قدری پیاز و فلفل‌دلمه‌ای روی فیله‌ها بریزید تا دو سمت ماهی با پیازداغ کاور شود.
  • مرحله‌ی سیزدهم: این مرحله لایه‌ای ریختن مواد را تا زمان اتمام پیازداغ، فیله ماهی و برنج ادامه دهید. در نهایت، قدری حرارت شعله را زیاد کرده تا مقدار آبی که در ته قابلمه باقی‌مانده است بخار شود. سپس حرارت را ملایم تنظیم کرده و درب قابلمه را بگذارید. اکنون بایستی به‌عنوان فوت کوزه‌گری این غذا، شیرجوش را روی حرارت قرار داده و قالب کره را درون آن بیندازید.
  • مرحله‌ی چهاردهم: دست آخر، برای اینکه عطر کره به یکباره از بین نرود، روی کره قدری روغن مایع ریخته و بلافاصله پس از آب شدن کره، شیرجوش را از روی حرارت بردارید. در ادامه، ترکیب کره و روغن را با استفاده از کفگیر روی تمام سطح برنج ریخته و کمی آن را زیرورو کنید. دست آخر، زمانی حدود ۳۵ تا ۴۵ دقیقه صبر کنید تا غذای جنوبی خوش‌طعم شما به‌خوبی دم بکشد.

فوت‌و‌فن‌هایی که هنگام درست‌کردن هزاری ماهی جنوبی باید بدانید

نکات درست‌کردن و خوشمزه کردن هزاری ماهی

برای اینکه عطروطعم هزاری ماهی که درست می‌کنید به حد ایده‌آلی که باید، برسد، علاوه بر مطالبی که در حین مراحل آماده‌سازی آن برای شما شرح دادیم، توجه به نکات زیر نیز ضروری است؛ بنابراین لطفا از مطالعه آن‌ها غافل نشوید:

  • برای طبخ هزاری ماهی می‌توانید از انواعی از ماهی مانند ماهی سرخو، شوریده، راشگو یا حتی قزل‌آلا استفاده کنید. ولی استفاده از ماهی سفید برخلاف اینکه طعم بسیار خوبی دارد، پیشنهاد نمی‌شود. چراکه تیغ‌های فراوان ماهی در لای برنج ناخوشایند به نظر می‌رسند.
  • شما می‌توانید فیله‌های ماهی را به‌صورت درشت یا بر حسب سلیقه‌تان، حتی ریز و مکعبی در غذا بریزید.
  • اگر از برنج گیلانی برای طبخ این غذا استفاده می‌کنید، نیاز به مرحله خیساندن برنج ندارید.
  • برای اینکه طعم پیاز‌ها شیرین باشند، حتما آن‌ها را خلالی و منظم خردکرده و نگینی برش نزنید.
  • اگر سیر در منزل نداشتید می‌توانید از پودر سیر برای طعم‌دار کردن فیله ماهی استفاده کنید.
  • استفاده از پودر زنجبیل و پودر دارچین نیز برای رفع بوی زهم ماهی بسیار موردتوجه است.
  • کره عطروطعم غذا را دوچندان می‌کند، بنابراین نوع مرغوب آن را تهیه کنید.
  • به‌جای استفاده از لیموترش تازه می‌توانستید از پودر لیموعمانی برای مزه‌دار کردن فیله ماهی استفاده کنید.
  • برای سرخ کردن ماهی حتما از روغن مخصوص سرخ‌کردنی استفاده کنید. چراکه در برابر حرارت زیاد مقاومت کرده و دود نمی‌کند.
  • به دلیل استفاده از کره، این غذا به‌اندازه کافی چرب است؛ بنابراین بهتر است حتما روغن ماهی را با توری، دستمال مخصوص روغن‌گیری یا دست‌کم، چند عدد دستمال کاغذی بگیرید.
  • در این غذا به‌جای زردچوبه از رب گوجه‌فرنگی استفاده نکنید. چراکه در واقع زردچوبه از عناصر مهم در طبخ این غذای جنوبی است.
  • اگر دوست ندارید غذای شما بیش از اندازه تند باشد می‌توانید میزان فلفل‌های سیاه و قرمز آن را کم کرده یا درصورتی‌که این غذا را تند دوست دارید می‌توانید از قدری فلفل چیلی نیز استفاده کنید.

سفری به جنوب کشور با هزاری ماهی

اگر از کسانی هستید که غذا‌های دریایی خصوصا انواع ماهی‌ها را دوست دارند، پیشنهاد می‌کنیم اکنون که طرز تهیه این غذای خوشمزه و لذیذ جنوبی را آموختید، آن را نیز در وعده‌های غذایی خود بگنجانید. همان‌طور که دیدید برای تهیه این غذا، انتخاب ماهی تازه از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ بنابراین برای این مورد می‌توانید از سرویس سوپرمارکت اسنپ استفاده کرده و هر نوع ماهی که دوست دارید را برای آماده‌سازی این غذا سفارش دهید.

از طرفی اگر تهیه این غذا قدری برای شما دشوار بوده یا وقت کافی برای طبخ آن ندارید، می‌توانید به‌سادگی هرچه‌تمام‌تر، این غذای لذیذ را با همان عطروطعم اصیل جنوبی‌اش با استفاده از سرویس غذای اسنپ درب منزل تحویل بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *