حلیم بادمجان غذایی خوشمزه و محبوب است که در بسیاری از استانهای ایران طبخ شده و طرفداران زیادی دارد. در نوع سنتی آن، برای درست کردن حلیم بادمجان از گوشت قرمز استفاده میکنند، اما میتوان گوشت مرغ نیز به کار برد. امروزه حلیم بادمجان بیشتر به عنوان پیش غذا سرو میشود، اما میتواند جایگزین غذای اصلی هم باشد. این غذا را میتوان در منزل نیز تهیه کرد و از طعم بینظیر آن لذت برد. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا طرز تهیه حلیم بادمجان را معرفی کنیم.
مواد اولیه حلیم بادمجان
در اینجا مواد لازم برای درست کردن حلیم بادمجان برای ۴ نفر را معرفی خواهیم کرد. اگر قصد دارید این غذا را برای تعداد کمتر یا بیشتری درست کنید، با چند ضرب و تقسیم ساده میزان مواد اولیه مورد نیاز شما به دست خواهد آمد.
مواد لازم | مقدار لازم |
بادمجان | ۴ عدد متوسط |
برنج | ۱۰۰ گرم |
عدس | ۵۰ گرم |
گوشت گوسفندی | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد |
سیر | ۴ حبه |
کشک | ۱۰۰ گرم |
نعناع خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن مایع | به میزان لازم |
دستور پخت حلیم بادمجان
برای آمادهسازی این غذای لذیذ به زمانی در حدود ۳ ساعت و نیم نیاز خواهید داشت. ۳۰ دقیقه مراحل آمادهسازی آن زمان خواهد برد و ۳ ساعت پخت آن!
- مرحله یکم: ابتدا یک عدد پیاز را خرد کرده و با مقداری روغن درون یک قابلمه ریخته و تفت دهید. پس از آنکه پیازها سبک شدند، گوشت را به قابلمه اضافه کرده و با پیاز سرخ کنید. چند لیوان آب بریزید و ۲ الی ۳ ساعت زمان دهید تا گوشت کاملا پخته شود.
- مرحله دوم: حالا عدس را با مقداری نمک در یک ظرف ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزد. برنج را نیز به همراه نمک در ظرفی دیگر ریخته و منتظر بمانید تا آب کشیده شده و کاملا نرم شود. در این مرحله عدس و برنجهای پخته شده را با گوشتکوب له کنید.
- مرحله سوم: بادمجانها را به صورت ورقهای خرد کرده و به مدت ۳۰ دقیقه در آب و نمک قرار دهید. این کار موجب میشود تلخی بادمجان گرفته شود. سپس بادمجانها را از آب خارج کرده، آب آن را بگیرید و در یک تابه با روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن، آنها را روی پارچه یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. سپس بادمجانها را نیز با گوشتکوب له کنید.
- مرحله چهارم: در این مرحله از دستور پخت حلیم بادمجان ۲ عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. سپس سیر خرد شده را نیز به پیازها اضافه کرده و تفت دهید. در این مرحله نعناع را نیز درون روغن بریزید. دقت داشته باشید که نعناع نباید زیاد سرخ شود، زیرا به سرعت میسوزد.
- مرحله پنجم: نیمی از مخلوط پیاز و سیر خرد شده را کنار گذاشته و گوشت ریش ریش شده و بادمجانها را به تابه اضافه کنید و هم بزنید. ادویهها، عدس و برنج له شده را نیز داخل تابه بریزید و مجددا هم بزنید. مقدار خیلی کمی آب را با مواد ترکیب کنید و اجازه دهید تا کاملا پخته شود.
- مرحله ششم: کشک را با مقداری آب جوش روان کرده و در ۱۰ دقیقه پایانی پخت به دیگر مواد بیافزایید. دقت داشته باشید که کشک نباید زیاد پخته شود، زیرا طعم آن تغییر میکند.
- مرحله هفتم: حلیم بادمجان را درون یک ظرف مناسب بریزید و آن را با کشک، پیاز، سیر و نعناع داغ باقی مانده به سلیقه خود تزیین کنید.
غذای شما آماده است، نوش جان!
نکات مهم در دستور پخت حلیم بادمجان حلیم بادمجان
رعایت برخی نکات ساده در طرز تهیه حلیم بادمجان، موجب بهتر شدن طعم آن میشود.
- در شهرهای مختلف ایران حلیم بادمجان را با روشهای مختلفی طبخ میکنند.
- اگر به عدس علاقه ندارید، میتوانید مقدار آن را کمتر بریزید و یا به طور کلی آن را حذف کنید.
- برای درست کردن حلیم بادمجان از گوشت بدون استخوان استفاده میشود، به همین دلیل گوشت سر دست مناسبتر خواهد بود.
- خیس کردن بادمجانها در آب و نمک قبل از سرخ کردن آنها اهمیت بسیاری دارد، زیرا از یک طرف تلخی و تندی اضافی بادمجان را خارج میکند و از طرف دیگر موجب میشود تا برای سرخ کردن بادمجان روغن کمتری استفاده کنید.
- میتوانید برای درست کردن حلیم بادمجان گوشت گردن نیز به کار ببرید که در این صورت غذای شما بیشتر کش خواهد آمد.
- با جای گوشت قرمز، میتوانید گوشت بوقلمون نیز در حلیم بادمجان استفاده کنید.
- هم زدن مداوم مواد در دستور پخت حلیم بادمجان از سوختن و ته گرفتن آن جلوگیری میکند.
سخن پایانی
در این مطلب طرز تهیه حلیم بادمجان را به شما آموزش دادید. اگر شما نیز ترغیب شدهاید تا این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید، میتوانید مواد اولیه مورد نیاز را از طریق سرویس سوپرمارکت اسنپ سفارش دهید.
اما اگر هوس خوردن حلیم بادمجان کردهاید و وقت کافی برای درست کردن آن در خانه ندارید، ما سرویس غذای اسنپ را به شما معرفی میکنیم. میتوانید سفارش آنلاین غذا را در اپلیکیشن اسنپ انجام دهید و درب منزل، تحویل بگیرید. اسنپ همو
دیدگاهتان را بنویسید