طرز تهیه حلیم بادمجان با روشی ساده!

حلیم بادمجان

حلیم بادمجان غذایی خوشمزه و محبوب است که در بسیاری از استان‌های ایران طبخ شده و طرفداران زیادی دارد. در نوع سنتی آن، برای درست کردن حلیم بادمجان از گوشت قرمز استفاده می­کنند، اما می­توان گوشت مرغ نیز به کار برد. امروزه حلیم بادمجان بیشتر به عنوان پیش غذا سرو می­شود، اما می­تواند جایگزین غذای اصلی هم باشد. این غذا را می­توان در منزل نیز تهیه کرد و از طعم بی­نظیر آن لذت برد. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا طرز تهیه حلیم بادمجان را معرفی کنیم.

مواد اولیه حلیم بادمجان

در اینجا مواد لازم برای درست کردن حلیم بادمجان برای ۴ نفر را معرفی خواهیم کرد. اگر قصد دارید این غذا را برای تعداد کمتر یا بیشتری درست کنید، با چند ضرب و تقسیم ساده میزان مواد اولیه مورد نیاز شما به دست خواهد آمد.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

مواد لازم

مقدار لازم

بادمجان

۴ عدد متوسط
برنج

۱۰۰ گرم

عدس

۵۰ گرم
گوشت گوسفندی

۳۰۰ گرم

پیاز

۳ عدد
سیر

۴ حبه

کشک

۱۰۰ گرم
نعناع خشک

۱ قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به میزان لازم
روغن مایع

به میزان لازم

دستور پخت حلیم بادمجان

برای آماده­سازی این غذای لذیذ به زمانی در حدود ۳ ساعت و نیم نیاز خواهید داشت. ۳۰ دقیقه مراحل آماده­سازی آن زمان خواهد برد و ۳ ساعت پخت آن!

  • مرحله یکم: ابتدا یک عدد پیاز را خرد کرده و با مقداری روغن درون یک قابلمه ریخته و تفت دهید. پس از آنکه پیازها سبک شدند، گوشت را به قابلمه اضافه کرده و با پیاز سرخ کنید. چند لیوان آب بریزید و ۲ الی ۳ ساعت زمان دهید تا گوشت کاملا پخته شود.
  • مرحله دوم: حالا عدس را با مقداری نمک در یک ظرف ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزد. برنج را نیز به همراه نمک در ظرفی دیگر ریخته و منتظر بمانید تا آب کشیده شده و کاملا نرم شود. در این مرحله عدس و برنج­های پخته شده را با گوشت‌کوب له کنید.
  • مرحله سوم: بادمجان­ها را به صورت ورقه­ای خرد کرده و به مدت ۳۰ دقیقه در آب و نمک قرار دهید. این کار موجب می­شود تلخی بادمجان گرفته شود. سپس بادمجان­ها را از آب خارج کرده، آب آن را بگیرید و در یک تابه با روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن، آن­ها را روی پارچه یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن­ها گرفته شود. سپس بادمجان­ها را نیز با گوشت‌کوب له کنید.

خرد کردن بادمجان¬ها

  • مرحله چهارم: در این مرحله از دستور پخت حلیم بادمجان ۲ عدد پیاز باقی­مانده را به صورت خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. سپس سیر خرد شده را نیز به پیازها اضافه کرده و تفت دهید. در این مرحله نعناع را نیز درون روغن بریزید. دقت داشته باشید که نعناع نباید زیاد سرخ شود، زیرا به سرعت می­سوزد.
  • مرحله پنجم: نیمی از مخلوط پیاز و سیر خرد شده را کنار گذاشته و گوشت ریش ریش شده و بادمجان­ها را به تابه اضافه کنید و هم بزنید. ادویه­ها، عدس و برنج له شده را نیز داخل تابه بریزید و مجددا هم بزنید. مقدار خیلی کمی آب را با مواد ترکیب کنید و اجازه دهید تا کاملا پخته شود.
  • مرحله ششم: کشک را با مقداری آب جوش روان کرده و در ۱۰ دقیقه پایانی پخت به دیگر مواد بیافزایید. دقت داشته باشید که کشک نباید زیاد پخته شود، زیرا طعم آن تغییر می­کند.
  • مرحله هفتم: حلیم بادمجان را درون یک ظرف مناسب بریزید و آن را با کشک، پیاز، سیر و نعناع داغ باقی مانده به سلیقه خود تزیین کنید.

غذای شما آماده است، نوش جان!

نکات مهم در دستور پخت حلیم بادمجان حلیم بادمجان

حلیم بادمجان

رعایت برخی نکات ساده در طرز تهیه حلیم بادمجان، موجب بهتر شدن طعم آن می­شود.

  • در شهرهای مختلف ایران حلیم بادمجان را با روش­های مختلفی طبخ می­کنند.
  • اگر به عدس علاقه ندارید، می­توانید مقدار آن را کمتر بریزید و یا به طور کلی آن را حذف کنید.
  • برای درست کردن حلیم بادمجان از گوشت بدون استخوان استفاده می­شود، به همین دلیل گوشت سر دست مناسب­تر خواهد بود.
  • خیس کردن بادمجان­ها در آب و نمک قبل از سرخ کردن آن­ها اهمیت بسیاری دارد، زیرا از یک طرف تلخی و تندی اضافی بادمجان را خارج می­کند و از طرف دیگر موجب می­شود تا برای سرخ کردن بادمجان روغن کم‌تری استفاده کنید.
  • می­توانید برای درست کردن حلیم بادمجان گوشت گردن نیز به کار ببرید که در این صورت غذای شما بیشتر کش خواهد آمد.
  • با جای گوشت قرمز، می­توانید گوشت بوقلمون نیز در حلیم بادمجان استفاده کنید.
  • هم زدن مداوم مواد در دستور پخت حلیم بادمجان از سوختن و ته گرفتن آن جلوگیری می­کند.

سخن پایانی

در این مطلب طرز تهیه حلیم بادمجان را به شما آموزش دادید. اگر شما نیز ترغیب شده­اید تا این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید، می­توانید مواد اولیه مورد نیاز را از طریق سرویس سوپرمارکت اسنپ سفارش دهید.

اما اگر هوس خوردن حلیم بادمجان کرده­اید و وقت کافی برای درست کردن آن در خانه ندارید، ما سرویس غذای اسنپ را به شما معرفی می‌کنیم. می­توانید سفارش آنلاین غذا را در اپلیکیشن اسنپ انجام دهید و درب منزل، تحویل بگیرید. اسنپ همو

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *