زیتون یکی از شوریجاتی است که ایرانیان عادت دارند آن را در کنار غذاهای اصلی خود سرو کنند. این گیاه سبز، گرد و خوشمزه که در ابتدای کار طعم بهشدت تلخی دارد، با مواد طعمدهندههایی مانند فلفل، سیر و سبزیجات معطر میتواند یک کنار بشقابی جذاب و اشتهاآور باشد. زیتون را میتوان بهصورت شور یا پرورده در مغازهها و فروشگاههای مختلف تهیه کرد. اما یکی از زیتونهایی که جدیدا به جمع خانواده زیتونهای پرورده و شور اضافه شده است، زیتون کبابی است که طعم آن متفاوت بوده و به همین دلیل سبب شده تا طرفداران زیادی را در مدتزمان کوتاهی داشته باشد. در ادامه قصد داریم تا با هم طرز تهیه آن را مرور کنیم.
مواد لازم برای طرز تهیه زیتون کبابی
برای درستکردن زیتون کبابی به مواد اولیه سختی احتیاج ندارید، بلکه با زیتون، فلفل، سرکه و چند سبزی معطر و کمی نمک و فلفل میتوانید یک زیتون کبابی خوش طعم و خوشعطر خانگی تهیه کنید. طرز تهیه آن بسیار ساده است و شما هر زمان که تمایل داشته باشید، میتوانید با تهیه زیتون و مواد اولیه آن که حتما در خانه و در دسترس شما هستند، یک زیتون کبابی منحصربهفرد برای اعضای خانه درست کنید. این زیتون کبابی با این طرز تهیه را در منزل آماده کرده و نتیجه شگفتانگیز آن را با چشمان خود ببینید. در ادامه مواد اولیه برای درستکردن زیتون کبابی لذیذ و خوش خوراک را با هم مرور خواهیم کرد.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
زیتون بدون هسته | ۲ کیلو |
سیر | ۵ حبه |
آب جوشیده و سرد شده | به میزان کافی |
نمک و فلفل | به میزان کافی |
رزماری | به میزان کافی |
فلفل تند | ۴ الی ۵ عدد |
گوجهفرنگی خشک | یک عدد ورقه شده و خشک شده |
سرکه سفید | ۳ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه زیتون کبابی خانگی
مراحل تهیه و آمادهسازی زیتون کبابی خانگی را با هم مرور خواهیم کرد. البته همانطور که میدانید ما دو نوع زیتون داریم. زیتون سبز و زیتون سیاه که در کشور ما زیتون سبز بیشتر یافت میشود. به همین دلیل زیتونی که ما در طرز تهیه این دستور طبخ زیتون کبابی قرار است مورداستفاده قرار دهیم، همان زیتون سبزی است که در تمام نقاط بهراحتی در دسترس شما قرار دارد. در ادامه گامبهگام در تهیه و آمادهسازی مواد اولیه و طبخ و نهایی کردن زیتون کبابی خانگی ما را همراهی کنید. امروز قرار است حسابی شما را با این سبزکهای گرد و کوچک غافلگیر کنیم.
مرحلهی اول: در مرحلهی اول از طرز درستکردن زیتون کبابی دقت کنید که حتما زیتونهای مورداستفاده شما بدون هسته باشند. اما اگر زیتون هستهدار داشتید هم جای هیچ نگرانی نیست. بهراحتی میتوانید هستههای زیتون را جدا کنید. البته باز هم تأکید میکنیم که بهتر است زیتون بدون هسته باشد تا در پروسه هستهگیری له نشده و بتوانید آنها را درسته کباب کنید.
مرحلهی دوم: بعد از آمادهکردن اولیه زیتونها یک تابه برای گریل کردن زیتونها بردارید و آن را روی حرارت قرار دهید. بعد از اینکه تابه شما بهخوبی داغ شد، زیتونها را درون تابه بچینید.
مرحلهی سوم: در گام بعدی کمی زیتونها را با دست فشار دهید که خط گریل روی زیتونها نمایان شود. بعد از آن که زیتونها در تابه گریل کمی حرارت دیده و خط گریل روی آنها نمایان شد، آنها را در داخل سینی فر قرار دهید. فراموش نکنید که پیش از آن سینی فر خود را با کمی روغن زیتون چرب کرده باشید. این کار سبب میشود که زیتونها به کف سینی فر نچسبند و برای جداکردن و برداشتن آنها با مشکلی روبرو نباشید.
مرحلهی چهارم: در گام بعد باید فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه بدهید که زیتونها مجددا حرارت ببینند. در این مرحله زیتونها بهخوبی حرارت دیده و پخت نهایی آنها انجام خواهد شد.
مرحلهی پنجم: سپس بعد از اینکه زیتونها بهخوبی کباب شدند، آنها را در یک ظرف بزرگتر و مناسب بریزید و اجازه بدهید که خنک شوند.
مرحلهی ششم: بعد از خنک شدن، روی زیتونهایی که حرارت خود را ازدستدادهاند، آب جوشیده و خنک شده بریزید.
مرحلهی هفتم: سپس در مرحلهی بعدی سرکه سفید، گوجههای خشک شده و پودر شده، سیر خرد شده و له شده یا ساطوری شده که البته میتوانید از پودر سیر هم استفاده کنید، به همراه فلفلهای تند و رزماری خرد شده را روی زیتونهای کبابی ریخته و آنها را بهخوبی با یکدیگر مخلوط کنید.
مرحلهی هشتم: بعد از مخلوط شدن تمام مواد با یکدیگر و آغشته شدن زیتونها به گوجه خشک شده، پودر سیر یا سیر ساطوری شده، ادویههایی مانند نمک، فلفل و پودر رزماری یا رزماری خرد شده یا ساطوری شده، بهتر است زیتونهای کبابی خود را به ظرفهای شیشهای که درب محکم و فلزی دارند منتقل کنید.
مرحلهی نهم: در ادامه نحوه درستکردن زیتون کبابی وقتی شیشهها از زیتونهای کبابی و مواد ترکیب شده با آنها پر شدند، درب شیشهها را محکم بسته و چند روز آنها را در مکانی تاریک و خنک قرار دهید تا بهخوبی عطروطعم ادویهجات و مواد ترکیب شده با زیتونها، به خورد پوست و گوشت زیتونها برود. بعد از تقریبا ۵ الی ۷ روز زیتون کبابی شما آماده است. پیشنهاد میکنیم که حتما آن را در کنار وعدههای اصلی غذا، بر سر سفره ایرانی نوش جان کنید.
زیتون کبابی و تمام ماجرا
در این مطلب نحوه درستکردن زیتون کبابی را برای شما توضیح دادیم و سعی کردیم تمام مراحل را به سادهترین بیان و روش برای شما شرح دهیم. ترشیجات و شوریجات از دیرباز پای ثابت سفرههای ایرانی بودند و حال بعد از انواع زیتون شور و زیتونپرورده، با یک محصول جدید با نام زیتون کبابی روبرو هستیم که بدون شک اگر آن را یکبار امتحان کنید، مشتری پروپاقرصش خواهید شد. درهرحال اگر تصمیم گرفتید که درستکردن زیتون کبابی را در منزل امتحان کنید؛ اما مواد اولیه آن در دسترس شما نبود، سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کنار شماست تا در کوتاهترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه تمام مواد اولیه و لازم برای درستکردن یک زیتون کبابی خانگی و لذیذ را درب منزل به شما تحویل دهد.
دیدگاهتان را بنویسید