طرز تهیه کیک آلمانی خانگی پفکی، بدون کره و روغن

طرز تهیه کیک آلمانی خانگی بدون روغن و کره

اکنون که این مطلب را می‌خوانید، احتمالا بار‌ها قصد تهیه کیک و شیرینی برای مناسبت‌ها و موقعیت‌های شادی‌بخش مختلف را کرده و به‌خوبی می‌دانید که پخت کیک‌ها تجربه لذت‌بخشی به همراه دارند. بدین ترتیب، باتجربه خوبی که دارید، می‌دانید برخی از کیک‌ها می‌توانند بدون کره و حتی روغن مایع آماده شوند که امروز در آموزش طرز تهیه کیک آلمانی خانگی، با شیوه آماده‌سازی یکی از خوشمزه‌ترین این کیک‌ها آشنا می‌شوید.

در توضیح این کیک باید گفت که بافت آن به‌قدری نرم، سبک و پفکی است که می‌توانید آن را به‌صورت ساده و بدون خامه برش زده و با چای در وعده عصرانه میل کنید. از طرفی می‌توانید آن را با انواع و اقسام خامه، ژله و تکه‌های میوه نیز حرفه‌ای تزیین کرده و برای پذیرایی سرو کنید. بدین ترتیب به خواندن ادامه دهید تا با آموزش این کیک خوشمزه آشنا شوید.

مواد لازم جهت تهیه کیک نرم و سبک آلمانی

مواد لازم برای درست کردن کیک خوشمزه آلمانی

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم به‌منظور آماده‌سازی کیک خوشمزه آلمانی، ابدا به کره یا روغن مایع نیاز نداریم. به همین دلیل، بافت کیک از حالت معمول سبک‌تر خواهد بود. همچنین لازم به ذکر است که در تهیه این کیک مانند بسیاری از کیک‌های دیگر از شربت استفاده می‌شود که شما می‌توانید آن را پیش از آماده‌سازی کیک، به‌صورت جداگانه تهیه کنید.

البته جای نگرانی نیست، چراکه در آموزش کامل زیر، شیوه ساده تهیه شربت را نیز شرح داده‌ایم. درهرحال، مواد لازم برای تهیه این کیک که می‌تواند برای ۵ الی ۶ نفر کافی باشد، در بخش زیر آمده است:

مقدار موردنیاز مواد لازم
۳.۵ پیمانه آرد
۵ عدد تخم‌مرغ
۳ پیمانه شکر
یک قاشق چای‌خوری بکینگ پودر
یک قاشق چای‌خوری وانیل یا پودر هل سبز
نصف پیمانه گلاب
۲ پیمانه آب
۳ قاشق غذاخوری آرد برنج

مراحل طرز تهیه کیک آلمانی خانگی نرم و پفکی

مراحل گام‌به‌گام آماده‌سازی کیک نرم و پفکی آلمانی

همان‌طور که برای تهیه کیک خوشمزه آلمانی به مواد ساده و در دسترس نیاز است مراحل تهیه آن نیز، راحتی و سادگی به‌خصوصی دارند که باعث می‌شود در زمان کمی بتوان این کیک لذیذ را مهیا کرد. برای آشنایی با شیوه تهیه این کیک، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار به سراغ تخم‌مرغ‌ها رفته و آن‌ها را جداگانه می‌شکنیم تا در صورت خرابی، دیگر تخم‌مرغ‌ها را خراب نکنند. سپس بایستی سفیده و زرده تخم‌مرغ را از یکدیگر جدا کرده و سفیده را در ظرفی عاری از چربی بریزید.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون اگر همزن برقی دارید با استفاده از آن، سفیده تخم‌مرغ را به‌خوبی هم بزنید. مسلما اگر همزن دستی دارید این مرحله وقت تقریبا زیادی از شما خواهد گرفت. درهرصورت، آن‌قدر سفیده را هم بزنید تا حالت کف مانند و سبک پیدا کند.
  • مرحله‌ی سوم: وقتی سفیده تخم‌مرغ به‌قدر کافی پف کرد، نوبت اضافه‌کردن شکر است. بدین ترتیب، شکر را طی چند مرحله به سفیده اضافه کنید. در ادامه، از هم زدن مواد دست برنداشته تا به‌خوبی شکر و سفیده تخم‌مرغ با هم ترکیب شوند.
  • مرحله‌ی چهارم: اکنون مقداری وانیل یا پودر هل سبز را به ظرف اضافه کرده و دوباره از همزن استفاده کنید. سپس زرده‌های تخم‌مرغ را به ظرف افزوده و باز هم به‌هم‌زدن مداوم مواد کیک با هم بپردازید. در حقیقت این هم زدن‌های مداوم و پیوسته، مستقیما روی بهترشدن نتیجه نهایی تأثیر خواهند گذاشت.
  • مرحله‌ی پنجم: اکنون به سراغ تهیه شربتی مخصوص اما ساده برای اضافه‌کردن به محتویات کیک می‌رویم. بدین ترتیب، یک پیمانه شکر را در شیر داغ کن ریخته و سپس یک فنجان کوچک آب و به همان میزان، گلاب را به آن اضافه کنید. اکنون حرارت زیر شیر داغ کن را روشن کرده و برای مدت حدودا ۴ تا ۶ دقیقه صبر کنید تا مواد به‌خوبی با هم ترکیب شده و به غلظت مناسب برسند.
  • مرحله‌ی ششم: وقتی شربت دارای قوام و غلظت مناسب شد، صبر می‌کنیم تا کمی از حرارت بیفتد. سپس آن را به ظرف مایه کیک اضافه کرده و برای بار آخر، به مدت تقریبی ۲ تا ۳ دقیقه مواد را به‌خوبی با هم میکس می‌کنیم.
  • مرحله‌ی هفتم: در این مرحله از طرز تهیه کیک آلمانی خانگی، مواد کیک باید بافتی نرم، یکدست و پفکی داشته باشند؛ بنابراین اکنون زمان اضافه‌کردن آرد برنج است و باید آن را طی چند مرحله به ظرف مایه کیک اضافه کنید.
  • مرحله‌ی هشتم: در ادامه، مقدار کمی از آب سرد را به ظرف مواد کیک اضافه کرده و مابقی را نگه می‌داریم. سپس بکینگ پودر را نیز به مایه کیک اضافه کرده و کمی هم می‌زنیم.
  • مرحله‌ی نهم: اکنون آرد سفید را ۲ تا ۳ بار الک کرده و سپس به مواد پیشین اضافه کنید. وقتی آرد را کم‌کم و طی چند مرحله به مواد کیک اضافه می‌کنید، بایستی قاشق را به‌صورت دورانی در ظرف حرکت دهید تا آرد سفید که حجم زیادی دارد، به‌خوبی با مواد ترکیب شود.
  • مرحله‌ی دهم: حال می‌توانید برای راحت‌تر ترکیب‌شدن مواد با آرد سفید، مابقی آب سرد را نیز کم‌کم به ظرف اضافه کنید. خوب می‌دانید که در این مرحله، به دلیل خمیری بودن مواد کیک طبیعتا نمی‌توانید از همزن برقی استفاده کنید؛ بنابراین بایستی از نیروی دستتان برای یکدست کردن مایه کیک استفاده کنید.
  • مرحله‌ی یازدهم: اکنون فر را روشن کرده و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. سپس سینی فر را چرب کرده یا از کاغذ روغنی برای پوشاندن کف آن استفاده کنید. در ادامه می‌توانید مایه کیک را درون سینی ریخته و به کمک لیسک به طور یکنواخت آن را پهن کنید. سپس سینی را در فر گذاشته و تا زمانی تقریبی به‌اندازه ۴۰ دقیقه صبر کرده تا کیک خوشمزه آلمانی شما حاضر شود.
  • مرحله‌ی دوازدهم: وقتی روی کیک طلایی شد، کیک حاضر است. فقط توجه داشته باشید که به‌اندازه کافی صبر کنید تا کیک کاملا از حرارت بیفتد. سپس از چاقوی مناسب برای برش زدن کیک به ابعاد موردنظر استفاده کنید. برای تزیین کیک نیز می‌توانید از خامه قنادی، خلال بادام، مغز گردو یا پسته، سس شکلات، پودر قهوه، ژله، انواع کرم‌ها و تکه‌های میوه استفاده کنید.

راز‌های خوشمزه شدن کیک بدون کره و روغن آلمانی

نکاتی که هنگام تهیه کیک لذیذ آلمانی باید بدانید

با اینکه در مراحل آماده‌سازی کیک ساده آلمانی تمام نکات تهیه آن را کم‌وبیش بیان کردیم، در بخش زیر، چند نکته‌ی باقی‌مانده را به‌عنوان فوت کوزه‌گری برای کمک بیشتر به شما لیست کرده‌ایم. بدین ترتیب، پیشنهاد می‌کنیم این نکات را نیز مدنظر قرار دهید:

  • همان‌طور که در مراحل آماده‌سازی کیک متوجه شده‌اید می‌توانید به‌جای استفاده از وانیل از پودر هل سبز نیز با همان نسبت استفاده کنید.
  • قبل از استفاده از تخم‌مرغ‌ها دقت داشته باشید آن‌ها نباید برای مدت طولانی در دمای اتاق مانده باشند. به عبارتی دقیقا قبل از شکاندن، آن‌ها را از یخچال بیرون بیاورید.
  • برای اطمینان از زمان مناسب برای افزودن شکر به سفیده تخم‌مرغ، توجه کنید زمانی که خط همزن روی سفیده پف‌کرده باقی ماند، بهترین زمان برای این کار است.
  • هنگامی‌که از همزن دستی برای ترکیب کردن مواد با هم استفاده می‌کنید بهتر است برای راحتی کار از قاشق‌های پلاستیکی تخت و منعطف استفاده کنید. اگر در منزل این نوع لیسک‌ها را ندارید، به‌عنوان انتخاب دوم می‌توانید از قاشق چوبی استفاده کنید.
  • به یاد داشته باشید ابدا از قاشق فلزی برای هم زدن و ترکیب مایه کیک استفاده نکنید، چراکه باعث می‌شود حالت پف کیک خوابیده و تقریبا از بین برود.

 

کیک خوشمزه آلمانی و یک فنجان چای، انتخابی برای عصرانه‌ها

 

  • در جداکردن زرده و سفیده تخم‌مرغ دقت داشته باشید که سفیده تخم‌مرغ را به ظرفی فاقد چربی و کاملا تمیز منتقل کنید تا سفیده تخم‌مرغ با هم زدن‌های مداوم، به‌خوبی پف کند.
  • علاوه بر استفاده از آب سرد، می‌توانید از شیر سرد یا حتی آب‌میوه‌هایی چون پرتقال نیز استفاده کنید.
  • برعکس بسیاری از رسپی‌های تهیه شیرینی، به‌منظور طرز تهیه کیک آلمانی خانگی، ابدا از خاک قند یا پودر قند به‌جای شکر نمی‌توانید استفاده کنید.
  • فراموش نکنید که حتما قبل از اضافه‌کردن آرد سفید به مواد مایه کیک، آن را چند بار الک کنید.
  • اگر در تهیه کیک، مهیاکردن شربت برایتان مقدور نبود به‌راحتی می‌توانید از عسل رقیق‌شده با آب جوش استفاده کنید.
  • علاوه بر اینکه می‌توانید از سینی فر به‌عنوان قالب دهنده به کیک استفاده کنید، می‌توانستید از قالب‌های کیک بزرگ و مستطیلی نیز بنا بر سلیقه خود استفاده کنید.
  • بهتر است قبل از اینکه کار آماده‌سازی مایه کیک تمام شود، فر را روشن کنید. در واقع پیشنهاد می‌کنیم حدودا ۱۵ دقیقه زودتر فر را روشن کرده و آماده بگذارید.
  • ۲۰ دقیقه ابتدایی که مایه کیک را داخل فر گذاشتید، ابدا درب فر را برای چک کردن وضعیت آن باز نکنید. بگذارید کیک بدون وقفه بپزد تا طلایی شود.

عصرانه‌ای دلنشین با کیک ساده آلمانی و فنجانی چای!

همان‌طور که در دستور طرز تهیه کیک آلمانی خانگی دیدید، برخلاف بسیاری از کیک‌ها که برای تهیه آن‌ها مواد متنوع و بعضا ویژه‌ای نیاز است، آماده‌سازی این کیک ساده و خوشمزه فقط به یکسری مواد اولیه رایج و تقریبا در دسترس نیازمند است؛ بنابراین تهیه ساده و سریع آن می‌تواند انتخاب خوبی برای روز‌هایی باشد که قصد مهمان کردن خودتان را دارید. علاوه‌برآن، چند برش از این کیک سبک و پفکی می‌تواند شیرین‌کننده زمان‌هایی باشد که با دوستانتان به گپ زدن در یک عصر دل‌انگیز مشغول هستید.

بدین ترتیب، جهت فراهم‌کردن مواد و اقلام موردنیاز برای تهیه این کیک دلچسب می‌توانید از سرویس سوپرمارکت اسنپ کمک بگیرید. از طرفی، حتی با استفاده از سرویس غذای اسنپ می‌توانید بدون هیچ دردسری، کیک‌های آلمانی ساده و تزیین‌شده متنوعی را درب منزل تحویل بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.