خاصیت میوه بهتر است یا آبمیوه؟

خواص میوه و آبمیوه

بدن انسان، نیازمند ۶ گروه از مواد غذایی است که میوه و سبزیجات در میان آنها قرار می‌گیرد. وجود ویتامین و ترکیبات موجود در این گروه غذایی، باعث می‌شود تا بدنتان سالم‌تر شده و ترکیبات مورد نیاز خود را دریافت کند. عده‌ای بر این باورند که آبمیوه نیز می‌تواند گزینه خوبی برای میوه باشد. اما آیا این تفکر درست است؟ دلایل مختلفی برای کمتر بودن خواص آبمیوه وجود دارد که در این مطلب به معرفی انها پرداخته‌ایم:

«خرید اینترنتی میوه»

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

روش‌های مختلف آبمیوه گیری

آبمیوه‌، عصاره میوه و سبزی‌هاست که با روش‌های متفاوتی تولید می‌شود. شما می‌توانید با روش دستی آن را تهیه کنید، یا به صورت آنلاین آن را سفارش دهید. اما به طور کلی، دو دستگاه اصلی آبمیوه گیری وجود دارد که در این میان می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • آبمیوه گیری‌های مرکز گریز، باعث می‌شوند تا میوه و سبزی خرد شده و در نهایت نیز با چرخشی سریع، آنها را به پالپ تبدیل می‌کنند.
  • آبمیوه گیری‌های فشاری سرد، نوع دیگری هستند که سرعت له کردن میوه‌ها به وسیله آن کمتر بوده و در نهایت نیز بیشترین میزان آبگیری را در اختیار شما قرار می‌دهند. این مدل از آبمیوه گیری باعث از بین رفتن مواد مغزی موجود در میوه‌ها نخواهند شد.

چرا میوه از آبمیوه سالم‌تر است؟

دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد که در اینجا به چند نمونه از آنها اشاره کرده‌ایم:

  1. وجود پالپ و پوستی که درون خود میوه وجود دارد، باعث شده تا این ماده غذایی از نظر فیبر بسیار غنی باشد. همانطور که می‌دانید مصرف فیبر یکی از دلایل اصلی برای سلامت عملکرد دستگاه گوارش است. با مصرف میوه واقعی، مقادیر بالایی از این ترکیب وارد بدن خواهد شد.
  2. فیبر موجود در میوه به قند طبیعی درون آن وصل بوده و میزان جذبش را کمتر می‌کند. به همین دلیل است که پس از مصرف میوه، قند با سرعت کمتری جذب خواهد شد و قند به جای ورود به خون، بیشتر به عنوان انرژی به کار می‌رود. بنابراین زمانیکه فردی آبمیوه مصرف می‌کند، میزان قند وارد شده به بدن او کمتر خواهد بود.
  3. زمانیکه فیبر موجود در آبمیوه حذف شود، فروکتوز با سرعت بالاتری جذب بدن شما خواهد شد. این موضوع یکی دیگر از تفاوت‌های میوه و آبمیوه است. اگر در قند خون شما، با مصرف آبمیوه یک جهش ناگهانی اتفاق بیفتد، انسولین توسط غده‌ای به نام پانکراس جذب می‌شود. این فرایند به منظور رسیدن قند خون به سطحی ثابت اتفاق افتاده، بنابراین به مرور باعث می‌شود تا فرد دچار بیماری‌های مربوط به قند مانند دیابت نوع ۲ شود.
  4. زمانیکه شما آبمیوه را به جای میوه مصرف می‌کنید، انسولین با سرعت بالاتری آزاد خواهد شد. با آزاد شدن انسولین، قند خون تبدیل به چربی و گلیکوژن می‌شود. آبمیوه باعث تغییرات زیادی در میزان گلوکز و انسولین می‌شود.
  5. وجود فیبر در رژیم‌های غذایی از بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته کردن، فشار خون بالا و قند خون نیز جلوگیری خواهد کرد. برای بهره مند شدن از این خواص، بهتر است نزدیک به ۳۰ گرم فیبر را در مصرف روزانه خود قرار دهید.
  6. مصرف میوه خطر ایجاد برخی از مشکلات نظیر ضعف و تحریک پذیری روده را کم می‌کند. میوه کامل به هیچ عنوان این خطرات را برای شما در پی نخواهد داشت.
  7. مصرف آبمیوه باعث افزایش وزن به خصوص در کودکان می‌شود، در حالیکه میوه، چاقی را به همراه نخواهد داشت.
  8. در تمام بخش‌های میوه مانند پالپ و پوست آنها مقادیر بالایی از ترکیبات معدنی و ویتامین‌هایی وجود دارد که مطمئنا در آبمیوه آنها را نخواهید دید.
  9. در میوه پرتقال، فلانوئیدها وجود دارد که در پالپ آن دیده می‌شود. این ماده در آب پرتقال وجود ندارد.

چرا برخی افراد آبمیوه را به جای میوه انتخاب می‌کنند؟

آلت: آبمیوه بهتر است یا میوه؟

با وجود خواص بیشتر میوه‌ها نسبت به آبمیوه، اما گاهی نیاز داریم تا آن را جایگزین کنیم:

  • در برخی مواقع دلیل اصلی گرفتن آب میوه، حذف شدن ترکیبات جامد آن است تا بتواند پاکسازی بدن از سموم مختلف را انجام دهد.
  • برخی افراد برای تکمیل رژیم غذایی خود باید آبمیوه را هم در کنار مصرف میوه و دیگر مواد مغذی قرار دهند.
  • ریسک آلزایمر با مصرف آبمیوه و سبزی به میزان زیادی کاهش پیدا می‌کند. در میان ترکیبات آبمیوه مقادیر بالایی از پلی فنول که آنتی اکسیدان است نیز دیده می‌شود، که باعث حفظ سلامت سلول‌های مغزی خواهد شد.
  • میوه کامل باعث می‌شود تا ریسک بیماری‌ها کاهش پیدا کند. اما اگر آبمیوه نیز به صورت طبیعی و از همین میوه‌ها تولید شده باشد، نیز همین اثر را روی بدن شما خواهد داشت. مانند جلوگیری از بروز سرطان و مواردی از این قبیل…
  • برخی بر این باورند که با حذف فیبر در آبمیوه‌ها، جذب ویتامین و مواد مغذی بهتر اتفاق می‌افتد، به همین دلیل ترجیح می‌دهند از آبمیوه‌های طبیعی استفاده کنند. این نظریه به صورت علمی ثابت شده نیست.
  • افراد زیادی به دلیل آنکه مشکلات گوارشی دارند، نمی‌توانند میوه مصرف کنند. بنابراین انتخاب بهتر برای آنها آبمیوه است.

آبمیوه جایگزین خوبی بره جای آب برای رفع تشنگی نیست…

موارد عنوان شده به معنی ضرر داشتن آبمیوه نیست، اما نباید آن را جایگزین آب کرده و برای رفع عطش از آن استفاده کنید. مطمئنا میزان رفع تشنگی توسط این مایع هیچگاه جای آب را نمی‌گیرد.

اگر تمایل به مصرف آبمیوه به جای آب را دارید بهتر است، به سراغ مخلوط‌کن‌ها یا دستگاه‌های آبمیوه گیری بروید تا عصاره آنها را به همراه دانه و پوستشان در اختیار شما قرار دهد. به عنوان مثال سیب کامل یا انگور را می‌توانید داخل این آبمیوه گیری‌ها بیاندازید و آبمیوه طبیعی و تازه با خواص اصلی میوه داشته باشید.

میوه و آبمیوه در برنامه غذایی کودکان

آلت: مصرف میوه و آبمیوه در کودکان

ممطئنا کودکان زیادی را دیده‌اید که مصرف میوه را خوشایند نمی‌دانند. در این شرایط آبمیوه بهتر از وارد نکردن ویتامین و مواد معدنی به بدن آنهاست. البته مصرف میوه و جویدن بافت آن باعث بهبود و سلامت دندان و دهان کودک خواهد شد. همچنین فیبر موجود در آن حسی از سیری را به او منتقل می‌کند.

کودکانی که میوه را در برنامه غذایی‌شان دارند، معمولا دچار اضافه وزن نمی‌شوند. همچنین مقادیر بالایی از ریزمغذی‌ها درون این مواد غذایی وجود دارد که در میان آنها می‌توانیم به ویتامین سی اشاره کنیم. مصرف میوه در کودکان سیستم ایمنی‌شان را بالاتر می‎برد. به همین دلیل است که توصیه اکید بسیار از مشاوران تغذیه، استفاده از خود میوه به جای آبمیوه است.

چند نکته مهم در مورد آبمیوه

  • گاهی می‌توانید از آبمیوه برای تنوع در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
  • اولویت برای نوشیدن آبمیوه، انواع طبیعی آنهاست.
  • آبمیوه باید تنها برای یک وعده مصرفی شما تهیه شود.
  • آبمیوه را بلافاصله پس از تهیه آن مصرف نکنید.
  • اگر میزان آبمیوه طبیعی بیشتر از مقدار مصرف یکبار شما باشد، باید آن را درون یخچال نگهداری کنید.
  • تنها زمانی ویتامین‌های موجود در آبمیوه باقی می‌ماند که آن را همان لحظه مصرف کنید.

فاسد شدن آبمیوه‌های طبیعی در صورت عدم نگهداری درست…

در شرایطی ممکن است، آبمیوه، دچار قارچ شود. بنابراین بهتر است آن را درون یخچال و ظروف شیشه‌ای بریزید. در این صورت طول عمر آنها بیشتر خواهد شد. اگر آبمیوه دچار تغییر رنگ و بو شد و کپک‌هایی روی آن دیدید، به هیچ عنوان نباید آن را مصرف کنید، چرا که دچار اسهال و استفراغ خواهد شد. د

بهترین آبمیوه‌ها برای سلامت بدن و خواص آنها

آبمیوه ترکیبات موجود در آن اثر
آب سیب ویتامین C و B، منیزیم، آهن، منگنز، مس حفظ سلامت قلب، افزایش سیستم دفاعی ایمنی بدن، سلامت استخوان، سلامت دستگاه گوارش، جلوگیری از درد شکم، یبوست و اسهال، شستشوی کبد و پاکسازی آن، کاهش کلسترول خون، پیشگیری از سرطان ریه، جلوگیری از آسم
آب آلود ویتامین A، C، K، E، کلسیم، پتاسیم، سدیم، آهن پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی، درمان کم خونی، کاهش کلسترول خون، افزایش گردش خون و سوخت و ساز بدن، بهبود عملکرد استخوان، کاهش خطر پوکی استخوان
آب هویج ویتامین A، بتاکاروتن بهبود بینایی، جلوگیری از سرطان پروستات، بهبود سیستم دفاعی بدن و استخوان، کاهش کلسترول، افزایش شیر مادر و کلسیم در آن، رشد عضلات، افزایش سوخت و ساز بدن
آب انگور   بهبود عملکرد گوارش، بهبود بینایی، کمک به هضم غذا، افزایش سرعت سوخت و ساز بدن، بهبود ریه، جلوگیری از سرماخوردگی
آب پرتقال ویتامین A، B، C، تیامین، پتاسیم سلامت دهان، مانع از سنگ کلیه، بهبود گردش خون، پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان، روده و پوست، جلوگیری از سکته مغزی، درد مفاصله و بواسیر
آب انار   درمان کم خونی، کاهش قند خون، تصفیه کننده خون، پاکسازی کبد، جلوگیری از سرطان، سم زدایی بدن، تقویت سیستم ایمنی بدن

 

سخن پایانی

آلت: میوه یا آبمیوه

همانطور که گفته شد، میوه انتخاب بهتری برای دریافت ویتامین و مواد معدنی است، اما در شرایطی نیز مصرفش بهتر از عدم استفاده از آن است. می‌توانید آبمیوه را به صورت طبیعی در منزل تهیه کنید و در صورت امکان با استفاده از دستگاه‌های مختلف آن را در منزل تهیه کنید. همچنین اگر در صورت مصرف یا تهیه آبمیوه با نکاتی رو به رو شدید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *