احتمالا بارها با خمیر یوفکا غذا درست کرده یا دستکم، اسم آن را یکبار شنیدهاید. یوفکا یکی از پرکاربردترین خمیرها بوده که به دلیل ضخامت کم و سهولت استفاده، در تهیه غذاهای مختلف میتوان از آن استفاده کرد. به دلیل همین وسعت کاربرد و محبوبیت، تصمیم گرفتیم طرز تهیه معروفترین و خوشمزهترین غذاهایی که با خمیریوفکا تهیه میشوند را با شما به اشتراک بگذاریم.
خمیر یوفکا چیست؟
یوفکا خمیری آماده و بدون خمیرمایه بوده که معمولا از آرد گندم تهیه میشود و به فرم گرد، مستطیلی و مثلثی در فروشگاهها موجود است. این خمیر نازک، زحمت درستکردن و ورز دادن خمیرهای معمول را از دوش شما برداشته و سرعت تهیه غذاها و شیرینیها را بالا میبرد؛ بنابراین برای کسانی که دچار کمبود وقت هستند، بسیار کارآمد است. این خمیر، در دو نوع مهیا شده که نوع اول در زمان کوتاهی میبایست مورداستفاده قرار گیرد و نوع دوم، بهصورت منجمد و فریز شده بوده که برای افزایش ماندگاری درون بستهبندی مناسب عرضه میشود.
معرفی و طرز تهیه ۸ غذای خوشمزه با خمیر یوفکا
در بخش زیر شما را با مجموعهای شگفتانگیز از غذا، پیشغذا و شیرینی که میتوانید آنها را با خمیریوفکا تهیه کنید، آشنا میکنیم. لطفا با ما همراه باشید.
۱. بورک گوشت با خمیر یوفکا
این غذا یا بهتر بگوییم پیشغذا، در بین مردم ترکیه بسیار محبوب بوده بهطوریکه در مهمانیها نیز همراه با دیگر غذاها سرو میشود. برای تهیه بورک هم میتوان از مواد گوشتی و فرآوردههای آن استفاده کرد و هم از مرغ و سبزیجات متنوع. البته در نوعی دیگر، مواد فیلینگ آن بر پایه شیرینیجاتی چون مربا بوده که آن را به یک میان وعده دلچسب یا وعده صبحانه تبدیل میکند.
مواد اولیه برای تهیه بورک گوشت با خمیریوفکا
جهت تهیه این غذای خوشمزه ترکیهای به مواد زیر برای ۶ نفر نیاز است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
خمیریوفکا | ۲ بسته |
گوشت چرخکرده (ترکیب گوسفندی و گوساله) | ۴۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
فلفلدلمهای رنگی | سبز و قرمز |
شیر | نصف پیمانه |
تخممرغ | یک عدد |
رب گوجهفرنگی | نصف قاشق غذاخوری |
کره | ۵۰ گرم |
کنجد | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر دارچین و پاپریکا | به میزان لازم |
مراحل تهیه بورک گوشت با خمیریوفکا
بهمنظور طبخ بورک گوشت، مراحل ساده زیر را دنبال کنید:
- مرحلهی اول: ابتدا پیازها را بهصورت نگینی خرد کنید. سپس آنها را درون تابهای همراه با مقدار کافی روغن تفت دهید. زمانی که پیازها سبک شدند، گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید.
- مرحلهی دوم: پس از آنکه گوشت تغییر رنگ داد، نمک و زردچوبه را به آن اضافه کرده و درب تابه را برای مدت ۵ دقیقه بگذارید تا گوشت مغزپخت شود. پس از پخت، مواد را از تابه خارج کنید.
- مرحلهی سوم: اکنون فلفلدلمهای رنگی را پس از اینکه بهصورت مکعبی خرد کردید، درون تابه قرار داده و با مقداری کره تفت دهید. سپس قارچهای اسلایسشده را به تابه اضافه کنید. میتوانید در صورت تمایل برای طعم دهی بیشتر، از چند قطره آبلیمو نیز استفاده کنید.
- مرحلهی چهارم: اکنون در وسط تابه جا بازکرده و رب گوجهفرنگی را تفت دهید. وقتی که خامی رب گوجهفرنگی گرفته شد، با قدری روغن یا کره، آن را پخش کنید. سپس پیاز و گوشت را نیز به تابه اضافه کرده و دست آخر، پودر دارچین، پاپریکا و فلفل سیاه را اضافه کنید.
- مرحلهی پنجم: اکنون از مواد تابه مزه گرفته و در صورت نیاز میزان نمک و فلفل و سایر ادویهها را تنظیم کنید. سپس خمیریوفکا را روی سطحی نمدار بازکرده یا اینکه با براش، مقداری کره آبشده یا شیر را روی آن برسکشی کنید.
- مرحلهی ششم: اکنون مواد داخل شکم بورک گوشت را درون خمیر قرار داده و به فرم دلخواه مانند مستطیلی، گرد یا سهگوش آن را بپیچید. البته میتوانید خیلی ساده آن را رول کرده و بهصورت لقمه در بیاورید. دست آخر، برای اینکه خروجی خمیر را ببندید میتوانید دستتان را تر کرده و لبهها را فشار دهید یا دو لبه آن را مانند پاکت ببندید.
- مرحلهی هفتم: اکنون فر را روشن کرده و سینی فر را چرب کنید. سپس بورکها را با مخلوط شیر و زرده تخممرغ رومال کرده و مقداری کنجد روی آنها بپاشید و در فر قرار دهید. البته شما میتوانید مرحلهی رومال کردن را حذف کرده و بروکها را در تابهای گود و با مقدار زیادی روغن که بتوانند در آن شناور بمانند، سرخ کنید.
۲. پیراشکی با خمیر یوفکا مثلثی
پیراشکیها از دیگر غذاهای محبوبی هستند که گزینه خوبی برای میان وعدهها بهحساب میآیند. برای فیلینگ پیراشکیها میتوان از گوشت و فرآوردههای گوشتی و نیز از مرغ و سبزیجات استفاده کرد.
مواد اولیه برای تهیه پیراشکی با خمیریوفکا مثلثی
در بخش زیر مواد اولیه لازم جهت تهیه پیراشکی سوسیس برای ۶ نفر آورده شده است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
خمیریوفکا | ۲ بسته |
سوسیس ۸۰% | ۵ عدد |
پنیر پیتزا | به مقدار دلخواه |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیبزمینی | یک عدد بزرگ |
پودر سیر | یک قاشق مرباخوری |
فلفلدلمهای سبز | یک عدد بزرگ |
رب گوجهفرنگی | یک قاشق غذاخوری |
روغن، نمک، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه | به میزان لازم |
مراحل پخت پیراشکی سوسیس با خمیریوفکا
بهمنظور طبخ این پیراشکی، مراحل زیر را پیگیری کنید:
- مرحلهی اول: ابتدا سیبزمینی را بهصورت مکعبی ریزریز کرده و پس از خردکردن، دوباره بشویید و برای خشکشدن روی دستمال حولهای پهن کنید. در ادامه سیبزمینی را با مقدار کافی روغن و زردچوبه سرخ کنید و کنار بگذارید.
- مرحلهی دوم: پیازها را خلالی و نازک خردکرده و سپس درون تابهای با مقدار کافی روغن تفت دهید. پس از شیشهای شدن، مقداری زردچوبه به آن افزوده و در ادامه، فلفلدلمهای خردشده را نیز به آن اضافه کنید تا با هم سرخ شوند. در نهایت آنها را پس از پختن از تابه خارج کنید.
- مرحلهی سوم: اکنون سوسیسها را بهصورت مکعبی برش زده و درون تابه تفت دهید. پس از سرخ شدن سوسیسها، در وسط تابه رب گوجهفرنگی را با قدری روغن تفتداده و پودر سیر را اضافه کنید. سپس پیاز و فلفلدلمهای و سیبزمینی را نیز به تابه اضافه کرده و میزان نمک و فلفل آنها را تنظیم کنید. همچنین پیش از خاموشکردن شعله، از مایه فیلینگ مزه بگیرید تا از طعم مطلوب آن مطمئن شوید.
- مرحلهی چهارم: در ادامه خمیریوفکا مثلثی را بهگونهای روی سطح کار قرار دهید که بخش منحنی آن، سمت شما باشد. سپس از مایه تهیهشده، کمی جلوتر از منحنی و وسط آن قرار داده و پنیر پیتزا را روی آن اضافه کنید. سپس خمیر را از دو طرف تا کرده و روی مایه بخوابانید. در نهایت، خمیر را به سمت جلو و نوک خمیر، رول کنید.
- مرحلهی پنجم: شما میتوانید پیراشکیها را در تابه با روغن سرخ کنید یا اینکه آنها را با کره و کنجد رومال کرده و در فر قرار دهید. فقط یادتان باشد چند دقیقه آخر پخت را به گریل کردن اختصاص دهید تا سطح پیراشکیها کاملا طلایی و برشته شود.
۳. لازانیا با خمیر یوفکا
لازانیا از غذاهای مجلسی و بسیار لذیذ بوده که معمولا با کمی تغییر در مواد میانی آن، به شیوههای متنوعی از رژیمی تا پرکالری تهیه میشود. درهرحال، این بار تصمیم داریم لازانیا را با خمیریوفکا و مواد فیلینگ متفاوتتری آموزش دهیم.
مواد اولیه برای تهیه لازانیا با خمیریوفکا
مواد اولیه جهت تهیه این لازانیا، برای ۶ نفر به قرار زیر است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
خمیریوفکا مستطیلی | یک بسته |
گوشت چرخکرده | ۴۵۰ گرم |
پیاز | یک عدد بزرگ |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
پنیر پیتزا یا موزارلا | یک لیوان |
پنیر ریکوتا یا پارمسان | نصف لیوان |
پودر سیر | یک قاشق مرباخوری |
گوجهفرنگی | ۲ عدد کوچک |
فلفلدلمهای | یک عدد قرمز |
سبزی ریحان | یک پیمانه |
تخممرغ | ۴ عدد |
کره | ۱۰۰ گرم |
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به میزان لازم |
مراحل طبخ لازانیا با یوفکا
برای تهیه این لازانیای متفاوت، مراحل زیر را بخوانید:
- مرحلهی اول: برای تهیه مایه لازانیا ابتدا پیاز نگینی شده و گوشت چرخکرده و سپس فلفلدلمهای مکعبی و قارچ اسلایسشده را بهخوبی با روغن تفت دهید.
- مرحلهی دوم: در ادامه، گوجهفرنگی را ریزریز کنید. سپس نیمی از تخممرغها را یکییکی در ظرفی بشکنید و نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و به کمک چنگال آنها را از لختگی درآورید. سپس گوجهفرنگی را با تخممرغها مخلوط کرده و ترکیب حاصل را به تابه اضافه کنید.
- مرحلهی سوم: پس از اینکه مواد بهخوبی با هم مخلوط شدند، پودر سیر را اضافه کرده و قدری مواد را هم بزنید. در نهایت، تابه را از روی حرارت برداشته و سهم بیشتری از پنیر پیتزا را به آن اضافه کنید.
- مرحلهی چهارم: باقیمانده تخممرغها را در ظرفی شکسته و ریحان را پس از خردکردن به آن اضافه کنید. سپس باقیمانده پنیر پیتزا را به همراه تمام پنیر ریکوتا یا پارمسان به ظرف تخممرغ اضافه کنید.
- مرحلهی پنجم: اکنون روی سطح ۴ تا ۵ خمیریوفکا را با کره آبشده برسکشی کرده و روی یکدیگر بگذارید. سپس آنها را درون ظرف لازانیا قرار دهید.
- مرحلهی ششم: در ادامه، تنها کافی است از مایه گوشت روی خمیر قرار داده و دوباره ۴ تا ۵ لایه خمیر روی آن بگذارید. سپس از مایه ریحان و پنیر روی خمیر گذاشته و پس از اینکه چندلایه دیگر خمیر اضافه کردید، دوباره از مایه گوشت روی آنها بگذارید.
- مرحلهی هفتم: دست آخر، روی سطح مواد گوشتی، چندلایه دیگر خمیریوفکا قرار داده و روی خمیر را با کره آبشده رومال کنید. سپس ظرف لازانیا را در فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید تا در مدت تقریبی ۴۰ دقیقه بپزد. علاوهبرآن میتوانید چند دقیقه آخر، روی لازانیا را با پنیر پیتزا کاور کرده و سپس گریل را روشن کنید.
۴. پیتزا با خمیر یوفکا
همیشه از کوچکترین فرد خانواده تا بزرگترهای آن، برای خوردن پیتزا آماده هستند. بدین منظور، یکی از راههایی که میتوان پیتزا را بهسرعت در منزل تهیه کرد، استفاده از خمیریوفکا است.
مواد اولیه برای تهیه پیتزا با خمیریوفکا
مواد اولیه جهت تهیه این پیتزا برای ۶ نفر به قرار زیر است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
خمیریوفکا | ۲ بسته |
کراکف پنیری (سوسیس معمولی) | ۳ عدد بزرگ |
فلفلدلمهای | یک عدد متوسط |
ذرت شیرین | یک پیمانه |
قارچ دکمهای | ۲۰۰ گرم |
گوجهفرنگی | ۲ عدد |
زیتون حلقهشده | یک پیمانه |
پنیر پیتزا | ۳ پیمانه |
تخممرغ | ۲ عدد |
شیر | یک پیمانه |
رب گوجهفرنگی | یک قاشق غذاخوری |
آویشن | ۲ قاشق مرباخوری |
سس کچاپ | ۳ قاشق غذاخوری |
روغن، نمک، فلفل سیاه | به مقدار دلخواه |
مراحل تهیه پیتزا با خمیریوفکا
برای آمادهسازی این پیتزا، مراحل زیر را پیگیری کنید:
- مرحلهی اول: ابتدا رب گوجهفرنگی را با مقدار تعیینشده سس کچاپ مخلوط کرده و برای عطروطعم بهتر، به آن پودر آویشن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا ترکیب سس، یکدست شود.
- مرحلهی دوم: اکنون تخممرغ را در ظرفی شکسته و پس از اینکه آن را با نمک و هم زدن از لختگی درآوردید، روغن مایع و شیر را به آن اضافه کنید. در ادامه، خوب آنها را هم زده تا بافت یکدستی به دست آید.
- مرحلهی سوم: قالب یا ظرف پیتزا را چرب کرده و یکلایه خمیریوفکا را روی آن قرار دهید. فعلا کاری به لبههای خمیر که از ظرف بیرونزده و آویزان هستند، نداشته باشید. از مایه بر پایه تخممرغ، روی خمیر برسکشی کنید. سپس یکلایه دیگر روی آن قرار داده و باز هم با مایه تخممرغ، آن را رومال کنید.
- مرحلهی چهارم: در این مرحله بایستی لبههای اضافی خمیر را از کنار ظرف پیتزا برش زده و کنار بگذارید. همچنین میتوانید آنها را روی دولایه خمیر قرار داده و با دست منظم کنید. سپس برای آنها نیز از رومال تخممرغ استفاده کنید.
- مرحلهی پنجم: حال بایستی از ترکیب سس کچاپی که با رب گوجهفرنگی و آویشن تهیه کرده بودید روی خمیر ریخته و آن را در تمام قسمت خمیر، با برس پخش کنید.
- مرحلهی ششم: در ادامه، مقداری پنیر پیتزا را روی سس ریخته و آن را کاور کنید. سپس تمام مواد پیتزا را به فرم دلخواه خرد کنید. در ادامه کراکف، فلفلدلمهای، قارچ و گوجه را روی پنیر اضافه کرده و همچنین زیتون حلقهشده و ذرت شیرین را روی سطح مواد پخش کنید.
- مرحلهی هفتم: در مرحلهی آخر، مقدار بیشتری پنیر پیتزا را روی مواد ریخته و لبههای خمیر را به سمت داخل ظرف تا کنید. پیشنهاد میکنیم روی لبههای خمیر نیز مقداری از مایه تخممرغی را برسکشی کنید تا در مدت ۲۰ دقیقهای که در فر در حال پختن است، طلاییرنگ و زیبا شود.
۵. سمبوسه با یوفکا
سمبوسه یکی از غذاهای محبوب جنوب کشور است که علاوه بر اینکه میتواند با نان لواش تهیه شود، با خمیر یوفکا نیز مهیا میشود.
مواد اولیه برای تهیه سمبوسه با خمیریوفکا
در بخش زیر، مواد اولیه برای تهیه این غذا برای ۶ نفر آورده شده است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
خمیریوفکا | ۲ بسته |
سیبزمینی | ۶ عدد متوسط |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
گشنیز و جعفری | یک پیمانه |
پیازچه | نصف پیمانه |
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به میزان لازم |
مراحل تهیه سمبوسه با خمیریوفکا
برای تهیه این غذای ساده جنوبی، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحلهی اول: در ابتدای کار سیبزمینیها را بهخوبی شسته و درون قابلمهای با مقدار کافی آب قرار دهید و فرصت دهید تا مغزپخت شوند. سپس آنها را از آب جوش درآورده و بگذارید خودبهخود خنک شوند. در واقع نباید روی آنها آب سرد رد کنید، چراکه سفت میشوند.
- مرحلهی دوم: اکنون پوست سیبزمینیها را جدا کرده و آنها را رنده ریز بزنید. همچنین میتوانید با استفاده از فود پراسسور آنها را پوره کنید.
- مرحلهی سوم: اکنون پیازها را نگینی ریزریز کرده و درون تابهای با مقدار کافی روغن تفت دهید. پس از اینکه پیازها سبک و شیشهای شدند، سیبزمینی پوره شده را اضافه کرده و پس از مخلوط کردن آنها با هم زردچوبه را اضافه کنید.
- مرحلهی چهارم: در ادامه، پیازچهها را خردکرده و به همراه جعفری و گشنیز خردشده به تابه اضافه کنید تا قدری تفت بخورند.
- مرحلهی پنجم: قبل از اینکه مواد را از روی حرارت بردارید، میزان نمک و فلفل و زردچوبه آن را تنظیم کنید.
- مرحلهی ششم: اکنون خمیریوفکای مستطیلی را بهاندازه تقریبی انگشت سبابه برش زده و بهصورت نوارهایی پهن دربیاورید. سپس هر یک از نوارها را به شکل مثلثی تا کرده تا فضا برای قراردادن مایه سمبوسه فراهم شود.
- مرحلهی هفتم: پس از قراردادن مایه سمبوسه، خمیر را آنقدر تا کنید که به قوام مناسب برسد. در نهایت، بخش انتهایی خمیر را مانند درپوش، درون لایه قبلی قرار دهید. البته میتوانستید بهسادگی خمیر را رول کرده و سمبوسه لقمهای درست کنید.
- مرحلهی هشتم: دست آخر، سمبوسهها را در تابه با روغن فراوان سرخکرده و سپس از دستمال مخصوص روغنگیری برای جذب روغن اضافی آنها استفاده کنید.
۶. باقلوا با خمیر یوفکا
یکی از شیرینیهای بسیار محبوب در ایران، باقلواست. این شیرینی که پس از پخت، با اضافهکردن شهد و شربت شیرین میشود، میتواند با خمیریوفکای مخصوص شیرینی نیز تهیه شود.
مواد اولیه برای تهیه باقلوا با یوفکا
مواد اولیه جهت تهیه این شیرینی لذیذ برای ۶ نفر به قرار زیر است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
خمیریوفکا | یک بسته |
گلاب | نصف پیمانه |
خاک قند | سهچهارم پیمانه |
مغز گردو | یک پیمانه |
مغز پسته | یک پیمانه |
مغز بادام | نصف پیمانه |
کره | ۱۵۰ گرم |
پودر دارچین | یک قاشق مرباخوری |
پودر هل | ۲.۵ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲ پیمانه |
آب | یک پیمانه |
آب لیموترش | یکسوم قاشق مرباخوری |
روغن مایع | به میزان لازم |
مراحل تهیه باقلوا با خمیریوفکا
برای آمادهسازی این شیرینی خوشمزه، مراحل زیر را بخوانید:
- مرحلهی اول: ابتدا مغز گردو، مغز پسته و مغز بادام را با خردکن یا آسیابکن، خرد کنید. یادتان باشد آنها را پودر نکنید. در ادامه سه قاشق شکر را به همراه سه قاشق گلاب و پودر هل و دارچین به آنها اضافه کرده و هم بزنید.
- مرحلهی دوم: اکنون شیر داغ کن را برداشته و برای تهیه شربت، مقداری آب را به همراه شکر درون آن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- مرحلهی سوم: وقتی ذرات شکر بهخوبی در آب حل شد از هم زدن دست کشیده و منتظر بمانید تا به قوام و غلظت مطلوب برسد. در ادامه گلاب را اضافه کرده و پس از حباب زدن، شیر داغ کن را از روی شعله بردارید و آب لیموترش را به آن اضافه کنید.
- مرحلهی چهارم: کره را درون ظرفی دیگر ذوب کنید و با روغن مایع مخلوط کرده و سپس آنها را صافی بزنید. در ادامه، سینی که برای پخت باقلوا در نظر گرفتهاید را با ترکیب کره و روغن چرب کنید.
- مرحلهی پنجم: اکنون خمیریوفکا را درون سینی قرار داده و اگر لازم بود آن را برش بزنید. با استفاده از ترکیب روغنی، خمیر را برسکشی کنید. در ادامه، بهدلخواه ۷ تا ۱۰ عدد خمیر دیگر را بهصورت لایهای روی یکدیگر قرار داده و همه را با براش روغنمالی کنید.
- مرحلهی ششم: اکنون مخلوط مغزهای خردشده را روی لایه آخر قرار داده و کمی با دست مغزها را فشار دهید تا فیکس شوند. سپس باز هم لایههای دیگر را روغنی کرده و روی مغزها بگذارید. در انتها، یکلایه خمیر را بدون اینکه روغنی کنید روی لایههای قبلی قرار دهید.
- مرحلهی هفتم: چاقویی برداشته و از بالای ظرف، محتوای مغزها و خمیرها را به فرم دلخواه برش بزنید. اکنون میتوانید با براش روی تکههای باقلوا را با ترکیب روغن و کره رومال کنید.
- مرحلهی هشتم: در نهایت، سینی را درون فر قرار داده تا در مدت کمتر از ۳۰ دقیقه با دمای ۲۰۰ درجه، باقلواها بپزند. یادتان باشد برای دو دقیقه آخر، حتما از گریل استفاده کنید.
- مرحلهی نهم: در این مرحله، شربتی که در ابتدا تهیه کرده بودید را بهصورت ولرم روی تمام سطح باقلواها ریخته و سپس کمی به آنها استراحت دهید. دست آخر، برای تزیین مجلسی باقلواها از پودر پسته استفاده کنید.
۷. نیمرو ویژه با خمیر یوفکا
پخت نیمرو با خمیریوفکا در قالب مناسب، یکی از گزینههای خوب برای وعده صبحانه است. البته شما میتوانید آن را با افزودن مواد و سبزیجات دیگر، برای وعده شام نیز تدارک ببینید.
مواد اولیه برای تهیه نیمرو با یوفکا
مواد اولیه جهت تهیه این نیمروی شیک و مجلسی، برای ۶ نفر به قرار زیر است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
خمیریوفکا | یک بسته |
تخممرغ | ۶ عدد |
کالباس | به مقدار دلخواه |
فلفلدلمهای | یک عدد متوسط |
پنیر موزارلا | نصف لیوان |
روغن، کره، نمک، فلفل سیاه، آویشن | به میزان لازم |
مراحل تهیه نیمرو با یوفکا
برای آمادهسازی این نیمروی بهخصوص، مراحل زیر را مطالعه کنید:
- مرحلهی اول: خمیریوفکا را بهنوعی برش بزنید که بتوان دو تا سهلایه از آن را درون قالبی مانند قالب تفلونی و ۱۲ عددی کاپ کیک قرار دهید. البته یادتان باشد که باید هر دو طرف خمیر را با کره یا روغن رومال کرده و سپس به حالتی که از قالب بیرون بزند درون آن قرار دهید.
- مرحلهی دوم: در واقع خمیر بهنوعی باید درون قالب قرار گیرد که مانند قیف یا کاسه به نظر رسیده و بتواند مواد را درون خود نگه دارد. در ادامه بنا بر سلیقه، کالباس یا ژامبون را ریزریز کرده و در کف قالب و روی خمیر قرار دهید.
- مرحلهی سوم: اکنون مقداری پنیر موزارلا و پودر آویشن را روی کالباس ریخته و درون هر قالب، یک تخممرغ را قرار دهید.
- مرحلهی چهارم: در مرحلهی آخر، چندتکه فلفلدلمهای را به همراه نمک و فلفل روی تخممرغ اضافه کرده و قالب را درون فر بگذارید. پس از پخت تخممرغ، قالب را از فر بیرون آورده و نیمرو را با استفاده از لبههای خمیریوفکا، درون ظرف سرو قرار دهید.
۸. رول حلزونی شکمپر با خمیر یوفکا
یکی دیگر از غذاهایی که میتوان آن را برای سرو در میهمانیها در نظر گرفت، انواع رولهای شکمپر است. میگوییم انواع، زیرا میتوانید درون رولها از گوشت گرفته تا مرغ و سبزیجات و حتی مربا قرار دهید که در مدل آخر، یک شیرینی بهغایت لذیذ خواهید داشت.
مواد اولیه برای تهیه رول حلزونی مرغ با یوفکا
بهمنظور تهیه این غذای فوقالعاده مجلسی به مواد اولیه زیر برای ۶ نفر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
خمیریوفکا مستطیلی | ۲ بسته |
سینه مرغ | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
پودر سیر | یک قاشق مرباخوری |
فلفلدلمهای | یک عدد بزرگ |
قارچ دکمهای | ۲۰۰ گرم |
هویج | ۲ عدد متوسط |
رب گوجهفرنگی | یک قاشق غذاخوری سرپر |
شیر | نصف پیمانه |
زعفران دمکرده | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۵۰ گرم |
روغن، نمک، فلفل سیاه و قرمز، پودر دارچین، کنجد | به میزان لازم |
مراحل تهیه رول حلزونی شکمپر با خمیریوفکا
بهمنظور طبخ رول حلزونی شکمپر با مرغ، مراحل زیر را بخوانید:
- مرحلهی اول: ابتدا سینه مرغ را به همراه نصف یک پیاز، درون قابلمه قرار دهید تا همراه با مقدار کافی آب و ادویه بپزد. وقتی مرغ پخته شد، آن را با دو چنگال ریشریش کنید.
- مرحلهی دوم: اکنون مابقی پیاز را بهصورت نگینی ریزریز کرده و سپس با مقدار مناسب روغن تفت دهید. پس از سبک شدن پیاز، هویج نگینی خردشده را به آن اضافه کرده و درب تابه را برای مدت دو تا سه دقیقه بگذارید تا هویج نرم شود.
- مرحلهی سوم: حال بایستی فلفلدلمهای را مکعبی برش زده و درون تابه قرار دهید. در ادامه، بایستی درب تابه را اصلا نگذارید تا آب همه مواد بخار شود. سپس پودر سیر و پودر دارچین را اضافه کنید.
- مرحلهی چهارم: در این مرحله، قارچهای خردشده را نیز به تابه افزوده و پس از اینکه خوب تفت خوردند، مرغ ریشریش را نیز اضافه کنید.
- مرحلهی پنجم: اکنون در وسط تابه رب گوجهفرنگی را با روغن تفتداده و سپس با همه مواد مخلوط کنید. در ادامه، میزان نمک و فلفل را نیز تنظیم کنید.
- مرحلهی ششم: حال باید خمیریوفکای مستطیلی را بدون برش زدن، پهن کرده و روی آن را با کره ذوبشده برسکشی کنید. سپس از مایهای که تهیه کردهاید در سرتاسر حاشیه ضلع بزرگتر، با قدری فاصله از لبهها، قرار دهید.
- مرحلهی هفتم: اکنون باید دو طرف را قدری تا کرده تا راه نشت مواد به بیرون بسته شود. سپس خمیر را از سمتی که مواد در آن قرار دارد به سمت جلو رول کنید. دست آخر، بهاندازه کافی از این رولها درست کنید تا مایه تمام شود.
- مرحلهی هشتم: در مرحلهی آخر، رولها را درون ظرفی گرد و مناسب فر که از قبل چرب شده است، بهصورت دایرهای و بهطرف مرکز ظرف بچینید. در نهایت، از ترکیب کره آبشده و زعفران دمکرده روی رولها برسکشی کرده و کنجد را روی آن پخش کنید. پس از ۴۵ دقیقه، رول حلزونی شکمپر شما در فر با دمای ۱۸۰ درجه، حاضر میشود.
نکاتی که باید درباره خمیر یوفکا بدانید
بهمنظور آنکه اطلاعات شما درباره خمیریوفکا افزایشیافته و بهتر بتوانید از آن در تهیه غذاها استفاده کنید، پیشنهاد میکنیم حتما نکات زیر را نیز مدنظر قرار دهید:
- اگر خمیریوفکا را از قبل در فریزر داشتید، بایستی آن را پیش از استفاده برای مدت ۱۲ ساعت درون یخچال استراحت دهید یا اینکه روی پلاستیک بستهبندی آن با چاقو برشی کوچک ایجاد کرده تا در دمای اتاق، ظرف مدت ۴ ساعت دی فریز شود.
- برای تهیه شیرینیهایی مانند باقلوا و ناپلئونی، از خمیریوفکای مخصوص شیرینی که نازکتر است استفاده کنید.
- به دلیل آنکه خمیریوفکا بسیار نازک است، بهراحتی در مجاورت هوا خشک میشود. به همین خاطر حتما هنگام کار، آن را روی سطح نمدار قرار داده و ترجیحا روی آن را با حوله مرطوب بپوشانید.
- برای تهیه غذا با خمیریوفکا در فر، حتما دو سمت آن را با کره ذوبشده، روغن مایع، شیر یا دستکم آب، مرطوب کنید.
- برای نگهداری باقیمانده خمیریوفکا، بایستی آن را درون کیسه فریزر یا پلاستیکهای زیپدار مخصوص قرار داده و در فریزر نگهداری کنید.
- دقت داشته باشید موادی که برای درون رول خمیریوفکا استفاده میکنید، کاملا آب خود را ازدستداده باشند، وگرنه در حین پخت یا پس از آن، باعث پارگی خمیریوفکا میشوند.
- درصورتیکه حین طبخ غذاهای مختلف با خمیریوفکا، مقداری از آن خرد شده یا اضافه بیاید، آنها را دور نریخته و برای فیلینگ رولها، پیراشکیها، لازانیا و همچنین پیتزا به کار ببرید.
خمیر یوفکا، خمیری برای درستکردن همه غذاها!
همانطور که در این مطلب مشاهده کردید، خمیریوفکا کاربردهای بسیاری داشته و میتواند به ما در تهیه یک وعدهغذای سریع و خوشمزه بسیار کمک کند. بهجرئت میتوان گفت که با خمیریوفکا بخش اعظم زحمتی که باید برای تهیه غذاهایی چون پیتزا، لازانیا، انواع شیرینی و باقلوا، پیراشکی و انواع اسنکها بکشیم، از بین میرود؛ بنابراین پیشنهاد میکنیم جهت تهیه غذا برای یک دورهمی دوستانه در پارک، جشن تولد بعدی، پیکنیک آخر هفته و حتی میان وعده در مدرسه، دانشگاه و محل کار، از این خمیر برای تهیه یک لقمه دوستداشتنی و لذیذ استفاده کنید.
بدین منظور سوپرمارکت اسنپ در نزدیکی شماست تا زحمت شما را از اینی هم که هست، کمتر کرده و خمیریوفکا را درب منزلتان تحویل شما بدهد.
1 دیدگاه
خیلی جالب بو عالی یه 🤗