همه چیز درباره‌ی چاشنی غذا

انواع چاشنی‌های هنگام پخت غذا

آشپزی یکی از هنر‌های خاص و منحصربه‌فرد است که نیاز به دانش و تجربه کافی دارد. برخی بر این باور هستند که درست‌کردن غذا‌ها کار سختی نیست و کافی است مواد اولیه را با هم ترکیب کنیم تا غذایی خوشمزه داشته باشیم اما آشپزی مسئله‌ای فراتر از این موضوع خواهد بود. در ضمن به جز مواد اولیه، استفاده درست از چاشنی نیز به تقویت هنر آشپزی شما کمک می‌کند. در ادامه همراه ما باشید تا در این مورد اطلاعات مهمی کسب کنید.

چاشنی چیست؟

از زمان‌های قدیم برای خوش طعم کردن غذا‌ها و خوراک‌ها از مواد و طعم‌دهنده‌هایی استفاده می‌کردند که در حال حاضر و با توسعه هنر آشپزی به این مواد طعم‌دهنده، چاشنی غذا می‌گویند. به طور معمول این مواد طعم‌دهنده از برخی گیاهان یا مواد طبیعی تهیه و آماده می‌شوند.

در نظر داشته باشید طعم‌دهنده‌ها را در بسته‌بندی‌های کوچک تولید می‌کنند زیرا استفاده بیش از حد و افراطی از آن‌ها باعث بدطعم شدن غذا‌ها می‌شود. ازاین‌رو باید طبق دستورالعمل مخصوص، به هر غذا مقداری طعم‌دهنده خاص اضافه کرد تا غذای لذیذتری داشت.

می‌توان گفت این طعم‌دهنده‌ها به ۲ دسته مجزا تقسیم می‌شوند که هر یک از آن‌ها را باید در موقعیت مناسب و زمان موردنظر به غذا اضافه کرد تا به نتیجه مطلوب رسید:

  • طعم‌دهنده‌هایی که به هنگام پختن و طبخ غذا باید به آن اضافه شوند.
  • طعم‌دهنده‌هایی که بعد از تکمیل مراحل پخت باید آن‌ها را به غذا بیفزاییم.

چندین نمونه از معروف‌ترین، محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین چاشنی‌ها

چاشنی‌های متنوع هر غذا

ناگفته نماند نباید چاشنی را با ادویه اشتباه بگیرید زیرا ادویه در واقع تنها یک طعم و عطر را در بردارد ولی این طعم‌دهنده‌های خاص غذا ترکیبی از چندین ادویه و مواد مختلف خواهند بود. برای مثال زردچوبه یا دارچین به‌تنهایی جزء ادویه‌ها به‌حساب می‌آیند ولی طعم‌دهنده‌ها به شکلی تهیه می‌شوند که با اضافه‌کردن آن‌ها به غذا حتی نیازی به نمک نیز نخواهد بود.

هر چه طعم‌دهنده شما قوی‌تر باشد طعم و عطری که به غذا اضافه می‌شود، خاص‌تر و ناب‌تر خواهد بود. برای مثال طعم‌دهنده قورمه سبزی ترکیبی از خرده‌های لیموعمانی، شنبلیله خشک، نمک و سایر مواد طبیعی است که باعث خوش طعم شدن خورشت قورمه سبزی شما می‌شود.

توجه داشته باشید طعم‌دهنده‌ها مزه‌های مختلفی همانند شیرینی، تندی، شوری و ترشی را به غذای شما اضافه می‌کنند و تأثیر بسیاری روی آشپزی دارند. در ادامه به چند مورد از این طعم‌دهنده‌های خاص اشاره می‌کنیم:

  • طعم‌دهنده‌های طبیعی: پودر سیر، رب انار، آبلیمو، آبغوره و غیره
  • طعم‌دهنده‌های ترکیبی: انواع سس‌ها، طعم‌دهنده‌های خورشت‌ها و غیره
  • طعم‌دهنده‌های ادویه‌ای: برخی از طعم‌دهنده‌ها هم ادویه به‌حساب می‌آیند هم جزء چاشنی‌ها هستند. از جمله این نوع طعم‌دهنده‌ها می‌توان به دارچین اشاره کرد.

چرا از چاشنی برای آشپزی استفاده می‌کنیم؟

انواع طعم‌دهنده‌ها

همه ما برای ایجاد طعم بهتر در غذا‌های خود به دنبال طعم‌دهنده هستیم همچنین در برخی موارد برای ایجاد تنوع در طعم برخی از غذا‌ها ممکن است طعم‌دهنده اصلی آن‌ها را تغییر دهیم. به‌طورکلی کاربرد اصلی طعم‌دهنده تغییر مزه و عطر غذا یا بهتر کردن طعم یک خوراکی خواهد بود.

حتی برخی از روغن‌ها، سس‌ها و سبزی‌های خشک شده را می‌توان به‌عنوان یک طعم‌دهنده در نظر گرفت و در غذای خود به کار برد تا طعم بهتری پیدا کند. در ضمن با اضافه‌کردن این طعم‌دهنده‌ها به سالاد‌ها نیز عطر و مزه بهتری را تجربه می‌کنیم.

کاربرد هر یک از این طعم‌دهنده‌ها متفاوت است. برای مثال روغن کنجد را به‌عنوان یک طعم‌دهنده با سالاد می‌توان خورد ولی این روغن را نمی‌توان در طبخ برنج استفاده کرد.

همچنین برخی از سس‌ها نیز کاربرد‌های متفاوتی دارند، برای مثال طعم‌دهنده سس گوجه‌فرنگی را نمی‌توان با سالاد کاهو یا خیار و گوجه میل کرد. در ادامه ۸ مورد از بهترین و کاربردی‌ترین طعم‌دهنده‌ها را به طور خلاصه نام می‌بریم:

  1. نمک جزء طعم‌دهنده‌های معدنی
  2. شکر از طعم‌دهنده‌های معدنی
  3. انواع سس‌ها (سس سزار، سس سالسا، سس باربیکیو و غیره)
  4. انواع سرکه‌ها (سرکه بالزامیک و غیره)
  5. انواع شربت‌های غلیظ (شربت افرا، کارامل و غیره)
  6. روغن زیتون
  7. لبنیات (انواع پنیر‌ها همانند پارمسان، ریکوتا، خامه‌ای و غیره)
  8. برخی گیاهان و سبزیجات

آیا هر غذا چاشنی مخصوص خود دارد؟

کاربرد چاشنی در انواع غذا‌ها

مگر غیر از این است که هر یک از غذا‌ها طعم خاص خود را دارد؟ بدین ترتیب نمی‌توان گفت همه غذا‌ها از یک چاشنی تهیه و آماده می‌شوند. به‌عبارت‌دیگر تنوع و تفاوت در طعم‌دهنده‌های غذا‌ها و مقدار استفاده از هر یک از آن‌ها باعث می‌شود تا طعم غذا‌ها با یکدیگر متفاوت شود.

در ضمن هر غذا طعم‌دهنده مخصوص به خود را دارند و نمی‌توانید با طعم‌دهنده سس خردل سالاد کاهوی خود را میل کنید. به هنگام طبخ غذا‌ها نیز طعم‌دهنده‌های هر غذا با دیگری متفاوت است، برای مثال طعم‌دهنده ماکارونی با طعم‌دهنده قورمه سبزی تفاوت زیادی دارد.

  • طعم‌دهنده ماکارونی: ریحان خشک، رزماری، آویشن و فلفل قرمز
  • طعم‌دهنده قورمه سبزی: پودر غوره، پودر لیمو، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و سبزی‌های خشک مانند شنبلیله، اسفناج، تره، گشنیز و جعفری
  • طعم‌دهنده پلو: پودر دارچین، پودر جوز هندی، پودر گل سرخ، پودر میخک، پودر زیره سیاه، پودر هل و پودر زنجبیل
  • طعم‌دهنده آبگوشت: پودر فلفل سیاه، زردچوبه، زیره سبز، پودر دارچین، زیره سیاه، پودر لیموعمانی و پودر تخم گشنیز
  • طعم‌دهنده ماهی: فلفل دلمه خشک شده، دارچین، پودر خردل، هل، نمک، زنجبیل، فلفل سیاه، پودر میخک، فلفل سفید و پودر برگ‌بو
  • طعم‌دهنده قیمه: زردچوبه، ادویه گوشت، فلفل سیاه، زعفران، گرد لیموعمانی و نمک
  • طعم‌دهنده مرغ: پودر تخم گشنیز، پودر زردچوبه، پودر پیاز، پودر نمک دریا، پودر هل، پودر زنجبیل، پودر سیر، پودر فلفل قرمز و سیاه، پودر زیره سبز و پودر دارچین
  • طعم‌دهنده همبرگر: پودر فلفل قرمز، پودر خردل، نمک، پودر سیر و پودر فلفل سیاه‌وسفید
  • طعم‌دهنده خورشتی: فلفل قرمز، پودر تخم گشنیز، فلفل سیاه، دارچین، زردچوبه، تخم هل سبز، زیره سیاه، زیره سبز، پودر زنجبیل و جوز هندی
  • طعم‌دهنده کباب‌کوبیده: نمک، زعفران و فلفل سیاه
  • طعم‌دهنده پیتزا: پونه، فلفل قرمز، ریحان، پاپریکا، پیاز، رازیانه، سیر و آویشن

چاشنی غذای خود را به صورت آنلاین تهیه کنید

باتوجه‌به اینکه چاشنی هر غذا با دیگری فرق دارد و همچنین طعم‌دهنده در حال پخت غذا با طعم‌دهنده بعد از اتمام مراحل پخت با یکدیگر متفاوت هستند، شما باید انواع طعم‌دهنده‌ها را در منزل خود داشته باشید تا بتوانید غذایی لذیذ و خوشمزه درست کنید.

اگر برای خرید حضوری از فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تهیه انواع طعم‌دهنده‌ها، فرصت کافی ندارید، می‌توانید از طریق سرویس سوپرمارکت آنلاین اسنپ یا سرویس فروشگاه اسنپ طعم‌دهنده موردعلاقه خود را در هر تعداد و اندازه سفارش دهید. ازاین‌رو بدون هیچ معطلی و در زمانی کوتاه سفارش خود را می‌توانید در محل مورد نظرتان دریافت کنید.

 

اشتراک گذاری پست

1 دیدگاه

  • پروین بوستانی پاسخ

    چاشنی قیمه باید شامل پودر گل محمدی هم باشد

    ۲۱ مرداد, ۱۴۰۱ در ۴:۰۴ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *