استانبولی پلو را میتوانیم غذایی ساده بنامیم که طعم بسیار خوبی دارد. برای درستکردن استانبولی پلو، به مواد متنوعی نیاز دارید. این غذا را حتی میتوانید با گوشت مرغ درست کنید یا اگر گیاهخوار هستید، میتوانید آن را بدون گوشت تهیه کنید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با طرز تهیه استانبولی پلو آشنا شوید.
مواد اولیه برای دستور پخت استانبولی پلو
برای آنکه بتوانید این غذای خوشمزه را درست کنید، بهتر است در ابتدا مواد اولیه آن را آماده کنید. استانبولی پلو حاوی مواد اولیه متنوعی است که شامل موارد زیر میشوند:
مواد اولیه | مقدار لازم |
برنج | ۴ پیمانه |
سینه مرغ | ۵۰۰ گرم |
سیبزمینی | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه |
لوبیا سبز | یک پیمانه |
رب گوجهفرنگی | یک قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
مراحل آمادهکردن استانبولی پلو
این غذا بهسرعت آماده شده و تهیه آن بسیار آسان است. مراحل زیر را پشت سر بگذارید تا این غذا را به خوشمزگی هر چه تمام درست کنید:
- مرحلهی اول: برای آنکه این غذا را آماده کنید، اولازهمه باید گوشت مرغ را درون قابلمهای ریخته و به آن یک عدد پیاز و ۲ لیوان آب، نمک و زردچوبه بیفزایید. قابلمه را روی حرارت متوسطی قرار دهید و صبر کنید تا مرغ بپزد. بعد از پختهشدن مرغ، آن را از قابلمه بیرون آورده و مرغ را بهصورت مکعبی خورد کنید.
- مرحلهی دوم: در این مرحله باقیمانده، پیاز را شسته و به شکل نگینی و ریز خرد کنید. درون قابلمهای کمی روغن ریخته و پیاز را درون آن تفتداده تا سبک و شفاف شود. بعد به پیاز زردچوبه بیفزایید و مجدد تفت دهید تا زردچوبه با مواد ترکیب شده و یکدست شود.
- مرحلهی سوم: در ادامه سیر را رنده کرده و به پیاز و زردچوبه اضافه کنید. بعد رب گوجهفرنگی را نیز به قابلمه اضافه و خوب تفت دهید تا رب از حالت خامی درآید. پس از تفتداده شدن رب، لوبیای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.
- مرحلهی چهارم: لوبیا را بهاندازهای تفت دهید تا مقداری سرخ گردد. بعد باید نمک و فلفل سیاه را نیز به این مواد بیفزایید تا طعمدار شوند. پس از گذشت یک دقیقه از تفت دادن، تابه را کنار بگذارید.
- مرحلهی پنجم: برنج را متناسب با مواد خیس کرده و شروع به پختن آن کنید. به این منظور، قابلمهای را تا نیمه از آب پرکرده و درون آن نمک بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت گذاشته و صبر کنید تا آب بجوشد.
- مرحلهی ششم: اکنون برنج را درون قابلمه ریخته و صبر کنید تا کمی پخته و نرم شود. هنگامی که برنج نرم شد، آن را آبکشی کنید.
- مرحلهی هفتم: حال قابلمهای مناسب آورده و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. کف آن مقداری روغن ریخته و بسته به علاقهتان، سیبزمینی یا نان لواش بگذارید تا تهدیگ شود. بعد برنج آبکش شده را با مایه لوبیا سبز خوب مخلوط کنید و درون قابلمه بریزید.
- مرحلهی هشتم: یک دمکنی درب قابلمه بگذارید و آن را روی قابلمه قرار دهید تا برنج دم بکشد. برای مدت ۴۵ دقیقه صبر کنید تا برنج دم کشیده و غذای شما آماده شود.
- مرحلهی نهم: سیبزمینیها را به شکل حبهای خردکرده و آن را درون تابه، به همراه زردچوبه و کمی روغن تفت دهید. مرغ را نیز با سیبزمینی کمی تفت دهید. بعد از آنکه برنج دم کشید، آن را در دیس کشیده و با مرغ و سیبزمینی تزئین کنید.
چند نکته مهم برای درستکردن استانبولی پلو
برای آنکه این غذا را خوشمزهتر و حرفهایتر درست کنید، به این نکات توجه کنید:
- شما میتوانید مرغ را بدون تفت دادن و بدون سرخ کردن، بهصورت آب پز شده لابهلای برنج قرار دهید. البته در این صورت دقت داشته باشید که حتما مرغ را طعمدار کنید تا بوی خامی و زهم آن گرفته شود.
- در صورت تمایل میتوانید تهدیگهای متفاوتی را برای این غذا تدارک ببینید. تهدیگ نانی یا تهدیگ سیبزمینی؛ هر یک در طبخ این غذا، کاربرد داشته و طعم عالی خود را خواهند داشت.
- در صورت تمایل بهجای مرغ، میتوانید از گوشت استفاده کنید. اتفاقا تهیه این غذا با گوشت رواج بیشتری داشته و طعم بهمراتب جذابتری به خود میگیرد.
سفارش استانبولی پلو از سرویس غذای اسنپ
درستکردن استانبولی پلو بسیار آسان است و شما میتوانید این غذای محبوب را بهسرعت آماده کنید. این غذا را با ماست، ترشی یا سالادهای مختلف سرو کرده و از صرف آن لذت ببرید. بهعلاوه درصورتیکه مایل به طبخ و آشپزی در منزل نبودید؛ میتوانید با سفارش آنلاین استانبولی پلو از سرویس غذای اسنپ، این غذای خوشمزه را بهصورت اینترنتی از بهترین رستورانهای محدوده خود خریداری کنید. در صورت اینکه تمایل به پخت این غذا در منزل دارید؛ ولی مواد لازم برای آن در خانه موجود نیست، بهراحتی میتوانید از سرویس سوپرمارکت اسنپ استفاده کرده و مواد اولیه موردنیاز را بهصورت آنلاین سفارش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید