سس دلسه دلچه یک سس شیرین با طعم کارامل است که از جوشاندن شیر به دست میآید. از این سس در تهیه شیرینی، بستنی، کیک یا انواع دسر استفاده میکنند. همچنین آن را بر روی پنکیک یا نان تست ریخته و میخورند. دلسه دلچه در زبان اسپانیای به معنای “شیرینی شیر” است. این سس را میتوان از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کرد. اما شما میتوانید در منزل نیز این سس کاراملی را درست کنید. در این مطلب طرز تهیه سس دلسه دلچه را آموزش خواهیم داد.
مواد اولیه سس دلسه دلچه
مواد مورد نیاز برای درست کردن سس دلسه دلچه به آسانی درمنزل یافت میشود. لیست مواد اولیه مورد نیاز در جدول زیر ارائه شده است:
مواد لازم | مقدار لازم |
شیر | ۲ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
وانیل | به مقدار لازم |
جوش شیرین | نصف قاشق چایخوری |
آب | ۱ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه سس دلسه دلچه
زمان مورد نیاز در طرز تهیه سس دلسه دلچه یک ساعت و ۴۵ دقیقه است. یک ربع آمادهسازی مواد زمان خواهد برد و یک ساعت و نیم پخت آن!
- مرحله یکم: ابتدا شکر را با شیر مخلوط کرده، در یک قابلمه بزرگ ریخته و روی حرارت قرار دهید. در این مرحله باید شعله گاز کم باشد تا از جوشیدن شیر جلوگیری شود. صبر کنید تا شکر درون شیر حل شود.
- مرحله دوم: حالا جوششیرین را با آب مخلوط کرده و به شیر اضافه کنید. در صورت تمایل به استفاده از وانیل، آن را پس از جوششیرین، درون قابلمه بریزید.
- مرحله سوم: شعله گاز را به گونهای تنظیم کنید که شیر به جوش نیاید. یک ساعت با شلعه کم به شیر حرارت دهید و کف روی آن را با یک قاشق چوبی جمع کنید.
- مرحله چهارم: شیر کم کم شروع به تغییر رنگ میکند و به رنگ قهوهای روشن نزدیک میشود. در این مراحل از طرز تهیه سس دلسه دلچه، شیر را هم بزنید تا ته نگیرد و کنارههای ظرف را نیز با قاشق جمع کنید.
- مرحله پنجم: در ۱۵ دقیقه پایانی شیر را مرتب هم بزنید تا غلظت آن بیشتر شده و به رنگ قهوهای روشن درآید. دقت کنید که پس از پایان مراحل پخت و سردشدن این سس، به غلظت آن افزوده میشود، در نتیجه پیش از آنکه غلظت سس زیاد شود آن را از روی شعله بردارید.
- مرحله ششم: صبر کنید تا سس سرد شود، سپس آن را درون یک ظرف شیشهای ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
سس دلسه دلچه را با انواع کیک و بستنی میل کنید. نوش جان!
نکات مهم برای درست کردن سس دلسه دلچه
رعایت برخی نکات ساده در طرز تهیه سس دلسه دلچه ، آن را با سلیقه شما متناسب میکند:
- برای اطمینان از غلظت مناسب سس، مقداری از آن را درون یک ظرف قرار دهید تا سرد شود؛ در صورتی که به غلظت دلخواه رسیده بود، شعله گاز را خاموش کنید.
- برای جلوگیری از سر رفتن شیر، از ظرفی بزرگتر استفاده کنید.
- این سس را میتوان در یخچال نگهداری کرد، اما توجه داشته باشید که با گذشت زمان سفتتر میشود. به همین دلیل بهتر است یک هفته پس از تهیه، آن را مصرف کنید.
- بافت این سس شبیه عسل بوده و کش میآید، به همین دلیل به کارامل شباهت دارد.
- اگر میخواهید از سس دلسه دلچه برای پخت کیک استفاده کنید، بهتر است با خامه یا شکلات ترکیب شود، زیرا بسیار شیرین است.
- برای درست کردن سس دلسه دلچه از قابلمه تفلون و قاشق چوبی استفاده کنید.
- برای تهیه سس دلسه دلچه بهتر است از شیر پر چرب استفاده کنید، زیرا شیر کم چرب به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد.
سخن پایانی
در این مقاله طرز تهیه سس دلسه دلچه را به همراه کلیه نکات آموزش دادیم. اگر تصمیم گرفتهاید که در خانه این سس را تهیه کنید، میتوانید سفارش مواد اولیه این سس را، به سادگی و با استفاده از سرویس سوپر مارکت اسنپ ارائه کنید. همچنین میتوانید برای خرید غذا یا دسر از سرویس غذای اسنپ استفاده کنید. اسنپ با سرویسهای متنوع آماده ارائه بهترین خدمات به شما است!
دیدگاهتان را بنویسید