بازار کار شغل رانندگی چگونه است؟ راهنمایی برای تازه‌کارها

بازار کار شغل رانندگی

شمار خودروها از آدم‌ها پیشی گرفته است. پا به خیابان که می‌گذاریم، انگار با کلکسیونی از خودروهای رنگارنگی روبه‌رو هستیم که مسابقه ایجاد ترافیک و ازدحام با یکدیگر را ترتیب داده‌اند. اگرچه چنین حجمی از خودرو ابعاد منفی فراوانی دارد اما باعث به‌وجودآمدن شانس و فرصت‌هایی هم شده است. برای مثال، شغل رانندگی پررونق‌تر از هر زمانی از سوی افراد زیادی دنبال می‌شود. با یک برنامه مدون و صرف دقت، کسب درآمدهای خوب و عالی از آن بسیار دست‌یافتنی است. در ادامه از وضعیت بازار کار شغل رانندگی برایتان بیشتر خواهیم گفت.

ملزومات ورود به بازار کار رانندگی

بازار کار رانندگی

برای پیوستن به جرگه راننده‌ها باید با تمام اصول و قوانین آشنا باشید، خوب رانندگی کنید و امن برانید. راننده‌ها برای شروع کارشان به چند پیش‌نیاز احتیاج دارند:

  • گواهینامه معتبر؛
  • وسیله‌ای برای رانندگی؛
  • صبر و حوصله.

با داشتن این‌ها است که تبدیل به راننده‌ای خوب و حرفه‌ای می‌شوید و امکان درآمدزایی برایتان زیاد می‌شود. راننده‌ بدون گواهینامه و مهارت، دیر یا زود دچار حادثه و اتفاقات ناگوار می‌شود. چنین فردی آینده خوشی در بازار کاری رانندگی نخواهد داشت.

با داشتن وسیله‌ای که آن را خریده‌اید یا از کس دیگری اجاره کرده‌اید هم می‌توانید وارد حوزه رانندگی شوید. صبر و حوصله را هم که چاشنی کارتان کنید، همه‌چیز خوب پیش خواهد رفت.

فرقی نمی‌کند که می‌خواهید در جایگاه راننده برای تاکسی تلفنی کار کنید یا شکل‌های دیگر کار رانندگی را انتخاب می‌کنید؛ با داشتن ملزومات اولیه ورود به بازار این شغل، آینده خوبی خواهید داشت.

مزایای ورود به بازار کار رانندگی

از مزایای شغل رانندگی باید به موارد زیر نگاه ویژه‌ای داشته باشید. اگر این‌ها توجه‌تان را جلب می‌کنند، شما هم می‌توانید وارد بازار کار رانندگی شوید و شروع به کسب درآمد کنید:

  • بی‌نیازی از مدرک تحصیلی؛
  • امکان مشغول‌شدن در سامانه‌ها و شرکت‌های مختلف؛
  • بهره‌مندی از امکان برنامه‌ریزی منعطف.

بی‌نیازی از مدارک تحصیلی

برای راننده‌شدن نیازی به داشتن مدارک تحصیلی ندارید. موانع ورود به این شغل بسیار محدودند، یعنی نیازی نیست که مدارک تحصیلی یا مهارت‌های ویژه و خاصی داشته باشید تا بتوانید رانندگی را شروع کنید.

امکان کار در سامانه‌های و شرکت‌های مختلف

این روزها، سامانه‌های اینترنتی و پلتفرم‌های گوناگونی برای کارکردن راننده‌ها راه‌اندازی شده‌اند. با پیوستن به ناوگان رانندگان تاکسی اینترنتی می‌توانید از راه فناوری‌های جدید، یعنی اپلیکیشن‌های تاکسی آنلاین مشغول به فعالیت شوید.

این فناوری‌های تازه و سامانه‌های جدید به رانندگان کمک می‌کنند که هم امکان کار تمام‌وقت با آن‌ها را داشته باشند و هم به‌طور پاره‌وقت و به‌عنوان شغل دوم به رانندگی فکر کنند. تنوع امکان فعالیت به عنوان راننده زیاد شده است. با وجود انواع تاکسی تلفنی و اینترنتی، دست همه برای شروع کار در جایگاه راننده باز است.

بهره‌مندی از امکان برنامه‌ریزی منعطف

رانندگان می‌توانند بنا به خواسته و ترجیحاتشان مسیر مسافرکشی را مشخص کنند. برنامه‌ریزی زمانی کارکردن هم به‌دست خودشان است. داشتن چنین فرصتی در مشاغل اندکی وجود دارد.

البته دقت کنید که همین انعطاف‌پذیری زیاد شغلی هم اگر در چارچوب برنامه‌ریزی قرار نگیرد، امکان دارد که سود و درآمد را کم کند. بنابراین، برای کارکردن در جایگاه راننده باید برنامه‌ای منعطف اما با برنامه برای خود تدارک ببینید.

معایب ورود به بازار کار رانندگی

از امتیازات منفی مشغول‌شدن به کار رانندگی باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • تهدید سلامتی؛
  • ساعت کاری زیاد؛
  • استهلاک وسیله؛
  • تحمل عوامل مزاحم بیرونی.

تهدید سلامتی

رانندگان در طول روز باید ساعت‌های زیادی را پشت فرمان بگذرانند. این یعنی تحرکشان کم است و زمان کافی برای حرکت و جنب‌وجوش ندارند. چنین وضعیتی می‌تواند باعث به‌خطرافتادن سلامت فرد شود.

اگر رانندگی را به‌عنوان شغل خود در تاکسی تلفنی یا اینترنتی انتخاب کرده‌اید، باید حواستان به سلامتی‌تان باشد و حتما برنامه‌ای برای جبران نشستن‌های طولانی در نظر بگیرید.

ساعت کاری زیاد

رانندگان برای کسب درآمد بیشتر باید مدام کار کنند. این شغل از مشاغلی نیست که مرخصی با حقوق داشته باشد یا در زمان‌های استراحت هم پول به حساب بانکی اضافه کند. تا زمانی که رانندگی کنید، درآمد هم دارید و قطع‌کردن فعالیت مساوی با کاهش و افت درآمدتان خواهد بود.

برای رسیدن به درآمدی معقول و مطلوب در این شغل، نیاز دارید که ساعت‌های طولانی کار کنید. چنین وضعیتی آنچنان خوشایند نیست و اگر تعادلی میان کار، تفریح و ابعاد مختلف زندگی به‌میان نباشد، خستگی و کلافگی در پی فرسودگی شغلی ظاهر می‌شوند.

استهلاک وسیله

کسانی که به‌طور حرفه‌ای رانندگی می‌کنند، باید انتظار استهلاک خودرو را هم داشته باشند. این وضعیت از ارزش وسیله نقلیه کم می‌کند و باعث می‌شود که به‌تدریج مستهلک شود. هزینه‌هایی هم در پی استهلاک ظهور می‌کنند و باعث می‌شوند که بخشی از درآمد صرف رسیدگی به خودرو و نگهداری از آن شود.

تحمل عوامل مزاحم بیرونی

رانندگی در خیابان‌های شلوغ بسیار خسته‌کننده است. رعایت‌نکردن اصول رانندگی و قوانین از سوی رانندگان دیگر و مسائلی مانند ترافیک باعث می‌شوند که اوضاع کمی آشفته شود. رانندگان باید با به‌کارگیری راهکارهایی تحمل عوامل مزاحم بیرونی در حین رانندگی را برای خود ممکن کنند.

بسیاری از افراد سعی می‌کنند که با گوش‌دادن به موسیقی یا پادکست‌ها سرشان را در طول تردد و جابه‌جاکردن مسافران گرم کنند. تسلط به اعصاب در میان ازدحام و ترافیک کار ساده‌ای نیست و به تلاش زیادی نیاز دارد.

بازار کار رانندگی در حال حاضر

کار رانندگی

در حال حاضر، استقبال از بازار کار رانندگی زیادتر از قبل شده است. دلیل احتمالی آن هم افزایش تقاضای مسافران برای تاکسی‌های اینترنتی است. رانندگانی که در ناوگان تاکسی‌رانی این شرکت‌ها فعالیت می‌کنند، بدون وجود کارفرمایی مستقیم و با فرصتی ایدئال و نامحدود برای کارکردن روبه‌رو هستند.

برنامه‌ریزی برای ساعت‌های کاری و انتخاب مسیرها هم به‌عهده خود راننده است. چنین موقعیتی می‌تواند برای کسانی که به‌دنبال شغل دوم و درآمد اضافه هستند هم مطلوب به‌نظر برسد.

برخی از رانندگان تاکسی تلفنی و اینترنتی با پشتکار و همتی که به‌خرج می‌دهند، در ماه درآمدهای بسیار مطلوبی کسب می‌کنند. وجود سازکاری راحت برای راننده‌شدن در سال‌های اخیر، پیوستن به راننده‌ها برای کسب درآمد را ساده و خوشایند کرده است.

در آخر

اگر قصد دارید که راننده شوید و در این زمینه به‌خوبی عمل کنید، باید پیش‌نیازهایش را داشته باشید. منظور این است که رانندگی‌تان خوب باشد، خودرویی استاندارد و سالم زیر پایتان باشد و صبر و حوصله به‌خرج بدهید. فقط تحمل خیابان و ازدحام آن نیست که راننده‌بودن را دشوار می‌کند، برخورد با مسافران متنوع هم هنر و البته تحمل می‌خواهد. این روزها که رانندگی به‌کمک اپلیکیشن‌های مختلف و پیوستن به سامانه‌های مربوط به آن‌ها راحت‌تر شده، فرصتی برای درآمدزایی شکل گرفته که حیف است از دست برود. اگر به‌دنبال شغل هستید، رانندگی هم می‌تواند گزینه مطلوبی باشد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *