احتمالا زمانی که شما هم به شیرینیفروشیها میروید، اولین چیزی که نظرتان را جلب میکند، پیراشکیها یا همان دایرههای رنگارنگی است که به شکلهای مختلف تزئین شدهاند.
پیراشکی یکی از شیرینیهای ساده و درعینحال خوشمزه است که درستکردن آن پر از لذت و حس خوب آشپزی است.
پیراشکیها را میتوانید بهعنوان یک میان وعدهی خوشمزه یا یک عصرانه عالی همراه با چای نوش جان کنید. همچنین میتوانید از پیراشکی برای پذیرایی از مهمانها یا در جشن تولدها نیز استفاده کنید.
در این آموزش قرار است به طرز تهیه پیراشکی خانگی به سادهترین شکل ممکن بپردازیم و بگوییم که چطور میتوانید در خانه خوشمزهترین پیراشکیها را درست کنید. پس اگر شما نیز به دستور پخت این شیرینی علاقهمند هستید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مواد لازم برای درستکردن پیراشکی
اگر آمادهی درستکردن این شیرینی خوشمزه و جذاب هستید، به سراغ مواد اولیه برای تهیه آن برویم. در جدول زیر مواد اولیه برای درستکردن پیراشکی برای ۴ نفر قید شده است که بر حسب سایر نفرات خودتان میتوانید اندازهها را تغییر دهید و مقادیر را کم یا زیاد کنید.
مقدار مورد نیاز | مواد اولیه |
۲ پیمانه | آرد |
۴/۳ پیمانه | شیر |
۲ عدد | تخممرغ |
۲ قاشق غذاخوری | پودر قند |
یک قاشق غذاخوری | مخمر |
نصف قاشقچایخوری | اسانس وانیل |
۸/۱ قاشقچایخوری | نمک |
۲ قاشق غذاخوری | کره |
به میزان لازم | روغن |
طرز تهیه پیراشکی ساده بهصورت مرحلهبهمرحله
با کمک آموزش زیر میتوانید پیراشکی خانگی را به سادهترین شکل ممکن و بهصورت مرحلهبهمرحله تهیه کنید. در نظر داشته باشید که پیراشکی انواع متفاوتی دارد که در مورد دستور تهیه هرکدام از آنها توضیحاتی را خواهیم داد.
- مرحلهی اول: اولین قدم برای تهیه پیراشکی خوشمزه و خانگی این است که یک کاسه مناسب را انتخاب کنید و سپس تخممرغها را درون آن بشکنید.
- مرحلهی دوم: از یک همزن دستی کمک بگیرید و با استفاده از آن شروع بههمزدن تخممرغها بکنید تا جایی که کمی پف کند.
- مرحلهی سوم: حالا باید شیر را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا گرم شود. سپس شیر گرم را بهآرامی به تخممرغها اضافه کنید و هم زمان شروع به هم زدن کنید.
- مرحلهی چهارم: در این مرحله باید کره را نیز به کاسه اضافه کنید و مجددا هم بزنید. بعدازاین که کره بهخوبی با مواد مخلوط شد، باید به آن مخمر را اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید تا جایی که مایع یکدستی ایجاد شود.
- مرحلهی پنجم: در ادامه باید پودر قند و اسانس وانیل را نیز به کاسه و ترکیبات پیراشکی اضافه و مجددا شروع به هم زدن کنید. در کل فرایند هم زدن در هر مرحله، باید به این شکل باشد که مواد کاملا حالت یکدستی پیدا کنند.
- مرحلهی ششم: آرد را الک کنید تا ناخالصیهای آن گرفته شود و بعد از انجام این کار آرد الک شده را نیز به سایر مواد اضافه و هم زدن را تا جایی ادامه دهید که مواد حالت خمیری شکلی پیدا کنند.
- مرحلهی هفتم: روی یک تخته یا سینی به میزان کافی آرد بپاشید و سپس خمیر را روی تخته قرار دهید. برای این که خمیر بهخوبی آماده شود به مدت ۵ دقیقه به کمک دست آن را ورز دهید.
- مرحلهی هشتم: بعدازاین که ورز دادن خمیر تمام شد، آن را درون یک ظرف مناسب قرار دهید و سپس با استفاده از سلفون روی آن را بپوشانید. برای این که خمیر بهاصطلاح به عمل آید باید روی آن را با استفاده از یک پارچه بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید. با انجام این کار حجم خمیر ۲ برابر خواهد شد.
- مرحله نهم: بعد از گذشت حدودا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه میتوانید به سراغ خمیر بروید و مجددا روی سطح تخته یا سینی، آرد بپاشید و خمیر را به کمک یک وردنه صاف کنید.
- مرحلهی دهم: مرحله صاف کردن خمیر را تا جایی ادامه دهید که ضخامت و قطر خمیر بهاندازهای در حدود یک سانتیمتر برسد.
- مرحلهی یازدهم: حالا زمان قالب زدن خمیر است برای انجام این کار میتوانید از قالبهای گرد مخصوص پیراشکی استفاده کنید. البته اگر این نوع قالب را در دسترس ندارید از یک ظرف دایرهای شکل نیز میتوانید استفاده کنید.
- مرحلهی دوازدهم: اگر دوست داشته باشید، میتوانید در وسط بعضی از پیراشکیها با استفاده از یک قالب کوچکتر سوراخی ایجاد کنید.
- مرحلهی سیزدهم: حالا در تابه یا قابلمهی مناسب به میزان کافی روغن بریزید و پیراشکیها را به آن اضافه کنید. دقت داشته باشید که میزان روغن به حدی باشد که پیراشکیها داخل آن غوطهور شوند. همچنین حتما پیراشکیها را درون روغنی بریزید که بهخوبی داغ شده است.
- مرحلهی چهاردهم: زمانی که هر دو طرف پیراشکی کاملا طلایی یا قهوهای شد، آماده است و میتوانید آن را از روغن خارج کنید.
- مرحلهی پانزدهم: ازآنجاییکه در درستکردن پیراشکی از روغن زیادی استفاده میشود، برای این که روغن اضافه و جذب شده به پیراشکیها گرفته شود، پیراشکیهای سرخ شده را روی دستمال جذب روغن یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود. پیراشکی ساده را میتوانید با پودر قند یا شکر تزیین کرده و نوش جان کنید.
طرز تهیه پیراشکی در فر
درستکردن پیراشکی هم بدون استفاده از فر، هم به کمک فر امکانپذیر است. اگر در خانه فر دارید استفاده از این روش سادهتر است. برای انجام این کار باید خمیر پیراشکی را در سینی فر بچینید.
در یک کاسه زرده تخممرغ به همراه مقداری شکر را مخلوط کنید و سپس با استفاده از یک قلمو این مواد را روی خمیر پیراشکی بزنید. اگر دوست داشته باشید میتوانید روی آنها به میزان کمی نیز شکر بپاشید.
در نهایت فر را روی دمای ۱۸۰ درجهی سانتیگراد به مدت ۱۰ دقیقه گرم کنید و بعد از گذشت این مدت سینی را داخل فر به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید.
پیراشکی شما آماده است ولی قبل از این که آنها را از فر خارج کنید، حتما چک کنید که به طور کامل پخته شده و پفکرده باشند.
طرز تهیه پیراشکی شکلاتی
یکی دیگر از روشهایی که میتوانید برای درستکردن پیراشکی استفاده کنید، استفاده از شکلات در دستور تهیه آن است. معمولا پیراشکی شکلاتی یکی از محبوبترین انواع پیراشکی است.
برای انجام این کار و درستکردن پیراشکی شکلاتی، تمام مراحل درستکردن پیراشکی یکسان بوده و تنها کاری که باید انجام دهید، این است که شکلات تختهای را روی حرارت غیر مستقیم ذوب کرده و در نهایت و زمانی که پیراشکی شما آماده شد، شکلات ذوب شده را روی پیراشکی بریزید و نوش جان کنید.
اگر دوست داشته باشید میتوانید آن را با اسمارتیز یا مغز آجیل نیز تزیین کنید.
سفارش آنلاین از اسنپ
همانطور که متوجه شدید طرز تهیه پیراشکی بسیار راحت است و شما میتوانید آن را در خانه درست کنید و به عنوان یک میان وعدهی جذاب به همراه چای یا قهوه نوش جان کنید.
یکی از خوبیهای این نوع پیراشکی این است که میتوانید آن را به طور دلخواه با مواد مختلف تزیین و ظاهر جذابی برای آن ایجاد کنید.
اگر قصد درستکردن پیراشکی در خانه را دارید اما مواد اولیهی آن را موجود ندارید، با استفاده از سوپرمارکت اسنپ میتوانید هرآنچه که نیاز دارید را سفارش دهید و در کوتاهترین زمان ممکن تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید