مرغ از جمله غذاهایی محسوب میشود که در قسمتهای مختلف خود کالریهای متفاوتی دارد. در کنار گوشت و ماهی یکی از پرمصرفترین مواد اولیه در تمام خانهها محسوب میشود و سرشار از پروتئین است. مرغ در قسمتهای مختلف خود کالریهای متفاوتی دارد. برای مثال کالری ۱۰۰ گرم سینه مرغ بدون پوست، معادل ۱۶۵ و پروتئین آن معادل ۳۱ گرم است. همچنین ران مرغ پخته شده بدون پوست، کالری معادل ۲۹۰ و پروتئینی برابر با ۲۶ گرم دارد. بال مرغ هم اگر پخته شده باشد در ۱۰۰ گرم خود ۱۲۳ کالری و ۳۰ گرم پروتئین دارد. پاهای مرغ نیز در ۱۰۰ گرم خود و در قسمت کتف و بدون پوست، ۱۷۲ کالری و ۲۸ گرم پروتئین دارد. نکته جالب اینکه پوست مرغ هم بهتنهایی ۱۰۰ کالری دارد و اگر شما تمایل دارید تا یک غذای رژیمی برای کاهش وزن در نظر بگیرید، حتما باید پوست مرغ را جدا کنید. در ادامه یک غذای رژیمی ساده و سبک را برای شما شرح خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه غذاهای رژیمی با مرغ
با تمام مواد اولیه میتوان غذاهای رژیمی و سلامتی تهیه کرد. برای مثال با مرغ و سبزیجات بهراحتی یک غذای جذاب و آسان و البته کم کالری فراهم خواهد شد یا مرغ را میتوان با حبوبات ترکیب کرد. فرقی ندارد که شما از چه مواد اولیهای استفاده میکنید، مهم این است که از موادی مانند روغن و چربیها کمتر در غذاهای خود استفاده کنید و تا جایی که ممکن است نمک را از غذای خود حذف کنید. شاید طعم غذا چندان برای شما خوشایند نباشد؛ اما بهمرورزمان عادت خواهید کرد تا غذاهای سلامت را جایگزین غذاهای خطرناک کنید. در ادامه مواد اولیه برای تهیه یک دستور غذای رژیمی با مرغ را برای شما ارائه خواهیم کرد.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
سینه مرغ | یک عدد |
روغن زیتون | یک قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه غذای رژیمی با مرغ
این غذایی رژیمی که قرار است در ادامه طرز تهیه آن را با هم مرور کنیم، سادهترین غذای رژیمی به همراه مرغ محسوب میشود. یک دستور غذای رژیمی با مرغ بسیار آسان که شما در کوتاهترین زمان ممکن میتوانید آن را بهراحتی تهیه کنید.
البته در این دستور شما مرغ خود را در کنار سبزیجات و حبوبات دیگر آماده نمیکنید؛ چون این نوع دستورها، دستورهایی بسیار ساده هستند که تنها با یک ماده اولیه تهیه میشوند. اما اگر شما در منزل سبزیجاتی مانند جعفری، تره فرنگی و گوجهفرنگی، ذرت، قارچ و مانند آنها را داشتید، میتوانید در ترکیب با مرغ از آن استفاده کنید. البته یادآوری میکنیم که با درنظرگرفتن کالری ایجاد شده این مواد را با مرغ تهیه کنید تا بهجای کاهش وزن، افزایش وزن نداشته باشید.
مرحلهی اول: در مرحلهی اول از این دستور پخت غذای رژیمی با مرغ، سینه مرغ را از استخوان آن جدا کرده و با ابزار آشپزخانه حسابی آن را بکوبید. سینه مرغ باید در انتها بافتی لطیف و نرم داشته باشد. البته شما میتوانید از فروشگاههای معتبر سینه مرغ بدون استخوان نیز تهیه کنید.
مرحلهی دوم: در مرحلهی بعدی، بعد از اینکه سینه مرغ را بهخوبی کوبیده و نرم کردید کمی نمک و فلفل به آن اضافه کرده و آن را در ظرفی قرار دهید تا ۳۰ دقیقه استراحت کند. این کار سبب میشود تا فیله مرغ شما در این مدتزمان طعمدار شود. البته در صورت تمایل میتوانید چند برگ رزماری و یک قاشق غذاخوری آبلیمو نیز به سینه مرغ ترکیب شده با ادویهجات خود اضافه کنید. این کاملا بستگی به طبع و ذائقه شخصی شما دارد.
مرحلهی سوم: بعد از آن یک تابه دربدار را انتخاب کرده، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون در آن بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید تا بهخوبی گرم شود.
مرحلهی چهارم: بعد از اینکه تابه و روغن شما بهخوبی گرم شدند، مرغ را که با ادویهجات ۳۰ دقیقه استراحت کرده در داخل روغن قرار دهید تا بهخوبی تفت خورده و پخته شود. درب تابه را حتما ببندید و اجازه بدهید که مرغ شما ۱۵ دقیقه در تابه درب بسته مانده و بهخوبی مغزپخت شود. ناگفته نماند که سینه مرغ به دلیل داشتن بافتی یکدست و نرم، سریع پخته و آماده میشود که البته وقتی شما آن را بهخوبی کوبیده باشید پخت آن سریعتر نیز خواهد شد.
مرحلهی پنجم: بعد از آن که ۱۰ دقیقه از پخت مرغ شما گذشت، درب تابه را بردارید و طرف دیگر مرغ را درون روغن قرار دهید و مجددا درب تابه را ببندید. بعد از گذشت مدتزمان ۵ الی ۷ دقیقه دوم، فیله مرغ شما آماده است. حرارت زیر تابه را خاموش کنید و اجازه بدهید که فیله مرغ خنک شود.
مرحلهی ششم: در نهایت میتوانید این سینه مرغ رژیمی و ساده را در کنار زیتون و سبزیجاتی مانند گوجهفرنگی، کاهو، ذرت یا هویج پخته شده نوش جان کنید.
یک نکته مهم در باب تأثیر پخت بر کالری مرغ
شاید ندانید که در دستور غذای رژیمی با مرغ، نحوه پخت مرغ تأثیر فراوانی بر کالری آن دارد. این موضوع بسیار حائز اهمیت است که مرغ خام در مقایسه با سایر گوشتها، چربی و کالری کمتری دارد. اما اگر روش پخت شما صحیح نباشد در ادامه بهواسطه اضافهکردن مواد افزودنی و البته روغن، کالری آن به شکل چشمگیری افزایش پیدا میکند. بد نیست بدانید که نوع طبخ تأثیر فراوانی بر محصول نهایی دارد. برای مثال ۵۳ گرم ران مرغ پخته شده ۱۰ کالری و ۵ گرم چربی دارد.
اما همین میزان کالری و چربی در نوع سوخاری شده این مرغ به ۱۴۴ کالری و ۸ گرم چربی تبدیل میشود. به دلیل اینکه گوشت مرغ یکی از گزینههای بسیار مطلوب و مناسب برای استفاده در برنامههای رژیم لاغری محسوب میشود، باید دقت کنید که در طرز پخت اشتباه نکرده و باعث افزایش کالری و چربی آن نشوید. درهرحال اگر تصمیم داشتید یک رژیم لاغری مناسب انتخاب کنید بهتر است که این کار را اصولی انجام داده و با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
مرغ با تمام وجنات و سکنات
بدون شک مرغ عزیز اگر میدانست روزی قوت غالب مردم دنیا خواهد شد و منبعی برای تهیه غذاهای لاکچری، بیشتر از اینها برای خود قیمتگذاری میکرد. مرغ در قسمتهای مختلف، بافتهای متفاوتی دارد و عجیب نیست که فردی فقط یک قسمت مشخص از مرغ را دوست داشته باشد و از دیگر قسمتها استفاده نکند. همین موضوع سبب شده تا تمام افراد با هر سلیقه و ذائقهای این گوشت سفید را دوست داشته باشند، البته هرکدام به سبک و سیاق خودشان.
در ادامه اگر هوس تهیه کردن یک غذای رژیمی خوش طعم و سالم با مرغ را داشتید؛ اما مواد اولیه آن در دسترس شما نبود، با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ بهراحتی میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن تمام مواد لازم را درب منزل تحویل گرفته و یک غذای رژیمی جذاب تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید