شیرینیها از جمله خوراکیهایی هستند که انرژی لازم برای بدن ما، خصوصا مغز انسان را تأمین میکنند. به عبارتی خوراک مغز انسان، شیرینی است. اگر سری به قنادیها زده باشید تنوع شیرینیهای تر و خشک موجود در یک قنادی بدون شک شما را سردرگم خواهد کرد. به همین دلیل ما به شما توصیه میکنیم، اگر انتخاب کمی سخت شد بدون تردید به سراغ شیرینی دانمارکی بروید. یک شیرینی تهیه شده از خمیر که با مربا یا شکلات پر شده و سطح رویه آن با کره و ترافل تزیین شده است. در ادامه با طرز تهیه شیرینی خوشمزه دانمارکی همراه شما هستیم.
«خرید اینترنتی شیرینی دانمارکی»
مواد لازم برای تهیه شیرینی خوشمزه دانمارکی
شیرینی دانمارکی در ایران طرفداران بسیار زیادی دارد و بهجرئت میتوان گفت که در میان شیرینیها از پرفروشترین محصولات یک قنادی محسوب میشود. در تهیه این شیرینی از مواد ساده مانند آرد، شکر، روغن، شیر و تخممرغ استفاده میشود که البته با کمی صبر و حوصله شما بهراحتی میتوانید در خانه، یک شیرینی بسیار خوشمزه دانمارکی درست مانند شیرینیهای موجود در قنادیها درست کنید.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
آرد سفید | ۸۰۰ گرم |
خمیرمایه | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱۰۰ گرم |
کره | ۳۰۰ گرم |
آب | یک لیوان |
تخممرغ | ۲ عدد |
شیر | نصف پیمانه |
روغن مایع | ۴/۱ پیمانه |
طرز تهیه شیرینی دانمارکی با چاشنی صبر و حوصله
همانطور که در ابتدای این مطلب نیز اشاره کردیم؛ شیرینی دانمارکی از لایههای خمیر با روکش کره و مواد میانی مربا و شکلات تشکیل شده است. این شیرینی را با آجیل، شکر یا ترافلهای رنگی میپوشانند که البته میتوان آن را بهصورت ساده و تنها با روکش کره نیز تهیه کرد. نکته جالب اینجاست که این شیرینی در ایران و در میان ایرانیان محبوبیت زیادی دارد با اینکه این مردم در تهیه شیرینی و تنقلات شیرین از زمانهای گذشته سابقهای طولانی دارند. در ادامه طرز تهیه شیرینی خوشمزه دانمارکی را با یکدیگر بهراحتی مرور کرده و انجام خواهیم داد.
مرحلهی اول: در قدم اول از طرز تهیه شیرینی دانمارکی، اولازهمه شیر را در ظرفی ریخته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا دمای آن تغییر کرده و کمی ولرم شده، اما گرم نشود. بعد از آن شیر را در ظرفی دیگر ریخته و شکر و خمیرمایه را نیز به آن اضافه کنید. بهخوبی با هم مخلوط کرده و بعد از یکدست شدن تمام مواد، روی ظرف را بپوشانید تا خمیرمایه شما به عمل آید.
مرحلهی دوم: در مرحلهی بعدی تخممرغ را به همراه شکر و وانیل در یک کاسه جداگانه ریخته و با استفاده از همزن ۲ دقیقه با دور تند هم بزنید و اجازه بدهید تمام مواد یعنی وانیل، شکر و تخممرغ کاملا یکدست شوند. بعد از ترکیبشدن این مواد خمیرمایه را که ۱۰ الی ۱۵ دقیقه استراحت کرده است به آن اضافه کنید. بعد از آن زعفران را هم به این ترکیب اضافه کرده و مجددا هم بزنید.
مرحلهی سوم: در گام بعدی از طرز تهیه این شیرینی، آرد را مانند تهیه کردن هر شیرینی و کیک دیگری، الک کنید. بهتر است که مرحلهی الک کردن ۳ بار انجام شود. بعد از الک شدن آرد، آن را آهستهآهسته و در طی چند مرحله به مخلوط تخممرغ و سایر مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید تا خمیر شما کاملا یکدست و نرم شود. سپس روی این کاسه را نیز پوشانده و اجازه دهید تا استراحت کند.
مرحلهی چهارم: در گام بعدی، بعد از اینکه مخلوط شما در کاسه به مدت یک ساعت در یک مکان گرم استراحت کرد، حجمش به دوبرابر افزایش خواهد یافت. در این مرحله بهتر است همینجا فر را روشن کنید و آن را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. وقتی که محیط فر شما بهخوبی گرم شد، زمان قراردادن شیرینیها در فر است. اما تا زمانی که فر گرم میشود شما باید به سراغ خمیری که استراحت کرده بروید و آن را روی سطح کار قرار دهید. سپس خمیر را با وردنه صافکرده و آن را بهخوبی نازک کنید. دقت کنید که اطراف خمیر را جدا کرده تا شکل منظم و مرتبی داشته باشد.
مرحلهی پنجم: اگر تمایل داشته باشید در این قسمت میتوانید یکلایه میانی برای شیرینی خود تهیه کنید. این لایه میانی میتواند تکههای شکلات باشد یا ترکیبی از نشاسته، شیر و شکر که بهخوبی با هم مخلوط شده و روی حرارت قرار گرفتهاند و به یک مایه غلیظ تبدیل شدهاند. این مایه درست مانند فرنی است و شما بعد از خنک شدن میتوانید به میزان دلخواه در بین شیرینیهای دانمارکی خود از این ماده استفاده کنید.
مرحلهی ششم: بعد از آن بهتر است لایه میانی را عمودی در طول خمیر شیرینی دانمارکی پهن شده، قرار داده و سپس خمیر را رول کنید. بعد از رول شدن خمیر شیرینی، میتوانید آن را به اندازههای دلخواه برش بزنید.
مرحلهی هفتم: در گام بعدی با استفاده از یک زرده تخممرغ که در شیر و زعفران دمکرده حل شده و همینطور یک برس آشپزخانه، سطح روی خمیر شیرینی را بپوشانید. اگر تمایل داشتید میتوانید با خلال بادام، خلال پسته، پودر گردو یا حتی کنجد، سطح شیرینیهای خود را تزیین کنید.
مرحلهی هشتم: بعد از آمادهشدن شیرینیهای دانمارکی، در سینی فر یک کاغذ روغنی قرار داده و شیرینیها را با فاصله بچینید؛ سپس در طبقه میانی فر قرار دهید. با گذشت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه شیرینیهای دانمارکی شما کاملا مغز پخت میشوند و عطر آن فضای خانه شما را پر میکند.
مرحلهی نهم: بعد از پختهشدن و آمادهشدن شیرینیها، بهتر است که قسمت گریل فر را روشن کنید و اجازه بدهید که ۳ الی ۴ دقیقه سطح رویه شیرینیها گریل شده و طلایی و خوشرنگ شوند. بعد از گذشت این مدتزمان و طلایی شدن شیرینیها، سینی را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا شیرینیهای شما خنک شوند.
مرحلهی دهم: در مرحلهی آخر شما میتوانید بعد از خنک شدن، شیرینیها را بهراحتی در ظرف سرو بچینید. البته بهعنوان نکته آخر باید به شما گوشزد کنیم که اگر تمایل داشته باشید میتوانید با حرارت دادن ترکیب شکر، آب، زعفران دمکرده و گلاب، شربتی غلیظ تهیه کنید. سپس این شربت را روی شیرینیهای دانمارکی ریخته و به همراه یک فنجان چای، نوش جان کنید.
شیرینی دانمارکی و اینهمه هنر
اینکه یک شیرینی بتواند در میان شیرینیهای جذاب، بینظیر، خاص و سنتی ایرانی قد علم کند و محبوب مردم سختپسند و خوشسابقه ایران در حوزه شیرینیپزی باشد، واقعا به یک هنر خاص و یک هنرمندی تماموکمال نیاز دارد. درهرحال تهیه کردن شیرینی دانمارکی در منزل بههیچعنوان سخت نیست، اما به صبوری زیادی احتیاج دارد. حتی اگر تهیه کردن این شیرینی در منزل برای شما راحت نبود بهراحتی میتوانید برای خرید شیرینی از سرویس آنلاین خرید کیک و شیرین اسنپ کمک بگیرید تا در زمانی اندک یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه شما را با یک جعبه شیرینی تازه دانمارکی غافلگیر کند، نوش جان!
دیدگاهتان را بنویسید