رولت خامهای همان شیرینی پرطرفدار و بسیار با شخصیتی محسوب میشود که حتی اگر طرفدار شیرینیهای خامهای نباشید، بدون شک حداقل یکبار آن را در زندگی خود امتحان کردهاید و مطمئن هستم که طعم آن هنوز هم زیر زبان شما است.
در این مطلب قصد داریم تا شما را با طرز تهیه رولت خامهای و تمام زیر بمها و راز و رمزهای آن برای خوشمزهتر شدن و دلپذیر شدن این شیرینی آشنا کنیم.
مطمئن باشید که در این دستور پخت و طرز تهیه بهشدت غافلگیر خواهید شد و نتیجه نهایی قرار است که شما را شگفتزده کند.
مواد لازم برای تهیه رولت خامهای
شاید اسم رولت خامهای کمی شما را نگران کند و تصور کنید که تهیه آن در منزل شدنی نیست. اما بد نیست بدانید که درستکردن رولت خامهای در خانه بسیار آسان است.
این شیرینی محبوب و تَر، در بین ایرانیان جایگاه ویژهای دارد که البته با طرحها و دستور پختهای متنوع آن را تهیه میکنند.
شیرینی که جایگاه خاص و ویژهای نسبت به شیرینیهای خشک در میان ایرانیان دارد و البته بدون شک در تمام مهمانیها حضور پررنگ آن احساس میشود. تولد، نامزدی، عروسی، بله برون، خواستگاری و حتی دورهمیها و جشنهای ساده نیز با حضور رولت خامهای عطر و طعم شیرینتر و خاصتری پیدا میکنند.
رولت خامهای مواد اولیه خاص و سختی ندارد و بدون شک در یک خرید ساده میتوانید تمام مواد را تهیه کنید، البته اگر نیمی از آنها را در منزل داشته باشید.
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
تخممرغ | ۴ عدد |
آرد سفید | ۱۰۰ گرم |
شکر | ۱۰۰ گرم |
وانیل | یکسوم قاشقچایخوری |
خامه قنادی | ۲۵۰ گرم |
بکینگ پودر | یکسوم قاشقچایخوری |
شیر | یک قاشق غذاخوری |
آب داغ | ۶ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه رولت خامهای
ما در این طرز تهیه قرار است به شما سادهترین روش از درستکردن رولت خامهای را آموزش دهیم تا بهراحتی بتوانید این شیرینی باشخصیت و مهربان را در تمام مجلسها برای مهمانان خود آماده کنید.
با اینکه تنوع دستور پختها برای تهیه این شیرینی زیاد است؛ اما واقعیت این است که اصل طرز تهیه در دستور تهیههای مختلف تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد و شما بهراحتی میتوانید با هر کدام از دستور تهیهها، یک رولت خامهای آسان و خوشمزه طبخ و آماده کنید.
در ادامه با آمادهسازی مواد اولیه و مراحل پخت این شیرینی جذاب گامبهگام با شما خواهیم بود.
مرحلهی اول: در مرحلهی اول از طرز تهیه رولت خامهای ابتدا باید سفیده تخممرغها را از زرده جدا کنید. بعد از آن سفیدهها را در یک کاسه بزرگ و متناسب با حجم آنها ریخته و با استفاده از دور تند همزن خوب مخلوط کنید.
مرحلهی دوم: بعد از گذشت تقریبا یک دقیقه از هم زدن سفیدههای تخممرغ، نیمی از شکر را آهستهآهسته به تخممرغ اضافه کرده و مجددا یک دقیقه دیگر با استفاده از دور تند همزن، این مخلوط را هم بزنید.
مرحلهی سوم: بعد از آنکه سفیده تخممرغ شما کاملا کف کرد و تغییر رنگ داد، باید کاسه را برگردانید تا سفیده تخممرغ از آن جدا نشود و این یعنی سفیده تخممرغ شما آماده شده و باید به مرحله بعد بروید. سفیده را در یخچال قرار دهید و اجازه بدهید که سرد شود.
مرحلهی چهارم: بعد از آن زردههای تخممرغ را به همراه پودر وانیل و همینطور باقیماندههای شکر در ظرفی دیگر ریخته و مجددا آنها را نیز با دور تند همزن هم بزنید تا کِرِمی رنگ شده و فرم بگیرند.
مرحلهی پنجم: در مرحلهی بعد از درستکردن رولت خامهای، بعد از اینکه زردههای تخممرغ بهخوبی فرم گرفتند آب داغ را به آنها اضافه کنید و مجددا به مدتزمان یک دقیقه مخلوط زرده تخممرغ و آب داغ را هم بزنید.
مرحلهی ششم: بعد از آن به سراغ بکینگ پودر و آرد بروید و آنها را با هم مخلوط کرده و ۲ یا ۳ بار آنها را الک کنید تا کاملا یکدست و صاف شده و با یکدیگر مخلوط شوند.
مرحلهی هفتم: در گام بعدی طی چند مرحله آرد را به زرده تخممرغ اضافه کرده و با استفاده از یک لیسک، آرد و زرده تخممرغ را خوب هم بزنید تا مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.
مرحلهی هشتم: سفیده تخممرغ را هم از یخچال درآورده و در سه مرحله با لیسک به مواد ترکیب شده آرد و زرده تخممرغ اضافه کنید. نکتهای که در این مرحله باید به آن توجه کنید این است که بعد از مخلوط شدن تمام مواد با یکدیگر هیچگونه گلوله سفیدی نباید در داخل ترکیب شما دیده شود و این ترکیب باید کاملا یکدست و صاف باشد.
مرحلهی نهم: سپس در داخل یک قالب ۳۰ سانتیمتر در ۴۰ سانتیمتری یک کاغذ روغنی بزرگ قرار دهید و زیر کاغذ روغنی و سطح قالب را حتما چرب کنید. دقت کنید که کاغذ روغنی شما باید بهقدری بزرگ باشد که لبههای آن از قالب بیرون بزند.
مرحلهی دهم: فراموش نکنید که حتما باید روی سطح کاغذ روغنی را هم با کمی روغن چرب کنید. سپس مایه شیرینی و نان رولت را در داخل قالب ریخته و مواد را با استفاده از لیسک کاملا یکدست و صاف کنید. این کار موجب میشود تا قطر نان رولت شما در تمام نقاط کاملا یکدست باشد و کار شما حرفهای و تمیز به نظر برسد.
مرحلهی یازدهم: بعد از آن فر را ۲۰ دقیقه قبل از استفاده کردن روشن کنید و با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد محیط آن را گرم کنید. سپس قالب را در فر از قبل گرم شده قرار دهید و اجازه داده تا نان رولت شما بهخوبی پخته شود. مدت زمانی که برای پخت نان رولت لازم است ۱۵ الی ۲۰ دقیقه خواهد بود.
مرحلهی دوازدهم: بعد از اینکه نان رولت شما پخت، بهتر است، یک الی ۲ دقیقه گریل را روشن کنید تا سطح روی نان رولت شما هم طلایی شود. نکتهای که قصد داریم در این قسمت به آن اشاره کنیم این است که نان رولت بههیچعنوان نباید خمیر باشد و سطح روی آن باید کاملا خوب پخته شده باشد، اما خشک نباشد. اگر سطح روی نان رولت شما خشک شد، جای هیچ نگرانی نیست. شما بهراحتی میتوانید یک نایلون روی سطح آن قرار داده تا سطح نان رولت با گرمای خود نان، نرم شده و از خشکی خارج شود.
مرحلهی سیزدهم: در قدم بعدی نان رولت را برگردانید و بهآرامی و بادقت کاغذ روغنی را از آن جدا کنید. سپس نان را با دست به طور کاملا محکم رول کنید و اجازه بدهید تا به همین شکل رول نان خامهای شما خنک شود.
مرحلهی چهاردهم: بعد از اینکه رول نان شما خنک شد، میتوانید آن را باز کنید. در این مرحله خامه را چند دقیقه با همزن دستی هم بزنید تا فرم گرفته و حجیم شود. سپس سطح روی نان رولت را با یک قاشق غذاخوری شیر مرطوب کنید و بعد از آن نان رولت را بهصورت کاملا یکدست با استفاده از خامه فرم گرفته، بپوشانید. توجه کنید که در تمام سطوح نان، خامه باید بهصورت کاملا یکدست پخش شود.
مرحلهی پانزدهم: در آخرین مرحله بعد از اینکه سطح روی نان رولت شما با خامه بهصورت کاملا یکدست پوشیده شد، مجددا نان رولت را محکم رول کنید و ۲ ساعت آن را در یخچال قرار دهید تا استراحت کند و شکل رولت در آن ثابت بماند. بعد از اینکه ۲ ساعت گذشت رولت را از یخچال خارج کرده و آن را به اندازههای دلخواه و ترجیحا ۲ سانتیمتر ۲ سانتیمتر مانند قنادیها برش زده، تزیین کنید و در ظرف مناسب سرو کنید، نوش جان!
رولت خامهای و هرآنچه که باید بدانید
اگر تمایل داشتید که رولت خامهای شما قهوهای و شکلاتی باشد کافی است در زمانی که آرد و بکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط میکنید، از یک تا ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو استفاده کنید.
نکته مهم دیگری که باید در مورد رولت خامهای شکلاتی بدانید این است که به دلیل تیره بودن رنگ رولت، مدتزمان کمتری باید در فر بماند تا خشک نشود.
بد نیست بدانید که برای تزیین رولت خامهای میتوانید سطح رویه را با شکلات آب شده، ترافلهای رنگی، پودر پسته و نارگیل، گردو یا بادام تزیین کنید و آنها را در یخچال قرار دهید تا بهخوبی سرد و خنک شده و فرم بگیرند.
در نهایت اگر برای تهیه و درستکردن رولت خامهای مواد لازم را در منزل نداشتید، بهراحتی میتوانید با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ مواد اولیه لازم را در کوتاهترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه درب منزل تحویل بگیرید و از یک طرز تهیه رولت خامهای شیرین و معرکه لذت ببرید، بدون شک نتیجه شما را غافلگیر خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید