خرچنگ یکی از غذاهای دریایی مفیدی است که سرشار از فسفر و کلسیم بوده و مواد معدنی موجود در آن برای بدن انسان بهشدت مفید است. سلامت استخوانها و دندانها را تضمین میکند و برای تقویت آنها توصیه میشود. اگر مستعد پوکیاستخوان هستید یا در اطراف خود افراد سالمند دارید، به شما توصیه میکنیم که حتما از خوردن گوشت سرشار از فسفر خرچنگ غافل نشوید. گونه خرچنگی که میتوانید از آن برای تهیه خوراک خرچنگ استفاده کنید، خرچنگ گبگوی جنوب لیان نام دارد. البته تهیه و طبخ آن روشها و راز و رمزهای فراوانی دارد که در ادامه قرار است تمام آنها را برای شما توضیح دهیم.
مواد لازم برای تهیه خوراک خرچنگ
همانطور که در قسمت ابتدایی این مطلب نیز به آن اشاره کردیم، خرچنگ خواص بینظیری دارد و برای تقویت فعالیت ذهنی، درمان التهاب در عضلات و اندامهای بدن، محافظت از قلب، سمزدایی کردن، افزایش گردش خون و تقویت سیستم ایمنی نقش بسزایی دارد. خواص گوشت آن همگی غیرقابلانکار هستند، اما فراموش نکنید که این گوشت سدیم یا نمک بالایی دارد و کلسترول آن نیز زیاد است. اگر از مشکلات قلبی عروقی رنج میبرید یا احیانا کلسترول شما بالا است، سعی کنید از اضافهکردن گوشت خرچنگ به رژیم غذایی خود صرفنظر کنید. در ادامه طرز تهیه خوراک خرچنگ را با یکدیگر مرور میکنیم و مواد اولیه آن را برای تهیه یک غذای دریایی بینظیر به شما ارائه خواهیم کرد.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
آب | به میزان لازم |
سرکه | ۳ قاشق سوپخوری |
خرچنگ | ۵ عدد |
نمک | به میزان لازم |
فلفل قرمز | یک تا ۲ قاشقچایخوری |
سس | به میزان لازم |
پیاز | یک تا ۲ عدد بزرگ |
طرز تهیه خوراک خرچنگ
در ادامه برای شما خواهیم گفت که چگونه یک خوراک خرچنگ لذیذ تهیه کنید. همانطور که میدانید خرچنگ پوستهای سخت و گوشتی خوشمزه و تازه دارد. برای انتخاب یک خرچنگ مناسب بهتر است که یک خرچنگ کامل یا دُم خرچنگی که کاملا پخته شده باشد را خریداری کنید. اگر خرچنگ شما بهخوبی پخته شده باشد، پوسته آن رنگ روشنی دارد و دُم با رنگ روشن آن بهخوبی خم شده است. اگر قصد داشتید به صورت زنده خریداری کنید، بهتر است پوست آن تیره باشد و بوی تازگی داشته باشد.
برای امتحان کردن شادابی آن نیز کافی است دُم آن را بکشید. اگر دم بهسرعت در زیر بدن جمع شد، یعنی تازه است. البته چنگکهای قدرتمندی دارد که باید مراقب آنها نیز باشید. فراموش نکنید که چنگکهای آن باید با کش پلاستیکی بسته شده باشند. اگر چنگکها باز باشد، صدمات جدی میتواند به شما وارد کند. در ادامه با طرز تهیه خوراک خرچنگ بهصورت مرحلهبهمرحله با شما خواهیم بود.
مرحلهی اول: اگر خرچنگ را زنده تهیه کردید و قصد داشتید تا یک خوراک خرچنگ لذیذ تهیه کنید در مرحله اول باید آن را بپذیرید. برای آرامکردن خرچنگ زنده آن را یک ساعت در یخچال بگذارید. بعد از گذشت یک ساعت قبل از پختن و قراردادن آن در آب جوش خرچنگ باید کشته شود. پس آن را بر روی تخته آشپزخانه گذاشته و با حرکت سریع لبه چاقوی تیز، ضربهای به پشت سر آن وارد کنید. البته بعد از سردکردن، بدون نیاز به ضربهزدن هم میتوانید او را بپزید، اما سعی کنید که او را کشته و سپس در آب جوش قرار دهید تا عذاب کمتری بکشد.
مرحلهی دوم: در گام بعدی بد نیست بدانید که این غذای دریایی، به سه روش گریل کردن، آب پز کردن و کبابی پخته خواهد شد. اگر قصد داشتید آن را آب پز کنید در یک قابلمه بزرگ آب سرد و شور ریخته، آن را گرم کنید تا به جوش آید. سپس با درنظرگرفتن وزن آن، خرچنگ را به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. برای هر ۴۵۰ گرم خرچنگ، ۱۰ دقیقه باید به میزان جوشیدن اضافه کنید.
مرحلهی سوم: اما اگر قصد داشتید آن را گریل کرده، ابتدا باید از طول، آن را نصف و بازکرده، معده و گوشت قهوهای نرم آن را جدا کنید. سپس آن را با پشت چاقو خرد کنید. آب پز کردن یک روش معمول است؛ اما در ادامه با گریل کردن و تهیه خوراک خرچنگ در کره و پیاز و مخلفات ما را همراهی کنید.
مرحلهی چهارم: بعد از اینکه خرچنگ شما آبپز شد به آن، فلفل قرمز و سرکه اضافه کنید و همانطور که پیشتر اشاره کردیم با درنظرگرفتن حجم آن زمان پخت را تنظیم کنید. برای ۴۵۰ گرم خرچنگ ۱۲ تا ۱۵ دقیقه، برای ۷۰۰ گرم خرچنگ ۱۵ تا ۲۰ دقیقه و برای ۹۰۰ تا ۱۴۰۰ گرم خرچنگ ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان لازم است.
مرحلهی پنجم: بعد از پختهشدن، آن را از آب جوش خارج کرده و در آبکش قرار میدهیم تا حرارت خود را از دست بدهد.
مرحلهی ششم: سپس گوشت را از پوست جدا کرده و به قطعات ریز خرد کنید. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید. یک کره در تابه قرار دهید و اجازه بدهید تا با حرارت ملایم کره ذوب شود.
مرحلهی هفتم: بعد از آن یک پیاز را به شکل نگینی ریز خرد یا رنده کنید و به کره آب شده اضافه کنید. پیاز را تفتداده تا سبک و طلایی شود؛ اما کاملا سرخ نشده و تغییر رنگ ندهد. بعد از آن نمک، فلفل، زردچوبه، آویشن و در صورت تمایل کمی سبزیجات معطر به پیاز در حال سرخ شدن اضافه کنید.
مرحلهی هشتم: این ترکیب را خوب هم بزنید و ۲ الی ۳ دقیقه با حرارت ملایم آن را تفت بدهید. بعد از اینکه عطر سبزیجات معطر و پیاز در فضای آشپزخانه پیچید، خرچنگهای خرد شده را به این ترکیب اضافه کرده و ۱۵ الی ۲۰ دقیقه اجازه بدهید تا گوشت آن بهخوبی سرخ شود. البته گوشت در مرحله قبل بهواسطه آب پز شدن بهخوبی پخته شده، اما در این مرحله کاملا سرخ و با کره و سبزیجات معطر و ادویهجات و پیاز ترکیب میشود.
مرحلهی نهم: برای سس هم از ترکیب سیر، سرکه، روغن زیتون و پیاز رنده شده استفاده کنید و کافی است که این سس را در تابه ریخته و بعد از اینکه شروع به قُل زدن کرد، خرچنگ آب پز شده را در آن بخوابانید تا طعمدار شود. ۲ الی ۳ ساعت با درنظرگرفتن حجم آن برای طعم گرفتن کافی است. سپس خرچنگ را خارج کرده و آن را کباب یا گریل کنید.
چند نکته در باب پخت خرچنگ
بهعنوان چند نکته در تهیه خوراک خرچنگ باید به شما بگوییم اگر گوشت آن زیاد بپزد حالت لاستیکی به خود میگیرد، به همین دلیل به زمان توجه کنید. هرچند در زمان آمادهشدن و پختن، خرچنگ باید رنگ قرمز روشن داشته باشد؛ اما بد نیست بدانید که آنها هرچه بزرگتر باشند در مدتزمان سریعتری به رنگ قرمز میرسند. به همین دلیل بهتر است تنها به تغییر رنگ قانع نباشید و مدتزمان را حتما در نظر بگیرید. همانطور که گفتیم میتوانید خرچنگها را بهصورت کبابی، آب پز یا گریل شده تهیه کنید.
خرچنگ و تمام دانستنیهای این موجود ناشناخته
در این مطلب در مورد این غذای دریایی صحبت کردیم. از فواید آن گفتیم و اشاره کردیم که چطور باید گوشت آن را از پوسته سختش جدا کنید، بپزید و طعمدار کنید. البته باز هم به شما توصیه میکنیم که برای تهیه این خوراک حتما از خرچنگ پخته شده استفاده کنید. درهرحال اگر تصمیم گرفتید در منزل یک غذای لذیذ دریایی تهیه کنید و مواد اولیه موردنظر در دسترس شما نبود، بهتر است با استفاده از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ تمام مواد را در کوتاهترین زمان ممکن یعنی حداکثر تا ۳۰ دقیقه درب منزل تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید