اصولا ترشیها جز خوراکیهای خوشطعم و خوشعطری هستند که وقتی در کنار غذاها سرو میشوند، مزه آنها را برای ما لذتبخشتر میکنند.
دراینبین، ترشی آلبالو به دلیل ظاهر و رنگ و لعاب ویژهای که دارد، یکسروگردن از ترشیهای دیگر بالاتر بوده و به همین دلیل، درستکردن ترشی آلبالو چیزی است که بیشتر افراد با سلیقه به دنبال آن میروند.
بدین منظور در مقاله پیش رو، تصمیم داریم طرز تهیه ترشی آلبالو را به شیوهای که مخصوص رستورانهای با کلاس است، به شما آموزش دهیم؛ بنابراین تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم برای درستکردن ترشی آلبالوی مخصوص
با اینکه مطمئن هستیم هماکنون برای یادگیری نحوه تهیه ترشی آلبالو رغبت بسیار دارید، پیش از آموزش ذکر این نکته الزامی است که نسبتهای بیانشده برای مواد موردنیازترشی، کفاف یک شیشه بزرگ را داده و میتواند بهنوعی در یک وعده برای ۱۰ نفر بهخوبی جوابگو باشد.
بنابراین این مورد کاملا به شما بستگی دارد که برای چند نفر یا چه تعداد شیشه، قصد تهیه ترشی را دارید. درهرصورت، مواد لازم جهت تهیه این ترشی خوشمزه بهقرار زیر است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
آلبالو | یک کیلوگرم |
سرکه | ۵ پیمانه |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | یک حبه |
سیاهدانه | یک قاشق غذاخوری |
تخم گشنیز | یک قاشق غذاخوری |
نعناع تازه | ۳ تا ۴ سرشاخه |
گلپر | ۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۲ قاشق غذاخوری |
فلفل سوزنی | ۲ عدد |
فلفل سیاه | یک قاشق چایخوری |
آب | ۲ پیمانه |
مراحل درستکردن ترشی آلبالوی خانگی با طعمی شگفتانگیز
برای تهیه این ترشی بهغایت مطبوع و دلپذیر، کار سختی پیش رو نداشته و تنها کافی است از مراحل ساده زیر با دقت پیروی کنید:
- مرحلهی اول: در ابتدای کار به سراغ آلبالوهای تازه رفته و قسمتهای زائد مانند دم و برگها را با دقت جدا کنید. سپس آلبالوها را بهخوبی شسته و درون آبکش قرار دهید. دقت داشته باشید به دلیل آنکه آلبالوها پیش از انتقال به شیشه ترشی باید کاملا خشک و عاری از رطوبت باشند، بایستی آنها را پس از آبکش کردن روی دستمالی پارچهای پهن کرده و فرصت دهید تا آب اضافی آنها خشک شود.
- مرحلهی دوم: اکنون بایستی سرکه را به همراه آب به قابلمهای با سایز مناسب اضافه کنید. سپس شعله را روشن کرده و زمانی که بخار از روی سطح محتویات قابلمه بلند شد، شکر و نمک را نیز به آب و سرکه اضافه کنید.
- مرحلهی سوم: در این مرحله از دستور تهیه ترشی آلبالو میبایست بهقدر کافی صبر کنید تا مواد بهخوبی در هم حل شده و محلول یکدست بهدستآمده، کمی قلقل کند. دقت داشته باشید که نیازی نیست آب و سرکه بیش از اندازه بجوشند؛ بنابراین پس از ۲ تا ۳ دقیقه قل خوردن مواد با یکدیگر، قابلمه را از روی حرارت برداشته و به ترکیب بهدستآمده قدری فرصت دهید تا از حرارت بیفتد.
- مرحلهی چهارم: اکنون ظرفی شیشهای را که درب فلزی و سالمی دارد برای نگهداری ترشی آلبالو انتخاب کرده و داخل آن را بشویید. سپس درون آن را بهخوبی با دستمال پارچهای تمیز و بدون پرز، کاملا خشک کنید.
- مرحلهی پنجم: حال بایستی یک حبه سیر را پس از پوست کندن، شستن و خشککردن، به همراه فلفل سوزنی در کف شیشه قرار دهید. همچنین یادتان باشد برگهای نعناع را از شاخه جدا کرده و به سایر مواد کف شیشه ترشی بیفزایید.
- مرحلهی ششم: حال نوبت به اصل ماجرا میرسد. بدین ترتیب که آلبالوهای تمیز و خشکشده را درون ظرف ترشی قرار داده و سپس روی آنها مقداری از مخلوط تخم گشنیز و سیاهدانه بریزید. البته ترجیحا سعی کنید سهم تخم گشنیز کمی بیشتر از سیاهدانه باشد.
- مرحلهی هفتم: اکنون در این مرحله از طرز تهیه ترشی آلبالو بایستی ترکیبی که در ابتدای کار بر پایه سرکه تهیه کرده بودید را روی محتویات داخل شیشه ریخته و سپس در صورت تمایل، از مقدار اندکی پودر فلفل سیاه برای تند مزه شدن آن بهره ببرید.
- مرحلهی هشتم: هرچند که میتوانستید گلپر نکوبیده را به همراه سیر و فلفل در کف شیشه ترشی قرار دهید، پیشنهاد میکنیم آن را روی همه مواد بیفزایید تا هنگامی که ترشی بهخوبی جا افتاد، بتوانید بهراحتی آن را از روی محتویات برداشته و دور بریزید.
- مرحلهی نهم: پس از پرشدن شیشه، یک پلاستیک فریزر را برش زده و دولا کنید. سپس آن را روی دهانه شیشه قرار داده و درب فلزی را روی آن محکم ببندید.
- مرحلهی دهم: کار تمام است! تنها کافی است شیشه را برای مدت ۲ تا ۳ روز در جایی مانند بالکن و در هوای آزاد قرار داده و پس از این مدت آن را برای نگهداری به جایی خنک مانند یخچال منتقل کنید. تقریبا پس از طی این مدت، ترشی آلبالوی بینظیر شما حاضر شده و میتوانید آن را در پیاله سرو کرده یا از دانههای آلبالو برای تزیین و گارنیش، در کنار انواع غذاهای رنگارنگ بهره ببرید.
فوت و فنهای تهیه ترشی آلبالو و نگهداری آن
با اینکه مراحل درستکردن ترشی آلبالو بسیار ساده و روان است، اما یکسری نکات ریزودرشت وجود دارند که ترجیح میدهیم آنها را بهصورت جداگانه در بخش زیر متذکر شویم؛ بنابراین از آنها غافل نشوید:
- موقع تمیزکردن و شستن آلبالوها، اگر متوجه آلبالوهایی با رنگ غیرعادی یا لک شدید، از آنها در تهیه ترشی استفاده نکنید. به دلیل آنکه بهاحتمال زیاد کرمخورده هستند و اگر موقع سرو متوجه این خرابیها شوید، واقعا ناخوشایند خواهد بود.
- دقت داشته باشید حتی اگر آلبالوها اندکی خیس هستند نباید آنها را در شیشه قرار دهید، زیرا آب و رطوبت منجر به خرابشدن و کپک زدن زودهنگام ترشی آلبالو خواهد شد.
- علاوه بر مزاج گرم و خشک گلپر که آن را بسیار مناسب استفاده کردن در انواع ترشیها میکند، پیشنهاد میکنیم آن را به دلیل القای عطری خوشایند و مطبوع حتما به کار ببرید.
- برای اینکه از میزان کافی محلول سرکه و آب درون شیشه ترشی اطمینان حاصل کنید، آن را تا یکبند انگشت بالاتر از سایر مواد ترشی اضافه کنید.
- اگر در تهیه ترشی آلبالو دلتان میخواهد آلبالوها بدون هسته بوده و میل کردن آنها راحتتر باشد، میتوانید هسته آنها را با دستگاه هستهگیر یا دستکم با پشت قاشق چایخوری و انگشتان خود با ملایمت جدا کنید. هرچند ما پیشنهاد میکنیم آلبالوها را به دلیل حفظ بافت و قوام لازم، با هسته در تهیه ترشی به کار ببرید.
- در انتخاب نوع سرکه ترشی آلبالو مختار هستید و میتوانید در صورت تمایل از سرکه تند و فلفلی برای تهیه آن بهره ببرید.
- هیچوقت برای تهیه ترشی از ظروف پلاستیکی و کهنه مانند دبههای ماست استفاده نکنید. علاوهبرآن دقت داشته باشید که بهتر است درب آنها فلزی و قابل سفت شدن باشد تا هوایی وارد شیشه ترشی نشود.
- دقت داشته باشید که در صورت در دسترس نداشتن گلپر نکوبیده، میتوانید از مقدار کمی پودر آن در کف شیشه ترشی بهره ببرید.
- اگر از تند بودن ترشی بیزار هستید میتوانید در دستور طرز تهیه ترشی آلبالو، پودر فلفل سیاه را حذف کرده و فلفل سوزنی کمتری در کف شیشه قرار دهید.
- برای اینکه ترشی آلبالوی خوشمزه شما تا مدتها و حتی بیش از یک سال ماندگاری داشته باشد، یادتان باشد که از قاشقی تمیز و عاری از چربی و رطوبت برای برداشتن آن استفاده کرده و علاوهبرآن پس از هر بار مصرف، درب آن را بهخوبی با استفاده از پلاستیک فریزر محکم کنید.
درستکردن ترشی آلبالو، از هنر تا لذت!
در مطلبی که از نظر گذراندید با طرز تهیه ترشی آلبالوی خوشمزه و دلپذیر آشنا شده و اکنون میتوانید مانند رستورانهای حرفهای از این ترشی برای دورچین یا گارنیش غذاهای مختلف ایرانی و خارجی بهره ببرید. بدین منظور، برای آمادهسازی این ترشی جذاب و لذیذ میتوانید از سرویس اسنپ بهره برده و اقلام ضروری برای تهیه آن را سفارش دهید.
علاوهبرآن اگر دلتان نمیخواهد برای چشیدن مزه این ترشی فوقالعاده خوشمزه بهزحمت افتاده و چند روزی وقت صرف کنید، پیشنهاد میکنیم بدون هیچ دردسری با استفاده از سرویس سوپرمارکت اسنپ،انواع ترشیهای آلبالوی جاافتاده و خوشمزه را درب منزل تحویل گرفته و از مزه بینظیر آنها لذت ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید