طرز تهیه دسر کرم کاراملی خوشمزه یک میزبان خوشمزه

دسر کرم کاراملی

بدون شک شما هم تا امروز کارامل را به‌عنوان یک شیرینی جذاب چشیده‌اید. کارامل یکی از طعم‌دهنده‌های بی‌نظیر و منحصربه‌فرد در انواع دسر‌ها، آب‌نبات‌ها، شیرینی‌ها و غیره به‌حساب می‌آید که طرف‌داران پروپاقرص و خاص خود را دارد. بدون شک جالب است که بدانید این شیرینی در تمام نقاط دنیا به‌شدت محبوب بوده و حتی به دلیل پرطرف‌دار بودنش یک روز را با نام آن در سال به نام روز جهانی کارامل نام‌گذاری کرده‌اند. طرف‌داران این شیرینی خوش‌عطر و خوش طعم این روز را به مناسبت قدوم مبارک کارامل جشن می‌گیرند. پنجم آوریل ۲۰۲۲ در تقویم میلادی و ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ در تاریخ شمسی، روز جهانی کارامل نام‌گذاری شده است.

 

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

مواد لازم برای تهیه دسر کارامل

مواد لازم برای تهیه دسر کرم کاراملی

به‌طورکلی کارامل‌هایی که در بازار وجود دارند شامل انواع مختلفی می‌شوند. برای مثال اگر تصمیم داشتید کارامل درست کنید دوراه پیش رو دارید. راه اول اینکه شکر را به طور کامل کاراملی کرده و بعد از آن کره، خامه و وانیل اضافه کنید که البته یک طعم‌دهنده بی‌نظیر محسوب می‌شود. مدل دیگر برای تهیه آن این است که مواد ذکر شده را با هم مخلوط کرده و شیر را به آن‌ها اضافه کنید. سپس آن‌ها را روی حرارت قرار بدهید تا در انتها کارامل شیر داشته باشید. البته انواع مختلفی از کارامل‌های خشک نیز در بازار وجود دارند که حتی برای درست‌کردن نان فانتزی و نوشابه‌های گازدار نیز از آن‌ها استفاده می‌شود. در ادامه طرز تهیه ۳ دسر کاراملی جذاب را با یکدیگر مرور می‌کنیم.

دسر کاراملی ساده

 دسر کرم کارامل ساده

 

مواد لازم مقدار موردنیاز
شکر ۲۵۰ گرم
تخم‌مرغ ۶ عدد
شیر نیم لیتر
وانیل نصف قاشق مرباخوری

 

مرحله‌ی اول: مرحله‌ی اول از طرز تهیه دسر کرم کارامل ساده، شامل آب کردن شکر به همراه دو یا سه قاشق آب خواهد بود. در یک ظرف مناسب شکر را در آب روی حرارت حل کنید و مراقب باشید که حرارت کم باشد تا شکر شما رنگ طلایی بگیرد.

مرحله‌ی دوم: بعد از آن نصف لیوان دسته‌دار آب را که البته بهتر است جوش باشد به آن اضافه کرده و بعد از جوش آمدن اجازه بدهید که شربت به‌اندازه کافی غلیظ شود. سپس حرارت را کم کرده و شربت را از روی گاز بردارید و اجازه بدهید که خنک شود.

مرحله‌ی سوم: در مرحله‌ی بعد میزان شکر باقی‌مانده را به ظرف منتقل کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. بعد از جوشیدن شیر و شکر، حرارت را کم کنید و اجازه بدهید تا محتویات ظرف خنک شوند. فراموش نکنید که در این قسمت مقدار شکر کاملا به‌دلخواه شما بستگی دارد.

مرحله‌ی چهارم: بعد از آن تخم‌مرغ را در ظرفی شکسته و وانیل را مرحله‌به‌مرحله به تخم‌مرغ‌ها اضافه کرده به‌خوبی هم می‌زنیم تا مخلوط شوند.

مرحله‌ی پنجم: بعد از آن تخم‌مرغ‌ها را هم زده و پودر دارچین و کمی پوست لیمو رنده شده را در صورت تمایل به تخم‌مرغ اضافه کنید تا بوی بد آن از بین برود. بعد از آن تخم‌مرغ‌ها را با شکر سرد و شیر مخلوط کنید و به‌خوبی هم بزنید. شیر را اضافه کرده و هم زن را با بچرخانید تا مزه تخم‌مرغ غالب نشود. شما حتی می‌توانید به‌جای شیر از خامه یا ترکیب هر دو این مواد نیز استفاده کنید.

مرحله‌ی ششم: در مرحله‌ی بعد فر را روشن کرده و آن را در روی ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. مخلوط نهایی را به شربتی که در ابتدای کار از آب و شکر تهیه کردید، اضافه کنید و آن را در یک قالب بزرگ و چند قالب کوچک بریزید. بهتر است قالب‌ها عمق زیادی نداشته باشند.

مرحله‌ی هفتم: قالب‌ها را در فر قرار بدهید و یک ساعت و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا کارامل شما غلیظ شده یا قوام پیدا کند. در مرحله آخر دسر کاراملی شما آماده است. آن را از فر خارج کرده، اجازه دهید خنک شود و سپس به یخچال منتقل کنید. غلظت کارامل خنک شده باید کاملا به‌اندازه عسل باشد. بهتر است در زمان سرو، محتویات قالب را در یک ظرف دیگر برگردانید تا شکل خود را حفظ کند.

 

دسر کرم کاراملی شکلاتی یخچالی با نشاسته و خامه، بدون فر

 دسر کرم کاراملی با نشاسته و خامه بدون فر

 

مقدار موردنیاز مواد لازم
۴ پیمانه شیر
یک پیمانه شکر
یک پاکت ۲۰۰ گرمی خامه
به میزان ۸۰ گرم شکلات تلخ
نصف قاشق چایخوری وانیل
یک عدد تخم‌مرغ
۴ قاشق سوپ‌خوری نشاسته

 

مرحله‌ی اول: در گام اول شکر را به قابلمه منتقل کرده و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب و کاملا یکدست شود. شکر باید تغییر رنگ داشته باشد اما نسوزد.

مرحله‌ی دوم: بعد از آن خامه صبحانه را روی شکر ذوب شده بریزید، شکر دوباره سفت خواهد شد. در این حالت به هم زدن مواد ادامه بدهید تا دوباره شکر شما حل و ذوب شود.

مرحله‌ی سوم: در مرحله‌ی بعد ظرفی جداگانه آماده کنید و درون آن تخم‌مرغ و نشاسته را با شیر حل کنید و سپس به ظرف خامه کاراملی و شکر اضافه کنید. مخلوط حاصل را به‌خوبی هم بزنید تا جایی که غلظت و قوام مناسب داشته باشد.

مرحله‌ی چهارم: بعد از آن وانیل را اضافه کرده دوباره هم بزنید. اگر خواستید مخلوط شما به کارامل شکلاتی تبدیل شود، باید در این مرحله شکلات تلخ را نیز به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات حل شده و با مواد به‌خوبی مخلوط شود.

مرحله‌ی پنجم: در گام آخر دسر خود را در یک لیوان یا کاسه بریزید و روی آن را با کارامل ساده پر کنید تا دورنگ شود. می‌توانید، روی لیوان‌ها شکلات رنده شده یا تکه‌های میوه برای تزیین قرار دهید.

 

دسر کارامل با پودر آماده و بیسکویت پتی بور

دسر کارامل با بیسکویت پتی بور

 

مواد لازم مقدار موردنیاز
خامه ۲۰۰ گرم
شکر ۳ قاشق غذاخوری
شیر ۲ پیمانه
پودر کرم کارامل یک بسته
بیسکویت پتی بور یک بسته
وانیل یک هشتم قاشق چایخوری
پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
پودر کاکائو یک قاشق غذاخوری

 

مرحله‌ی اول: در گام نخست بهتر است بدانید که استفاده از پودر کرم کارامل آماده، کار شما را بسیار راحت‌تر خواهد کرد. معمولا این محصولات را در بسته‌بندی‌های ۷۰ گرمی می‌توانید تهیه کنید.

مرحله‌ی دوم: پودر آماده را با شکر و شیر مخلوط کرده و هم بزنید تا حل شوند. بعد از آن پودر ژلاتین را با یک‌چهارم پیمانه آب یا شیر ولرم به‌خوبی مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار بدهید تا یکدست شوند.

مرحله‌ی سوم: در گام بعدی مواد را از روی حرارت برداشته و بیسکویت را با شیر مخلوط کنید. وانیل را اضافه کرده و بعد از اینکه بیسکویت‌ها در شیر نرم شدند، آن‌ها را به شکل پوره آماده کنید. با استفاده از یک میکسر یا گوشت‌کوب به‌راحتی می‌توانید مواد را با هم مخلوط کنید.

مرحله‌ی چهارم: در قدم آخر خامه و پودر کاکائو را اضافه کرده و مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. ژلاتین را حل کرده و به مواد اضافه کنید. در نهایت همه مواد ترکیب شده را در یک قالب ریخته و به مدت ۵ ساعت در یخچال استراحت دهید. بعد از آن دسر را از یخچال خارج کرده و بعد از تزیین کردن سطح رویه آن، سرو کنید.

 

کرم کارامل جادویی

طرز تهیه ۳ نمونه دسر کاراملی را با کرم کارامل مرور کردیم. بد نیست بدانید که کارامل علاوه بر استفاده شدن در شیرینی‌جات در تهیه مواد دیگری مانند نوشیدنی‌های انرژی‌زا، انواع سس، نوشابه، ماءالشعیر، سرکه، نان شیرینی، کیک و حتی فرآورده‌های گوشتی نیز استفاده می‌شود. کرم کارامل محصول قرن هجدهم است و به‌سرعت در همان دوران توانست راه خود را به دل مردم و از آنجا به بازار‌ها و مغازه‌ها باز کند. البته اولین تاجری که شرکت کارامل را بنیان‌گذاری کرد، آقای میلتون هِرشی نام داشت. درهرحال ما به شما توصیه می‌کنیم اگر دوست داشتید که خود را به یک دسر کرم کاراملی جذاب دعوت کنید و مواد اولیه را در منزل نداشتید با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ تمام مواد را در کوتاه‌ترین زمان ممکن یعنی حداکثر تا ۳۰ دقیقه درب منزل تحویل بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *