طرز تهیه فرنی خانگی؛ وعده‌ای سبک و خوشمزه

طرز تهیه فرنی خانگی

فرنی یکی از ساده‌ترین و درعین‌حال خوشمزه‌ترین غذا یا دسر‌های ایرانی است. دستور تهیه فرنی بسیار ساده است و در مدت‌زمان کوتاهی می‌توانید آن را تهیه و نوش جان کنید.

فرنی جدا از طعم جذاب و خوبش، فواید زیادی نیز دارد. به طور مثال فرنی را برای افرادی که معده ضعیف دارند؛ مانند نوزادان یا کودکان درست می‌کنند. در این مقاله قرار است به آموزش و طرز تهیه فرنی به ساده‌ترین شکل ممکن بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا فرنی را یاد بگیرید و خودتان در خانه آن را درست کنید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

مواد لازم برای طرز تهیه فرنی

مواد موردنیاز برای تهیه فرنی

حالا که آماده‌ی درست‌کردن این غذای خوشمزه هستید، به سراغ مواد اولیه برای تهیه آن می‌رویم. در نظر داشته باشید که مواد اولیه‌ای که برای درست‌کردن این غذا نیاز دارید، به‌سادگی در دسترس است و با هزینه معقول و کمی می‌توانید آن‌ها را تهیه کنید.

این میزان از مواد اولیه برای تهیه فرنی برای ۴ نفر است که برحسب نفرات خودتان می‌توانید مقادیر و اندازه‌ها را تغییر دهید.

مواد اولیه مقدار موردنیاز
شیر ۴ لیوان
آرد برنج ۴ قاشق غذاخوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۸ قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده به میزان دلخواه

 

طرز تهیه فرنی به روش‌های متفاوت

مواد موردنیاز برای تهیه فرنی

معمولا فرنی را می‌توان با روش‌های متفاوت و مواد اولیه مختلفی تهیه و آماده کرد. فرنی یکی از دسر‌های پرطرف‌داری است که در ماه رمضان در سفره‌ی ایرانی نقش پررنگی دارد، تا جایی که در این ماه فرنی را درست می‌کنند و به‌عنوان نذری پخش می‌کنند. شما با استفاده از این آموزش می‌توانید درست‌کردن فرنی را به ساده‌ترین روش ممکن یاد بگیرید. همچنین بر حسب ذائقه و سلیقه‌ی خودتان می‌توانید، از انواع مغزیجات مانند پسته و بادام نیز در تهیه فرنی استفاده کنید چرا که ظاهر آن را مجلسی‌تر نیز خواهد کرد.

 

  • مرحله‌ی اول: اولین قدم برای درست‌کردن فرنی این است که شیر را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و زیر قابلمه را روشن کنید و بگذارید تا شیر روی حرارت ملایم شروع به جوشیدن کند.
  • مرحله‌ی دوم: در همین حال وقت اضافه‌کردن شکر است، باید شکر را آرام‌آرام به قابلمه اضافه کنید و هم زمان آن را هم بزنید تا به‌خوبی حل شود.
  • مرحله‌ی سوم: بعد از حل‌شدن شکر، نوبت به اضافه‌کردن گلاب می‌رسد. باید گلاب را به‌صورت آهسته به مواد درون قابلمه اضافه و با کمک یک قاشق به‌آرامی هم بزنید تا با مواد مخلوط شود.
  • مرحله‌ی چهارم: نوبت به اضافه‌کردن آرد برنج می‌رسد. باید آن را نیز آرام‌آرام به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله‌ی پنجم: بعد از اضافه‌کردن آرد برنج باید هم زدن را به طور متوالی ادامه دهید تا آرد درون شیر گلوله نشود و مواد را خراب نکند.
  • مرحله‌ی ششم: بعد از اضافه‌کردن آرد و هم زدن مواد باید زیر قابلمه را کم کرده و حرارت را روی ملایم تنظیم کنید تا فرنی ته نگیرد و درعین‌حال به قوام مناسب نیز برسد.
  • مرحله‌ی هفتم: بعدازاین که فرنی به قوام موردنظر رسید، می‌توانید زیر قابلمه را خاموش کنید و آن را از روی حرارت بردارید. اما نباید هم زدن را قطع کنید و باید همچنان این کار را ادامه دهید. (البته دقت داشته باشید که فرنی را قبل از این که خیلی سفت شود، از روی حرارت بردارید!)
  • مرحله‌ی هشتم: به‌این‌علت باید هم زدن فرنی را ادامه دهید، زیرا هنوز داغ است و اگر آن را ر‌ها کنید سبب می‌شود تا فرنی شما ته بگیرد.
  • مرحله‌ی آخر: حالا اجازه دهید تا فرنی شما کمی خنک شود. پس از آن که کمی خنک شد می‌توان گفت که فرنی شما آماده است. در این مرحله شما می‌توانید آن را در ظرف دلخواه خود سرو کنید و همراه با مغزیجاتی که گفتیم؛ مانند خلال پسته، خلال بادام و گل محمدی خشک تزیین کرده و نوش جان کنید.

 

البته شما می‌توانید فرنی را نیز به‌صورت دورنگ تهیه کنید که برای انجام این کار باید نصف فرنی را در یک کاسه بریزید و زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کرده و به‌خوبی مخلوط کنید. در نهایت فرنی سفید را در کف ظرف موردنظرتان ریخته و فرنی زعفرانی را در کنار آن بریزید و نوش جان کنید.

 

طرز تهیه فرنی با نشاسته

طرز تهیه فرنی با نشاسته

نحوه درست‌کردن فرنی با نشاسته نیز کار ساده‌ای است و باید موادی مانند گلاب، وانیل به همراه نشاسته را به لیست مواد اولیه اضافه کنید. در ادامه آموزش مرحله به مرحله‌ی درست‌کردن فرنی به همراه نشاسته را توضیح داده‌ایم:

  • مرحله‌ی اول: تقریبا مراحل درست‌کردن این مدل فرنی با نشاسته، شبیه به نشاسته با آرد است. باید در ابتدا شیر را به قابلمه اضافه کنید و سپس نشاسته را نیز به آن اضافه کرده و کمی هم بزنید تا کاملا حل شود.
  • مرحله‌ی دوم: دقت کنید برای این که نشاسته به‌خوبی در شیر حل شود، باید در ابتدا نشاسته را در مقدار کمی آب سرد حل کرده و سپس آن را به شیر اضافه کنید.
  • مرحله‌ی سوم: حالا زیر قابلمه را روشن کرده و حرارت را روی ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید تا شیر آرام‌آرام به جوش آید.
  • مرحله‌ی چهارم: هم زدن شیر و نشاسته را تا جایی ادامه دهید تا به غلظت مناسبی برسد، در ادامه باید وانیل و گلاب را به آن اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا مواد به‌خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
  • مرحله‌ی پنجم: بعد از مخلوط شدن مواد، باید فرنی را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کمی خنک شود. سپس آن را در ظرف موردنظرتان بریزید و نوش جان کنید.

شما می‌توانید فرنی تهیه شده با نشاسته را نیز با زعفران درست کنید که برای انجام این کار باید مقداری از آن را با زعفران دم‌کرده، مخلوط کنید. به همین سادگی.

نکات مهم برای درست‌کردن فرنی خوشمزه‌تر

نکات مهم در تهیه فرنی

برای این که فرنی شما طعم بهتری داشته باشد و بتوانید آن را به شیوه‌ی باکیفیت‌تری درست کنید، نکاتی وجود دارد که اگر آن‌ها را بدانید و رعایت کنید، طعم فرنی شما بهتر خواهد شد. در ادامه برخی از این نکات را برای شما ذکر کرده‌ایم.

  1. یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توانید برای تهیه فرنی به کار گیرید و سبب می‌شود تا طعم فرنی شما جذاب‌تر شود، استفاده از آرد گندم به‌جای آرد برنج است. برای تهیه این مدل فرنی خوشمزه تنها کاری که باید انجام دهید، این است که آرد برنج را از لیست مواد لازم حذف کنید و به‌جای آن از ۴ قاشق غذاخوری آرد گندم استفاده کنید.
  2. روش پخت فرنی با آرد گندم مشابه روش‌هایی است که در بالا آموزش دادیم و تفاوتی ندارد. تنها چیزی که باید بدانید این است که برای یکدست بودن فرنی باید حتما آرد را چندین مرتبه الک کرده و سپس به مواد دیگر اضافه کنید.
  3. اگر دوست دارید تا طعم و مزه‌ی جدیدی در فرنی شما ایجاد شود، می‌توانید مقداری پودر نارگیل نیز اضافه کرده و فرنی را با طعم نارگیل درست کنید.
  4. برای این که فرنی شما شل نشود و حالت آبکی پیدا نکند، باید مقدار شیر را به‌اندازه اضافه کنید و دقیقا مطابق با دستورالعمل این کار را انجام دهید.
  5. به میزان شعله نیز دقت داشته باشید. اگر حرارت گاز در زمان پخت بیش از اندازه باشد، سبب می‌شود تا فرنی بسوزد و ته بگیرد.
  6. اگر از آرد برنج در تهیه فرنی استفاده کردید، باید این نکته را بدانید که این مدل آرد به زمان بیشتری نیاز دارد تا در شیر بماند و نرم شود و در نهایت بافت غلیظی در آن ایجاد شود.
  7. هم زدن فرنی باید به‌صورت دائمی انجام شود تا فرنی حالت یکدستی داشته باشد و مواد به یکدیگر نچسبند.
  8. برای هم زدن فرنی به‌جای قاشق چوبی یا فلزی بهتر است تا لیسک‌های سیلیکونی استفاده کنید.

 

سفارش آنلاین مواد لازم فرنی از اسنپ

همان‌طور که با خواندن این مقاله متوجه شدید، نحوه درست‌کردن فرنی بسیار ساده است و زحمت زیادی ندارد. همچنین شما می‌توانید با استفاده از مواد اولیه‌ی متفاوتی بر حسب علاقه‌ی خود آن را تهیه کنید.

گاهی اوقات ممکن است که شما قصد درست‌کردن فرنی را داشته باشید؛ اما مواد اولیه و لازم برای درست‌کردن آن را در خانه نداشته باشید که در این حالت می‌توانید هرآنچه که نیاز دارید را از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ سفارش دهید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن تحویل بگیرید. با استفاده از این سرویس دیگر لازم نیست تا نگرانی بابت خرید‌های خانه داشته باشید و می‌توانید در وقت و هزینه‌ی خود نیز صرفه‌جویی کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.