کیک براونی سرگذشت جالبی دارد، اگر آمادهاید تا طرز تهیه براونی را امتحان کنید پس حتما این چند خط را مطالعه کنید. کیک براونی در اصل یک نوع کیک شکلاتی است که در نگاه اول کاملا خیس به نظر میرسد. در این کیک مانند سایر کیکها از کره، تخممرغ، آرد، شکلات یا پودر کاکائو در کنار مغزهایی مانند فندق، گردو، پسته و غیره استفاده میشود. برای تزیین هم از فراستینگ، خامه، چیپس شکلاتی و غیره استفاده میکنند. البته دستورالعملی که برای این کیک مورداستفاده قرار میگیرد، کمی متفاوت است و شاید کمی شبیه دستورالعمل تهیه فاج، سخت باشد.
مروری کوتاه بر مواد اولیه و زندگی براونی
در میان کیکها و دسرهای معروف دنیا براونی قدمت زیادی دارد. تاریخچه این کیک تقریبا به سال ۱۸۹۳ میلادی در کشور آمریکا برمیگردد. داستانها و روایتهای مختلفی در مورد تهیه براونی وجود دارند. یکی از این داستانها به خانوادهای به نام پالمر در شیکاگو اشاره میکند. ماجرا ازاینقرار است که نمایشگاهی در سال ۱۸۹۳ میلادی با نام نمایشگاه کلمبیا در شیکاگو برپا شد. “برتا پالمر” که در آن زمان صاحب هتل پالمر بود از سرآشپز ماهر هتل خود درخواست کرد که برای خانمهای شرکتکننده در این نمایشگاه یک دسر ویژه تهیه کند.
این دسر باید به شکل کیک تهیه میشد؛ اما با قطعاتی کوچکتر، ضمن اینکه نرم باشد و بههیچعنوان به دندانها نچسبد. همچنین دسر جدید نباید لباسهای بانوان حاضر در نمایشگاه را با خردههای خود کثیف کند. نتیجه این فاکتورها به تولد براونی پرطرفدار منجر شد. البته مانند تمام دسرهای جدید، براونی هم مدتزمان زیادی را طی کرد تا بهعنوان یک دسر اصیل و لذیذ به رسمیت شناخته شد و طرز پخت آن به شکل جهانی در تمام کتابها و مجلات شیرینیپزی ارائه شد.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
آرد | یک پیمانه |
شکر | یک پیمانه |
تخممرغ | ۴ عدد |
پودر کاکائو | ۳ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | یک پیمانه |
شیر | یک پیمانه |
بیکینگپودر | یک بسته |
وانیل | یک بسته |
مواد اولیه برای تهیه سس | مقدار موردنیاز |
شکر | یک پیمانه |
شیر | یک پیمانه و نیم |
شکلات تلخ | ۳۰ گرم |
پودر کاکائو | ۳ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | نصف پیمانه |
طرز تهیه براونی
کیک براونی را معمولا در قالب مستطیلی یا مربع تهیه و با بستنی سرو میکنند. برخی از قنادان کیک براونی را به دلیل ظاهر و طرز تهیه متفاوتی که دارد، ملکه کیکهای شکلاتی مینامند. جالب اینکه کیک براونی همیشه با شکلات تهیه نمیشود. نوعی از براونی هم وجود دارد که آن را با شکر قهوهای و وانیل تهیه میکنند و در آن خبری از پودر کاکائو و شکلات نیست. این کیک رنگ بلوند دارد و به آن بلاندی یا براونی بلوند نیز گفته میشود. در ادامه با طرز تهیه براونی دلربا همراه ما باشید.
مرحلهی اول: در مرحلهی اول از درستکردن براونی، شما باید یک ظرف مناسب و ترجیحا یک کاسه انتخاب کنید. تخممرغها را در آن شکسته و شکر و وانیل را با آنها مخلوط کنید. بهتر است به مدتزمان ۵ تا ۱۰ دقیقه از دور تند همزن استفاده کرده و شکر، وانیل و تخممرغها را با هم بهخوبی مخلوط کنید.
مرحلهی دوم: در مرحلهی دوم از درستکردن بروانی، تخممرغ مخلوط شده با شکر و وانیل را که پفدار و سفید شده مجددا با شیر و روغن مایع مخلوط کنید. سپس با همزن برقی به مدتزمان یک دقیقه هم بزنید تا مواد کاملا باهم ترکیب شوند. دقت کنید که پف تخممرغ نخوابد.
مرحلهی سوم: در گام بعدی از این طرز تهیه یک کاسه دیگر انتخاب کرده پودر کاکائو و بیکینگپودر را در آن بریزید. با لیسک این ترکیب را بهخوبی با هم مخلوط کنید. سپس ۲ یا ۳ مرتبه آنها را الک کنید.
مرحلهی چهارم: بعد از ۳ مرحله الککردن مخلوط آرد، پودر کاکائو و بیکینگپودر آنها را به مخلوط تخممرغ خود اضافه کنید. مجددا از لیسک آشپزخانه بهصورت دورانی برای مخلوطکردن تخممرغها و ترکیب استفاده کنید. در نهایت شما باید یک مایه کیک منسجم و یکدست داشته باشید.
مرحلهی پنجم: در گام بعد از درستکردن براونی، قالب مناسبی را انتخاب کرده و این مخلوط را به قالب خود منتقل کنید. فقط دقت داشته باشید که غلظت مایه کیک براونی نسبت به سایر کیکها کمتر است. بههیچعنوان برای غلیظتر شدن کیک براونی به این مخلوط، آرد اضافه نکنید.
مرحلهی ششم: فر را بر روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار داده و اجازه دهید که گرم شود. در مرحلهی بعد از درستکردن براونی، کف قالب را با روغن چرب کنید و سپس کاغذ روغنی را در قالب قرار دهید. مجددا کمی سطح کاغذ روغنی خود را نیز چرب کنید. حالا همه چیز آماده است تا شما مایه کیک خود را به قالب منتقل کنید. در این مرحله، چرب کردن قالب به جداشدن راحت کیک بعد از پخت، کمک میکند.
مرحلهی هفتم: بعد از انتقال مایه به قالب، قالب را چند بار بر روی میز کار بکوبید تا هوای موجود در مایه کیک خارج شده و حباب نداشته باشد. سپس قالب کیک را در طبقه وسط فر قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۳۰ الی ۳۵ دقیقه بهخوبی مغزپخت شود. البته در حین پخت کیک اگر عطر آن زودتر از موعد بلند شد به شما توصیه میکنیم که فر را خاموش کنید، اما کیک را خارج نکنید. کیکهای شکلاتی و براونی به دلیل رنگ تیرهای که دارند، نسبت به سایر کیکهای پرتقالی، آناناسی، وانیلی و غیره سریعتر پخته میشوند. پس بهصورت مداوم پخت کیک درون فر را چک کنید تا کیک شما نسوزد.
مرحلهی هشتم: در مدتزمان پخت کیک، شما باید سس کیک را آماده کنید. یک قابلمه مناسب را بر روی حرارت ملایم قرار دهید و شیر و شکر را درون قابلمه بریزید. اجازه دهید تا شیر گرم شود و شکر در شیر حل شود. بعد از آن کاکائو و روغن مایع را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا مواد کاملا یکدست و باهم مخلوط شوند.
مرحلهی نهم: در گام بعد، اجازه بدهید تا سس شما به جوش بیاید. وقتی که سس به جوش آمد حرارت را خاموش کرده و آن را در کناری قرار دهید تا خنک شود.
مرحلهی دهم: وقتی کیک آماده شد، آن را از فر خارج کنید و با یک خلال دندان یا سیخ چوبی سوراخی بر سطح آن ایجاد کنید. بهتر است زمانی که کیک داغ است آن را برش بزنید. بعد از اینکه کمی خنکتر شد نیمی از سس را بر روی لایههای کیک بریزید.
مرحلهی یازدهم: حالا شکلات تلخ را در نیم دیگر سس قرار دهید و اجازه دهید تا آب شود. وقتی که شکلات تلخ شما بهخوبی آب شد، مجددا آن را بر روی کیک بریزید و کیک خود را تزیین کنید. در نهایت اجازه دهید تا بهخوبی خنک شده و آماده سرو شود. این کیک لذیذ بروانی در یک بعدازظهر دلانگیز با یک فنجان چای ایرانی، طعم بینظیری دارد.
براونی، سلطان قلبها
براونی در آمریکا بهشدت پرطرفدار است و اولین دستورالعمل تهیه آن در قرن بیستم چاپ شد. نکات قید شده در این دستور تهیه به “فانی فارمر” میپردازند که در سال ۱۹۰۵ میلادی دستور تهیه کوکی خوشطعم شکلاتی خود را با یک کلوچه کوچک تختهای که در ظرفی مستطیلی پخته بود، تطابق داد. براونی در ابتدا بهعنوان کلوچه شناخته میشد. علت آن نیز قرارگرفتن ÷براونی در دسته فینگرفودها یا غذاهای انگشتی بود. اگر هوس کردید در منزل این کیک جذاب را آماده کنید؛ برای تهیه مواد اولیه باکیفیت و تازه، سرویس سوپرمارکت اسنپ در کنار شماست.
دیدگاهتان را بنویسید