تهیه و آمادهسازی بیسارا یعنی ممکن است که شما از غذاهای معمول و متعارف که هر روز آنها را تهیه و نوش جان میکنید، خسته شده باشید و در حال حاضر تمایل دارید تا یک غذای ملل و البته نامتعارف را امتحان کنید. بیسارا یا بیصاره یک غذای لذیذ، مقوی و غلیظ است که از ترکیب باقالی خشک در پاتیلها با ظرفهای بزرگ در خیابانهای مراکش پخته و عرضه میشود. این غذا را با نان زیاد، زیره سبز و روغن زیتون سرو میکند. بدون شک این غذا یک انتخاب جذاب و خاص برای صبحانه شما محسوب خواهد شد.
مواد اولیه برای تهیه بیسارا
مواد اولیهای که در دستور تهیه بیسارا مورداستفاده قرار میگیرند عجیب یا دور از دسترس نیستند. باقالی خشک، سیر، زیتون، آب و زیره سیاه تمام موادی هستند که برای تهیه این غذا استفاده میشوند. بد نیست بدانید که مراکشیها اعتقادی به این موضوع ندارند که صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است و معمولا برای صبح چای شیرین به همراه تکهای نان میل میکنند، اما کارگران در مراکش به غذایی مقوی و سیرکننده احتیاج دارند که بیسارا دقیقا همین غذا محسوب میشود.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
باقلا خشک | ۲۵۰ گرم |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۳ حبه |
آب | ۷۵۰ گرم |
زیره سیاه یا زیره سبز | نصف قاشقچایخوری |
پودر پاپریکا | یک قاشقچایخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه بیسارا، مهمان مراکشی
در مراکش دکههای بیسارا فروشی زیادی وجود دارند که فضای کوچک و محلی داشته و شما باید قابلمه محتوی بیسارا را در جلوی دکه پیدا کنید. این دکهها و مغازهها که در آنها انواع سوپها صبح زود سرو میشوند، از گرگومیش هوا باز هستند و در زمان نهار قابلمههای خالی شده خود را میشویند. غذای بیسارا در مراکش به طور معمول قبل از اذان ظهر که مسلمانان خود را برای ادای نماز به مسجد میرسانند، تمام شده است. بر روی این غذا ممکن است که شما با یک دریاچه از روغن زیتون روبهرو شوید که به نظر میرسد طعم خوبی ندارد، اما بد نیست بدانید که بافت لطیف و نرم بیسارا به این روغن بستگی دارد. به شما توصیه میکنیم در درستکردن بیسارا پاپریکا، نمک، فلفل و زیره سبز را بدون هیچ ملاحظه و خساستی استفاده کنید و بههیچعنوان صرفهجویی نکنید.
مرحلهی اول: اولین و ماده اصلی تهیه بیسارا باقلا است. در مرحلهی نخست از دستور تهیه بیسارا شما باید باقلاها را از شب قبل در یک ظرف پرازآب خیس کنید. باقلاها باید بهخوبی خیسخورده و در نهایت تازه شوند. این کار سبب میشود تا نفخ باقلا نیز گرفته شود.
مرحلهی دوم: بعد از گذشت یک شب که باقلاها بهخوبی خیس خوردند، یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. درون قابلمه آب بریزید و آن را بر روی حرارت زیاد قرار دهید. اجازه بدهید تا آب به نقطهجوش برسد. یعنی آب باید به جوش آمده و شروع به قل زدن کند. سپس قبل از به جوش آمدن آب درون قابلمه، باقلاها را از آب درآورده و آبکشی کنید.
مرحلهی سوم: در گام بعد از دستور تهیه بیسارا باقلاهای آبکشی شده را درون قابلمه آب در حال جوش بریزید. بعد از آن ۳ حبه سیر را نیز له کرده و به همراه نمک و پودر پاپریکا به قابلمه آب جوش حاوی باقلاهای خیسخورده اضافه کنید. اجازه دهید تا باقلاها بهخوبی با سیر و ادویهجات، جوشیده و مزهدار شود.
مرحلهی چهارم: در گام بعدی از طرز تهیه بیسارا، اجازه بدهید که باقلاها ۳۰ دقیقه بهخوبی در آب پخته شوند. بعد از گذشت ۳۰ دقیقه باقلاها بهخوبی نرم شده و آماده استفاده هستند. سپس محتوای قابلمه را درون یک میکسر یا غذاساز خالی کنید. میکسر یا غذاساز شما با سرعت متوسط باقلاها را به همراه ادویهجات و سیر بهخوبی میکس خواهد کرد تا در نهایت شما یک بیسارای یکنواخت و یکدست داشته باشید.
مرحلهی پنجم: بعد از آمادهشدن بیسارا در میکسر یا غذاساز، محتوای غذاساز را در ظرف موردنظر خالی کرده و آن را برای سرو آماده کنید. بر روی بیسارا پودر پاپریکا، زیره سیاه یا زیره سبز و روغن زیتون بریزید. بهتر است غذای بیسارا را تا سرد نشده میل کنید. در نهایت شما میتوانید این غذا را در وعده صبحانه به همراه نان تازه نوش جان کنید.
چند یادآوری در قالب نکات مهم تهیه بیسارا
در ادامه چند نکته مهم در مورد درستکردن بیسارا را به شما گوشزد خواهیم کرد:
- همانطور که مشاهده کردید در تهیه بیسارا ماده اصلی که این غذا را با آن تهیه میکنند باقلا خشک است. البته نکته جالب اینکه شما اگر در منطقه یا شهر خود در فصلی بودید که باقلا تازه وجود داشت میتوانید این غذا را با باقلا تازه نیز تهیه کنید. نکته اینکه مسیر شما برای پخت بیسارا با باقلا تازه کوتاهتر خواهد شد. چون دیگر نیازی نیست که باقلا را از شب قبل خیس کرده یا ۳۰ دقیقه قبل از پخت آن را در آب جوش، حرارت دهید.
- نکته مهم بعد اینکه فراموش نکنید که در بیسارا باقلایی که مورداستفاده قرار میگیرد طبع سردی دارد. به همین دلیل است که توصیه میشود از زیره سبز یا زیره سیاه زیادی در این غذا استفاده کنید. چون زیره طبع گرمی داشته و مصلح باقلا بهحساب میآید. البته میتوانید بعد از خوردن بیسارا، یک فنجان نبات داغ نیز نوش جان کنید.
- نکته بعد اینکه رنگ سوپ بیسارا در نهایت به باقلایی که استفاده میکنید، بستگی دارد. اگر باقلا شما سبز باشد رنگ غذا سبزرنگ شده و اگر باقلا زردرنگ باشد، رنگ غذا زرد خواهد شد. حتی اگر در منزل باقلا پخته یا خام یخزده و فریز شده هم داشتید میتوانید از آن برای تهیه بیسارا استفاده کنید.
بیسارا و تحفهای از مراکش
در این مطلب طرز تهیه بیسارا را برای شما شرح دادیم. بد نیست بدانید که در مراکش برخی از افراد دوست دارند تا در این غذا نان خود را خیس یا به عبارتی تلیت کنند و بعد آن را در دهان خود بگذارند. البته روشهای خوردن این غذا متفاوت است، اما بیشتر افراد در انتها یکتکه نان برای تمیزکردن ته ظرف خود نگه میدارند. بعد از خوردن بیسارا نیز بهتر است که حتما یک فنجان چای و نعنا نوش جان کنید. چون همانطور که گفتیم بیسارا طبع سردی دارد و ممکن است که معده شما را ناراحت کند.
در نهایت اگر تمایل داشتید تا در خانه بیسارا را تهیه کنید، به شما توصیه میکنیم که برای آمادهسازی مواد اولیه از سرویس سوپرمارکت اسنپ کمک بگیرید. با استفاده از این سرویس خرید شما در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.
دیدگاهتان را بنویسید