طرز تهیه بیج بیج گیلانی برای غیر گیلانی ها

درست کردن بیج بیج گیلانی برای غیرگیلانی‌ها باید بسیار جذاب باشد. چون قرار است غذایی غیر از غذاهای معمول و هر روزه خود تهیه کنند. بیج بیج گیلانی را با نام واویشکا نیز می‌شناسند. یک غذای سنتی از خطه شمال کشور که تنوع طرز تهیه و رسپی‌های آن بسیار زیاد است. اختلاف نظرهای فراوانی نیز در مورد آن وجود دارد. در ادامه با این غذای لذیذ ما را همراهی کنید.

واویشکا یا بیج بیج؟

نهار امروز با بیج بیج

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

بعضی از افراد معتقدند که این خوراک همان جغور بغور است که در بین دو شهر گیلان و زنجان افراد زیادی را دچار اختلاف کرده است. در برخی از مدارک تاریخی این طور بیان شده است که جغور بغور مربوط به رشت و گیلان بوده و برای اولین بار در استان گیلان آن را در دوره قاجار تهیه کرده‌اند.

درست زمانی که روس‌ها گیلان را اشغال کرده و در خاک ایران مستقر شده بودند. نام تاریخی و قدیمی آن نیز واویشکا است. در عین حال برخی از افراد این غذا را غذای سنتی شهر زنجان می‌دانند. در هرحال تفاوتی نمی‌کند؛ چون قرار است ما در این مطلب شما را با یک غذای بسیار لذیذ و فوق العاده آشنا کنیم.

مواد لازم

مقدار مورد نیاز

پیاز

۲ عدد
سیب زمینی

۱ عدد

گوجه فرنگی

۲ عدد
رب گوجه فرنگی

۱ قاشق غذاخوری

کره یا روغن

۱ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده

۳۰۰ گرم

آب نارنج

۳ الی ۴ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک، دارچین، زردچوبه و گرد غوره

به میزان لازم

طرز تهیه بیج بیج گیلانی

در ادامه با طرز تهیه بیج بیج جذاب و لذیذ گیلانی با شما هستیم.

مرحله اول: در مرحله اول از درست کردن بیج بیج گیلانی اول از همه پیاز را پوست گرفته و شست‌وشو دهید.

مرحله دوم: بعد از آن یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده، کمی روغن در آن بریزید و اجازه بدهید که تابه داغ شده و روغن را نیز داغ کند. در حین گرم شدن تابه و روغن پیازها را بسیار ریز و نگینی خرد کنید.

مرحله سوم: بعد از اینکه روغن به خوبی داغ شد پیازها را درون روغن بریزید و اجازه دهید که تفت خورده و سبک شوند. حالا که پیازها تفت خوردند و به خوبی سرخ شدند، حالا ادویه‌ها را به پیاز سرخ شده اضافه کنید. دقت کنید تا زمانی که عطر خامی ادویه‌ها گرفته نشده به سرخ کردن پیاز ادامه دهید.

مرحله چهارم: در گام بعد از طرز تهیه بیج بیج حالا که عطر خامی ادویه‌جات گرفته شد، باید گوشت چرخی را به پیاز داغ اضافه کنید. گوشت و پیاز را خوب با هم ترکیب کنید و اجازه دهید تا گوشت شما پخته شده و تغییر رنگ دهد.

مرحله پنجم: بعد از پخته شدن گوشت چرخی، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و مجددا تفت بدهید. دقت کنید که گوشت شما باید کاملا پخته شود. چون اگر گوشت پخته نشده باشد و شما رب گوجه فرنگی را اضافه کنید، گوشت دیگر نخواهد پخت.

مرحله ششم: بعد از این که گوشت شما با رب گوجه فرنگی تفت خورد و آماده شد، در مرحله بعد از درست کردن بیج بیج گوجه فرنگی‌ها را شسته و آنها را رنده کنید. البته می‌توانید آن‌ها را بلانچ کرده و پوره کنید. انتخاب با شماست.

مرحله هفتم: بعد از اینکه گوجه فرنگی‌ها آماده شدند، آنها را به مواد خود اضافه کرده و مجدداً هم بزنید تا گوشت چرخ کرده با گوجه فرنگی به خوبی ترکیب شود.

مرحله هشتم: در مرحله بعدی از طرز تهیه بیج بیج و در ادامه، حالا نوبت این است که آب نارنج را به گوشت چرخ کرده و سرخ شده خود اضافه کنید. بعد از اضافه کردن آب نارنج، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا آب گوجه فرنگی کاملاً از آن جدا شود. بعد از تبخیر شدن آب گوجه فرنگی‌ها، حالا زمان آن است که آب جوش را اضافه کنید. باید سه چهارم پیمانه به این ترکیب آب جوش اضافه کرده و بعد از آن درب ظرف خود را ببندید و حرارت آن را نیز کم کنید.

مرحه نهم: باید اجازه بدهید تا غذای شما به خوبی جا بیفتد. در این حین به سراغ سیب‌زمینی‌ها بروید. در این قسمت از درست کردن بیج بیج گیلانی شما باید سیب زمینی‌ها را پوست گرفته و شست‌وشو دهید. سپس آنها را به خلال‌های دلخواه خرد کنید. توصیه می‌کنیم که اندازه خلال‌های شما درشت باشند تا زیبایی غذا را بیشتر کنند. سیب زمینی‌های خلال و سرخ شده برای تزئین غذا هستند.

مرحله دهم: تقریباً بعد از ۳۰ دقیقه که از درست کردن بیج بیج گیلانی شما و جا افتادن آن گذشت، غذای لذیذ ما آماده است. آن را در ظرف نهایی سرو نهایی کشیده و با سیب زمینی سرخ کرده و چند برگ ریحان تزیین کنید.

خوش طعم و لذیذ مثل غذای بیج بیج گیلانی

چند نکته طلایی

در ادامه برای درست کردن بیج بیج گیلانی اصیل چند نکته طلایی را به شما خواهیم گفت.

  • نکته اول اینکه شما در صورت تمایل به میزان دلخواه می‌توانید به این غذای لذیذ قارچ اضافه کنید. توصیه می‌کنیم که قارچ‌ها خرد کرده سپس آنها را تفت داده تا نرم شوند و در نهایت قارچ‌های تفت خورده و نرم شده را به ترکیب گوشت چرخی پخته شده در گوجه فرنگی اضافه کنید.
  • نکته دوم اینکه استفاده از گرد غوره در این غذا کاملا اختیاری است. شما از آب نارنج استفاده کرده‌اید. اگر گرد غوره نداشتید هیچ تغییری در طعم اصیل و نهایی این غذا ایجاد نخواهد شد.
  • و نکته سوم اینکه برای عطر و طعم بیشتر این غذای گیلانی لذیذ می‌توانید از کمی آب لیمو ترش تازه در خورشت بیج بیج گیلانی خود استفاده کنید.

خورشت بیج بیج گیلانی، یکه تاز و پرطرفدار

این طرز تهیه به خورشت بیج بیج گیلانی اختصاص داده شد. تهیه این غذا آسان است و شما هر جای این دنیا و یا ایران که باشید به‌راحتی می‌توانید آن را تهیه کنید. در هر حال برای تهیه خورشت بیج گیلانی سرویس اسنپ فود در کنار شماست تا تمام مواد اولیه را تازه و در مدتی زمانی بسیار کوتاه به شما تحویل دهد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *