طرز تهیه آبگوشت یا دیزی سنتی ایرانی

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه ایرانی

یکی از اصلی‌ترین، قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین غذا‌های ایرانی که طرف‌داران زیادی دارد، دیزی سنتی یا همان آبگوشت است. شاید برای طرز تهیه آبگوشت روش‌های متنوعی وجود داشته باشد ولی به‌طورکلی تمام دستور پخت‌های دیزی مشابه یکدیگر هستند و تفاوت چندانی میان آن‌ها وجود ندارد. در ادامه به طور مفصل در مورد نحوه درست‌کردن آبگوشت برای شما توضیح می‌دهیم.

نحوه درست‌کردن آبگوشتی لعاب‌دار و خوش‌رنگ

باوجوداینکه آبگوشت یکی از قدیمی‌ترین غذا‌های ایرانی است و مشابه هیچ خورشت و پلویی نیست ولی طرز تهیه راحتی دارد. شاید با مشاهده شکل و شمایل متفاوت دیزی فکر کنید برای درست‌کردن این غذا باید مهارت خاصی داشته باشید یا فوت و فن‌های ویژه‌ای را آموزش ببینید، درحالی‌که این‌طور نیست.

البته درست‌کردن هر غذای سنتی و خوشمزه نیاز به زمان و توجه دارد، ولی آبگوشت از آن غذا‌هایی نیست که در طول مدت‌زمان پخت نیاز به حضور شما داشته باشد؛ بنابراین کافی است طبق مراحل طرز تهیه آبگوشت پیش بروید و با رعایت ترتیب این مراحل در نهایت آبگوشتی خوش‌رنگ و لعاب داشته باشید.

مواد اولیه لازم برای طرز تهیه آبگوشت بازاری

طرز تهیه آبگوشت ایرانی با قابلمه

بدون شک می‌دانید که پایه اصلی این غذای لذیذ گوشت و نخود است. در واقع ترکیب اساسی این غذای سنتی و قدیمی حبوبات و گوشت، ۲ منبع سرشار از پروتئین خواهد بود. ازآنجایی‌که مواد مصرفی آبگوشت بسیار مقوی و انرژی‌زا هستند، آبگوشت یا همان دیزی سنتی از جمله غذا‌های اعیانی دوران گذشته به‌حساب می‌آید.

کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که علاقه‌ای به آبگوشت نداشته باشد. البته افراد گیاه‌خوار به طور حتم نمی‌توانند آبگوشت بخورند ولی در غیر این صورت، بیشتر افراد به دیزی علاقه زیادی دارند. ناگفته نماند سبزی‌های خشک درون این غذای لذیذ، خوشمزگی آن را دوبرابر می‌کند. مواد اولیه این غذای پرطرف‌دار عبارت هستند از:

مواد اولیه

مقدار لازم
گوشت

۵۰۰ گرم

لوبیا سفید

نصف لیوان
نخود

نصف لیوان

گوجه‌فرنگی

۲ عدد
سیب‌زمینی

۲ عدد در سایز متوسط

پیاز

۲ عدد در سایز متوسط
رب گوجه‌فرنگی

۲ قاشق غذاخوری

نمک

به‌اندازه کافی
فلفل سیاه

به مقدار لازم

زردچوبه

به مقدار کافی

مراحل طرز تهیه آبگوشت لذیذ ایرانی

آبگوشت لذیذ ایرانی

بعد از اینکه مواد اولیه این غذای خاص و ویژه را تهیه و آماده کردید، باید طبق مراحل ذکر شده در زیر پیش بروید و سعی کنید بادقت به نکات طرز تهیه آبگوشت توجه داشته باشید تا در نهایت آبگوشتی لذیذ و خوشمزه برای خود یا اطرافیانتان آماده کنید.

  • مرحله‌ی اول: ازآنجایی‌که حبوبات نفخ دارند، توصیه می‌کنیم نخود و لوبیای آبگوشت خود را از قبل خیس کنید و آب آن را چند باری تغییر دهید تا نفخ آن به طور کامل از بین برود و راحت‌تر پخته شود.
  • مرحله‌ی دوم: مقداری روغن را روی حرارت قرار دهید و سپس گوشت خود را به آن اضافه کنید. آن‌قدر گوشت و روغن را با هم تفت دهید تا گوشت رنگ خوبی به خود بگیرد.
  • مرحله‌ی سوم: حبوبات که از قبل خیس‌خورده را آبکشی کنید و به قابلمه گوشت و روغن خود بیفزایید تا با هم تفت‌داده شوند.
  • مرحله‌ی چهارم: گوجه‌فرنگی و پیازی را پوست بگیرید و به قابلمه مواد خود اضافه کنید.
  • مرحله‌ی نهم: در نهایت ۸ لیوان آب جوشیده به مواد آبگوشت خود بیفزایید.
  • مرحله‌ی دهم: توجه داشته باشید باید حرارت زیر قابلمه آبگوشت شما بسیار ملایم باشد و آبگوشت با حرارت متوسط پخته شود.
  • مرحله‌ی یازدهم: روند پخت آبگوشت بعد از اضافه‌کردن آب جوشیده حدود ۲ تا ۲:۳۰ ساعت طول می‌کشد.
  • مرحله‌ی دوازدهم: سیب‌زمینی‌ها را بشویید و به مواد آبگوشت خود اضافه کنید.
  • مرحله‌ی سیزدهم: چربی حاصل از گوشت آبگوشتی را از قابلمه خارج کنید و با پیازی آن را بکوبید تا حسابی له شود. در ادامه دوباره آن را به قابلمه آبگوشت خود برگردانید.
  • مرحله‌ی چهاردهم: رب گوجه را به ماهیتابه‌ای جداگانه تفت دهید و مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. در نهایت ربی که تغییر رنگ داده است را به قابلمه مواد آبگوشت خود بیفزایید.
  • مرحله‌ی پانزدهم: پس از اضافه‌کردن رب، آبگوشت به مدت ۳۰ دقیقه باید روی حرارت ملایم باقی بماند تا جا بیفتد.

۲ روش سرو آبگوشت خوشمزه

آشنایی با طرز تهیه آبگوشت و نحوه سرو آن

باتوجه‌به اینکه آبگوشت از غذا‌های خوش خوراک و قدیمی ایران به‌حساب می‌آید نحوه سرو کردن آن نیز خاص و متفاوت از سایر غذا‌ها خواهد بود. می‌توان گفت بیشتر غذا‌های قدیمی و اعیانی علاوه بر طرز تهیه خاصی که دارند به روش‌های مختلفی نیز سرو می‌شوند. آبگوشت را نیز به ۲ روش زیر می‌توان میل کرد:

  • آب آبگوشت خود را درون کاسه‌ای جداگانه بریزید و نان داخل آن ریز کنید. در ادامه مواد آبگوشت را با گوشت‌کوب له کنید. در این صورت گوشت‌کوبیده آبگوشت را به‌صورت جداگانه میل خواهید کرد.
  • می‌توانید در هر کاسه‌ای که مقداری آب آبگوشت می‌ریزید، در همان زمان مقداری از گوشت و حبوبات را به‌صورت درسته برای هر فرد آماده کنید و درون کاسه آب آبگوشت او بریزید.

البته برخی از افراد نیز آب آبگوشت را به‌صورت جداگانه با نان می‌خورند و حبوبات و گوشت آبگوشتی را نیز در بشقاب دیگری و به‌صورت درسته سرو می‌کنند. نحوه خوردن این غذای اصیل ایرانی سلیقه‌ای است و هرکسی باتوجه‌به علاقه خود می‌تواند آبگوشتش را میل کند.

نکات مهم و کلید در درست‌کردن آبگوشت

نکات مهم درست‌کردن دیزی

همه غذا‌ها هرچقدر هم که دستور پخته ساده و مشخصی داشته باشند، باز هم دارای فوت‌وفن و نکات کلیدی هستند. حتی نیمرو که از نظر همه ما غذایی ساده است نیز دارای نکات و فوت کوزه‌گری است. ازاین‌رو نباید در مورد آبگوشت که غذایی لذیذ و اصیل است کم‌لطفی کنیم.

بعد از آماده‌کردن مواد اولیه و یادگرفتن طرز تهیه آبگوشت نوبت به نکات مهم در درست‌کردن این غذای اصیل می‌رسد. اگر دوست دارید آبگوشتی خوشمزه و متفاوت میل کنید، بهتر است به تک‌تک نکات زیر توجه داشته باشید.

  • اضافه‌کردن آب جوشیده به قابلمه آبگوشت خود باعث خوشمزگی بیشتر آن می‌شود.
  • برای خوش‌رنگ شدن آبگوشت باید رب گوجه‌فرنگی را به‌اندازه کافی تفت دهید.
  • برای ترش شدن آبگوشت می‌توانید لیموعمانی نیز به آن اضافه کنید. البته این امکان وجود دارد که باعث تلخی آبگوشت شود. پس بهتر است از پودر آن استفاده کنید یا لیموعمانی را چند دقیقه در آب جوش بگذارید تا تلخی آن از بین برود.
  • برای جا افتادن بهتر آبگوشت می‌توانید آن را از شب قبل بار بگذارید.
  • به‌منظور طعم بهتر آبگوشت می‌توانید مقداری دنبه به قابلمه آبگوشت خود اضافه کنید.
  • شما می‌توانید سیب‌زمینی را با پوست یا بدون پوست به درون قابلمه آبگوشت بیندازید.
  • در تهیه آبگوشت سعی کنید از گوشت استخوان‌دار استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
  • علاوه بر زردچوبه می‌توانید مقداری زیره نیز به آبگوشت خود اضافه کنید.
  • گوشت گردن برای آبگوشت بهترین گزینه است.

درست‌کردن آبگوشت در زودپز

طرز تهیه آبگوشت اصیل ایرانی در زودپز

بسیاری از غذا‌ها همانند قورمه‌سبزی که طی مدتی طولانی پخته می‌شوند یا جا می‌افتند، در زودپز نیز قابل پخت خواهند بود. آبگوشت هم یکی از همان غذا‌هایی است که می‌توانید در زودپز آن را درست کنید. برای درست‌کردن آبگوشت در زودپز باید طبق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدا تمام مواد آبگوشت خود را همانند گوشت و حبوبات را درون زودپز بریزید. سپس پیاز‌ها را به ۴ بخش تقسیم کنید و به قابلمه بیفزایید.
  • مرحله‌ی دوم: مقداری آب به درون زودپز بریزید، ادویه‌های لازم را اضافه کنید.
  • مرحله‌ی سوم: در نهایت درب زودپز را ببندید و به مدت ۴۵ دقیقه منتظر بمانید.
  • مرحله‌ی چهارم: بعد از پخته‌شدن گوشت و حبوبات آن‌ها را به قابلمه برگردانید و سپس گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی را به آن اضافه کنید.

فراموش نکنید باید رب گوجه‌فرنگی را از قبل تفت‌داده باشید. باقی مراحل طرز تهیه آبگوشت در زودپز همانند روش درست‌کردن آن در قابلمه خواهد بود.

آبگوشت خود را آنلاین سفارش دهید

به نظر شما طرز تهیه آبگوشت ساده بود یا باید برای درست‌کردن آبگوشت وقت زیادی را صرف کنید؟ اگر فرصت کافی برای درست‌کردن آبگوشت خانگی ندارید و هوس یک دیزی خوش‌رنگ و لعاب را کرده‌اید، به‌هیچ‌وجه نگران نباشید، لازم نیست از خواسته دل خود بگذرید.

شما می‌توانید از طریق سرویس غذای اسنپ، لذیذترین دیزی یا آبگوشت را از یکی از رستوران‌های نزدیک موقعیت مکانی خود سفارش دهید. این سرویس در زمانی کوتاه غذای موردعلاقه شما را برایتان آماده و ارسال می‌کند. سرویس سفارش آنلاین غذا شما را از دردسر‌های آشپزی راحت می‌کند.

 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.