بهترین غذا‌های ایرانی برای مجالس مهمانی

مهمانی گرفتن و مهمانی رفتن یکی از رسوم دیرینه ایرانیان است. گاهی این مراسم کاملا ساده برگزار می‌شود، اما در مواقعی نیز به صورت رسمی بوده و نیازمند تدارکات بیشتری است. اولین چیزی که برای دعوت کردن مهمان به ذهن میزبان می‌آید، درست کردن غذایی است که با ذائقه‌شان سازگار باشد. اما غذا‌های ایرانی مجلسی به قدری متنوع هستند، که گاهی انتخاب یکی از آنها، به یک چالش بزرگ تبدیل می‌شود. ما تصمیم گرفتیم در این مطلب لیستی کامل از انواع غذا برای مهمانی را در اختیار شما قرار دهیم. پس اگر به فکر برپا کردن یک مراسم کوچک یا بزرگ هستید، این مطلب را از دست ندهید.

معرفی لیست غذای ایرانی برای مهمانی

برای انتخاب لیست غذای ایرانی در مهمانی‌هایتان، می‌توانید از موارد زیر کمک بگیرید:

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

انواع خورشت‌های مناسب برای مهمانی

انتخاب خورشت برای مراسم مختلف، به نظر راحت‌تر است. برای انتخاب این مدل غذا می‌توانید از موارد زیر کمک بگیرید.

۱- فسنجان

خورشت فسنجان به عنوان غذا برای مهمانی انتخاب خوبی است. البته به شرطی که طعم ترشی یا شیرینی آن با ذائقه مهمان‌ها سازگار باشد. برای مجلسی‌تر شدن این غذا، می‌توانید آن را با مرغ درست کنید.

۲- قورمه سبزی

قورمه سبزی نیز یکی دیگر از پرطرفدارترین غذا‌هایی است، که معمولا به دلیل سازگار بودنش با ذائقه اغلب ایرانی‌ها، در میز شام قرار می‌گیرد. بهتر است، قورمه سبزی را با گوشت‌های کم چرب تهیه کنید.

۳- قلیه ماهی

قلیه ماهی، یکی از غذا‌های محلی جنوب کشور است. برای تهیه این غذا می‌توانید از سبزیجات تازه، ماهی تازه یا تن ماهی استفاده کنید.

۴- مسما بادمجان با مرغ

این غذا نیز ترکیبی از بادمجان، مرغ، غوره و گوجه بوده و جزء غذا‌های شمالی کشور است. می‌توانید با اضافه کردن زعفران بیشتر، این غذا را مجلسی‌تر کنید.

۵- قیمه

قیمه را هم می‌توانیم یکی از محبوب‌ترین غذا‌ها در مهمانی‌ها و مجالس بدانیم. برای مجلسی شدن این غذا بهتر است آن را با گوشت گوسفندی، لیمو عمانی درسته و به همراه کمی زرشک یا در کنار بادمجان سرو کنید.

۶- خورشت خلال

این غذا مربوط به شهر کرمانشاه است. غذایی که کاملا مجلسی بوده و رنگ و لعاب آن نظر هر فردی را به خود جلب می‌کند. این خورشت را می‌توانید با گوشت گوسفند یا گوساله تهیه کنید. البته برخی افراد نیز از گوشت مرغ یا بوقلمون برای درست کردن آن استفاده می‌کنند.

انواع کباب‌های مناسب برای مهمانی

معمولا انتخاب نوع کباب برای مهمانی چندان چالش برانگیز نیست. در زیر به چند نمونه از این مدل غذا‌ها برای مهمانی اشاره کرده‌ایم. بهتر است برای مراسمی که تعداد نفرات بیشتر است، به غذا‌هایی با هزینه پایین‌تر اما کیفیت بالاتر بسنده کنید.

۱- کباب‌کوبیده

کباب کوبیده پای ثابت تمام مهمانی‌هاست. اغلب افراد این غذا را از بیرون سفارش می‌دهند، اما اگر منقل دارید، می‌توانید با یک جستجوی ساده در فضای وب، طرز تهیه این غذا برای مهمانی را پیدا کنید.

۲- جوجه کباب

بعد از کباب انتخاب با جوجه خواهد بود. بهتر است تکه‌های سینه مرغ که از قبل مزه دار کرده‌اید را کاملا هم اندازه خرد کنید، تا ظاهر زیبایی را روی میز داشته باشد.

۳- شیشلیک

شیشلیک یک انتخاب مناسب برای افرادی است که قیمت غذا‌ها برایشان اهمیتی ندارد. البته نمی‌توانید، خوشمزگی و پرطرفدار بودن آن را نیز نادیده بگیرید. معمولا در مهمانی‌های رسمی، این غذا با استفاده از گوشت راسته استخوانی یا دنده تهیه می‌شود.

۴- کباب کوبیده با مرغ

کوبیده مرغ نیز می‌‎تواند یکی از انتخابات شما باشد. البته برای تهیه آن باید دقت کنید تا طعم بدی از مرغ در کباب باقی نماند. در این صورت می‌تواند جایگزین خوبی برای کباب کوبیده باشد.

۵- کباب برگ

یکی از قدیمی‌ترین غذا‌ها در مهمانی و مراسم رسمی، چلوکباب برگ است. این غذا با استفاده از گوشت یکدستی که مزه‌دار و کباب شده، تهیه می‌شود. در نظر داشته باشید که این غذا باید کاملا داغ سرو شود، در غیر اینصورت سفت و غیرقابل خوردن خواهد شد.

انواع غذا‌های تهیه شده با برنج

برخی از غذا‌ها نیز باید حتما در کنار پلو سرو شوند که از میان آن‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

۱- زرشک پلو با مرغ مجلسی

مطمئنا اولین انتخاب هر میزبانی برای مهمانی زرشک پلو با مرغ است. البته در یک مهمانی بزرگ نحوه درست کردن این غذا باید کمی متفاوت‌تر باشد. این غذا برای مجالس و مهمانی‌ها بهترین و البته راحت‌ترین انتخاب است.

۲- باقالی پلو

این گزینه نیز جزء یکی از غذا‌های مجلسی است که می‌توانید آن را به همراه گوشت تازه سرو کنید. معمولا در اغلب مهمانی‌های رسمی باقالی پلو با گوشت بره پیشنهاد می‌شود.

۳- نخود پلو با ماهیچه

در میان غذا‌های همراه با ماهیچه، نخود پلو نیز قرار می‌گیرد. ترکیبی از برنج، زعفران، شوید و نخود فرنگی که در کنار ماهیچه، طعم فوق‌العاده‌ای را ایجاد خواهد کرد.

۴- مرصع پلو

مرصع پلو نیز برای مراسم رسمی انتخاب مناسبی است. ترکیبی از برنج، بادام، پسته و پوست پرتقال به همراه زرشک، کشمش، گوشت مرغ یا گوسفند که طعمی بی‌نظیر را ایجاد خواهد کرد. شکل ظاهری این غذا میز شما را رنگین می‌کند.

۵- ته چین

ته چین می‌تواند هم با مرغ و هم با گوشت یا به صورت ترکیبی تهیه شود. اما یک غذای خوشمزه و کلاسیک در مهمانی‌هاست که اغلب افراد آن را در لیست غذای ایرانی خود قرار می‌دهند. برخی افراد به جای گوشت و مرغ از بادمجان در تهیه این غذا استفاده می‌کنند.

۶- سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی که یکی از غذا‌های مرسوم ایرانیان در شب عید است را نیز می‌توانیم در میان لیست غذای ایرانی مناسب مهمانی قرار دهیم. البته بهتر است در شرایطی این انتخاب را داشته باشید که تعداد مهمانان شما کم باشد. چرا که باید برای هر نفر یک عدد ماهی را در نظر بگیرید.

۷- پلو با گردن

غذای مجلسی بعدی ترکیبی از پلو زعفرانی به همراه گردن بره است که طعم بی‌نظیری دارد. گوشت گردن به راحتی پخته می‌شود و تقریبا ۳ ساعت زمان برای درست کردن آن کافی است.

۸- میگو پلو زعفرانی

اگر چه میگو یکی از مواد غذایی گران قیمت است، اما اگر یک مهمانی رسمی دارید، می‌تواند انتخاب خوبی باشد. می‌توانید میگو را با پلو زعفرانی سرو کنید. اما یادتان باشد که قبل از پخت حتما آن را طعم دار کنید.

۹- آلبالو پلو

افراد زیادی هستند که علاقه‌ای به استفاده از میوه درون غذا ندارند. اما آلبالو از این قاعده مستثنی است. ترکیبی ملس، که در کنار برنج و گوشت طعمی فوق‌العاده را ایجاد خواهد کرد.

انواع غذا‌هایی که برای پخت به فر نیاز دارند.

برخی از غذا‌ها نیز بهتر است با استفاده از فر پخته شوند و اگر میزبان بتواند آن را به خوبی تهیه کند، انتخاب بسیار خوبی برای مهمانی خواهد بود.

۱- مرغ شکم پر

اگر مهارت خاصی در تهیه مرغ کامل دارید، پیشنهاد می‌کنیم این غذا را نیز در سر میز مهمانی خود قرار دهید. می‌توانید داخل مرغ را با چاشنی‌های مختلف و متناسب با ذائقه‌تان پر کنید. برای درست کردن این غذا استفاده از فر بهتر است.

۲- ماهی شکم پر

اگر می‌توانید مرغ شکم پر را درست کنید، مطمئنا تهیه ماهی شکم پر نیز برایتان آسان خواهد بود. البته این غذا نیازمند صرف هزینه‌های بالایی است. اما می‌تواند انتخاب خوبی برای مهمانانی که تعدادشان کمتر است، باشد.

انواع پیش غذا برای مهمانی

یک پیش غذای مناسب و کم حجم می‌تواند مهمانان شما را برای شام اصلی آماده کند. از میان پیش غذا‌های ایرانی می‌توانید یکی از موارد زیر را انتخاب کنید:

۱- کشک بادمجان و گردو

کشک و بادمجان یکی از غذا‌های محبوب ایرانیان است. برای مجلسی‌تر کردن این غذا بهتر است از گردو در کنار آن استفاده کنید. همچنین انتخاب بادمجان کبابی طعم آن را بهتر می‌کند.

۲- دلمه برگ مو

برای آن که شکل دلمه‌ها در میز مهمانی شما بهتر به نظر برسد، می‌توانید آن‌ها را لوله کنید. بهتر است چند طعم مختلف شیرین، ترش و ملس را درست کنید، تا تمام مهمانانتان بتوانند آن را میل کنند.

۳- سوپ شیر با خامه

برای پیش غذای یک مهمانی رسمی، سوپ شیر انتخاب خوبی است. ترکیبی از گوشت، شیر، سبزیجات و … که مطمئنا با هر ذائقه‌ای سازگار بوده و مهمانان شما را برای غذای اصلی آماده می‌کند.

سخن پایانی

مواردی که عنوان شد، یک لیست کامل از انواع غذا برای مهمانی است که با یک جستجوی ساده در فضای اینترنت می‌توانید دستورالعمل‌های آن‌ها را برای مراسم و مهمانی‌های خود پیدا کنید. اگر فرصت لازم طبخ این غذا‌ها را برای مهمانی ندارید، می‌توانید از سفارش آنلاین غذای ایرانی اسنپ سفارش دهید.

ما سعی کردیم غذا‌هایی را متناسب با تمام مهمانی‌های رسمی و بزرگ یا غیر رسمی و کوچک، معرفی کنیم. شما هم می‌توانید غذا‌های پیشنهادی خود را به این لیست غذای ایرانی اضافه کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *