کیک بسبوسه یکی از خوشمزهترین انواع کیک است! البته ممکن است که برای برخی از افراد این نوع کیک کمی ناشناخته باشد. در واقع باید گفت بسبوسه اصالتا متعلق به کشور عربستان بوده و از نظر ظاهری تا حدودی با دیگر انواع کیک متفاوت است.
همچنین روش تهیه بسبوسه در نقاط مختلف، متفاوت است و از مواد گوناگونی برای تهیه آن استفاده میکنند. در این مقاله قرار است تا به طرز تهیه بسبوسه به سادهترین شکل ممکن بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا درستکردن این کیک خوشمزه را یاد بگیرید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مواد اولیه برای درستکردن بسبوسه
حالا که آمادهی درستکردن این کیک خوشمزه هستید، به سراغ مواد اولیه برای تهیه آن میرویم. باید در نظر داشته باشید که مواد لازم برای تهیه این نوع کیک بهسادگی در دسترس است و با هزینهی معقولی میتوانید آنها را تهیه کرده و آماده کنید و لذت ببرید.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
آرد سفید | ۲/۱ پیمانه |
آرد سمولینا | ۲/۱ پیمانه |
پودر نارگیل | ۲/۱ پیمانه |
بیکینگپودر | یک قاشقچایخوری |
تخممرغ | ۲ عدد |
شکر | ۲/۱ پیمانه |
خامه صبحانه | ۱۷۰ گرم |
وانیل | نوک قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۲/۱ لیوان |
گلاب | ۴/۱ لیوان |
زعفران دمکرده | به مقدار کافی |
دستور تهیه بسبوسه بهصورت مرحلهبهمرحله
همانطور که گفتیم درستکردن بسبوسه به روشهای مختلفی امکانپذیر است و میتوانید با مواد اولیهی گوناگونی آن را تهیه کنید که در ادامه سادهترین روشها برای تهیه این کیک را بیان کردهایم:
- مرحلهی اول: برای دستور تهیه بسبوسه خوشمزه و خانگی، در قدم اول باید به سراغ درستکردن شربت مخصوص آن بروید. برای انجام این کار باید یک قابلمه با اندازهی مناسب را انتخاب کرده و درون آن به میزان کافی آب بریزید.
- مرحلهی دوم: سپس شکر را به قابلمه اضافه کرده و شروع بههمزدن آن کنید تا جایی که دانههای شکر حل شود. شعلهی زیر قابلمه را روشن کرده و بگذارید تا روی حرارت ملایم ترکیب آب و شکر بجوشد و غلیظ شود.
- مرحلهی سوم: زمانی که مواد درون قابلمه در آستانهی جوشیدن بود، گلاب و زعفرانی که از قبل دم کردهاید را نیز به قابلمه اضافه کرده و بگذارید تا با یکدیگر بجوشند و به غلظت مناسب برسند.
- مرحلهی چهارم: بعدازاین که شربت کمی خود را گرفت و غلیظ شد، زیر آن را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود. در این فرصت به سراغ سایر مراحل برای درستکردن شربت بروید.
- مرحلهی پنجم: یککاسهی مناسب و بزرگ را بردارید و تخممرغ را درون آن بشکنید، با کمک یک همزن برقی یا دستی بهخوبی تخممرغ را هم بزنید تا جایی که پف کند و از حالت لختگی خارج شود.
- مرحلهی ششم: حالا شکر را به همراه بیکینگپودر و وانیل به تخممرغ اضافه کرده و مجددا هم بزنید تا شکر نیز به طور کامل حل شود و دانههای آن دیگر احساس نشود.
- مرحلهی هفتم: نوبت به اضافهکردن آرد سمولینا و آرد سفید میرسد؛ اما برای این که در زمان تهیه مایه کیک، آرد گلوله نشود و کیک را خراب نکند، باید در حدود ۲ تا ۳ مرتبه آن را الک کنید.
- مرحلهی هشتم: حالا آرد الک شده را به تخممرغ اضافه کرده و بهخوبی با یکدیگر هم بزنید تا جایی که حالت خمیری شکلی ایجاد شود و بافت مواد کاملا یکدست شود.
- مرحلهی نهم: در ادامه باید روغن مایع را نیز اضافه کنید و مجددا مواد را هم بزنید، با اضافهکردن روغن مایع بافت مواد نرمتر خواهد شد و راحتتر میتوانید آن را هم بزنید.
- مرحلهی دهم: آخرین مرحله نیز مرحلهی اضافهکردن خامهی صبحانه است. مانند روشهای قبل باید خامه را اضافه کرده و فرایند هم زدن را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه انجام دهید. مایه بسبوسه شما آماده است و تنها کاری که باید انجام دهید، این است که آن را بپزید.
- مرحلهی یازدهم: برای پخت کیک بسبوسه باید قالب موردنیاز را انتخاب کنید که ترجیحا باید به شکل مستطیلی باشد، سپس کف قالب را با مقداری روغن چرب کرده و مایه کیک را درون آن بریزید و بهخوبی پهن کنید.
- مرحلهی دوازدهم: اگر دوست داشته باشید میتوانید مقداری از خامه را در یک قیف شیرینیپزی ریخته و روی مایه کیک به شکل دلخواه خود بریزید.
- مرحلهی سیزدهم: حالا زمان قراردادن کیک درون فر است؛ اما باید قبل از آن به مدت ۱۰ دقیقه فر را با دمای ۱۸۰ درجهی سانتیگراد گرم کنید. بعدازاین که فر بهخوبی گرم شد، ظرف کیک را در طبقهی وسط فر قرار دهید و بگذارید تا به مدت ۴۵ دقیقه بماند.
- مرحلهی چهاردهم: پس از گذشت مدتزمان لازم، زمانی که اطراف کیک قرمز شد، متوجه خواهید شد که کیک کاملا پخته است. اگر دوست داشته باشید میتوانید بعد از پخت کیک، گریل را روشن کرده و اجازه دهید تا روی کیک طلایی و خوشرنگ شود.
- مرحلهی پانزدهم: در نهایت کیک را از فر خارج کرده و بعدازاین که کمی خنک شد آن را از قالب خارج کنید و درون ظرف مورد نظرتان قرار دهید.
- مرحلهی شانزدهم: آخرین مرحله، مرحلهی اضافهکردن شهد یا شربت خنک شده به کیک است. شما باید شهد را روی کیک داغ بریزید. بعد از اضافهکردن شهد میتوانید روی آن را با پودر نارگیل و پودر گردو و بادام یا گل محمدی خشک تزیین کنید.
کیک را به مدت ۲ ساعت درون یخچال قرار دهید تا استراحت کند و شربت به خورد آن برود. بعد از گذشت مدتزمان لازم، کیک شما آماده است و میتوانید آن را از یخچال خارج کرده و به همراه چای میل کنید. نوش جان.
طرز تهیه بسبوسه پنیری
یکی دیگر از روشهای جذابی که میتوانید بسبوسه درست کنید، استفاده از پنیر خامهای در تهیه آن است. بهنوعی شما بسبوسهی پنیری خوشمزهای را آماده میکنید که طعم آن بسیار جذاب و لذیذ است. برای تهیه بسبوسه پنیری باید به روش زیر عمل کنید:
- مرحلهی اول: در ابتدا مانند روش قبل آب و شکر را مخلوط کرده و حرارت دهید تا به غلظت مناسب برسد و در نهایت گلاب، کمی آبلیمو، زعفران و اگر دوست داشتید مقداری هل به شهد اضافه کنید.
- مرحلهی دوم: فر را روی حرارت ۱۸۰ تنظیم کرده و روشن کنید. در یک ظرف پنیر خامهای و شیر را با هم مخلوط کنید. یک لایه سلفون را روی میز کار پهن کرده و پنیر خامهای را روی آن بریزید. اندازهی سلفون و پنیری که روی آن اضافه میکنید باید به اندازهی قالب شما باشد. پنیر را در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
- مرحلهی سوم: در یک ظرف دیگر آرد سفید، آرد سمولینا، تخممرغ، خامه، شیر، وانیل و روغن را با یکدیگر ترکیب کنید و با همزن برقی بهخوبی هم بزنید تا یکدست شوند. مایهی شما آماده است.
- مرحلهی چهارم: حالا نصف مایه بسبوسه را درون قالب بریزید و روی آن را صاف کنید. سپس پنیر را از یخچال خارج کرده و از سمتی که سلفون ندارد روی مایع بسبوسه قرار دهید و سلفون را از آن جدا کنید. در نهایت یک لایه خامه روی آن بریزید. بقیهی مواد را به همین ترتیب در ظرف قرار دهید.
- مرحلهی پنجم: مواد را به مدت ۴۰ دقیقه درون فر قرار داده تا بپزد و روی کیک طلایی شود. سپس آن را خارج کرده و شهد را به آن اضافه کرده و به شکل دلخواه تزیین کنید و در یخچال قرار دهید. دستور تهیه بسبوسهی پنیری به همین سادگی است!
طرز تهیه بسبوسه با شعریه
اگر دوست دارید تا کیک بسبوسه را به روش متنوع و جدیدی درست کنید، میتوانید در دستور تهیه آن از رشته شعریه استفاده کنید. رشته شعریه نوعی رشتهی پاکستانی است که شبیه به نودل اما بسیار نازکتر است و برای تهیه شیرینیهایی مانند باقلوا و کنافه مورداستفاده قرار میگیرد.
برای این که بسبوسه را با شعریه درست کنید باید به روش زیر عمل کنید:
روش تهیه شهد و مایه کیک مانند روشهای قبلی است که آموزش دادیم و باید با همان دستور این دو بخش را انجام دهید. بعدازاین که مایه کیک را درون قالب ریختید، روی آن رشتهی شعریه بریزید و درون فر قرار دهید و اجازه دهید تا کیک بپزید! به همین سادگی.
شما کدام دستور تهیه بسبوسه را میپسندید؟
درستکردن بسبوسه همانطور که متوجه شدید بسیار ساده است و برای انجام این کار شما با مراحل سخت و پیچیدهای روبهرو نیستید. اما میتوانید با روشهای مختلفی این کیک را درست کنید. کدام طعم و روش را دوست دارید؟ اگر همین حالا برای پخت کیک بسبوسه وسوسه شدهاید؛ اما مواد لازم را در منزل ندارید، اصلا نگران نباشید! برای درستکردن این شیرینی و تهیه مواد اولیه آن کافی است تا هرآنچه که نیاز دارید را بهصورت آنلاین از سرویس سوپرمارکت اسنپ سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید