طرز تهیه پارافه موز؛ یک فرانسوی جنتلمن

دسر پارافه پودینگ موز، یکی از لاکچری‌ترین دسر‌هایی است که می‌توان برای سرو در میهمانی‌ها و جشن تولد‌ها از آن استفاده کرد.

نام این دسر خوشمزه که منشأ آن را به فرانسه و سال ۱۸۹۰ نسبت می‌دهند، در اصل برگردان کلمه پرفکت (کامل و بی‌نقص) انگلیسی است که در زبان فرانسه، پارافه یا پارفه خوانده می‌شود.

در ابتدا برای درست‌کردن دسر پارافه از تخم‌مرغ، شکر و خامه استفاده می‌شد، اما با گذشت زمان انواع پودر‌ها، میوه‌ها و بیسکویت‌های خردشده، مغز‌ها و کرم‌های مختلف به دستور آن اضافه و کم شدند تا امروزه رسپی‌های متنوعی از آن در دست باشد.

درهرصورت، چیزی که امروزه به‌عنوان یک ساختار واحد برای انواع دسر پارافه می‌بینیم، ساختار چندلایه‌ای متشکل از پودینگ و افزودنی‌های دیگر است.

با توجه‌ به این توضیحات، تصمیم داریم طرز تهیه پارافه موز خوشمزه را با ساختار لایه‌ای تشکیل‌شده از پودینگ موز و خامه، شکلات، بیسکویت، ترکیب میوه و مغز‌ها با شما به اشتراک بگذاریم. لطفا تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم برای درست‌کردن پارافه موز فرانسوی

با اینکه به‌منظور تهیه دسر پارافه موز می‌توانید از مواد اولیه زیر که برای ۴ نفر تنظیم شده است استفاده کنید، اما می‌توانید برای اینکه این دسر کالری کمتری داشته باشد، خامه را از دستور آن حذف کنید.

علاوه‌برآن می‌توانید از عسل طبیعی به‌جای شیرین‌کننده‌های دیگر استفاده کرده و شیر کم‌چرب را جایگزین نوع پرچرب آن کنید.

برای برخی دیگر از مواد اولیه تهیه دسر پارافه پودینگ موز نیز جایگزین‌های دیگری وجود دارد که ترجیح می‌دهیم آن‌ها را در بخش مربوط به نکات تهیه، برای شما شرح دهیم. بدین ترتیب، اکنون توجه شما را به جدول زیر جلب می‌کنیم:

مواد لازم

مقدار مورد نیاز
نشاسته ذرت

یک پیمانه

شکر

نصف پیمانه
خامه قنادی یا خامه فرم گرفته

۲۰۰ گرم

شیر پرچرب

۴ لیوان
پودر فیت‌اند فان

نصف پیمانه

وانیل

یک قاشق مرباخوری
موز

۲ عدد متوسط

بیسکویت پتی بور

یک بسته
شکلات تخته‌ای

به مقدار دلخواه

مغز پسته

۲ قاشق غذاخوری
مغز گردو

به میزان دلخواه

طرز تهیه پارافه موز فرانسوی به‌صورت گام‌به‌گام

درست‌کردن پارافه موز بسیار راحت و ساده بوده و زمان کمی به‌اندازه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه از شما می‌گیرد.

بدین منظور بدون فوت وقت، شما را به خواندن دستور بسیار ساده و سریع دسر پارافه پودینگ موز در بخش زیر که تنها برای خواندن به ۲ دقیقه وقت نیاز دارد، دعوت می‌کنیم:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار ۳ لیوان از شیر را به همراه شکر درون شیرجوش ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. یک لیوان دیگر شیر را بایستی برای حل کردن نشاسته استفاده کنید. بدین منظور، نشاسته را در شیر ریخته و خوب با هم زدن آن را در شیر حل کنید.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون باید پودر فیت‌اند‌فان را درون محلول یکدست شیر و نشاسته ریخته و به‌خوبی آن‌ها را با هم ترکیب کنید. پس از اینکه این سه مواد به‌خوبی در هم حل شدند، ترکیب به‌دست‌آمده را به ظرف شیر در حال گرم‌شدن اضافه کنید. دقت داشته باشید بایستی به طور متناوب مواد را هم بزنید تا ته نگرفته و به غلظت مناسب برسند.
  • مرحله‌ی سوم: پس از طی زمان لازم، خواهید دید که مواد درون شیرجوش به قوام و غلظت مطلوبی همچون غلظت فرنی می‌رسند. در این زمان شما بایستی شیرجوش را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید. دقت داشته باشید که برای درست‌کردن پارافه موز، نباید بگذارید غلظت و قوام پودینگ، بیش از این مقدار شود.
  • مرحله‌ی چهارم: اکنون به سراغ وانیل رفته و آن را به مواد قبلی اضافه کنید و دوباره همه را با هم خوب هم بزنید. در ادامه، خامه قنادی را کمی با همزن دستی یا همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و سپس آن را به مواد پودینگ اضافه کنید. سعی کرده با هر بار اضافه‌کردن مواد مختلف، از هم زدن غافل نشوید.
  • مرحله‌ی پنجم: در این مرحله از طرز تهیه پارافه موز، به سراغ نصف مغز گردو‌ها رفته و آن‌ها را باسلیقه خود خرد یا آسیاب کنید. برای این منظور می‌توانید از چاقو یا دستگاه آسیاب کن استفاده کنید. در ادامه آن‌ها را به مواد پودینگ اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

  • مرحله‌ی ششم: اکنون به سراغ مغز پسته‌ها رفته و بخشی از آن‌ها را نیز با چاقو یا دستگاه آسیاب کن، خرد یا آسیاب کنید. هرچند که این مورد نیز به سلیقه شما بستگی دارد، اما پیشنهاد می‌کنیم که آن‌ها را آسیاب نکنید و بگذارید مغز‌ها خود را در مواد پودینگ قدری نشان دهند. در ادامه، مغز پسته‌ها را نیز به مواد قبلی اضافه کرده و دوباره همه را با هم مخلوط کنید.
  • مرحله‌ی هفتم: حال نوبت به خردکردن بیسکویت پتی بور می‌رسد. بدین منظور بخش کمی از آن‌ها را با دستگاه آسیاب کن یا حتی گوشت‌کوب دستی پودر کرده و به مواد قبلی اضافه کنید. دقت کنید برعکس مغز‌ها، بیسکویت را به فرم پودر شده با مواد پودینگ ترکیب کنید.
  • مرحله‌ی هشتم: اکنون کار تمام است و فقط باید تمام پودینگ را طی چند مرحله به ظروف شیشه‌ای سرو انتقال دهید. بدین منظور ۴ لیوان پایه‌دار را انتخاب کرده و از مواد پودینگ، مقداری در کف آن‌ها بریزید. سپس چند اسلایس موز حلقه‌ای را به همراه چند عدد مغز گردو و مغز پسته خرد نشده روی آن‌ها قرار داده و دوباره از مواد پودینگ روی آن‌ها بریزید.
  • مرحله‌ی نهم: حال بنا بر سلیقه، هر تکه بیسکویت پتی بور را نصف کرده یا کلا پودر کنید و به همراه کمی شکلات روی مواد قرار دهید. اکنون دوباره از مواد پودینگ روی بیسکویت‌ها ریخته و برای لایه آخر، از مقداری موز حلقه‌ای، یک‌تکه بیسکویت، یک یا دو عدد مغز گردو و همچنین مغز پسته استفاده کنید.
  • مرحله‌ی دهم: برای اینکه تزیین پارافه موز شما شیک‌تر شود، کمی شکلات تخته‌ای تلخ یا شیرین را نیز به‌دلخواه نصف کرده و در حاشیه هر لیوان‌، یکی دوتکه از آن را قرار دهید. علاوه‌برآن، با قیف و ماسوره مقداری خامه فرم گرفته را روی مواد قرار داده و اندکی شکلات را با چاقو به فرم ریز ریز خرد کرده و روی سطح خامه، به‌صورت پراکنده قرار دهید.

نکاتی که هنگام درست‌کردن پارافه موز خوشمزه باید بدانید

همان‌طور که مشاهده کردید، برای آماده‌سازی دسر پارافه پودینگ موز، مراحل آن‌چنان ساده هستند که نیاز به دانستن نکات خاص احساس نمی‌شود. زیرا ما سعی کردیم هرآنچه که نیاز دارید را حین مراحل تهیه این دسر شرح دهیم.

با این‌ وجود، باز هم تصمیم داریم یک سری ریزه‌کاری‌ها را برای درست‌کردن و تزیین کردن دسر پارافه موز، با شما در میان بگذاریم. بدین ترتیب، برای تکمیل این آموزش حرفه‌ای، همچنان به خواندن ادامه دهید:

  • پیشنهاد می‌کنیم از پودر فیت‌اند‌فانی که با اسانس موز تهیه شده است استفاده کنید. در غیر این صورت برای افزایش عطر و طعم موز می‌توانید همراه با افزودن مغز‌ها و بیسکویت، مقداری موز را نیز با فود پراسسور پوره کرده و به مواد پودینگ اضافه کنید.
  • اگر پودر فیت‌اند‌فان در دسترس شما نبود می‌توانید از پودر کرم کارامل به‌عنوان جایگزین استفاده کنید.
  • اگر پودر فیت‌اند‌فان یا پودر کرم کارامل در دسترس شما نبود، به‌راحتی می‌توانید از ۲ عدد زرده تخم‌مرغ به همراه مقدار کمی نمک استفاده کنید.
  • علاوه بر شکلات تخته‌ای می‌توانید از شکلات چیپسی نیز برای لابه‌لای مواد پودینگ و نیز تزیین روی پارافه استفاده کنید.
  • پیشنهاد می‌کنیم ابدا از نشاسته گل یا نشاسته گندم به‌جای نشاسته ذرت برای تهیه پارافه موز استفاده نکنید.
  • می‌توانید به‌جای شکر از عسل بدون موم، خاک قند یا پودر قند نیز به‌عنوان مواد شیرین‌کننده استفاده کنید.
  • دقت کنید در تمام مدتی که مواد پارافه درون شیرجوش روی شعله قرار دارند، ابدا نباید حرارت را بالا تنظیم کنید.
  • به‌جای مغز گردو و مغز پسته می‌توانید از مغز بادام که بسیار با مزه موز هماهنگی دارد استفاده کنید.
  • این دسر تنها با بیسکویت پتی بور تهیه نمی‌شود و شما می‌توانید هر نوع بیسکویت خشک و ساده را بنا بر سلیقه خود به دستور طرز تهیه پارافه موز اضافه کنید.
  • برای تزیین بیشتر و مجلسی‌تر پارافه موز می‌توانید از سس شکلات یا سس‌های با اسانس موز استفاده کنید.
  • ترتیب اضافه‌کردن لایه‌های دسر پارافه موز، کلا به سلیقه شما بستگی دارد. برای مثال می‌توانید ابتدا از پودر بیسکویت در کف لیوان قرار داده و سپس مواد بر پایه نشاسته یا همان پودینگ را روی آن بریزید. در ادامه، تنها در لایه آخر از موز، مغز‌ها، شکلات و خامه استفاده کنید.
  • اگر خامه قنادی را از قبل در فریزر نگه‌داری کرده‌اید، باید آن را پیش از اینکه به مواد پودینگ اضافه کنید از فریزر خارج کرده تا به دمای محیط برسد و بافتش نرم و شل شود.

حس بودن در کافه‌های فرانسوی با دسر پارافه موز!

صرف‌نظر از افرادی که منع مصرف شیرینی دارند، بعید می‌دانیم کسی وجود داشته باشد که از خوردن انواع دسر و شیرینی‌جات لذت نبرد.

بدین منظور، اگر تاکنون دسر‌های فرانسوی را درست نکرده یا حتی امتحان نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم با آموزش ساده و سریعی که درباره طرز تهیه پارافه موز فرانسوی آموختید، دست‌به‌کار شده و مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه آن را با سرویس سوپرمارکت اسنپ به‌سادگی مهیا کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.