طرز تهیه باقالی پلو با گوشت و ماهیچه رستورانی با طعم اصیل

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت را که بدانید، تا حد زیادی می‌توانید ادعا کنید که دستی در آشپزی دارید. آماده‌کردن این غذای مجلسی و خوشمزه سخت نیست اما ترفندهایی دارد که باید گام‌به‌گام با آنها آشنا باشید تا نتیجه‌ای مطلوب بر سر سفره دریافت کنید. در این مقاله، از شیوه پخت باقالی پلو به سبک آشپزهای حرفه‌ای و در رستوران‌ها برایتان می‌گوییم. این‌بار که مهمان‌دار شدید، نترسید، پس از سفارش گوشت قرمز گاو یا گوساله اعلا، آستین‌ها را برای پخت این غذای جانانه بالا بزنید. مطمئن باشید که همه از دست‌پخت‌تان تعریف خواهند کرد.

مواد لازم برای پخت باقالی پلو با گوشت

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

برای اینکه با طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه گوشت گوساله یا گاو آشنا شوید، پیش از هرچیز باید از مواد لازم برای آماده‌سازی‌اش سر دربیاورید. مواد لازم برای این غذا، شامل موارد زیر هستند:

  • پیاز؛ ۳ عدد
  • نمک و فلفل؛‌ به‌مقدار لازم
  • چوب دارچین؛‌ به‌مقدار لازم
  • زعفران دم‌کشیده؛ به‌مقدار لازم
  • ماهیچه گوسفندی؛ در حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ گرم

برای آماده‌سازی بخش برنجی هم به مواد زیر احتیاج دارید:

  • باقالی پاک‌شده؛ ۳۰۰ گرم
  • شوید خشک؛ ۳ قاشق غذاخوری
  • برنج؛ ۳ پیمانه
  • سیر؛ ۳ حبه

آماده‌سازی گوشت غذا

در خرید گوشت برای پخت ماهیچه رستورانی حسابی دقت کنید. با مراجعه به فروشگاه‌های معتبر، گوشتی تازه بخرید تا غذایتان خوشمزه و خوش‌طعم از کار دربیاید. برخی گوشت گاو را به گوساله ترجیح می‌دهند. این دو می‌توانند روی معده برخی از افراد حساس، اثرات مختلفی داشته باشند. اگر شما هم این‌طور هستید، در زمان خرید گوشت دقت کنید. در واقع، باید ببینید که از طعم کدام بیشتر خوشتان می‌آید و با دستگاه گوارشتان سازگارتر است.

به‌طور کلی، برای تهیه غذاهای سنتی خوشمزه ایرانی مانند کباب کوبیده یا ماهیچه و باقالی پلو باید گوشت خوبی در اختیارتان باشد.

مراحل کار برای پخت ماهیچه به‌ترتیب زیر است:

  • گوشت را به‌خوبی بشویید و تمیز کنید؛
  • پیازها را به‌طور خلالی برش بدهید؛
  • پیازها را در تابه‌ای با اندکی کره تفت بدهید؛
  • ماهیچه‌ها را به پیازها اضافه کنید و آنها را هم تفت بدهید؛
  • هر طرف از ماهیچه را که اندکی تفت دادید، آن را برگردانید و سمت دیگر را هم تفت بدهید؛
  • ۲ حبه از سیرها را پوست بگیرید و خرد کنید؛
  • سیرها را به‌همراه نمک، فلفل و دارچین و اندکی زردچوبه به گوشت اضافه کنید؛
  • تا جایی که روی سطح ماهیچه پوشانده شود، در قابلمه آب بریزید؛
  • اجازه بدهید که گوشت به‌آرامی در قابلمه با حرارت متوسط بپزد؛
  • این فرایند در حدود ۳ ساعت طول می‌کشد.

حواستان باشد که در دنبال‌کردن طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه اصیل باید صبر به‌خرج بدهید. تند و کندکردن شعله گاز کاری از پیش نمی‌برد و فقط باعث می‌شود که غذای مطلوبی نپزید. پس بگذارید تا گوشت به‌آرامی بپزد و اگر لازم بود، مقداری آب در طول پخت به آن اضافه کنید. گوشت که به‌آرامی و با حرارت متوسط بپزد، بافت خوبی پیدا می‌کند و راحت‌تر هم هضم خواهد شد.

اگر زیاد صبور نیستید یا علاقه‌ای به گوشت گاو و گوساله ندارید، خوب است طرز تهیه باقالی پلو با ماهی را یاد بگیرید.

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت

همیشه با سفارش غذا می‌توانید خوشمزه‌ترین ماهیچه‌های رستورانی را به سر میز غذایتان بیاورید اما بهتر است که گاهی خودتان هم دست‌به‌کار شوید و لذت آشپزی را دست‌کم نگیرید. برای بخش برنج و آماده‌سازی باقالی پلو هم لازم است که مراحل زیر را یک‌به‌یک پشت سر بگذارید:

  • قابلمه‌ای مناسب را پر از آب کنید و روی حرارت قرار بدهید؛
  • برنجی را که از پیش و در حدود ۴ ساعت خیس کرده‌اید، بعد از شستن در قابلمه بریزید؛
  • مقداری روغن و نمک به برنج اضافه کنید؛
  • صبر کنید تا برنج به‌آرامی بپزد؛
  • برنج باید به‌حدی از پخت برسد که اطرافش نرم و درونش کمی خام مانده باشد؛
  • برنج را در حالتی که گفته شد، آبکش کنید؛
  • ته قابلمه مناسب دیگری یا همان قابلمه قبلی، ته‌دیگ دلخواهتان را با کمی روغن قرار بدهید؛
  • برنج آبکش را لایه‌لایه در قابلمه بریزید و هم‌زمان باقالی و شوید هم میان لایه‌ها بپاشید؛
  • بعد از اینکه برنج و مواد دیگر یعنی شوید و باقالی به قابلمه منتقل شدند، با ته قاشق، سوراخ‌هایی در برنج ایجاد کنید تا بهتر دم بکشد؛
  • حرارت زیر قابلمه را کم کنید و دم‌کنی را روی در قابلمه قرار بدهید؛
  • صبر کنید تا برنج دم بکشد.

نکات طلایی در طرز تهیه باقالی پلو با گوشت و ماهیچه

اگر دوست دارید که خروجی آشپزی‌تان حرفه‌ای باشد، خوب است که نکات زیر را هم به‌خاطر بسپارید:

  • زمانی که دم‌کنی را قرار می‌دهید تا برنج دم بکشد، چند دقیقه صبر کنید و با خروج بخار از قابلمه در آن چند تکه کره بریزید.
  • در پایان پخت گوشت، در قابلمه را بردارید و کمی نمک به آن اضافه کنید.
  • آب گوشت را هم در ظرف‌هایی برای سِرو در کنار غذا بریزید. اگر بعد از پخت، احساس کردید که این آب نیاز به غلیظ‌ترشدن دارد، حرارت زیر قابلمه را اندکی بالا ببرید تا سس یا همان آب گوشت، غلیظ و خوشمزه شود.
  • اگر دلتان بخواهد، امکان اضافه‌کردن هویج و فلفل دلمه‌ای به ترکیب گوشت هم وجود دارد.
  • به‌جای زعفران هم می‌توانید از رب گوجه‌فرنگی استفاده کنید؛ همه‌چیز در گروی سلیقه و انتخاب شخصی خودتان است.
  • چنانچه از شوید تازه استفاده می‌کنید، چند دقیقه پیش از آبکش‌کردن باید آن را به برنج اضافه کنید. آشپزهای حرفه‌ای توصیه می‌کنند که از شوید خشک کمک بگیرید تا نتیجه بهترین نصیب‌تان شود.
  • پیش از آبکش‌کردن برنج، بهتر است که آن را کمی خام یا دراصطلاح زنده بردارید تا شفته نشود و شکل خوبی برای سِرو داشته باشد.

در آخر

همان‌طور که دیدید، طرز تهیه باقالی پلو با گوشت آسان است. اگر خودتان هم با شیوه پخت باقالی پلو و ماهیچه آشنا باشید، برای مهمانی‌ها یا اوقات دیگر می‌توانید ملاقه و کف‌گیر را به‌دست بگیرید و آشپزی کنید. البته ممکن است دو سه بار اول باقالی پلویتان رستورانی و مجلسی از آب در نیاید. اگر اول راه هستید و به فکر مهمانی دادن، بد نیست به سفارش غذا هم فکر کنید. با سرویس سفارش آنلاین غذا اسنپ انواع غذاهای اصیل ایرانی و مجلسی در زمان کم در دسترستان است. پخت غذاهای ایرانی به صبر و رعایت نکات حرفه‌ای نیازمند است. اگر ترفندها را بدانید، از مواد خوب و تازه هم استفاده کنید، از نتیجه کارتان لذت خواهید برد.

باقالی‌پلو و ماهیچه از غذاهای سنتی ایرانی است که نقش مهمی در مجالسی مانند عروسی و حتی عزا دارد. برای پذیرایی از مهمانان در منزل هم گزینه‌ای همه‌پسند است که معمولا طرفداران سینه‌چاکی دارد و همه را راضی نگه می‌دارد. انتخابتان برای مهمانی بعدی، باقالی پلو با گوشت است، نه؟

 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *