احتمالا شما نیز تاکنون باقالی پلو با ماهی قزل آلا را در یک رستوران سفارش دادهاید! این غذای خوشمزه و ایرانی طرفداران بسیاری دارد و شاید تصور کنید که درستکردن آن آسان نیست؛ اما اشتباه میکنید. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا تمامی فوت و فنهای طرز تهیه باقالی پلو با ماهی قزل آلا را با همان طعم رستورانی به شما معرفی کنیم.
مواد اولیه باقالی پلو با ماهی قزل آلا
در اینجا مواد لازم برای درست کردن باقالی پلو با ماهی قزل آلا برای ۴ نفر را معرفی خواهیم کرد. اگر قصد دارید این غذا را برای تعداد کمتر یا بیشتری درست کنید، با چند ضرب و تقسیم ساده میزان مواد اولیه مورد نیاز شما به دست خواهد آمد. (پیمانه مورد نظر میتوانید یک استکان یا لیوان کوچک باشد.)
مواد لازم | مقدار لازم |
ماهی قزل آلا | ۲ عدد |
برنج | ۴ پیمانه |
باقالی | ۲ پیمانه |
شوید خشک | یک و نیم پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
روغن | به میزان لازم |
آبلیمو تازه | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
دستور پخت باقالی پلو با ماهی قزل آلا
برای درست کردن باقالی پلو با ماهی قزل آلا به زمانی در حدود یک ساعت و نیم نیاز خواهید داشت. ۳۰ دقیقه مراحل آمادهسازی آن زمان خواهد برد و یک ساعت پخت آن!
- مرحله یکم: در طرز تهیه باقالی پلو با ماهی قزل آلا ، ابتدا ماهی را به خوبی شسته، داخل شکم آن را خالی کرده و با چاقو چند برش عرضی در هر دو طرف ماهی ایجاد کنید. سپس داخل و بیرون ماهی را با استفاده از نمک، فلفل و آبلیمو طعمدار نمایید.
- مرحله دوم: پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و ماهی را در پیاز بخوابانید. یک الی دو ساعت صبر کنید تا ماهی کاملا طعمدار شود و در این زمان چندین بار ماهی را زیر و رو کنید.
- مرحله سوم: پس از آنکه ماهی در پیاز و ادویهها طعمدار شد، روی سطح بیرونی آن زعفران دم کرده و یا زردچوبه بریزید.
- مرحله چهارم: درون سینی فر یک کاغذ روغنی قرار دهید و ماهی را روی آن بگذارید. فر را با دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و سینی را داخل فر قرار دهید. در مراحل نهایی پخت، گریل فر را روشن کنید تا سطح بالایی ماهی طلایی رنگ شود. همچنین میتوانید بجای استفاده از فر، ماهی را در یک تابه گریل سرخ کنید.
- مرحله پنجم: مطابق با طرز تهیه باقالی پلو با ماهی قزل آلا، باقالی را با مقداری نمک در یک قابلمه بپزید. پس از نرم شدن باقالی، آن را درون یک آبکش ریخته و کنار بگذارید.
- مرحله ششم: برنج را از قبل به مدت دو الی سه ساعت با نمک خیس کنید. سپس آن را درون قابلمه ریخته و منتظر بمانید تا نرم شود و بعد برنج را آبکش کنید.
- مرحله هفتم: ته قابلمه مقداری روغن ریخته و از نان یا سیبزمینی به عنوان تهدیگ استفاده نمایید. پس از جداشدن آب برنج، آن را کم کم داخل قابلمه بریزید و لایه به لایه شوید و باقالی را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مخلوط شوند. در پایان روغن داغ را روی تمامی سطح برنج بریزید.
- مرحله هشتم: در قابلمه را با دمکنی بپوشانید و ۳۰ تا ۴۰ دقیقه صبر کنید تا برنج دم کشیده و تهدیگ آن طلایی شود.
- مرحله نهم: مطابق با طرز تهیه باقالی پلو با ماهی قزل آلا ، برنج را درون یک دیس بکشید و با برنج زعفرانی تزئین کنید. برای تزئین ماهی نیز میتوانید لیمو تازه و جعفری بکار ببرید.
غذای شما آماده است، نوش جان!
نکات مهم در درست کردن باقالی پلو با ماهی قزل آلا
رعایت برخی نکات ساده در طرز تهیه باقالی پلو با ماهی قزل آلا، موجب بهتر شدن طعم آن میشود:
- بجای شوید خشک، میتوانید از شوید تازه هم استفاده کنید؛ در این صورت آن را داخل آب برنج بریزد تا رنگ شوید باز شود.
- اگر قصد دارید ماهی را در تابه سرخ کنید، حتما از تابه گریل استفاده کنید که به روغن کمتری نیاز دارد.
- در صورت تمایل میتوانید سیر را نیز برای طعمدارکردن ماهی بکار ببرید. بدین منظور سیر را به همراه پیاز خرد کرده و ماهی را درون آن بخوابانید.
- در هنگام مخلوطکردن باقالی، شوید و برنج، از هم زدن زیادن آنها خودداری کنید، زیرا برنج خرد میشود.
- بهتر است ماهی قزل آلا به صورت یک تکه گریل شود، اما در صورت تمایل میتوانید آن را به چندین تکه برش دهید.
- میتوانید کف قابلمه برنج، کنجد بپاشید تا تهدیگ شما کنجدی شود.
سخن پایانی
در این مطلب طرز تهیه طرز تهیه باقالی پلو با ماهی قزل آلا را به شما آموزش دادید. اگر شما نیز ترغیب شدهاید تا این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید، میتوانید مواد اولیه مورد نیاز را از طریق سرویس سوپر مارکت اسنپ سفارش دهید. اما اگر هوسخوردن باقالی پلو با ماهی کردهاید و وقت کافی برای درستکردن آن در خانه ندارید و دلتان نمیخواهد به رستوران بروید، ما سرویس غذای اسنپ را به شما معرفی میکنیم. میتوانید سفارش آنلاین غذا را در اپلیکیشن اسنپ انجام دهید و درب منزل، در کمترین زمان ممکن تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید