پاییز و زمستان که فرامیرسند، امکان تفریحکردن در خارج از خانه کمتر میشود. روزهای کوتاه و شبهای بلند جان میدهند برای گذران وقت در خانهای گرم که از آشپزخانهاش بوی خوش کیکها و شیرینیهای مخصوص فصل میرسد. کرامبل سیب هم یکی از دسرهای معروف فصلهای سرد است که با حضور موفق سیب در نقش نخست و با مواد خوشبو و مقوی دیگری مانند دارچین محبوب مردمان تمام دنیا است. در این مقاله میخواهیم از طرز تهیه کرامبل سیب برایتان بگوییم.
کرامبل چیست؟
کرامبل به دسرهایی گفته میشود که از آرد، کره، شکر و گاهی جو دوسر درست میشوند. در این دسرها ترکیباتی از میوه مانند سیب یا ریواس هم وجود دارد. انواع کرامبل بیشتر در اروپا درست و در کنار آنها بستنی هم سِرو میشود.
کرامبل در طول جنگ جهانی دوم در بریتانیا رایج شد. در آن زمان، مواد غذایی کمتر از همیشه شده بود و برای پختن دسر هم کسی بهسراغ تارتها و کیکهای پر از مواد مختلف همیشگی نمیرفت.
در زمان تهیه اپل کرامبل باید مراقب باشید که مقدار درست پایه دسر با میوه شکل بگیرد. اگر تعداد میان میوهها و مواد روی قسمت پایه یکسان نباشد، تعادل دسر بههم میخورد و نتیجه خوبی نمیگیرید.
کرامبل در اشکال مختلف در بریتانیا، ایرلند و در سراسر کشورهای دنیا پخته میشود. در ادامه میخواهیم از این ترکیب خوشمزه برایتان بگوییم و طرز تهیهاش را شرح بدهیم. خرید شیرینی و کیک آماده همیشه دلنشین است اما گاهی هم بستن پیشبند آشپزخانه و بالازدن آستینها برای تهیه دسری خانگی واقعا میچسبد.
طرز تهیه کرامبل سیب و دارچین
برای تهیه کرامبل سیب و دارچین باید از سیبهای خوشمزه و رسیده استفاده کنید. انتخاب نوع سیب با خودتان است اما آن را خوب بپزید که بهطور کامل نرم شود و طعم خوبی در دسر پیدا کند.
سادهترین راه برای درستکردن اپل کرامبل استفاده از ترکیبی از آرد، کره و شکر است. البته میتوانید طیف وسیعی از طعمهای دیگر را هم اضافه کنید. امکان پختن این دسر با مواد مختلفی مانند موارد زیر وجود دارد. ابتدا نگاهی به این تنوع داریم و بعد بهسراغ یک دستور ساده و مناسب میرویم و آن را شرح میدهیم:
- جو دوسر
- شکر قهوهای و دارچین
- گردو، بادام، فندوق
- نارگیل و زنجبیل رندهشده
- بیسکویت ساده خردشده
- بیسکویت زنجبیلی خردشده
مواد لازم برای دسر
برای تهیه کرامبل سیب و دارچین باید مواد زیر را در اختیار داشته باشید:
- سهچهارم پیمانه آرد
- نصف پیمانه پودر نارگیل
- نصف پیمانه شکر قهوهای
- ۱۰۰ گرم کره آبشده
- ۴۰۰ گرم سیب پخته یا کنسروی
- ۲ قاشق چایخوری دارچین آسیابشده
- ۱ قاشق چایخوری شکر اضافی معمولی
طرز تهیه کرامبل سیب و دارچین
برای تهیه کرامبل سیب و دارچین باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
- فر را روی دمای ۱۸۰سانتیگراد بگذارید تا گرم شود.
- سیبهای قالبی و برشداده را در یک قالب گرد و چربشده قرار دهید.
- سیبها را یا برش بدهید و حلقهحلقه کنید یا کاملا خرد و ریز کنید؛ انتخاب با خودتان است.
- ۱ قاشق چایخوری شکر سفید و ۱ قاشق چایخوری دارچین را روی سیبها بپاشید و آنها را هم بزنید.
- برای کرامبل، باقیمانده مواد خشک را با کره مخلوط کنید و با نوک انگشتان آن را بمالید تا کرامبل ریز تشکیل شود.
- مواد را روی سیبها قرار دهید. حدود ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که روی آن طلایی شود در فر بپزید.
- دسر را با کاسترد، بستنی وانیلی یا هر دو سرو کنید.
در مواقعی که امکان خرید کیک و شیرینی وجود ندارد، میتوانید خودتان با چند ماده خوشمزه و البته ساده، بهترینها را بپزید. اپل کرامبل طعم خوبی دارد و مزه همهپسند آن در سراسر دنیا پسندیده شده است. دقت کنید که اگر در مرحله نهایی کار، روی کرامبل هنوز طلایی نشده بود، آن را روی گریل بگذارید و حدود ۳ دقیقه صبر کنید تا طلایی شود.
برای ریختن دسر در قالب هم دستتان باز است و میتوانید از میان موارد زیر هریک را انتخاب کنید که بیشتر دوست دارید:
- قالبهای معمولی و ساده؛
- ظرفهای پیرکس؛
- قالبهای کمربنددار؛
- قالبهای کوچک مافین.
انواع مختلف دیگری از کرامبل سیب هم وجود دارد که در قالب تارت یا کیکهای مختلفی نظیر چیزکیک آماده میشوند. همه اینها بر پایه کرامبل و ترکیباتی درست میشوند که توضیح دادیم. حتی امکان تهیه مواد کرامبل و قراردادن آن در فریزر هم وجود دارد. در این صورت، میتوانید هر زمان که دلتان خواست، آن را بیرون بیاورید و با آن دسر خوشمزه و سادهای آماده کنید.
سرو و پذیرایی اپل کرامبل
طرز تهیه اپل کرامبل (کرامبل سیب) را که بدانید، امکان درستکردن آن در شکلها و قالبهای مختلف هم وجود خواهد داشت. برای مثال:
- از قالبهای جداگانه کوچک (قالب مافین) برای درستکردن کیک کمک بگیرید. ماده حاصل را بهجای ریختن در قالبی یکتکه در قالبهای کوچک بریزید.
- حرفهایها پیشنهاد میکنند که از سیبهایی با طعم تلفیقی ترش و شیرین استفاده کنید. طعم ملس دسر در کنار بستنی یا کاستارد بسیار جذاب از کار درمیآید.
- اگر از طعم کره بادامزمینی خوشتان میآید، امکان اضافهکردن آن به ترکیب دسر هم وجود دارد.
- تنوع شکل و کاربرد این دسر بسیار زیاد است. میتوانید آن را در ترکیب با خامه یا کرمهای مختلف برای وعده صبحانه هم میل کنید.
- بسیاری از افراد برای خوشطعمکردن کرامبل سیب از انواع میوههای خانواده توت هم در ترکیبش استفاده میکنند.
- اضافهکردن کشمش یا گردو هم به ترکیب موجود ایده خوبی است. چنانچه طرفدار وجود و حضور این مواد در دسرها هستید، از افزودنشان به کیک کرامبل سیب هم پشیمان نخواهید شد.
- مناسبترین چیزی که معمولا با این دسر همراه میشود، چند اسکوپ بستنی وانیلی است. وجود بستنی در کنار کرامبل هم آن را خوشطعمتر و هم دستتان را در تزئینش بازتر میکند.
دورهمیها را خوشمزهتر بگذرانید
با دستورهای سادهای مانند کرامبل سیب و دارچین میتوانید دسری خوشمزه برای دورهمیهای پیشرو آماده کنید. همانطور که فرایند خوشایند آمادهکردن این دسر خوشبو را پشت سر میگذارید، با گوشدادن به یک موسیقی زیبا یا پادکستی دلنشین، پخت کرامبل را شیرینتر کنید.
تجربه درستکردن چنین دسری را دارید؟ اهل امتحانکردن دستورهای غذایی تازه هستید؟ بهنظرتان ترکیب سیب و دارچین خوشمزه است؟ اگر دسر دیگری با ترکیب خوشمزهای مانند سیب و دارچین سراغ دارید، ما را هم در جریان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید