فهرست مطالب
با شروع ماه رمضان یکی از نگرانیهای روزهداران مبارزه با احساس تشنگی و عطش است. برخی روزهداران در طول روز کمتر احساس گرسنگی میکنند و یا توانایی تحمل گرسنگی را دارند، اما از احساس تشنگی گریزی نیست؛ چراکه تحمل عطش به مراتب سختتر از گرسنگی است، به ویژه اگر در روزهای گرم سال باشید. با مصرف برخی نوشیدنیها میتوان با عطش مبارزه کرد و بهنوعی از بیآبی بدن جلوگیری نمود. در این مقاله به معرفی انواع نوشیدنی ماه رمضان میپردازیم؛ تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
نوشیدنیهای مناسب ماه رمضان
خوردن نوشیدنیهای مناسب در فاصله بین افطار و سحر تا حدود زیادی به رفع عطش کمک میکند، البته توجه داشته باشید که در خوردن آنها زیادهروی نکنید، چراکه ممکن است موجب مشکلات گوارشی شود. همچنین این نوشیدنیها نباید بیش از حد شیرین باشند، زیرا نهتنها به رفع عطش کمکی نمیکنند، بلکه موجب احساس تشنگی بیشتری خواهند شد.
۱. شربت آبلیمو و خاکشیر
شربت آبلیمو یکی از انواع نوشیدنی ماه رمضان است که با آسانی میتوان آن را تهیه کرد. این نوشیدنی به تولید بزاق بیشتر و رفع تشنگی کمک زیادی میکند. اضافه کردن خاکشیر به شربت آبلیمو خواص آن را برای رفع عطش روزهداران افزایش خواهد داد. همچنین استفاده از شیرینکنندههای طبیعی مانند عسل گزینه مناسبتری است.
برای تهیه این شربت به ۳ لیوان آب، ۱۰۰ گرم آبمیلو، ۲۰۰ گرم شکر و مقدار کافی خاکشیر نیاز دارید. شکر و آبلیمو را مخلوط کرده و آب را اضافه نمایید. در نهایت نیز خاکشیر را شسته و به شربت بیافزایید. در صورت تمایل میتوانید مقداری گلاب نیز به آن اضافه کنید.
۲. شربت خیار سکنجبین
ترکیب خیار و سکنجبین، نوشیدنی مناسب ماه رمضان است که برای رفع عطش بسیار مفید خواهد بود. این نوشیدنی همچنین فواید بسیاری برای بدن دارد و علاوه بر طعم بینظیر، انتخابی مناسب برای روزهای گرم نیز محسوب میشود. جالب است بدانید که در طب سنتی نیز به مصرف این نوشیدنی توصیه شده است.
برای تهیه این شربت عطشزا، نصف لیوان سکنجبین، ۲ عدد خیار، یک عدد لیمو ترش و مقداری گلاب را آماده کنید، البته استفاده از گلاب به سلیقه شما بستگی دارد. ابتدا خیارها را شسته و رنده کنید. سپس خیار رنده شده و سکنجبین را با هم مخلوط نمایید. در انتها لیموترش را آبگیری کرده و با مقداری آب و گلاب به شربت اضافه نموده و هم بزنید.
۳. شربت زعفران و تخم شربتی
شربت زعفران خوش رنگ یکی از گزینههای پیشنهادی برای رفع تشنگی در زمان روزهداری است. شما میتوانید با مصرف این شربت تا حد زیادی به از بین بردن احساس تشنگی کمک کنید. اضافه کردن تخم شربتی نیز فواید این شربت برای روزهداران را افزایش میدهد، چراکه این دانهها با ذخیره آب از خشکی بدن جلوگیری خواهند کرد.
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این شربت شامل ۳ لیوان آب، ۱ لیوان شکر، ۳ قاشق غذاخوری گلاب، نصف قاشق غذاخوری زعفران و مقدار کافی تخم شربتی است. آب را به جوش آورده و شکر را در آن حل کنید. در مرحله بعد زعفران را دم کرده و به همراه گلاب به ترکیب آب و شکر اضافه کنید. پس از مخلوط کردن تمامی مواد، حرارت را خاموش کرده و شهد را در یخچال قرار دهید تا خنک شود. برای درست کردن شربت، ۴ قاشق غذاخوری شهد را با آب و تخم شربتی مخلوط کرده و نوش جان کنید.
۴. شربت بیدمشک و گلاب
این ترکیب برای کاهش احساس تشنگی در زمان روزهداری انتخاب بسیار مناسبی است. شربت بیدمشک و گلاب در روزهای گرم تابستان نیز مورد استفاده قرار میگیرد و علاوه بر رفع تشنگی، طعم فوقالعادهای نیز دارد که موردپسند اغلب افراد است.
برای درست کردن این شربت به یک لیتر عرق بیدمشک، ۳ کیلوگرم شکر، ۴ لیوان آب و ۵ قاشق غذاخوری گلاب نیاز دارید. ابتدا آب را بجوشانید و شکر را به آن اضافه کرده و تا آنجا حرارت دهید که شکر حل شود. سپس عرق بیدمشک و گلاب را افزوده و هم بزنید. در انتها حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید تا شهد خنک شود. برای تهیه شربت، ۲ قاشق غذاخوری از شهد را با آب مخلوط کرده و میل کنید.
۵. شربت گل محمدی
شربت گل محمدی با عطر و طعم فوقالعاده، گزینهای بسیار مناسب برای رفع تشنگی در ماه رمضان است که میتوان آن را به آسانی در منزل تهیه کرد. این شربت با ذائقه اغلب افراد جور است و خنککنندهای طبیعی و خوش طعم شناخته میشود.
برای تهیه شربت گل محمدی به ۲ کیلوگرم شکر، ۲ لیتر آب، یک قاشق چایخوری آبلیمو و ۵۰۰ گرم گل محمدی تازه نیاز خواهید داشت. گلهای محمدی را پرپر کرده و داخل یک ظرف بریزید، سپس آب جوش را روی آن ریخته و در ظرف را ببندید. گلها باید به مدت ۱۲ ساعت در آب بمانند تا عصاره آنها آزاد شود. پس از گذشت این مدت زمان، آن را صاف کنید. شکر و آب را روی حرارت مخلوط کنید و زمانی که شکر در آب حل شد، عصاره گل محمدی و آبلیمو را اضافه نمایید.
۶. شیر و خرما
اغلب روزهداران در هنگام افطار خرما میخورند و حتی ابتدا روزه خود را با خرما افطار میکنند. خوردن شیر گرم در کنار خرما میتواند نیاز تغذیهای بدن را فراهم کرده و از سویی دیگر به رفع تشنگی کمک کند. البته شیر را میتوانید با شیرینکنندههای طبیعی دیگر مانند عسل نیز میل کنید. توجه داشته باشید که شیر باید گرم باشد، چراکه مصرف شیر سرد در هنگام افطار با معده خالی موجب مشکلات گوارشی خواهد شد.
نوشیدنیهای ممنوع در ماه رمضان
مصرف برخی نوشیدنیها در ماه رمضان توصیه نمیشود زیرا موجب از دست دادن آب بدن و احساس تشنگی بیشتر خواهد شد، این نوشیدنیها شامل موارد زیر است:
- نوشیدنیها انرژیزا
- نوشیدنیهای بسیار سرد مانند آب یخ
- نوشیدنیهای گازدار مانند نوشابه
- آبمیوههای حاوی قندهای مصنوعی
- مصرف نوشیدنیها ادرارآور مانند چای در وعده سحری
برای تهیه نوشیدنیهای مناسب ماه رمضان از اسنپ کمک بگیرید!
در این مطلب انواع نوشیدنی ماه رمضان را معرفی کردیم و نبایدهای نوشیدنی در این ماه را بررسی نمودیم. برای تهیه این نوشیدنیها در منزل به میوهها یا مواد اولیهای نیاز دارید که میتوانید برای تهیه آنها از اسنپ کمک بگیرید تا در زمان روزهداری به خروج از منزل نیازی نداشته باشید. بدین منظور سرویس سوپر مارکت اسنپ و سفارش آنلاین میوه در خدمت شماست. اما اگر زمان کافی یا امکان تهیه آنها را در منزل ندارید، میتوانید از کافه اسنپ فود برای سفارش نوشیدنیهای موردنظر خود اقدام کنید.
شما از کدام نوشیدنی ماه رمضان استفاده میکنید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.