۱۸ مورد از خواص شیر بادام + طرز تهیه شیر بادام خانگی

شیر بادام

شیر بادام یکی از محبوب‌ترین انواع شیر گیاهی پرخاصیت و غیرلبنی است. این شیر دلچسب بافت خامه‌ای و طعمی سبک دارد و بخش زیادی از مواد مغذی موجود در شیر لبنی را به بدن می‌رساند. برای آشنایی با خواص این خوراکی سالم و مقوی و اطلاع از طرز تهیه شیر بادام خانگی تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

شیر بادام چیست؟

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

شیر بادام یک جایگزین گیاهی برای شیر لبنی است که از ترکیب بادام و آب به ‌دست می‌آید. بافت این شیر کاملا یکدست و کرمی است و بدون افزودنی‌های قندی، مزه تلخی دارد که اصلا شبیه شیر لبنی نیست اما می‌تواند یک افزودنی لذیذ برای استفاده در اسموتی‌ها، انواع سوپ و غذاهای مختلف باشد. این شیر از نظر ارزش تغذیه‌ای نمی‌تواند با شیر لبنی رقابت کند، اما خوشبختانه بسیاری از برندهای تولیدکننده حجم زیادی ویتامین و مواد مغذی به ترکیبات اولیه این محصول اضافه می‌کنند تا این شکاف تغذیه‌ای را به‌قدر قابل‌قبولی پر کنند.

ارزش غذایی شیر بادام چیست؟

اگر در ترکیبات شیر بادام انواع مواد مغذی گنجانده شود، این نوشیدنی می‌تواند مواد مغذی موردنیاز بدن برای یک سبک زندگی سالم را فراهم کند. درصد این مواد مغذی در برندهای مختلف فرق می‌کند، اما به‌طور کلی ترکیباتی که می‌توان از شیر بادام انتظار داشت در جدول زیر آورده شده است. برای مقایسه بهتر، اطلاعات مربوط به یک فنجان شیر لبنی را نیز قرار داده‌ایم.

ترکیبات مغذی یک فنجان شیر بادام شیرین‌نشده یک فنجان شیر بادام شیرین‌شده یک فنجان شیر لبنی
کالری ۳۷ ۹۱ ۱۲۲
کربوهیدرات کل کمتر از ۱ گرم ۱۶ گرم ۱۲ گرم
فیبر ندارد ۱ گرم ندارد
قند ندارد ۱۵ گرم قند افزودنی ۱۲ گرم قند افزودنی
پروتئین ۱ گرم ۱ گرم ۸ گرم
چربی کل ۳ گرم ۳ گرم ۵ گرم
سدیم ۱۴۶ میلی‌گرم ۱۵۱ میلی‌گرم ۹۶ میلی‌گرم
پتاسیم ۷۶ میلی‌گرم ۱۲۰ میلی‌گرم ۳۹۰ میلی‌گرم
کلسیم ۴۲۲ میلی‌گرم ۴۵۱ میلی‌گرم ۳۰۹ میلی‌گرم
ویتامین E ۸ گرم ۷ گرم کمتر از ۱ گرم
ویتامین D ۲ میکروگرم ۲ میکروگرم ۳ میکروگرم

خواص شیر بادام چیست؟

خواص شیر بادام نگاه همه مردم دنیا را به این خوراکی مفید و مغذی جلب کرده و آن را در رژیم غذایی سالم و متعادل ما گنجانده است. این شما و این ۱۸ خاصیت شیر بادام.

۱. ارزش غذایی بسیار زیاد

شیر بادام سرشار از انواع مواد مغذی برای کمک به حفظ سلامتی است. از آنجایی که شیر بادام برای اغلب مصرف‌کنندگان جایگزین لبنیات است، تولیدکنندگان انواع ویتامین و مواد معدنی را به ترکیبات این محصول اضافه می‌کنند تا مصرف‌کننده مواد مغذی ارزشمند موجود در لبنیات را از دست ندهد. به همین خاطر ویتامین A، ویتامین E، ویتامین D و کلسیم به‌وفور در این ماده غذایی یافت می‌شوند.

۲. خواص شیر بادام برای لاغری

جای تردید نیست که کاهش انرژی دریافتی از غذا می‌تواند به مدیریت وزن کمک کند. نوشیدنی‌های گیاهی معمولا کالری کمتری نسبت به لبنیات دارند و انرژی کمتری به بدن می‌رسانند. البته تا زمانی که شیر بادام بازاری با قند مصنوعی یا افزودنی‌های قندی شیرین نشده باشد! در کنار خرید آبمیوه طبیعی و نوشیدنی‌های ویتامین‌دار، مصرف این نوشیدنی همراه با ورزش، رژیم غذایی متعادل و خواب باکیفیت، اهداف کاهش وزن را دست‌یافتنی‌تر می‌کند.

۳. خواص شیر بادام برای قند خون

شیر بادام شیرین‌نشده کربوهیدرات بسیار کمی دارد. هر فنجان حاوی تقریبا ۰.۳ گرم کربوهیدرات است که بیشتر آن را فیبر رژیمی تشکیل می‌دهد. در‌حالی‌که همین مقدار شیر لبنی حاوی ۴.۶ گرم کربوهیدرات به شکل لاکتوز است. کسانی که با مشکلات قندخون مثل دیابت دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، می‌توانند با جایگزینی شیر بادام به‌جای شیر لبنی، نظارت و کنترل بهتری روی میزان کربوهیدرات دریافتی از رژیم غذایی روزانه داشته باشند.

۴. شیر بادام برای عدم تحمل لاکتوز

برخی از مصرف‌کنندگان شیر‌ بادام کسانی هستند که بدنشان توانایی تجزیه قند طبیعی موجود در شیر لبنیات را ندارد و درصورت مصرف لبنیات دچار درد و باد شکم، نفخ، اسهال و تهوع می‌شوند. شیر بادام به‌عنوان یک نوشیدنی مغذی فاقد لاکتوز این مشکل را حل می‌کند. البته شیر لبنی فاقد لاکتوز هم در بازار موجود است که می‌توانید با سرویس غذای اسنپ از نزدیک‌ترین فروشندگان تهیه کنید.

۵. مناسب برای رژیم وگان

برخی به دلایل مختلف مذهبی، بهداشتی، محیطی یا شیوه زندگی (مثل کسانی که رژیم وگان دارند) لبنیات را کنار می‌گذارند و حتی فراورده‌های آن را مصرف نمی‌کنند. شیر بادام ذاتا فاقد لبنیات است و این افراد می‌توانند با خیال راحت آن را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.

۶. حفظ سلامت بیماران کلیوی

افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه ناچار به‌دلیل سطح بالای فسفر و پتاسیم شیر لبنی، ناچار به حذف این مادده غذایی هستند. چراکه کلیه‌های آنها توانایی تصفیه این مواد مغذی را نداشته و خطر تجمع آنها در خون وجود دارد. از سوی دیگر‌،‌ سطح بالای فسفر خون می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، پرکاری پاراتیروئید و بیماری‌های مربوط به استخوان را بیشتر کند. بالابودن پتاسیم خون نیز خطر ابتلا به آریتمی و حملات قلبی را افزایش می‌دهد.

هر فنجان شیر لبنی حاوی ۱۰۱ میلی‌گرم فسفر و ۱۵۰ میلی‌گرم پتاسیم است. در مقایسه با آن، همین مقدار شیر بادام حاوی ۳۰ میلی‌گرم فسفر و ۶۰ میلی‌گرم پتاسیم است.

۷. خواص شیر بادام برای پوست

اگر از آن‌دسته افرادی هستید که با مصرف شیر لبنی جوش می‌زنید، به‌جای خرید نوشیدنی لبنی، شیر بادام گزینه بهتری است که می‌تواند به پاکسازی پوست‌تان کمک کند. این نوشیدنی لذیذ سرشار از ویتامین E است؛ آنتی‌اکسیدان قدرتمندی که رادیکال‌های آزاد مخرب را از بدن پاک می‌کند تا پوست را هیدراته، محکم و ارتجاعی کند.

۸. حفظ سلامت قلب با شیر بادام

بیماری قلبی افراد را خواه‌ناخواه به‌سمت رژیم غذایی گیاهخواری می‌کشاند تا با انواع بیماری‌های قلبی متابولیک، چاقی و دیابت نوع ۲ بهتر مبارزه کنند. حذف شیر لبنی و جایگزینی شیر بادام انتخاب خوبی است که می‌توان با کاهش کلسترول تام و کاهش هموگلوبین گلیکوزیله خون همراه باشد.

۹. دید بهتر و پرنورتر با شیر بادام

شیر بادام منبع ویتامین A است و از سلامت چشم‌ها حمایت می‌کند. حتی ویتامین E موجود در شیر بادام برای تقویت قدرت بینایی بسیار مفید است. محققان ثابت کرده‌اند آنتی‌اکسیدان موجود در شیر بادام استرس اکسیداتیو را از بین می‌برد و از بیماری‌های مرتبط با چشم مثل آب مروارید و دژنراسیون ماکولا پیشگیری می‌کند.

۱۰. شیر بادام سرشار از ویتامین D

شیر بادام سرشار از ویتامین دی افزودنی است. اگر روزانه یک لیوان شیر بادام نوش جان کنید، ۲۵ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین D را پوشش داده‌اید! بنابراین در روزهای سرد زمستان که خبری از آفتاب نیست و نمی‌توان نیاز بدن به این ویتامین را به‌صورت طبیعی رفع کرد، مصرف روزانه یک لیوان شیر بادام گرم را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

۱۱. تقویت استخوان‌ها با شیربادام

شیر بادام نمی‌تواند به‌اندازه شیر لبنی تأمین‌کننده نیاز بدن به کلسیم باشد، اما حدود ۳۰ درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده مغذی را تأمین می‌کند تا خطر ابتلا به آرتریت و پوکی استخوان به حداقل برسد. با مصرف روزانه این شیر به سلامت دندان‌ها هم کمک بزرگی کرده‌اید. در کنار شیر بادام حتما به فکر راه‌های دیگری برای تأمین نیاز بدن به کلسیم به‌صورت تمام‌و‌کمال باشید.

۱۲. موثر بر رشد و آرامش ماهیچه‌ها

ماهیچه‌های بدن برای آرامش و رشد به ویتامین‌های خانواده B نیاز دارند. تا جایی که کمبود این ویتامین‌ها موجب گرفتگی و انقباض عضلات می‌شود. شیربادام شامل مقدار زیادی ویتامین‌های B، آهن و ریبوفلاوین است و علاوه‌بر حفظ آرامش ماهیچه‌ها، به رشد آنها کمک می‌کنند.

۱۳. تأمین منیزیم مورد نیاز بدن با شیر بادام

رژیم غذایی ناسالم بدن را از مهم‌ترین مواد مغذی محروم نگه می‌دارد. یکی از مهم‌ترین این مواد، منزیم است! بدن ما برای کنترل قند و فشار خون، عملکرد بهتر عضلات، ساخت استخوان و DNA به منیزیم احتیاج دارد و ما می‌توانیم این نیاز را با مصرف روزانه شیر بادام برطرف کنیم.

۱۴. شیر بادام سرشار از ویتامین E

هم بادام سرشار از ویتامین E است، هم کمپانی‌های تولیدکننده شیر بادام این ویتامین را در ترکیبات محصول می‌گنجانند. در نتیجه خوراکی مفیدی که به‌دست ما می‌رسد، ۲۰ تا ۵۰ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین E را به‌طور کامل رفع می‌کند تا بدن قدرت بیشتری برای مبارزه با التهابات و استرس‌های موجود داشته باشد.

۱۵. بهبود سلامت سیستم گوارش

محتوای فیبر خوراکی موجود در شیر بادام اهمیت فوق‌العاده زیادی برای کمک به سلامت سیستم گوارش دارد. این فیبر از دیواره‌های روده محافظت و به فرایند هضم کمک می‌کند.

۱۶. جلوگیری از زوال عقل با شیر بادام

این خاصیت شیر بادام به‌دلیل محتوای ویتامین E است که تأثیر شگفت‌انگیزی بر سلامت مغز می‌گذارد. اینطور که از نتایج تحقیقات پیداست، مصرف منظم شیر بادام خطر آلزایمر را کم‌رنگ و روند پیشرفت آن را کُند می‌سازد.

۱۷. خواص شیر بادام برای کودکان

شیر گیاهی جایگزین کاملی برای شیر مادر نیست، اما برای کودکانی که به شیر مادر حساسیت دارند، با مشورت پزشک می‌توان انواع شیر گیاهی مثل شیر بادام را به‌عنوان غذای تکمیلی به کودک خوراند. مواد مغذی موجود در بادام به رشد ضمن آنکه به رشد مغز کودک کمک می‌کنند، قند خون را کنترل کرده و احتمال ابتلا به دیابت را در بزرگسالی کاهش می‌دهند. این خوراکی مفید کودک را از مشکلات پوستی هم در امان نگه می‌دارد.

۱۸. خواص شیر بادام برای زنان باردار

یکی از شایع‌ترین مشکلات دوران بارداری، حساسیت به لاکتوز شیرهای لبنی است. برای مادران مبتلا به این عارضه، شیر بادام مواد مغذی مورد نیاز مادر و جنین را تأمین می‌کند. فولیک اسید و ویتامین ب احتمال کم‌خونی در دوران بارداری را کم می‌کنند، پروتئین موجود در شیر بادام به رشد عضلات و استخوان‌های جنین کمک می‌کند، فولات از جنین در برابر نقص لوله‌های عصبی محافظت کرده و کلسیم از افزایش فشار خون مادر جلوگیری‌ می‌کند.

طرز تهیه شیر بادام خانگی

اگر تمایلی به مصرف شیر بادام‌های بازاری ندارید، به‌سادگی و فقط با چند قلم مواد اولیه می‌توانید این نوشیدنی غیرلبنی را در خانه آماده کنید. شیر بادام سالم و مقوی خانگی تا ۵ روز در یخچال سالم می‌ماند و قابل استفاده است.

مواد لازم

  • ۱ فنجان بادام درختی خام (یک شب تا صبح در آب خنک یا ۱ تا ۲ ساعت در آب داخ خیس خورده باشد)
  • ۵ فنجان آب
  • ۲ عدد خرمای بدون هسته یا ۱ قاشق غذاخوری عسل (شیرین‌کننده دلخواه)
  • ۱ پنس نمک دریا
  • ۱ قاشق چای‌خوری عصاره وانیل (اختیاری)

طرز تهیه شیر بادام

  • دانه‌های بادام درختی را بشویید و بگذارید ۶ الی ۱۲ ساعت در آب خیس بخورد. سپس بادام‌ها را پوست بگیرید تا نوشیدنی نهایی کیفیت بهتری داشته باشد.
  • مغز بادام پوست‌کنده و خیس‌خورده را همراه با آب، عسل یا خرما و نمک دریا در مخلوط‌کن بریزید و چند دقیقه مخلوط کنید تا مایه یکدستی حاصل شود. به‌محض آنکه رنگ شیر بادام سفید مایل به رنگ شیر شد، دستگاه را خاموش کنید.
  • یک ظرف و صافی بردارید و مایه بادام را صافی بزنید. کیسه صافی را فشار دهید تا آخرین جرعه شیر بادام تخلیه شود. شیر بادام لذیذ شما آماده سرو است. آن را در ظرف درب‌دار بریزید و تا ۵ روز در یخچال نگهداری کنید.

نکته: تفاله بادام را دور نریزید! با آن آرد بادام درست کنید و از طعم لذیذ آن در انواع کراکر، کلوچه و نان لذت ببرید.

کلام آخر

شیر بادام یک مکمل سالم و خوشمزه برای یک رژیم غذایی سالم و متعادل است. شیر بادام انتخابی هوشمندانه هنگام خرید نوشیدنی برای تمام کسانی است که به هر علت تمایلی به مصرف شیر لبنی ندارند و به‌دنبال جایگزینی برای این خوراکی مقوی و ضروری می‌گردند. شیر بادام سرشار از کلسیم و انواع ویتامین‌ها می‌تواند این شکاف تغذیه‌ای را تا حد قابل‌قبولی پر کند و قند و کالری کمتری به بدن می‌رساند. شما می‌توانید این نوشیدنی پرخاصیت را از سوپرمارکت‌های فعال در اسنپ تهیه کنید، با غلات، قهوه و انواع میان‌وعده نوش جان کرده و از طعم دل‌پذیر آن لذت ببرید.

تابه‌حال شیر بادام نوش جان کرده‌اید؟ نوع بازاری‌ را ترجیح می‌دهید یا خانگی؟ مشتاق شنیدن نظرات شما هستیم.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *