آدانا کباب ترکیهای در نگاه اول بسیار شبیه به کبابکوبیده یا کباب بناب کشور خودمان است. به همین دلیل، بیشتر ما ایرانیها فارغ از اینکه بدانیم مواد اولیه تهیه این کباب جذاب و لذیذ، چه چیزهایی هستند، ندیده و ندانسته دلمان میخواهد آن را امتحان کنیم. آدانا کباب با آن فرم هوسانگیز و خوشرنگ و لعابش، چنان همه را مجذوب خودش میکند که نمیتوان در مقابل خوردن آن مقاومت کرد. بدین منظور، پیشنهاد میکنیم هماکنون آموزش حرفهای آدانا کباب ترکیهای را بررسی کرده و از این بعد آن را نیز در وعدههای غذایی خود بگنجانید.
مواد لازم برای تهیه آدانا کباب لذیذ ترکیهای
همانطور که پیشتر گفتیم این کباب بسیار به کبابکوبیده یا بناب شباهت دارد، بنابراین مجموعه مواد اولیهای که در تهیه آدانا کباب به کار میرود نیز تقریبا مشابه کبابکوبیده یا بناب است. البته لزوما در آدانا کباب از فلفل کاپیا و رب فلفل استفاده شده و معمولا روغن دنبه، عنصر انسجام دهنده به مابقی مواد است. درهرصورت در جدول زیر، مواد لازم برای تهیه آدانا کباب ترکیهای برای ۶ نفر بیان شده که برای راحتی شما، در بخش انتهایی مقاله به مواد جایگزین برای برخی از آنها نیز اشاره خواهیم کرد.
مقدار موردنیاز | مواد لازم |
۴۰۰ گرم | گوشت گوسفندی |
۴۵۰ گرم | گوشت گوساله |
۳ عدد متوسط | پیاز |
۲ حبه | سیر |
۷ عدد | فلفل سبز |
۲ عدد | فلفل کاپیا |
۱۵۰ گرم | سبزی جعفری |
یک قاشق غذاخوری | رب گوجهفرنگی |
یک قاشق غذاخوری | رب فلفل |
۲ قاشق غذاخوری | آرد گندم |
به میزان لازم | روغن دنبه، نمک، زیره، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پاپریکا |
مراحل درستکردن آدانا کباب ترکیهای بینظیر
برای تهیه آدانا کباب ترکیهای خوشمزه، مراحل سادهای مشابه طرز تهیه کبابکوبیده داریم که البته ظرافتهای خاص خودش را دارد. بااینحال، جای نگرانی نیست چرا که تمام مراحل تهیه این غذا را با جزئیات برای شما شرح دادهایم. بدین ترتیب، فقط کافی است مراحل زیر را پیگیری کنید:
- مرحلهی اول: همانطور که انتظارش را دارید در ابتدای کار به سراغ آمادهسازی گوشت میرویم؛ بنابراین آن را شسته و درون آبکش بگذارید تا خشک شود. سپس گوشت را به کمک چاقو و تخته کار به قطعات کوچک برش بزنید. در ادامه قطعات گوشت را در چرخگوشت، چرخکرده و با هم ترکیب کنید.
- مرحلهی دوم: اکنون پیازها را پوستکنده و رنده ریز بزنید. دقت داشته باشید که باید آب پیاز را جدا کرده و باقیمانده را به ظرف گوشت اضافه کنید. در ادامه غذاساز، بلندر یا هر وسیله دیگری که کار میکس کردن را برای شما انجام میدهد، انتخاب کرده و دم دست بگذارید.
- مرحلهی سوم: حال بایستی حبه سیرها را درون شیشهای با مقدار کافی آب قرار داده و قدری تکان دهید. سپس پوست سیرها را که تا حدود زیادی جدا شدهاند، دور ریخته و سیرها را داخل ظرف غذاساز بریزید. در ادامه، فلفل کاپیا و فلفل سبز را شسته و برش بزنید. در صورت وجود تخم، آنها را خارج کرده و مابقی را به ظرف غذاساز اضافه کنید.
- مرحلهی چهارم: اکنون رب فلفل و رب گوجهفرنگی را نیز بهاندازهای که قبلا گفتیم، درون ظرف غذاساز ریخته و در نهایت، آرد گندم را نیز اضافه کنید. حال بایستی مواد را بهخوبی برای مدت چند دقیقه با هم میکس کنید.
- مرحلهی پنجم: جعفری تازه را شسته و آبکش کنید. سپس سبزی را روی پارچهای نخی پهن کرده تا آب اضافی آن خشک شود. در ادامه، جعفری تازه را با چاقو کمی برش زده و به غذاساز اضافه کنید. علاوهبرآن نمک، زیره، فلفل سیاه، فلفل قرمز و مقدار کمی پاپریکا را نیز اضافه کرده و مواد را با هم ترکیب کنید.
- مرحلهی ششم: در این مرحله از طرز تهیه آدانا کباب ترکیهای، پس از طی مدتزمان کافی که مواد بهخوبی با هم ترکیب شده و بافت یکدستی به دست آمد، همه آنها را به ظرف گوشت و پیاز اضافه کنید. اکنون بایستی از نیرو دستان خود استفاده کرده و مواد را بهخوبی ورز دهید. این کار قدری زمانبر خواهد بود، بنابراین صبور باشید.
- مرحلهی هفتم: در زمان ماساژ دادن مایه کباب، مقداری روغن دنبه را بهدفعات و بر حسب نیاز اضافه کنید. سپس دوباره به ورز دادن ادامه دهید تا بافت نهایی مایه کباب، نرم و یکدست شود. دست آخر، روی ظرف مایه کباب را با درپوش یا سلفون پوشانده و حدود یک تا ۲ ساعت آن را درون یخچال بگذارید تا قدری استراحت کند.
- مرحلهی هشتم: پیشنهاد میکنیم برای تهیه آدانا کباب از زغال استفاده کنید، اما اگر برایتان مقدور نبود میتوانید از فر نیز استفاده کنید. بدین منظور، سیخهای فلزی مخصوص کبابکوبیده را برای مدتی درون آب جوش قرار داده و سپس آنها را خشک کرده و روی سطح کار قرار دهید. حال ظرف گوشت را از یخچال بیرون بیاورید.
- مرحلهی نهم: در این زمان که مواد کباب بهخوبی به خورد یکدیگر رفته و مزه سبزیجات و گوشت با هم ترکیب شدهاند، برای بار آخر آنها را قدری ورز داده و سپس بهاندازه یک توپ تنیس از مایه کباب را برداشته و بهصورت موجدار روی سیخ فرم دهید. در نهایت سیخها را روی زغال سرخ قرار داده و مرتبا آنها را بچرخانید تا به طور یکنواخت بپزند.
- مرحلهی دهم: همچنین میتوانید فلفل و گوجه را نیز کباب کرده تا بتوانند به همراه سبزی تازه و نان بربری برای تزیین و دورچین کباب استفاده شوند. البته پیشنهاد میکنیم حتما مقداری پیاز را خردکرده و به همراه جعفری خردشده و سماق، ترکیب خوشمزه و پای ثابت غذاهای ترکیهای را نیز تهیه کنید. دست آخر، این ترکیب را درون کاسه ماستخوری ریخته و بهصورت قالبی در گوشه ظرف سرو برگردانید.
فوتوفنهای درستکردن آدانا کباب ترکیهای
اصولا برای درستکردن هر نوع کبابی، از کبابکوبیده و بناب گرفته تا اسکندر کباب و آدانا کباب، یکسری نکات منحصرا برای آمادهسازی مواد اولیه و مرحله پخت کباب وجود دارد. اگر از این مجموعه نکات غافل شوید، ممکن است حاصل کار آن چیزی که انتظارش را داشتید از آب درنیاید. بدین منظور پیشنهاد میکنیم به لیست نکات زیر نیز توجه کنید:
- برای چرخ کردن گوشت گوسفندی و گوساله، یکی در میان برشی از گوساله و سپس گوسفندی را در آن قرار داده تا بهوسیله چرخگوشت، بخش اعظم مرحله ترکیب کردن گوشتها صورت گیرد.
- پیاز را از ابتدا در غذاساز قرار ندهید، زیرا به دلیل آنکه تصمیم داریم مدتزمان میکس کردن مواد را زیاد کنیم، حجم زیادی از پیاز له شده و به آب تبدیل میشود. بدین ترتیب این مقدار آب ممکن است استحکام مایه کباب روی سیخ را از بین ببرد.
- حتما از سیر تازه برای ترکیب مایه کباب استفاده کنید. درصورتیکه سیر تازه در دسترس نبود میتوانید پودر سیر را جایگزین کنید.
- اگر فلفل کاپیا را نتوانستید تهیه کنید، میتوانید فلفلدلمهای قرمز را بهعنوان جایگزین انتخاب کنید.
- سبزی جعفری را آخر از مواد دیگر به غذاساز اضافه کنید، چراکه تصمیم نداریم سبزی تماما له شود. در واقع میخواهیم وقتی به کباب نگاه میکنیم، وجود سبزی تازه برای ما قابلرؤیت باشد.
- در اضافهکردن رب گوجهفرنگی و پودر پاپریکا ابدا افراط نکنید، چراکه به سبب وجود رب فلفل، رنگ قرمز ملایمی به کباب داده شده است.
- درصورتیکه آرد گندم در دسترس نداشتید، میتوانید از آرد سوخاری استفاده کنید.
- اگر در خانه روغن دنبه ندارید، میتوانید از روغن جامد استفاده کنید.
- برای پخت آدانا کباب در فر، بایستی حرارت آن را روی ۱۸۰ درجه تنظیم کرده و بهجای چرب کردن کف سینی آن، از کاغذ روغنی استفاده کنید. در ادامه یادتان باشد که از سیخ چوبی بهجای سیخ فلزی استفاده کرده و مایه کباب را روی آنها قرار دهید. در نهایت، سیخها را روی سینی فر چیده و زمانی بهاندازه ۲۰ تا ۳۵ دقیقه برای پخت آنها در نظر بگیرید.
کباب بناب یا آدانا کباب ترکیهای؟
اگر از کسانی هستید که عاشق کبابکوبیده و بناب هستند، قطعا با امتحان کردن آدانا کباب ترکیهای آن را نیز به لیست غذاهای کبابی موردعلاقه خود اضافه میکنید. به عبارتی این غذا بهقدری دلچسب و لذیذ است که امکان ندارد از خوردنش دلزده شوید. بدین منظور اکنون که با طرز تهیه این غذای خوشمزه با عطروطعم منحصربهفردش آشنا شدید، پیشنهاد میکنیم برای فراهمسازی مواد اولیه موردنیاز برای تهیه آن از سرویس سوپرمارکت اسنپ استفاده کنید.
علاوهبرآن انتخاب بهتری نیز چشمانتظار شماست و آن سرویس غذای اسنپ است. بله، شما بهراحتی میتوانید نهتنها آدانا کباب بلکه انواعی از کبابهای ترکیهای دیگر مانند اسکندر کباب و دونر کباب را نیز سفارش داده تا در کمترین زمان ممکن به دستتان برسند.
دیدگاهتان را بنویسید