خانه
دانستنی‌های غذایی
چاودار چیست؟ + خواص نان چاودار برای لاغری، دیابت، قلب
دانستنی‌های غذایی

چاودار چیست؟ + خواص نان چاودار برای لاغری، دیابت، قلب

۱۸ مرداد ۱۴۰۱
0 دیدگاه

یکی از انواع نان بسیار مفید و مقوی که در مقایسه با دیگر نان‌های سنتی رایج، از ارزش غذایی بالاتری برخوردار است را باید نان چاودار بدانیم. این نان خواص عالی برای سلامتی داشته و به پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها کمک زیادی می‌کند. از این‌رو با شناخت خواص فوق‌العاده آن، احتمالا شما نیز تصمیم خواهید گرفت که از این پس برای سفارش نان، به سراغ این نوع نان خوشمزه رفته و ضمن بهره بردن از طعم عالی آن، بیماری‌های مختلف را از خود دور کنید.

« همین الان نان تازه سفارش دهید »

در ادامه با ما همراه باشید تا در خصوص این نوع نان بیشتر بدانیم.

نان چاودار چیست؟

پیش از هر چیزی باید بگوییم که چاودار که آن را با نام انگلیسی Secale montanum می‌شناسیم، در حقیقت یکی از غلات است، که در گروه گندم نیز جای می‌گیرد. جالب است بدانید، که سال‌ها پیش و در عهد کهن نیز از این نوع غلات استفاده زیادی شده و شرایط کشت آسان و ارزان بودن آن، رواج بیشتری به آن داده است.

جدول ارزش غذایی چاودار

ارزش غذایی نان با آرد چاودار

همان طور که در ابتدا نیز اشاره کردیم، این غله، دارای ارزش غذایی زیادی بوده و انواع ویتامین و مواد معدنی را در خود جای داده است. اگر بخواهیم به طور خاص به میزان مواد مغذی و ارزش غذایی در ۶۰ گرم آرد چاودار اشاره کنیم، جدول زیر قابل توجه خواهد بود.

نوع ماده مغذی میزان موجود در ۶۰ گرم چاودار
پروتئین ۲ گرم
فیبر ۱۵ گرم
فسفر ۳۱۹ میلی گرم
منیزیم ۱۰۲.۵ میلی گرم
زینک ۲.۵ میلی گرم
آهن ۲ میلی گرم
ویتامین B3 ۲.۵ میلی گرم
ویتامین B6 ۰.۳ میلی گرم
ویتامین B2 ۱.۵ میلی گرم
پتاسیم ۴۵۹ میلی گرم
ویتامین K ۳ میکروگرم
ویتامین E ۲.۵ میلی گرم

مهم‌ترین خواص نان چاودار

در زیر نگاهی به مهم‎ترین خواص این نوع نان می‌اندازیم. با شناخت فواید آن، پس از این برای سفارش نان از نانوایی اسنپ، قطعا نان مغذی چاودار، از گزینه‌های اصلی شما خواهد بود.

فواید نان چاودار برای لاغری

خواص چاودار برای لاغری

یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین خواصی که باید برای این نوع نان به آن اشاره کنیم، تأثیرگذاری عالی آن در لاغری است. همان طور که در جدول ارزش غذایی مشاهده کردید، این نان دارای فیبر زیادی بوده و کالری محدودی دارد. با این حساب اضافه کردن آن به رژیم غذایی روزانه، ضمن آن که سیری خوبی به همراه خواهد داشت، باعث کاهش وزن شده و چربی‌های اضافی بدن را به مرور دفع می‌کند. در واقع اصلی‌ترین تأثیرگذاری آن در سیری زودرس بوده و باعث می‌شود که شما اشتهای کمتری برای خوردن مواد غذایی دیگر داشته باشید.

بهبود متابولیسم در بدن

به طور کلی چاودار به بهبود متابولیسم در بدن کمک کرده و اگر نان چاودار را جایگزین نان‌های سنتی دیگر کنید، وضعیت سوخت و ساز بدن شما به اندازه قابل توجهی بهبود پیدا می‌کند. این موضوع باعث خواهد شد تا ضمن آن که متابولیسم بدن شما بهبود یابد، چربی‌های کهنه و قدیمی نیز سوزانده شده و سریع‌تر به اندام ایده‌آل خود برسید.

بهبود وضعیت استخوان‌ها

حتما از این نان در رژیم غذایی کودکان و نوجوانان نیز استفاده کنید. وجود منیزیم و منگنز در مواد مغذی چاودار، بهترین تأثیر را در استخوان‌بندی داشته و برای کودکان و نوجوانان و همین طور سالمندان، یک ترکیب غذایی و مکمل عالی محسوب می‌شود.

کمک به کنترل و درمان دیابت

فیبر بالای آرد چاودار و همین طور میزان گلوکز بسیار پایین آن، این نان را برای افراد مبتلا به دیابت به بهترین نان تبدیل کرده است. در واقع اگر می‌خواهید میزان قند خون خود را کنترل کرده و به درمان دیابت نوع ۲ نیز کمک کنید، از این نان در رژیم غذایی خود بگنجانید.

پیشگیری و درمان یبوست

فیبر موجود در نانی که از آرد چاودار تهیه می‌شود، به پیشگیری از یبوست کمک کرده و حتی در افرادی که به یبوست مزمن مبتلا هستند، به عنوان یک ماده خوراکی درمانگر شناخته می‌شود. لازم به ذکر است که فیبر چاودار از نوع پروبیوتیک بوده و به طور کلی در حفظ سلامت سیستم گوارشی و روده‌ها، نقش مهمی دارد. از این‌رو اگر قصد سفارش نان از نانوایی اسنپ دارید، حتما این نوع نان را مد نظر داشته باشید.

پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی

خواص عالی آرد چاودار

آرد چاودار در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی، فوق‌العاده بوده و با داشتن مقادیر فیبر بالا، به کاهش کلسترول کمک زیادی می‌کند. از این‌رو معمولا پزشکان این نان را برای افرادی که دارای زمینه بیماری‌های قلبی هستند، توصیه می‌کنند.

کاهش ریسک ابتلا به برخی از سرطان‌ها

مصرف چاودار، برای کاهش ریسک ابتلا به برخی از سرطان‌ها، بسیار مؤثر است. به ویژه این ماده خوراکی، ریسک ابتلا به سرطان پروستات در آقایان را به حد قابل توجهی کاهش خواهد داد. از سویی دیگر استمرار در مصرف آن، ریسک ابتلا به سرطان‌هایی چون سرطان روده و سرطان پستان را نیز کمتر می‌کند. از این‌رو به نظر می‌رسد که حداقل چند روز در هفته، میل کردن از این نان، اثرات مثبت قابل توجهی داشته باشد.

جلوگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا

وجود فیبر زیاد در چاودار، باعث می‌شود که مصرف این نان، در جلوگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا، اثر زیادی داشته باشد. به ویژه در افرادی که معمولا بدن آن‌ها سنگ ساز بوده و به سنگ کلیه یا صفرا مبتلا می‌شوند، استفاده از این نان توصیه شده است.

عوارض و مضرات نان چاودار کدامند؟

این نوع نان هیچ گونه عارضه‌ای نداشته و تنها برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، قابل مصرف نخواهد بود. همین طور در بانوان باردار بهتر است که توأم با احتیاط مصرف شود.

تفاوت اصلی میان آرد چاودار با آرد گندم

اگر چه گفتیم که چاودار از خانواده گندم است، اما میزان مواد مغذی و ویتامین‌های آن نسبت به آرد گندم بیشتر بوده و رنگ تیره‌تری نیز دارد.

سفارش نان چاودار از نانوایی اسنپ

پیشنهاد می‌کنیم که برای داشتن بهترین تجربه سفارش این نان به صورت اینترنتی، به سراغ نانوایی اسنپ رفته و به راحتی این نان را با بهترین کیفیت، به صورت آنلاین خریداری کرده و درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید. شما بگویید معمولا چقدر از این نوع نان در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کرده و چه فواید دیگری از آن می‌شناسید که ما در اینجا به آن‌ها اشاره نکرده باشیم؟

https://secure.gravatar.com/avatar/c45ffe8a77697c257af43c175ec13f9c?s=96&d=mm&r=g
اسنپ

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. تکمیل قسمت های *دار الزامی می باشد.