خانه
مسئولیت اجتماعی
حمایت اسنپ از ۸ مؤسسه‌ نیکوکاری در مسیر تاب‌آوری بعد از جنگ
مسئولیت اجتماعی نیکوکاری کلاب

حمایت اسنپ از ۸ مؤسسه‌ نیکوکاری در مسیر تاب‌آوری بعد از جنگ

۵ مرداد ۱۴۰۴
0 دیدگاه

در روزهایی که کشور با پیامدهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از جنگ دست‌و‌پنجه نرم می‌کند، بسیاری از کسب‌وکارهای انتفاعی و غیرانتفاعی با چالش‌های متعددی روبه‌رو هستند. در این میان، مؤسسه‌های نیکوکاری و سازمان‌های مردم‌نهاد به دلیل وابستگی به کمک‌های مردمی و نبود منابع مالی پایدار، بیش از دیگران در معرض خطر توقف فعالیت و کاهش خدمات خود قرار گرفته‌اند.

از این رو اسنپ بیست‌و‌یکمین طرح نیکوکاری کلاب خود را با عنوان «حمایت از مؤسسه‌های نیکوکاری در شرایط بحرانی» به حمایت تعدادی از این مؤسسه‌های نیکوکاری در مسیر ادامه‌ی فعالیت‌های حیاتی‌شان، اختصاص داده است. هدف این طرح کمک به پایداری نهادهایی است که حیاتشان به سلامت، معیشت و امنیت اقشار آسیب‌پذیر جامعه گره خورده است.

هدف اصلی این طرح که با شعار «با تو نیکوکاری ادامه‌دار می‌شه!» تأمین مالی اضطراری برای تداوم فعالیت‌های ۸ مؤسسه‌ی نیکوکاری منتخب در شرایط بحرانی است. هر کدام از این مؤسسه‌ها، با خدمات تخصصی و گسترده‌ی خود در حوزه‌های مختلف اجتماعی، سهم مهمی در حمایت از افراد آسیب‌پذیر دارند. اسنپ در این طرح مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان به صورت مساوی به این مؤسسه‌ها اهدا و هر مؤسسه ۱۰۰ میلیون تومان برای تأمین هزینه‌های جاری و اضطراری خود دریافت می‌کند. اسنپ با اجرای این طرح می‌کوشد به استمرار فعالیت‌های بشردوستانه آنان کمک کند و نیاز به حمایت از مؤسسه‌های نیکوکاری را یکبار دیگر به جامعه یادآوری کند.

 

حفظ حیات مؤسسه‌های نیکوکاری برای حمایت از زندگی

در شرایط بحرانی، اگر مؤسسه‌های نیکوکاری و سازمان‌های مردم‌نهاد نتوانند به فعالیت‌های خود ادامه دهند، اثرات آن به تغییرات درون سازمانی محدود نخواهد بود؛ بلکه تاثیر مستقیمی بر زندگی مددجویانی خواهد گذاشت که تحت پوشش خانه‌های امن هستند، در مراکز نگهداری از سالمندان زندگی می‌کنند، افراد دارای معلولیتی که برای انجام امور روزمره به حمایت مؤسسه‌های توانبخشی نیاز دارند یا شبه‌خانواده‌هایی که به کمک‌ خیریه‌ها وابسته هستند. توقف فعالیت این مؤسسه‌ها می‌تواند زنجیروار به تشدید آسیب‌های اجتماعی و تعمیق بحران‌های پساجنگ منجر شود.

اجرای این طرح، تنها یک اقدام حمایتی نیست؛ بلکه تلاشی است برای ساختن الگویی در حوزه‌ی مسئولیت اجتماعی که منجر به تقویت زیرساخت‌های حمایتی جامعه شود. در شرایطی که بسیاری از مؤسسه‌های نیکوکاری با خطر تعطیلی روبه‌رو هستند، مشارکت فعال بخش خصوصی می‌تواند تضمینی برای حفظ کرامت انسانی و جلوگیری از فروپاشی ساختارهای حمایت اجتماعی باشد.

 

همراهی با مؤسسه‌های نیکوکاری، همدلی با جامعه

اسنپ برای انتخاب مؤسسه‌های نیکوکاری که برای تاب‌آوری و بقای خود نیاز به حمایت فوری دارند از راهنمایی مؤسسه‌ی غیرانتفاعی «مدیریت حامیان نواندیش افرا»، فعال در حوزه‌ی استانداردسازی و توسعه‌ی زیرساخت مدیریتی مؤسسه‌های نیکوکاری، بهره گرفته است. مؤسسه‌های نیکوکاری منتخب برای این طرح دارای «گواهی اعتماد افرا» هستند. این گواهی بر اساس ارزیابی صورت‌گرفته به مؤسسه‌های شفاف و پایدار اعطا می‌شود. لازم به توضیح است که تعداد مؤسسه‌های نیازمند حمایت بسیار بیش از این‌ موارد بوده و اسنپ با توجه ظرفیت‌های خود، از بین مؤسسه‌ها به اجبار دست به انتخاب زده است. مؤسسه‌های نیکوکاری هدف این طرح عبارتند از:

  • بنیاد خیریه‌ی معلولین ایرانیان: این بنیاد بر ارائه‌ی خدمات توانبخشی، رفاهی و معیشتی به افراد دارای معلولیت تمرکز دارد.
  • مؤسسه‌ی خیریه‌ی مهیار: این مؤسسه در زمینه‌ی اسکان بیماران پیوند مغز استخوان و بیمارانی که در حال شیمی‌درمانی و پرتو درمانی فعالیت می‌کند.
  • خیریه‌ی التیام: این مؤسسه با رویکردی مبتنی بر اصول پزشک خانواده، خدمات سلامت‌محور و مراقبت‌های پیشگیرانه‌ی پزشکی را به مددجویان و خانواده‌های آنها ارائه می‌دهد.
  • انجمن همیاران سلامت پرور البرز (اهسا): این انجمن با هدف آگاهی‌ و کاهش آسیب‌های اجتماعی، از کودکان و زنان مبتلا به HIV و کودکان دارای معلولیت حمایت می‌کند و همچنین به مراقبین بیماران آلزایمر آموزش‌ می‌دهد.
  • کانون نیکوکاری سرو امید آفتاب: این مؤسسه بر حمایت تحصیلی و توان‌افزایی کودکان تمرکز دارد. همچنین خدمات حمایتی در زمینه‌های معیشتی، درمانی و … به آنها ارائه می‌دهد.
  • موسسه‌ی خیریه‌ی مهر ایلیا شمیرانات (ایلیا): این مؤسسه به بیش از هزار کودک کار و بازمانده از تحصیل و خانواده‌های آنان خدمات ارائه می‌دهد.
  • موسسه‌ی خیریه‌ی سبحان سقز: این خیریه برای توان‌افزایی افراد کم‌برخوردار شکل گرفته و بر کارآفرینی اجتماعی، آموزش و ارتقاء آگاهی و مهارت‌های جامعه تمرکز دارد.
  • بنیاد سپهر قائن: این بنیاد در حوزه‌های توسعه‌ی کسب‌وکارهای خرد و مشاغل خانگی و ترویج فرهنگ کار برای زنان روستانشین، افراد دارای معلولیت و دانش‌آموزان فعالیت می‌کند.

 

نحوه‌‌ی مشارکت کاربران در طرح نیکوکاری کلاب

کاربران اسنپ می‌​توانند بدون پرداخت هیچ مبلغی و تنها با امتیازهای اسنپ​‌کلاب خود در این طرح نیکوکاری سهیم باشند. اسنپ به ازای هر ۲ هزار امتیاز اهدا شده توسط کاربران مبلغ ۲ هزار تومان به ۸ مؤسسه‌ی نیکوکاری منتخب برای پیش‌برد فعالیت‌های آنان پرداخت می‌کند. اسنپ با هدف ایجاد شفافیت در اقدامات مسئولیت اجتماعی خود پس از اجرای طرح‌ها، گزارشی درباره‌ی نحوه‌ی هزینه‌کرد این مبالغ توسط مؤسسه‌ها تهیه و از طریق کانال‌های ارتباطی در دسترس عموم قرار می‌‌دهد. این شفافیت گامی مهم در جلب اعتماد عمومی و الگویی برای سایر کسب‌وکارها در همکاری با نهادهای مدنی است.

 

https://secure.gravatar.com/avatar/d500a1381fe02055999304f27b681de127d9c31ac0077dadf2567ee85418f77b?s=96&d=mm&r=g
اسنپ

دیدگاه خود را بنویسید