تصادفهای خطرناک میتواند خسارات جبران ناپذیری به جای بگذارد اما حتی آنهایی که جزئی هستند برای وسایل نقلیه، رانندگان، مسافران و محیط زیست پر هزینه هستند. کافی است در ذهنتان به گازهای گلخانهای که بعد از هر تصادف در اثر ترافیک تولید میشود کمی فکر کنید. علاوه بر اینها اتلاف وقت و هزینههای تصادف را هم باید اضافه کنیم که با قیمتهای سر به فلک کشیده این روزها میتواند حسابی دردسر ساز باشد. گاهی با رعایت موارد جزئی اما تاثیرگذار میتوان از اینهمه خسارت و دردسر به آسانی پیشگیری کرد. پیشنهاد میکنیم اگر دست به فرمان هستید با ما همراه باشید تا این موارد را با هم مرور کنیم.
۱. به نقاط کور توجه کنید
آینه خود را به گونهای تنظیم کنید که بتوانید تمام نقاط اطراف خود را ببینید؛ اما فراموش نکنید که برخی نقاط کور وجود دارند که در آیینه دیده نمیشوند. بنابراین نباید تنها به آیینه اکتفا کنید. گاهی باید سرتان را به طور کامل برگردانید تا مطمئن شوید که ماشینی در نقطه کور قرار ندارد. از سوی دیگر ممکن است که شما در نقطه کور ماشین جلویی خود قرار گرفته باشید و باید با احتیاط از کنار آنها رد شوید.
۲. ماشین خود را بشناسید
وقتی ساعات زیادی از روز را رانندگی میکنید باید اطلاعات کافی از وسیله نقلیه خود داشته باشید؛ این اطلاعات شامل شناخت کامل از ابعاد، وضعیت مکانیکی و فیزیکی خودروست. آیا ترمزهای شما به خوبی کار میکنند؟ وضعیت لاستیکهایتان چه طور است؟ به خصوص در فصل زمستان معاینات منظم ماشین را جدیتر بگیرید تا بتوانید از هر گونه حادثهای دوری کنید.
۳. در تاریکی توجهتان را دو برابر کنید
رانندگی در طول شب میتواند غیرقابل پیشبینی باشد؛ تاریکی هوا، کاهش قدرت دید و خستگی افراد ریسک تصادف را افزایش میدهد. بنابراین ضروری است که پس از تاریک شدن هوا دقتتان را افزایش دهید و احتیاط بیشتری کنید. مواظب حرکات ناگهانی خودروهای دیگر و یا حتی حیوانات در مسیر باشید.
۴. محیط اطرافتان را زیر نظر بگیرید
مهم است که نگاهتان را به جلو بدوزید، اما این کار نباید مانع از توجه شما به محیط اطرافتان شود. اگر ماشینی در لاین کناری شما رانندگی میکند دلیلی ندارد که در همان مسیر بماند. حتی وقتی که در حال عبور از چراغ هستید مسیر مخالف را هم نگاهی بیاندازید مبادا خودرویی چراغ قرمز را رد کرده باشد. فراموش نکنید که هر چقدر هم شما از رانندگی خود مطمئن هستید اما نمیدانید که چه کسی در ماشین کناری شما فرمان را به دست گرفته است، بنابراین باید تمامی جوانب احتیاط را رعایت کنید.
۵. در حالت خوابآلودگی رانندگی نکنید
رانندگی زمانی که خسته هستید میتواند مشکلات زیادی را رقم بزند. بسیاری از تصادفات به خاطر خوابآلودگی و خستگی راننده اتفاق میافتد. بنابراین باید این موضوع را حسابی جدی بگیرید. اگر خسته هستید باید فکر رانندگی را از سرتان بیرون کنید و راه دیگری برای رسیدن به مقصدتان پیدا کنید.
۶. عصبانی نباشید
همان طور که موقع خستگی نباید رانندگی کنید زمانی هم که عصبانی هستید باید از نشستن پشت فرمان اجتناب کنید. تحقیقات بسیاری روی این موضوع انجام شده و تمامی آنها تصدیق کردهاند که رانندگانی که عصبانی هستند رفتارهای پرخطر بیشتری از خود بروز میدهند که ریسک تصادفات را افزایش میدهد.
۷. فاصله ایمنی را رعایت کنید
از زمانی که پای شما پدال ترمز را فشار میدهد تا زمانی که خودرو به طور کامل بایستد چند ثانیهای طول میکشد، علاوه بر این باید زمانی را برای فکر کردن و ترمز گرفتن هم مد نظر داشته باشید. فاصله ایمنی با توجه به سرعت ماشین متغیر است و هر چه سرعت شما بیشتر باشد باید فاصله بیشتری با خودروی مقابلتان داشته باشید. علاوه بر اینها سیستم ترمز خودروهای مختلف متفاوت است؛ بنابراین بهتر است محدودیتهای خودرو خود را به خوبی بدانید.
رانندگی ایمن و احساس امنیت مسافران اسنپ برای ما اهمیت بالایی دارد؛ بنابراین از شما درخواست میکنیم که با رعایت این موارد از احتمال وقوع هر حادثهای جلوگیری کنید. برای مطالعه بیشتر در مورد روشهای جلوگیری از تصادف این مطلب را از دست ندهید.