مربای گردو یکی از ترکیباتی که تنها به دلیل طعم فوقالعادهاش استفاده نمیشود، بلکه دارای فوایدی برای جلوگیری و درمان بسیاری از بیماریهاست.
از میان این مشکلات میتوانیم به درمان بیماریهای دهان و دندان، پیشگیری از سرطان، کاهش چربی خون و برطرفکردن مشکلات گوارشی اشاره کنیم. در این مطلب به چند روش تهیه این مربای خوشمزه اشاره کردهایم.
مواد لازم برای درستکردن مربای گردو
برای درستکردن مربای گردو، نیازمند ترکیبات بسیار سادهای خواهید بود. جدول زیر آنها را به همراه مقادیر مورد نیازشان به شما نشان داده است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گردو تروتازه | ۴۰ عدد |
شکر | یک لیوان |
زعفران سابیده شده | هر چه بیشتر بهتر |
هل سابیده شده | ۴ عدد |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
آب | یک لیوان |
آبلیمو تازه | یک قاشق غذاخوری |
طرز تهیه مربای مغز گردو
طرز تهیه این مربای خوشمزه را میتوانید در مراحل زیر ببینید. در نظر داشته باشید که هر کدام از این موارد را به ترتیب و با دقت انجام دهید، تا در نهایت مربا طعم خوبی را به خود بگیرد. میتوانید از گردوی تازه یا خشک برای تهیه این روش استفاده کنید.
- مرحلهی اول: پوست گردوها را جدا کرده و مغز آن را در بیاورید.
- مرحلهی دوم: اگر گردوی شما خشک است، آن را برای چند ساعت درون آب خیس کنید.
- مرحلهی سوم: پوست روی مغز گردو را به طور کامل جدا کنید.
- مرحلهی چهارم: شکر، آب، گلاب، زعفران، هل و آبلیمو را درون یک ظرف که قابلیت قرار دادن روی شعله را دارند، ریخته و سپس آنها را به طور کامل با هم ترکیب کنید.
- مرحلهی پنجم: حرارت زیر این ترکیبات باید ملایم باشد تا زمانی که به جوش آید.
- مرحلهی ششم: مغز گردوها را به ترکیبی که درست کردهاید، اضافه کنید.
- مرحلهی هفتم: اجازه دهید تا مغز گردوها و شهد بهخوبی به خورد هم رفته و شهد بهاصطلاح قوام پیدا کند.
- مرحلهی هشتم: یک قاشق را درون شربت مربا ببرید. اگر مایع مربا غلیظ بود، شعله را خاموش کنید.
- مرحلهی نهم: اجازه دهید مربا سرد شده و سپس آن را در داخل شیشههای مخصوص خود بریزید.
مواد لازم برای طرز مربای چاقاله گردو
چاقاله گردو بهنوعی از این میوه گفته میشود که در اواخر بهار و اوایل تابستان به بازار آمده و بهصورت نرسیده و کال است.
یکی از روشهای تهیه مربای گردو استفاده از همین مرحله از زندگی آن است. مواد لازم برای تهیه مربای چاقاله گردو را در جدول زیر ببینید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
چاقاله گردو | ۵۰۰ گرم |
شکر | یک کیلوگرم |
دانه هل | یک قاشق غذاخوری |
جوهر لیمو | ¼ قاشق غذاخوری |
میخک | ۲ عدد |
طرز تهیه مربای چاقاله گردو
قبل از آنکه بخواهید به سراغ مراحل درستکردن مربای گردو بروید، باید آنها را بهخوبی بشویید تا تلخیشان گرفته شود.
- مرحلهی اول: پوست چاقاله گردو را از آن جدا کرده و با سوزنریزی رویشان را سوراخ کنید.
- مرحلهی دوم: چاقالهها را درون یک قابلمه پر از آب ریخته و بجوشانید. (برای مدت ۵ دقیقه)
- مرحلهی سوم: چاقالهها را آبکش کرده و آب آنها را دور بریزید.
- مرحلهی چهارم: مرحله ۲ و ۳ را برای ۱۰ بار انجام دهید تا زمانی که کاملا تلخی آنها گرفته شود.
- مرحلهی پنجم: چاقالههایی که اکنون تلخیشان ازدسترفته را یا بهصورت درسته یا خرد شده درون ظرف آب سردی ریخته و اجازه دهید تا به مدت یک ساعت درون آن باقی بماند.
- مرحلهی ششم: پس از یک ساعت آب درون ظرف را خالی کرده و دوباره مرحله ۵ را بهدفعات ۶ تا ۷ بار تکرار کنید.
- مرحلهی هفتم: قابلمهای را روی حرارت قرار داده و درون آن یک تا ۲ لیوان آب بریزید.
- مرحلهی هشتم: شکر را به آب درون قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید تا بر اثر حرارت بهخوبی در آب حل شود.
- مرحلهی نهم: به این ترکیبات هل، میخک و در نهایت چاقاله گردو را اضافه کنید. (حرارت باید ملایم باشد)
- مرحلهی دهم: پس از آنکه آب درون قابلمه کمی سفت شد، جوهر لیمو را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تنها برای ۳ دقیقه دیگر روی حرارت باقی بماند.
- مرحلهی یازدهم: اکنون مربا را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا با محیط هم دما شود.
- مرحلهی دوازدهم: مربا را درون ظرفهایی که میخواهید ریخته و دربشان را ببندید.
مواد لازم برای طرز مربای چاقاله گردو با آهک
روش دیگری که برای تهیه مربای چاقاله گردو استفاده میشود، به همراه آب آهک است. این ترکیب باعث شیرین شدن و ترد تر بودن خود گردو میشود.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
چاقاله گردو | ۲۵ عدد |
شکر | ۵۰۰ گرم |
آب | یک لیوان |
آبلیمو | یک قاشق غذاخوری |
آب | ۵ لیتر |
طرز تهیه مربای چاقاله گردو با آب آهک
برای شروع مراحل باید چاقاله گردوی پوستکنده را ۲۰ روز قبل درون آب قرار داده و روزی یکبار آب آن را عوض کنید.
- مرحلهی اول: اولین مرحله بعد از گذشت ۲۰ روز مخلوط کردن آب و آهک است.
- مرحلهی دوم: ترکیبی که درست کردهاید باید به مدت ۱۲ ساعت به همان صورت باقی بماند.
- مرحلهی سوم: پس از این مدت آب روی قابلمه را برداشته و آهکی که درون ظرف رسوبکرده است را خارج کنید.
- مرحلهی چهارم: گردوهایی که ۲۰ روز درون آب مانده بود را درون آب آهکی که رسوباتش گرفته شده بریزید. (تقریبا ۵ ساعت باید گردوها درون این ترکیب بمانند)
- مرحلهی پنجم: پس از مدتزمان سپری شده، چاقاله گردوها را بشویید تا اگر آهکی روی آن است، به طور کامل از بین برود.
- مرحلهی ششم: روی چاقالهها را بهوسیله سوزن سوراخ کنید.
- مرحلهی هفتم: چاقاله گردو را درون یک قابلمه که روی حرارت قرار گرفته بریزید تا به جوش بیاید. (گردوها ۵ دقیقه باید بجوشند)
- مرحلهی هشتم: پس از این مدت روی گردو آب سرد بریزید.
- مرحلهی نهم: مرحله ۷ و ۸ را برای ۴ یا ۵ بار تکرار کنید.
- مرحلهی دهم: در این مرحله باید اجازه دهید تا چاقاله گردو به مدت ۴۰ دقیقه درون آب، جوشیده و نرم شود.
- مرحلهی یازدهم: قابلمهای از آب و شکر را روی حرارت قرار دهید.
- مرحلهی دوازدهم: گردوهای نرم شده را به قابلمه اضافه کنید.
- مرحلهی سیزدهم: میخک را به ترکیب اضافه کنید.
- مرحلهی چهاردهم: اجازه دهید تا مربا غلیظ شود و سپس آبلیمو را اضافه کنید.
- مرحلهی پانزدهم: ۳ دقیقه پس از این مدت شعله را خاموش کنید. مربای شما اکنون آماده است.
- مرحلهی شانزدهم: پس از سرد شدن مربا آن را درون ظروف مورد نظرتان بریزید.
نکاتی که هنگام درستکردن مربای گردو باید بدانید
برای آن که بتوانید یک مربای گردوی بینظیر را تهیه کنید، لازم است تا به نکاتی توجه کنید که در ادامه برای شما شرح خواهیم داد:
- میتوانید برای تهیه مربای گردو از هل و میخک نیز استفاده کنید.
- برای آنکه رنگ گردوهای شما سیاه نشود، بهتر است پوستگیری آن را ضخیمتر انجام دهید. همچنین اضافهکردن آب لیموترش به ظرفی که گردوها درون آن قرار گرفته از سیاه شدنشان جلوگیری خواهد کرد.
- از هر روشی که استفاده میکنید، درب ظرف نهایی مربا را باید بهصورت کاملا محکم ببندید تا کپک نزند.
- مربا را بلافاصله پس از پخت میتوانید میل کنید.
تجربهای جدید با تهیه مربای گردو
همانطور که مشاهده کردید، روشهای مختلفی برای طرز تهیه مربای گردو وجود دارد. شما میتوانید از هر نوع گردویی که در دسترستان است، استفاده کرده و این طعم متفاوت را بچشید.
البته مربای گردوی آماده نیز در بازار موجود است که میتوانید آنها را امتحان کنید. درهرصورت برای تهیه مواد مورد نیاز برای درستکردن آن یا خرید مربای گردوی آماده، میتوانید سرویس سوپرمارکت اسنپ را انتخاب کنید.
اگر شما هم تجربهای از روشهای درستکردن این مربای خوشمزه را دارید، حتما آن را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید