قهوه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیها در میان مردم جهان است که امروز توانسته جایگزین قوی برای چای در میان ایرانیان باشد. انواع مختلفی از قهوه وجود دارد که باعث ایجاد طعمهای متفاوتی در نوشیدنی نهایی خواهند شد. در این مطلب به معرفی انواع قهوه و تفاوت آنها پرداختهایم.
«سفارش انواع نوشیدنی گرم از کافه های اطراف»
انواع قهوه و ویژگیهایشان
تمام قهوهها در ابتدا بهصورت دانههای سبزی هستند که بعد از پوست کندن، رست و آسیابشدن، در نهایت به پودر قهوه تبدیل شده و مورداستفاده قرار میگیرند. این دانهها دارای سه گونه زیر هستند:
قهوه عربیکا
پرطرفدارترین قهوه در میان گونههاست که اغلب قهوههای تولیدی در جهان با این مدل تهیه میشوند. میتوانیم نزدیک به ۶۰ تا ۷۰ درصد از انواع قهوههای موجود در جهان را به عربیکا اختصاص دهیم. این مدل از دانههای قهوه، از درختی با همین نام گرفته شده که جایگاهشان در ارتفاعات و مناطق کوهستانی بوده است. درخت قهوه عربیکا، معمولا تا ارتفاع ۱۲ متر نیز میرسد. زادگاه درخت عربیکا در کشورهای عربی بوده و امروز آن را در مناطقی مانند قاره امریکا نیز میبینیم.
قهوه لیبریکا
دومین قهوه در این معرفی را به لیبریکا اختصاص دادیم که یکی از کمیابترین انواع قهوه است. زادگاه اصلی درخت این قهوه، غرب افریقا بوده و معمولا از نظر سایز بزرگتر از عربیکا و روبوستاست. قهوههای لیبریکا معمولا طعمی دودی دارند و این اصلیترین ویژگی آنهاست. این قهوه با وجود نادر بودن تنها نزدیک به ۲ درصد از کل قهوههای جهان را به خود اختصاص داده است.
قهوه روبوستا
گونه بعدی در میان انواع قهوه، روبوستاست. نوعی از قهوه که نزدیک به ۲۵ تا ۴۰ درصد از قهوههای کل جهان به آن اختصاصدادهشده است. درخت قهوه روبوستا در ارتفاعات کم و مجاورت دریا روییده و در مواقعی ارتفاعش به ۱۲ متر نیز میرسد. روبوستا گونهای جایگزین برای قهوه عربیکا بوده که البته دومین گونه پرمصرف در جهان است.
تفاوت دانههای عربیکا و روبوستا
در مورد تفاوت بین دانههای قهوه عربیکا و روبوستا میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- اولین تفاوت در مشخصات ظاهری این دو، دانههای قهوه است. در عربیکا دانهها، تخت، صاف و بیضی بوده و انحنایی در خط وسط لوبیای قهوه دیده میشود. در روبوستا اما ظاهر کمی متفاوت است. این مدل از دانه قهوه، کوچکتر بوده و دانههای آن گرد و بدون انحناست.
- دومین تفاوت در میزان کافئین بوده که معمولا در عربیکا کمتر است. بهعلاوه طعم آن نیز کمی شیرینتر است. میزان کافئین در روبوستا بین ۱.۵ تا ۴ درصد است.
- حتما با تستکردن قهوههای مختلف متوجه ترشی برخی از آنها شدهاید. این ویژگی به دلیل اسیدیته در این دانههاست که بر اساس منطقه کشتشان تعیین میشود. البته میزان رست نیز در این ویژگی مؤثر است. اسیدیته در عربیکا از روبوستا بیشتر خواهد بود.
- تلخی دانههای روبوستا و عربیکا نیز با هم متفاوت است. این مقدار در عربیکا کمتر است. به همین دلیل است که طعم این مدل از دانههای قهوه نسبت به روبوستا ملایمتر بوده و طرفداران بیشتری را دارد. البته میزان رست نیز تا حد زیادی در تلخی قهوه تأثیر میگذارد.
- تفاوت بعدی در مناطق کشت این دو مدل قهوه است. عربیکا ابتدا معمولا در بخشهایی از اتیوپی و سودان کشت میشد و اکنون نیز آن را در کشورهایی مانند برزیل، جامائیکا، کلمبیا، کاستاریکا، کنیا، آنتیگو گواتمالا، پرو و اتیوپی نیز میبینیم. درصورتیکه روبوستا برای اولینبار در افریقا کشت شد و پس از آن نیز در ویتنام، برزیل، اندونزی، هند و اوگاندا کشت میشود.
قیمت دانه عربیکا و روبوستا
تفاوت قیمت زیادی در دانههای عریبکا و روبوستا وجود دارد. این تفاوت قیمت را زمانی که وارد یک کافه میشوید نیز احساس خواهید کرد. معمولا قیمت یک فنجان قهوه عربیکا بسیار بیشتر از روبوستا خواهد بود. شاید دلیل این قیمت بالا طعم ملایمتر عربیکا و تقاضای بالاتر آن باشد. همچنین حساسیت گیاه عربیکا به آبوهوا و مشکلات گیاهی بالاتر بوده و در نتیجه خطر انقراض آن نیز بیشتر است.
در فنجان قهوه شما چه خبر است؟
افراد زیادی قهوه را برای برطرفکردن خستگی میل میکنند، اما ترکیبات موجود در این نوشیدنی، بسیار بیشتر از یک رفع خستگی ساده است. در فنجان قهوه شما مواد زیادی وجود دارد که بسیاری از آنها نقش مهمی را در سلامتیتان بازی میکنند. ترکیبات یک فنجان قهوه را میتوانید در جدول زیر ببینید:
ترکیب | تأثیر |
کافئین | تحریک خواب |
آب | کمک به بروز خواص مفید ترکیبات قهوه |
اتیل فنل | ایجاد عطر و بوی قهوه |
اسید کوینیک | میزان ترشی قهوه یا همان اسیدیته |
اسید دیکافئویوکلینیک | ایجاد نشاط و سرحالی |
دی متیل دی سولفید | عوامل ایجادکننده بوی قهوه |
استیل متیل کوبینول | ماده روغنی درون قهوه |
پوترسین | عوامل ایجادکننده بوی قهوه |
تریگونلین | جلوگیری از آسیب به دندان |
نیاسین | یکی از ترکیبات قهوه |
تئوفیلین | ماده محرک و آرامبخش |
ارزش غذایی یک فنجان قهوهترک
در میان انواع قهوه موجود در بازار، قهوهترک طرفداران بیشتری را دارد. به همین دلیل بخشی از این محتوا را به بررسی ترکیبات موجود در قهوهترک اختصاص دادیم:
ترکیبات موجود در قهوهترک بدون شکر
- کالری: ۵
- کربوهیدرات: ۱.۷ گرم
- پروتئین: ۰.۵ گرم
- چربی: ۰ گرم
ترکیبات موجود در قهوهترک با شکر
- کالری: ۸۶
- کربوهیدرات: ۲۳ گرم
- پروتئین: ۰.۵ گرم
- چربی: ۰ گرم
اضافهکردن شکر به فنجان قهوه به میزان زیادی کالری آن را بیشتر خواهد کرد. افرادی که به دنبال تناسباندام هستند، بهتر است این نوشیدنی را بدون شکر مصرف کنند.
سخن پایانی
نوشیدن یک فنجان قهوه، حس و حال بینظیری را به شما منتقل خواهد کرد. مواردی که در اینجا به آنها اشاره شد، میتوانند بهخوبی فواید این ماده را برایتان روشن سازند. برای تهیه قهوه باید به سراغ سوپرمارکت و فروشگاههایی بروید که پودر قهوه را با بهترین کیفیت تولید کرده و به فروش میرسانند. برای این خرید میتوانید از سرویس سوپرمارکت اسنپ استفاده کنید. شما هم اگر تجربه نوشیدن این مدل از قهوهها را داشتهاید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید