آشنایی با انواع پنیر

انواع پنیر

از دوران‌های قدیم لبنیات یکی از اصلی‌ترین خوراکی‌ها و مواد غذایی مورد مصرف انسان‌ها بود. شیر، خامه و پنیر پایه‌های اساسی لبنیات هستند که به دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. در ضمن خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین ماده لبنی پنیر است که ما قصد داریم شما را با انواع آن آشنا کنیم.

چند نوع پنیر داریم؟

انواع پنیر قابل مصرف در غذاها

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

بهترین غذای لبنی حاضر پنیر است که در انواع طعم‌ها، رنگ‌ها و مزه‌ها در دسترس متقاضیان قرار دارد. با بررسی انواع مختلف پنیر، شما متوجه می‌شوید برخی از پنیرها در دستور پخت‌های آشپزی کاربرد دارند و برخی دیگر به عنوان یک چاشنی مصرف می‌شوند.

البته استفاده از پنیر برای صبحانه نیز یکی دیگر از مصارف این غذای لبنی است. به طور کلی پنیرهای مختلفی در جایگاه‌ها و موقعیت‌های متفاوتی استفاده می‌شوند و در حال حاضر پایه‌ترین عضو ثابت بسیاری از غذاهای خاص خارجی، همین غذای لبنی خواهد بود.

در نظر داشته باشید ارزش غذایی پنیرهای مختلف با یکدیگر متفاوت است ولی در بیشتر مواقع پنیرها درصد چربی نزدیک به یکدیگر دارند. این غذای لبنی پرطرفدار در ۱۰۰ها نوع و مزه تهیه می‌شود و در سراسر کشورهای جهان شما می‌توانید نوع خاصی از آن را پیدا کنید.

پنیر یکی از مواد خوراکی و لبنی است که از دوران قدیم جزئی از رژیم غذایی افراد بوده و تنها برخی به دلیل عدم علاقه شخصی این غذای لبنی را از رژیم خود حذف کرده‌اند.

۱۲ مورد از انواع پنیر

به کدام یک از غذاهای خارجی یا فست‌فودی علاقه دارید؟ در بیشتر دستور پخت‌های غذاهای فرنگی یکی از مواد اولیه و ضروری پنیر است که در انواع طعم‌ها و مزه‌ها در دسترس آشپزها قرار دارد. بر این تصور نباشید که تنها کاربرد پنیر لبنی، استفاده از آن برای صبحانه است، بلکه انواع پنیر را برای مصارف مختلف به کار می‌برند.

پنیرها به دلایل مختلفی از یکدیگر متمایز خواهند بود. به عبارت دیگر ممکن است شکل ظاهری پنیرهای متنوع نزدیک به هم باشد ولی بدون‌شک طعم، عطر و کاربرد آنها با یکدیگر فرق دارد. برخی از موارد متفاوت در هر پنیر را برای شما نام می‌بریم.

  • بافت: خشک، نیمه خشک، نرم، خیلی نرم
  • رطوبت: کم (۱۳ الی ۳۴ درصد)، متوسط (۳۴ الی ۴۵درصد)، زیاد (۴۵ الی ۵۵ درصد) و خیلی زیاد (۸۰ الی ۸۵ درصد)

در بخش بعد ۱۲ مورد از انواع پنیرها را به شما معرفی می‌کنیم.

پنیر بری (Brie)

پنیر بری؛ یکی از انواع پنیر فرانسوی

این پنیر نرم و لطیف در کشور فرانسه تهیه شده که دارای روکش نازکی است. همچنین در مقایسه با سایر انواع پنیرها بافت نرم‌تری دارد و عطر و طعم آن ملایم است. از آنجایی که در مسیر تولید این پنیر مقداری خامه به آن اضافه می‌شود، پنیر بری چربی بالایی دارد.

در ضمن لاکتیک اسید این پنیر تا حدودی زیادی است و همین امر سبب ملایم شدن عطر و طعم پنیر بری می‌شود. شما می‌توانید این پنیر نرم و خوشزه را به همراه ژامبون یا حتی میوه میل کنید. همچنین بری در برخی از دستور پخت‌ها نیز کاربرد دارد. این پنیر خامه‌ای ملایم و نرم را از دست ندهید.

  • رنگ ظاهری: کمی زرد به همراه روکشی سفید
  • میزان کالری به ازای هر ۱۰۰ گرم: ۳۳۴ کیلو کالری
  • درصد چربی: ۲۷.۷ گرم

پنیر کاممبرت (Camembert)

کاربرد پنیر کاممبرت در کیک

به طور حتم نام این پنیر مشهور جهانی زیاد به گوشتان خورده است. پنیر کاممبرت نیز همانند پنیر بری در کشور فرانسه تهیه و تولید شده و ظاهری مشابه پنیر بری دارد. ناگفته نماند درصد خامه درون این پنیر کمتر از پنیر بری است، به همین دلیل عطر و طعم کاممبرت با بری تفاوت دارد.

این پنیر لذیذ در ابعاد و اندازه‌های کوچک تهیه و تولید می‌شود، در نتیجه سرعت تولید آن بسیار بیشتر از سایر انواع پنیرها خواهد بود. در ضمن تخمیر این پنیر در ابعاد کوچک باعث می‌شود پنیر کاممبرت طعم تندتری داشته و طعم آن بیشتر از پنیر بری ماندگار باشد. البته در برخی موارد این پنیر ترش به نظر می‌آید.

  • بافت: نرم و خامه‌ای
  • ظاهر: زرد کم‌رنگ با روکش سفید
  • کالری به ازای هر۱۰۰ گرم: ۳۰۰ کیلو کالری
  • چربی: ۲۴.۳ گرم

پنیر چدار (Cheddar)

پنیر چدار؛ یکی از انواع خوشمزه پنیر

پنیر چدار را همه ما خورده‌ایم و یکی از خوشمزه‌ترین چاشنی‌های انواع غذاها به حساب می‌آید. این پنیر در طعم‌های متفاوت و انواع مختلفی در دسترس افراد قرار می‌گیرد. این محصول با توجه به میزان زمانی که از درست کردن آن می‌گذرد طعم متفاوتی پیدا می‌کند. برای مثال اگر:

  • ۳ ماه از تاریخ تولید آن بگذرد بافت و طعم ملایمی دارد.
  • ۵ الی ۶ ماه از تاریخ تولیدش گذشته باشد، طعم متوسطی خواهد داشت.
  • ۹ ماه کامل بعد از تاریخ تولید، چدار به طور کامل جا افتاده است.
  • ۱۵ ماه از تاریخ تولید آن بگذرد، بدون‌شک به‌طرز خوبی جا افتاده خواهد بود.
  • ۱۸ ماه یا بیشتر از تاریخ تولید آن می‌گذرد، شما محصول نهایی و بهترین نوع پنیر چدار را خواهید داشت.

بنابراین اگر چدار را مدتی بعد از درست شدن آن مصرف کنید با ظاهری نرم و بافت خامه‌ای روبه‌رو می‌شوید ولی اگر از تاریخ تولید چدار زمان زیادی بگذرد، پنیر شما سفت شده و عطر و طعم تندی خواهد داشت. البته که در هر ۲ صورت طعم این پنیر بسیار لذیذ است.

  • ظاهر: سفید یا نارنجی
  • کالری به ازای هر ۱۰۰ گرم: ۴۰۳ کیلوکالری
  • میزان چربی:۳۳.۲ گرم

پنیر کاتج (Cottage)

پنیر کاتج؛ منبعی سرشار از پروتئین

این نوع پنیر با سایر پنیرهای ذکرشده در بخش بالا فرق دارد و برای اولین بار در کشور آمریکا تولید شد. کاتج در اثر تولید دلمه‌ اسیدی در شیر به وجود می‌آید. این دلمه‌های اسیدی درون شیر حاصل کشت باکتریایی هستند. پنیر کاتج یکی از پنیرهای کم چربی است که روند تولید متفاوتی دارد.

در ضمن کالری درون کاتج بسیار پایین است، پس شما با مصرف این پنیر میزان زیادی پروتئین دریافت می‌کنید. تنها ایراد این پنیر مربوط به ظاهر ناصاف آن بوده که همین باعث شده برخی این پنیر را نپسندند. ولی توصیه می‌کنیم از روی ظاهر قضاوت نکنید، زیرا طعم کاتج بی‌نظیر است.

از این‌رو اگر به دنبال یک منبع سرشار از پروتئین و مواد مغذی هستید تا در دستورهای آشپزی خود از آن استفاده کنید، پنیر کاتج را در نظر بگیرید. طعم خوش این پنیر نمکی و خامه‌ای است، از این‌رو مزه خوبی به غذای شما می‌دهد.

ظاهر: سفید شبیه به پودینگ برنج یا سرشیر

کالری به ازای هر ۱۰۰ گرم: ۹۸ کیلو کالری

چربی: ۴.۳ گرم

پنیر فتا (Feta)

پنیر فتا یکی از انواع پنیر برای صبحانه ایرانی

این پنیر خوشمزه و پرطرفدار یونانی از شیر گوسفند و بز تهیه می‌شود و برای اولین بار در مصر تولید شد. فتا به معنای تکه و تقسیم است، از این‌رو پنیرهای فتا در قالب‌های ریز و کوچکی در دسترس قرار دارند. این پنیر خوشمزه نیز بسیار نرم است و دارای طعم خامه‌ای و نمکی خواهد بود.

در نظر داشته باشید طعم نهایی و کاربرد این پنیر بیشتر به نوع روش تولید و پخت آن بستگی دارد. برای مثال اگر پنیر فتا برشته باشد شما می‌توانید به صورت خام از فتا در سالاد خود استفاده کنید. همچنین می‌توانید با روغن زیتون آن را بخورید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

ظاهر: زرد کم‌رنگ یا سفید

کالری به ازای هر ۱۰۰ گرم: ۲۶۴ کیلو کالری

چربی: ۲۱.۳ گرم

پنیر گورگونزولا (Gorgonzola)

پنیر گورگونزولا؛ یک از انواع پنیر ایتالیایی

کشور ایتالیا از نظر تولید و تهیه پنیر کشور غنی است، پنیر گورگونزولا نیز یکی از پنیرهای ایتالیایی به حساب می‌آید که عطر و طعم تندی دارد. این نوع پنیر ایتالیایی به ۲ دسته تقسیم می‌شود:

  • دولسه (Dolce): پنیر دولسه پنیری است که تنها ۳ ماه از تولید آن زمان می‌گذرد و بافت نرم و خامه‌ای دارد. از این رو شما خیلی راحت می‌توانید این پنیر را بر روی نان تست پخش کنید.
  • پیکانته (Piccante): این نوع پنیر گورگونزولا سن بیشتری نسبت به نوع دولسه دارد، در واقع پیکانته ۶ الی ۱۲ ماه از تاریخ تولیدش می‌گذرد و بافت سفت یا تردی دارد. در ضمن طعم این پنیر بسیار تند خواهد بود.

به طور کلی از آنجایی که این پنیر مزه تند و خاصی دارد، بیشتر به عنوان چاشنی در کنار برخی از خوراکی‌ها از آن استفاده می‌شود. همچنین ظاهر سفت این پنیر به چاشنی بودن آن کمک بیشتری می‌کند.

  • ظاهر: زرد کم‌رنگ یا سفید
  • کالری به ازای هر ۱۰۰ گرم: ۳۵۳ کیلوکالری
  • چربی: ۲۷.۸ گرم

پنیر لیقوان (Lighvan Cheese)

پنیر لیقوان یکی از شورترین انواع پنیرها

یکی از معروف‌ترین پنیرهای ایرانی، پنیر لیقوان است که خواستگاه آن شهر آذربایجان خواهد بود. این پنیر طعم بسیار شور و ظاهری پر حفره دارد و به طور مستقیم از شیر گوسفند تهیه می‌شود. پنیر لیقوان یک وعده خوب و کامل برای صبحانه است که می‌توانید آن را با انواع نان‌ها، خیار، گوجه، و گردو میل کنید. مصرف این پنیر فواید زیادی دارد که در ادامه آنها را نام می‌بریم:

  • رفع ناراحتی‌های گوارشی
  • جلوگیری از مشکلات مربوط به هضم دیر غذاها
  • بهبود سیستم ایمنی بدن

پنیر تالش (Talesh Cheese)

پنیر تالش یک پنیر محلی در میان انواع پنیرها

همان‌طور که از نام این پنیر مشخص است، تالش یکی از انواع پنیرها به حساب می‌آید که تنها در شهر تالش موجود است. این پنیر نیز همانند سایر پنیرها از شیر گوسفند یا بز تهیه می‌شود و بسیار پرچرب است زیرا در مراحل تهیه پنیر تالش، هیچ درصدی از چربی‌های آن گرفته نمی‌شود.

پنیر خامه‌ای (Cream Cheese)

پنیر خامه‌ای یکی از بی نمک‌ترین انواع پنیر

شاید باورتان نشود ولی از آنجایی که پنیر خامه‌ای بسیار خوشمزه است، شما می‌توانید این پنیر را به تنهایی و حتی به عنوان دسر میل کنید. البته می‌توان پنیر خامه‌ای را با انواع ادویه‌ها، سبزیجات، و گردو ترکیب کرد تا طعم متفاوت و خاصی به خود بگیرد. درصد شوری و نمک موجود در این پنیر بسیار کم است به همین دلیل به عنوان دسر سرو می‌شود.

  • بافت: نرم و کره مانند
  • خواستگاه: فیلادلفیا
  • قابل استفاده در برخی دسرها همانند تیرامیسو و چیز کیک

پنیر ماسکارپونه (Mascarpone)

پنیر ماسکارپونه از خوشمزه‌های انواع پنیر

ماسکارپونه در واقع یکی از انواع پنیرهای خامه‌ای است که برای اولین بار در کشور ایتالیا تهیه و توزیع شد. از آنجایی که ماسکارپونه نمک ندارد و خامه‌ای است در تهیه دسرهایی همانند تیرامیسو و انواع تارت‌ها قابل استفاده خواهد بود. در ضمن این نوع پنیر را می‌توان به جای پارمزان نیز استفاده کرد.

  • بافت: نرم و خامه‌ای
  • طعم: بدون نمک
  • قابل استفاده در وعده صبحانه به همراه عسل یا مربا

پنیر پیتزا (Pizza Cheese)

پنیر پیتزا از انواع پنیرهای کشسان

بدون‌شک از نام این نوع پنیر متوجه می‌شوید که در پیتزا استفاده می‌شود. پنیر پیتزا در واقع نوعی پنیر پاستوریزه است که به ۲ صورت صنعتی و سنتی قابل تهیه خواهد بود. در ضمن این پنیر به حالت‌های مختلفی از رشته‌ای گرفته تا به صورت ورقه‌ای قابل مصرف است.

با کمک این نوع پنیر، شما پیتزایی خوشمزه دارید که حالت کشسان به خود گرفته است. در نظر داشته باشید پنیر پیتزا با پنیر موزارلا فرق دارد و بافت اصلی این پنیر نرم‌تر خواهد بود.

پنیر گودا (Gouda Cheese)

پنیر گودا از بی مزه‌ترین انواع پنیرها

پنیر گودا برای اولین بار در شهر هلندی به نام گودا تهیه و توزیع شد و به تدریج یکی از محبوب‌ترین پنیرهای سراسر دنیا به حساب آمد. پنیر گودا دارای عطر، طعم، و بافت متفاوتی است و به طور معمول روند تولید آن بین ۱ الی ۳۶ ماه طول می‌کشد. بافت این پنیرها بسیار نرم است و طعم خاصی ندارند.

خرید انواع پنیر به صورت اینترنتی امکان‌پذیر است

اکنون که با چند مورد از انواع پنیر آشنا شدید، به نظر شما کدام پنیر از سایر پنیرها بهتر است؟ پاسخ این سوال به طور کامل، شخصی است و با توجه به هدف و مزه‌ای که شما در نظر دارید، ممکن است یکی از پنیرها را برای مصرف خود بهتر بدانید.

به‌طور کلی در بیشتر مواقع افراد از پنیر چدار برای دستورهای آشپزی خود استفاده می‌کنند. فرقی ندارد شما کدام یک از این پنیرها را نیاز دارید و به دنبال چه طعمی هستید، برای خرید انواع پنیر می‌توانید به صورت آنلاین اقدام کنید و لازم نیست از منزل خود خارج شوید. در گرمای تابستان پنیر مورد نظر شما توسط سرویس سوپرمارکت اسنپ درب منزلتان تحویل داده می‌شود.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *